• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hatalıyım anlayamiyorum

Zaten ben kayinlarimi çağırmadım baktım onlar da geldi.Kizim odalarının kapısını vuruyor 10 kez vursa 11.ci de açıyorlar oda gönülsüz.Bilmedigim bir şehre geldim işe hemen başladım eşim işi dolayısıyla yanimda olamadı herşeye ben koştum.Istediğim sey dikkat etmeleriydi.Birileri yazmış yok sizin bakiciniz değil.Ilerde torununuz olur da sizler bakınca acaba bakıcı mı oluyorsunuz çok merak ettim.Cocuguna gelinine yardımcı olmak hizmetçilik mı?Bunu diyen arkadaşlardan cevap bekliyorum

Bunu yazmamışım ama böyle düşünüyorum cevap vereyim. Torun bakmam. İkinci çocuğu bile düşünmüyorum çocuk bakmak çok zor nasıl olacak diye bir de yaşlanmışken ufak bir çocuk sorumluluğu almam. Eğer isterse elbette yardımcı olabilirler size anlamak istemediğiniz nokta biz bakmalarını hizmetçilik olarak görmüyoruz. Sizin bunu görev gibi görmeniz sorun. Tutarsınız bir bakıcı istediğiniz şekilde bakar çocuğunuza ama yaşlı bir kadın bu iş onun görevi, işi değil. Kendi bildiği ölçüde bakabildiği kadar bakar.

O hamur oynamayan kolu bacağı ağrıyan kadın kendi evinde iki oğlunun iğrenç kıllarını nasıl temizliyor acaba? Yardımcısı!!! mı varmış acaba? Eşiniz bu duruma ne diyor?
Zaten temizlik yemek beklemiyorsunuz bir ilgilensin oyun oynasın yedirsin.
Ama en başında yanlış yaptığınız bir şey var o çocuk süt almaya bile gitmiyorsa ya size saygı duymuyor ya sizin eviniz olduğunu idrak edemiyor bildiğiniz köle görüyorlar sizi. Yollar açılınca annem gelecek diyin gönderin hepsini rezalet

Ben anneanne veya babaannelere çocuk baktırılmasına karşıyım. Benim annem de yeğenime bakmıyor ablam darılıyor ben annemi anlıyorum. Tahammülü sabrı kalmamış artık ki mükemmel bir annedir annem bizlerle saatlerce evcilik oynardı biz çocukken ama işte tüketmiş tüm enerjisini.. Ben şahsen ne olursa olsun kayınvalideme "evi süpürüver" de diyemem.. Yaparsa eline sağlık derim ama yapmıyorsa bir şey diyemem. Eşiniz neci acaba? Size asıl yardımcı olması gereken kişi o aslında. Ev temizliği ve yemek konusunda eşiniz elini taşın altına koymalı biraz da. Annem senin hizmetçin mi diyeceğine kardeşlerine o ayar vermeli olmadı pisliklerini kendisi temizlemeli. Bizde misafir varsa eşim 2 saniye oturmaz. Tüm yemek bulaşık ondadır. Hiç oturmaz yatılı misafirimiz varsa. Siz de haklısınız güvenecek birini bulmak zor ama böyle de hem eşinizle hem de ailesiyle ilişkileriniz çok yıpranacak. Başka bir çözüm bulmalısınız en kısa sürede Allah yardımcınız olsun

Okurken sinjrlerim bozuldu. Artik calisan anneler icin sifir yas kresler bile var ki ben oglumu krese verdigimde 23 aylik idi. Cumbur cemaat eve coreklenmisler. Hic bir faydalari yok. Kv nin tek yaptigi cocuga soyle uzaktan bakmak. Cunku yemeginde bile hazir seyler yapiyor. Yapmis olmak icin. Bebe biskuvisiyle ogun gecistiriyor. Siz de wvin hem erkegi hem kadinj olmussunuz. Madem herseye tel basiniza yetiyorsunuz hepsini postalayin gitsin. Kreslerde bile cocugun beslenmesi daha saglikli olur
Fazla sessiz bulmuslar sizi.

şimdi düşündüm de gelin hanımda olayı farklı aksettirmiş olabilir. kıl tüy diyor ama. yani hepimiz banyoyu kullanıyor ister istemez saç düşüyor. hani pismiyiz hayır. ama saç mı düşer. erkekten kıl herzaman düşer. temiz olsada düşer yani.

bence biraz kayınvalidenin hakkını yedik gibi geldi sanki. yönlendirdi bu kızcağız yeni gelin hanım bizi.

Çocuk bakmak tv izlemek değildir. Biran önce gönderin evlerine şehirler arası geçiş başladığında. Evinizi de kırklayın onlar gidince ay benim bile midem bulandı.
Eşinizde bu kafada anlayışsız bir insansa iki kere düşünün bu evliliğe devam etmeyi. Çünkü ilerde daha da yıpranabilirsiniz. Zaten kayınvalidenizin koca koca iki yetişkin çocuğu evinize getirmesini ben anlamadım. Yemeklerini yapabilecek kendi işlerini görebilecek kadar yaşları var. Ben kaynımları senede bir görüyorum oda kayınvalidemlere gidersek. Kayın ile uzun süre aynı evde kalmayı doğru bulmuyorum. Eşinizin de bu konuda hassas olması gerekiyor bence.

Nitelikli bir kreşe verin,çocuğun hem karni hem ruhu doyar oyun oynar kendi yasitlariyla gelisimi farklilasir,harcadığınız para sadece çocuğunuz için olsun o kadar emek verip kazanmaya çalışıyorsunuz sonuçta,eşinizin işbirlikçi olmaması da ayrı üzücü

genelleme yapmak doğru olmaz belki ama kendi tecrübelerimden yola çıkarak ailenin baktığı çocuktan hayır gelmiyor. isteklerini söyleyemiyorsun ya da dinlemiyorlar. ben 2. çocukta bakıcı tuttum, tabii yıllardır tanıdığım bildiğim bir aileydi emin olamıyorsan kamera ile çözebilirsin kafana takılanları. sen de çok yoruluyorsun ben bakıcı tutayım deyin kayınvalidenize.

3 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
Kızım 3 yaşına gelince kreşe veririm dedim.Kayinvalidem ve annem sehirdisindan geliyor buarada.
Neyse konuya geleceğim.Kizim için sabah arıyorum soruyorum işte genelde her sabah cicibebe yediriyor öğlen yoğurt ben gelene kadar dünden yemek kalmadıysa yemek yapmıyor.Ben de anne yumurta vs yap seviyor diyorum.Hani yemek yedirme konusu iyi değil.Aksam saat
9 da yemeğe oturulursa çocuk bizi beklerse ac kalır diyorum.1 aydır 1er gün arayla gidiyorum.Ben evdeyken yemek vs yapıyorum.Ben eve bir süpürge tutmasam tutmuyor.Neyse bunları sorun etmemistim.Cocuk iyi olsun başına birsey gelmesin diye.

Tatil günleri bütün temizlik işini ben yapıyorum.2 kaynım var banyo yaptıklarında paspasin yüzü saçtan gözükmüyor ve bu günlük oluyor.Lavaboda tras oluyorlar kıllarını temizlemiyorlar.Evi süpürüyorum mutfak tezgahında sofra bezinde aklınızın almayacağı yerlerde kıllar çıkıyor bazen yemeklerde.Ikisinin de sacları uzun buarada omuzlarına kadar.
Neyse ben söyledim bakın dikkat edin diye.Kayinvalideme de dedim.Anne bak ben temizliyorum siz de dikkat edin artık her yerden kil toplamaktan midem bulandı diye.Degisen birşey yok.
Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
Dün dedim misal anne ben olmadığında etraf çok batarsa bir süpürge tutuver diye.Ben çocukla uğraşıyorum ondan birşey yapamıyorum diyor.Cocukla uğraşmak da ekstra bir çorba yemek yapmıyor oturup tv basında akşama kadar kalkmıyor.Cocuk kendi kendine oynuyor.Babaanne gel hamur yapalım diyor kızım bacağım ağrıyor kızım kolum ağrıyor.Ya oturduğun yerden hamuruyla oynayacaksın yani.Bir ara işten geldim kapıyı çalcam içerden aglama sesi geliyor kızımın.Aklimda yoktu ama bir dakka dinledim oynayalım diye ağlıyor ama başka ses yok kizimin sesinden başka.Sinirlendim girdim eve.
Yanı bazen diyorum ben mi hataliyim.Esim diyor sen değiştin yok çalışmaya başlayınca değiştin. Ben de evet şartlar değişti çünkü biraz destek bekliyorum dedim.tartıştık sağolsun asla alttan aLma anlamaya çalışma huyu yok.Engelledik birbirimizi. Okadar sinirliyim ki ben ne zaman birşey anlatsam yok değiştin bilmem ne.Ya işten geliyorum boş günümde temizlik alışveriş vs.Cope kadar atıyorum atarım sorun değil de.Evde eşşek kadar adam var birseyin ucundan tutsunlar.Dun yoğurt için süt al dedim 5kg ona bile gidecek gitmedi bile kaynım.Hesapladim 1 ayda 3bin mutfak alışverişi.Dolduruyorum ne isterlerse ellerini ceplerine attırmıyorum .Genç adamlar diye kayınvalide salonda her biri başka odada kaldı 3 ay 800 tl ayda doğalgaz faturası ödedim bütün her yer yanıyor diye.Yani ben bukadar uğraşırken benim bir sitemem bir sinirim bukadar mı anlamsız neye uğraşıyorum ki lanet olsun

bakıcı bulun kendinize.

Ekliyorum siz hatalisiniz,paranizla kendinizi rezil çocuğunuzu perisan ediyorsunuz dosdoğru söylemek gerekirse,bir an önce bu evdeki boş kalabalığa çare bulursaniz çocuğunuz için en sağlıklisini yapmış olursunuz,kocanız yorumu hiç mi endiselenmiyor acaba çocuğunun bakımı ve gelişimi için

Sizi yiyorlsr bildiginiz ,neden bakici tutmadin ki,
eşinizde tam bir bela belli ki,gonderin bi bakici bulun gonderin evlerine,bu ne yahu siz hizmetci olmuşsunuz

Bilemedim.

Ise baslarken nasil hesapladiniz? Ne konustunuz?
Kayinvalide size baştan "yeterki atan kizim cocuga bakarim, evine el atar destek olurum" dediyse ve suan iki kayni da tutup getirip evinize coreklendiyse siz haklisiniz. Yoksa degilsiniz.

O yasta insan cocuguma bakiyorsa öpüp basima koyarim. Süpürge acmasam acmaz demeye utanirim.
Zaten cocuguma bakiyor bir de evimin isini mi yapsin?
Tabi ki cocugu cicibebeyle beslemesini onaylamiyorum burasi yanlis anlasilmasin. Malesef ki eski anneler gunumuz anneleri kadar bilincli degil. Cok sey beklememek lazim.
(Benim ogluma da annem bakti hala bakıyor, bazi seyleri asla kabullenmiyorlar)

Sizinki astari yuzunden pahaliya gelmis bunu da anliyorum.
Ama evde sınava hazirlanan cocugu varken kadin duzenini bozup gelmisse bunun bir bedeli olacagi bastan hesaplanabilirdi.

Back
X