Ben mi hassasım yoksa çevremdekiler mi anlayışsız?

Lady Guinevere

“Size Nasıl Geliyorsa”
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
8.961
7.635
28
Kızlar iyi günler..

Ailemin yanına geldiğimden beri ablama karşı bi gıcığım zaten. Şöyle ki onun nişanı vardı ve ailemin istemediği bir kişiydi. Ben de istemiyordum yalan yok ama vazgeciremeyince okay sen bilirsin dedik. İstemeye geldiler ben de o ara esimle mesajlaşıyorum.. İsteme bittikten sonra çocuk buna demis ki kardesim telefona bakıp gülüyordu kesin bizim dedikodumuzu yapıyordu. Ağzımı açmadım. Ki ablam benim evlilik hazırlıklarımda ağzıma etmis biridir. Ailem de sürekli işte sen ondan önce evlendin, hassas o yüzden anlayışlı ol diye beni bastırdı hep. O dönem de ağzımı açmamıştım. Hatta ailemin o hassaslığının da farkındaydı ve o dönem bana ben istersem senin bu işini bozarım falan demişti. Ben yine sabrettim cünkü ailem aklı basında insanlar yani, kalkıp bana ablan evlensin önce demezlerdi zaten.

Neyse bu sürekli benim hamileliğimi kullanıyor geldiğimden beri. Abimden bir sey isteyecek sen söyle, babama dünürlerle ilgili bir sey kabul ettirilecek, sen söyle. Abim çocuğa sinirlendi, git sakinleştir falan. Hatta annem de yaptı bu baskıyı bana. En son ablama bir sey demesem de anneme patladım. Ben doğuma kadar rahat olmak için geldim eğer böyle devam edeceksiniz ben gidicem çünkü beni strese sokuyorsunuz dedim hem de zaten desteklemediğim bir konuda.

Neyse nişan oldu. Ailem deteklememelerine rağmen üzerine düseni yaptı. Bunu görünn.. Annem, abim benim nişanımda hiç bu kadar destekçi değilmiş ama onun nişanında çok cana yakın çok iyi davranmışlar.. Yok bende bizim taraf üzerine düseni yapmamış ama onu yüceltmişler falan. Kıyas yapıyor yani. Ben yine bir sey demedim. Tek sırdasım da esim ona anlatıyorum sürekli.

Neyse eltim beni davet etti cocugun doğum günü için. Bu hemen kendisini de plana dahil etti. Gidelim, kalalım falanlı konusuyor. Neyse lanet olsun dedim gittik ama ben eve dönmek istiyorum cünkü onunla kalmak istemiyorum bir yerde. Kalalım kalalım diyor eltimin yanında. Hatta eltim bile dedi ablan senden daha rahat evde diye Siz düsünün artık.

Esimin hasta bir halası var. Gecen yıl eltimle ben onun evini temizlemistik. Bu yıl da doğum gününe geldi ve eltime rica etti temizleyebilir misin diye. Lady zaten gelemez o hamile falan dedi. Ablam da diyor ki o da gelsin yemek yapar Derdi halanın evi sehir merkezinde gidecek nişanlısıyla istediği gibi buluşacak edecek. Cünkü ailem dısarıda görülmelerini istemiyor. Hatta sırf bu yüzden rahat rahat vakit gecirebilmek için dini nikah kıymayı düsünüyor

Bugün de geldik işte halanın evine. Bir konu oldu bana herkesin içinde diyor ki ben senin için nelere katlanıyorum sen de benim için katlan biraz. Yani güya benim için gelmiş buraya temizliğe. Alakası yok. Kabul eden, gelecem diyen sizsiniz. Bu temizlik mevzusu konusulduğunda ben yanlarında bile değildim. Benim adıma bile karar veren sizsiniz yani.

Yarın da esimin kuzeninin bebek mevlüdü var. Kız da halayı çağırmış tabi bizim burda olduğumuzu bilmiyor. ablam diyor ki onlar gitsin biz sonra kız kıza çay içmeye gidelim. dedim kızın mevlüde gitmicez, caya gidicez olmaz öyle sey. madem burdayız mevlude gidelim bence dedim. eltim de bana hak verdi. ama yani her seyi bi gıcık. esimle görüntülü konusuyorum ve esimin üzeri çıplak. odaya giriyor napıyorsun diyor. telefonla konusuyorum diyorum ee yani diyor dedim çık dışarı kapat kapıyı. hala dikiliyor. eltim geldi ayip bırak konussun esiyle dedi de öyle gitti. bir de gelip bana diyor ki surat yapma hala alınacak. halaya surat yapıyorum sanıyor gel de kanser olma, cinnet gecirme. bir de sözde temizliğe geldik. habire eltime halıları silmicez dimi, perdeleri yıkamicaz dimi? falan diyor.

Yengem de ruh hastası. Kardesinin ocakta yenin töreni varmış (bedelli yapacak neyin töreniyse artık) bana diyor ki abinle yemin törenine gitcez biz sen ocağın 15inden sonra doğur. Dedim emrin olur ruh hastası. Aksama kadar uyumus yemek yapmamış abime kalkıp diyor ki lady’nin canı balık cekmis o yüzden yemek yapmadım bizi balık yemeye götür. kötü olmasın diye gittim. Abim rahat edeyim diye ön koltuğa oturmamı istedi. Yol boyu surat yaptı. Petrolde durduk baktım abimle tartışıyorlar. Balık yemeye gittik tartıştılar.. Bağrış, çağrış gerim gerim gerildim. Bi de bana diyor ki alınma tepkim sana değil. Dedim bir daha beni hiçbir seye dahil etmeyin. O gün, bu gün arayıp sormuyoruz, görüşmüyoruz.

Esimle konustuk. O da sürekli takma, stres yapma diyip duruyor. Ona da sinir oluyorum. Neden sürekli ben alttan alıyorum. Diyor az daha dayan bitecek hepsi. Benim au an anlayısa ihtiyacım var. 2 ay sonra zaten esimin yanında bebeğimle olucam, bunların yaptıklarını takmicam.

Kimseden bir sey istemiyorum. Birinden tek bardak su istemedim simdiye kadar. Sadece beni rahat bıraksınlar, salsınlar istiyorum çok mu ya? Ben mi alınganım kızlar? Normal mi ya yasadıklarım? Esimden ayrı, karnım burnumda gelmisim biraz daha anlayışlı olsanız nolur?

Alıngan değilsin. Kusura bakma ama gayet kendini düşünen bencil alt tabanında kıskançlıkta olabilir tabi tuhaf bi ablan var yani…
Anneme patlama…
Ablanı da al karşına bence hayatına kararlarına müdahil olmaması gerektiğini anlat… senin ona destek olduğunu ama onun sana hep köstek olduğundan söz et.
Belki değişir baktın olma bakma o tarafa bile zira sen evlenirken başlamış gibi bazı çekememezlikler…
Karşılıklı mı bilemem tabi ama ablanız tarafından var gibi gibi…

Riskli gebelik mi geciriyorsunuz? Öyle olsa bu kadar aktif olmazdiniz, 2 ay öncesinden aile evinde bu kadar soruna rağmen niye duruyorsunuz anlamadım, evinizde kafanız daha rahat olur doğuma kadar evimdeydim ben yatis belli olunca annem gelmişti, aylar öncesinden gidip kalmayı veya annenin kayinvalidenin doğum için kalmasına risk yoksa hiç akıl erdiremiyorum.

ya hu görüşsün zaten. beni neden alet ediyor? ben de 7 ay nişanlı kaldım kimseyi kullanmıyordum görüşmek için. kimseye dert olmuyordum

ya anlatmayı unuttum ama ailem düğünü mayısta olacak dedi. benim doğumum da subatta. beni bahane etti iste lady gidecek doğumdan sonra erken yapalım (o aralıkta olsun istiyordu düğün) ailem de tamam o zaman nisanda olsun dedi. simdi bana diyor ki babama söyle ben nisana kadar kalamam subatta gidecem de subatta yapsınlar düğünü. bildiğiniz kullanıyor beni yani. dedim ben yeni doğmuş, kırkı çıkmamış bebeğimle senin düğününe nasıl geleyim? yine de söyledim babama. babam da dedi ki yapacak bir sey yok kücük bebeğin olacak, sana alınmak olmaz, ailen var gelemezsen gelmezsin dedi. ben de ablama söyledim ama ben gelmeni istiyorum o mu karar verecek diyor. en son dedim hayır ben karar vericem. esimle konustum o da nisanda ben de bayrama gelirim, nikah yapılır döneriz dedi. öyle en son kapandı konu. ama dün gece yine aynı seyi tekrarladı. şubatta aldırt düğünü erken git kocanın yanına diye

yasadığımız yerde imkanlar kısıtlı olduğu için ailemin yasadığı sehre geldim mecburen. gebeliğim riskli değil ve hiçbir risk almak isteöediğimiz için de buraya geldim

Neden sürekli sorun yaratıyorsunuz. Lütfen biraz pozitif olun. Gebelikte aile evine yerleşme işi de pek mantıklı gelmiyor bana. Destek olmak isteyen sizin evinize gelir. O kadar insan bir arada olunca tabiki sorun çıkıyor işte zaten siz de biraz nazlı ve tuhaf bir insansiniz. Bebiş sağlıkla gelsin inşallah ama bunun bir de lohusalık dönemi var kan çıkar sizin evde

Kardeşinizin isteme töreninde eşinizle mesajlaşıp, gülmeniz hoş olmamış; ablanız ve nişanlısının bu davranışınızdan rahatsız olmaları normal.

Eşinizle aileleriniz arasında akrabalık bağınız yoksa, ablanız ne derse desin: eltinize ve eşinizin halasına giderken kendisinin davetli olmadığını söyleyebilirdiniz ve söylemeliydiniz. Ablanızla gitmemeliydiniz.

Abinizin eşi olan yengeniz, sizi kullanarak abinize bir şeyler yaptırmak istiyorsa ona da kendinizi kullandırtmamalısınız.

Mümkünse doğuma kadar aile evinizde durmak yerine, kendi evinize dönün. 2 ay çok uzun bir süre ve eşiniz yurt dışı görevinde vb değilse, doğuma eşinizle gidersiniz.

Sizin en büyük hatanız maşalığı kabul edip her şeye istemeye istemeye de olsa dahil olmak. Olmayın. Kullanılmayın. Siz söylüyorsunuz ve kabul edilince de kendince ben söylesem kabul etmezlerdi tribine giriyor olabilir… bence herkesin bir birey olduğunu herkes fark etsin siz de ablanız da ailenizde…

Çok sessiz kalmışsınız burada yazana kadar insanlara tepki gösterin bence.

yasadığımız yerde imkanlar kısıtlı olduğu için ailemin yasadığı sehre geldim mecburen. gebeliğim riskli değil ve hiçbir risk almak isteöediğimiz için de buraya geldim
Risk almak istemiyorsaniz bebeğiniz için geldiyseniz simarikligi bırakın lütfen, çocuk gibi öyle oldu böyle oldu diye konu açmaya gerek duyulmayacak basit şeyleri bu kadar takarsanız 2 ay geçmek bilmez, siz oraya giderken herkesin huyunu suyunu bilerek gittiniz kimseye takılmadan keyfinize bakmanız gerekirken nelerle ugrasiyirsunuz.

e doğumdan 10 hafta önceden neden gittiniz madem ailenizin evine? belli ki bir gebelik probleminiz yok ki ona buna temizliğe gidiyorsunuz. esiniz olmasa bile evinizde kalsaydiniz.
ayrica
Tek sırdasım da esim ona anlatıyorum sürekli.
cok yanlis yoldasin. esine aileni kötüleyip durmaktan vazgecmelisin. yarin işler tersine döner, bebekten sonra sen bir sebeple (kj bu sebep cok olur turk aile yapisinda ozellikle lohusayken) ailesine laf soylediginde bugün sirdas bilip anlattığın seyi yüzüne söyler, cok pisman olursun

Ayyy ablana çok sinir oldum ya, hamile halinle strese sokuyorlar seni. İsteme günü senin telefonda gülüp mesajlasmana bile bizimle ilgili konuşuyor diyorlar. Ablan senin adına konuşup karar vermesin. Eltine gitmek, eşinin halasının evine gidip yardım etmek zorunda değilsin. Ablan ne hakla ben istesem senin evliliğini bozardim diyor. En iyisi kendi evine dönüp sakin kafayla yaşamak. Böyle abla düşman başına.

Çok samimiyetsiz bir abla kardeş ilişkiniz var belli. Kıskançlık ve çıkar ilişkisi… Kardeşlik bu değil bence.

Çok samimiyetsiz bir abla kardeş ilişkiniz var belli. Kıskançlık ve çıkar ilişkisi… Kardeşlik bu değil bence.

Aynisini yazacaktim, boyle kardeslik mi olur

Konu sahibesi ikiniz de birbirinizden betersiniz, koca kadinsin bir torende edebinle oturamamssin, kardesin de fesatlanmis al birini vur otekine.

Aynisini yazacaktim, boyle kardeslik mi olur

Konu sahibesi ikiniz de birbirinizden betersiniz, koca kadinsin bir torende edebinle oturamamssin, kardesin de fesatlanmis al birini vur otekine.
Evet eşiyle mesajlaşacak yer değil. Yani müstakbel eniştenin de buna dahil olupta dedikodumuzu yapmış demeside çok ilginç

Hassas degilsiniz kesinlikle..
Iliskiniz berbat. Sinirlarinizi koyun, òzellikle cocuk varken iliskilerin seviyeli bir sekilde yurumesi gerekir.

ya hu görüşsün zaten. beni neden alet ediyor? ben de 7 ay nişanlı kaldım kimseyi kullanmıyordum görüşmek için. kimseye dert olmuyordum
Aileniz nişanlı oldugu halde görüşmesine izin vermediği için sizi kullanıyor olabilir mi? Ne var görüşmelerine yardımcı olsanız. Ne kadar büyütüyorsunuz herseyi çok yorucusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…