Ben mi hassasım yoksa çevremdekiler mi anlayışsız?

ya hu görüşsün zaten. beni neden alet ediyor? ben de 7 ay nişanlı kaldım kimseyi kullanmıyordum görüşmek için. kimseye dert olmuyordum
Alet etmek mi?
Kardeşler arasında bunlar olur.
Siz evlenince değişmişsiniz bence.
Ayrıca ne olursa olsun eşinizi ve eniştenizi eşinize çekiştirmeniz de hoş değil. Bu sırdaşlık olmuyor.
Düşman değil kardeşsiniz siz.
İkiniz de tuhafsınız. Siz ama biraz daha tuhafsınız bana göre.
Ben samimi arkadaşlarıma bile görüşme konusunda yardımcı olurdum. Bu alet olmak değildir.
Kardeşinizle sağlıklı bir ilişki kursanız bir sırdaşınız daha olurdu. Bebeğiniz doğunca teyzesiyle de güzel bir ilişki kurardı.
Biraz daha pozitif be anlayışlı olmalısınız

yasadığımız yerde imkanlar kısıtlı olduğu için ailemin yasadığı sehre geldim mecburen. gebeliğim riskli değil ve hiçbir risk almak isteöediğimiz için de buraya geldim
imkanlar kısıtlı derken, sizin yaşadığınız şehirde mesela neye ihtiyacınız oluyor da bulamıyorsunuz?
gebelik riskli değil. hani riskli olsa veya hastaneye gidip geliyor olsanız hastane işleri için ailenizin yanında olsanız falan anlarım
risk almak istemediğim için geldim demişsiniz de hala evine temizliğe gidiyorsunuz, yaşanan konular yüzünden stres oluyorsunuz
bence aile evinde olmanız çok daha riskli.
yok kardeş nişanı, yok balık yeme muhabbeti. ay ne boş şeyler ya
valla kendi şehrinizde kendi evinizde olsanız daha iyi. hem eşle de ayrı kalmamış olursunuz

ayrıca halanın evine gitmişken nişanlısı ile görüşmek istiyorsa görüşsün yani bunda ne kötülük var?
nişanlısıyla tabii ki vakit geçirmek ister. nişanın amacı zaten çiftlerin ailelerin de bilgisi dahilinde görüşüp birbirlerini daha yakından tanımasıdır
evleneceği adamla tabii ki vakit geçirmek isteyecek
"görüşmelerine alet olmak" ne demek, cinayet mi işleniyor da siz "alet" olmuş oluyorsunuz?
kızı nişanlısıyla görüştürmemek de aşırı çağ dışı bir kafa yapısı yani nasıl bir aileniz var ben anlamadım

yerinizde olsam bu kardeş ve anne babayla en kısa sürede arama mesafe koyarım, anca bayramda seyranda görüşürüm fazla samimi olmam kendi hayatıma, aileme, bebeğime odaklanırım

Sorun ablada değil babanızda.
Evleneceği tarihi ablanız ve enişteniz seçmeli. Ne zaman isterlerse evlenirler. Yok görüşme yok şu zamanda evlen. Yetişkin insanların kendi hayatlarıyla ilgili kararlara bu kadar müdahale etmesi sorun. Babanıza karşı ablanıza destek olmanız gerekirdi.
Ben sizin yerinizde olsam baba ne zaman isterse o zaman evlenir neden karışıyorsun der erkene çekmek istiyorsa çekerdim.
Bu kadar baskı çok sinir bozucu. Anlayış göstereceğinize hoşunuza gidiyor bu despotluklar.

Ailenle ilgili sorunları eşine anlatma. Evet çok zor, dayanamayıp ben de anlatıyorum eşim de bana anlatıyor ama gerçekten bir sınırı olmalı yoksa ilerde işler tersine dönebilir.
Boşanma aşamasında olan arkadaşım kendi ailesini eş ailesine sürekli anlattığı için bin pişman şimdi

Ablanın davranışları bana da sinir bozucu geldi ama öz ablan olduğu için başka kişilere nazaran daha kolay tolere edebilirsin bence.

İnsanların senden bağımsız seninle plan yapmalarına fırsat verme, yapıyorlarsa katılmayarak tepkini koy

Eniştenin ağzına laf verme, tutup da gülerek telefona bakıyorsun diye dedikodunuzu yaptığını düşünüp ve hadi düşünsün bunu bir de ablana söylediğine göre karakteri berbat birisi. Ablanla zaten kötü olan bağını tamamen koparabilir

Siz dahil ailenizin tüm üyeleri, kendinize seçtiğiniz es, eşin ailesi tek tek tahammül edilemeyecek insanlarsınız. Hiçbir şeyde ağır durmuyorsunuz, koskoca kadın istemede yeni yetme gibi mesajlaşmaz ayıptır. Sonradan gelip burada dedikodusunu yapacak kadar rahatsız oluyorsanız insanlara hayır demeyi öğrenin. Hayır misafirliğe gelme, hayır temizliğe gidemem, hayır senin için onunla konuşamam. Bu kadar basit. İnsanlara para verip sorun çıkacağını bile bile sonra sorun çıktı diyorsunuz, kavgalı olduğunuz insanların evine gidip sonra yine tartışma oldu diyorsunuz, istemediğiniz şeyleri yapıp böyle böyle oldu diyorsunuz. Saçma sapan aile ilişkileri, baba niyeyse her şeyin içinde. Kök aile kayın aile iç içe tuhaf tuhaf şeyler.

ya hu görüşsün zaten. beni neden alet ediyor? ben de 7 ay nişanlı kaldım kimseyi kullanmıyordum görüşmek için. kimseye dert olmuyordum
Abla kardeşsiniz siz bunu unutma bazen kardeşlerim de sen istesene abla sen söylesene abla der sanki çok uzak iki farklı insanmışsınız gibi bakıyorsun olaylara Aslı.
Ailesiniz siz farkında mısın?

Aileniz ne hakla hizmet ablanızın nişanlısıyla dışarıda görüşmesine izin vermiyor?
Kızı yalana, sizden bir şeyler istemeye iten onlar.
Ayrıca insan kardeşi nişanlıyla buluşacak diye beni alet etmesin diyerek sinirlenmez. Aranız şunları hoş göremeyecek kadar kötüyse de yapacak bir şey yok, azıcık daha sabredip kavuşun eşinize. İstemede bile mesajlaşacak kadar eşim de eşim olup ayrı kalmak iyi gelmemiş size.
Bana sizin tahammül edemediğiniz şeyler anormal geldi.

Son düzenleme:
Bugüne kadar açtığınız konulara bakınca hem sizin hem eşinizin aile dinamikleri çok değişik. İnsan ablasına böyle şeyler için gıcık olur mu? Ya da bir abla kardeşi önce evleniyor diye laf yapar mı? Anladığım kadarıyla gebeliğiniz riskli değil hastaneye uzaksınız diye aileniz yanındasınız galiba ama bence siz eşinizin yanına dönün hamilelik zaten yeterince zor bir şey bir de sizin takıntılı bir yapınız var belli bu şekilde iyice kendinizi strese sokmayın.

Ablanızın nişanlısı haksız mı dedikodu yapıyormuşsunuz o an değilse bile yapmışsınız. Yengenize niye bilendiniz, gidebilir kardeşini görmeye. Suni sancı verip zorla doğurtacak değil ya şakayla karışık bir söz o. Abarttığınız noktalar var, hayır demeniz gereken noktalar da var.

Ayrıca eltinin evinde de eşinizin üzeri müsait değilken görüntülü konuşmak zorunda değilsiniz. O günde normal konuşursunuz kısa bir şekilde, olur biter. İstemede bile mesajlaşmadan duramama, misafir gidilen evde kapıyı kapatıp görüntülü konuşma. Kendiniz kocanızla yeri olmayan anlarda bile iletişim halindeyken ablanızın nişanlısıyla görüşmek istemesinden rahatsız oluyorsunuz.

babanız ne isguzar ya. hem 30 yasindaki kizini nisanlisiyla görüştürmüyor hem kiz ve nisanlisi "aralik" derken o kendi kizi yüzünden 4 ay sonraya atiyor.
ne alaka, bırakın neye karar veriyorlarsa versinler. ablasi da yeni doğurduysa gelmeyiversin. sahsen ben oz ablami cok severim ama onun herhangi bir şeyi icin kendi düğünümü 4 ay erteletmem. bana ne yani gelmezse nikahim kabul olmayacak mi?
ben ablamin düğününe gittim de ne oldu kizin o telasla gözü beni görmedi yani. cok da elzem bir sey degil bir konuk eksik bir konuk fazla. kaldi ki kardesiniz de esi de size bayılmiyor. gitmeseniz de sorun olmazdi
ailesi manyak kiz arkadasim sevgilisiyle rahat buluşsun diye kendi tiyatro biletimi atiyorum kiza, ailesine "yenGEnCle tiyatroya gidecem cuma aksami" diyor, benim cektigim alkis vidosunu storisine koyuyor kimse suphelenmesin diye. bazen de bir baska arkasasim ben tek tatile gidecekken pesime takilip ailesine "yengencle kampa gidecegiz" diyordu (ailesi beni-ailemi cok iyi tanıyan insanlar) beraber gidiyorduk ama arti 1 sevgilisi (simdiki kocasi) oluyordu yanimizda. ben tek takiliyordum onlar beraber. arada benle fotolarini paylasiyordu ailesi suphelenmiyordu.
yanj el el icin bile baskici ailesine karsi dumen ceviriyor. bu kisi sizin öz kardesiniz. kardes kardesin gizli islerine onayak olur, acigini kapatir.
sizin "bebise alisveris yapacağım, hastaneye gidecegim" bahaneleriyle ablanizla sehre gelmeniz ablaniz ve sevgilisinin takilmasina imkan yaratmaniz lazim aslinda normalde. ama sırf nisanlisiyla iki saat gorusmek icin elin evine temizlige bile girişen kadini sucluyorsunuz

Bana da çok saçma geldi. Ablam için her şeyi yaparım, söylediği hiç bir şey aleyhimemiş gibi düşünmem. Yazınızı okuyunca düşündüm de benzer olayı bende yaşamıştım, küçüktüm ablamın düğün zamanı ablam bana söylerdi ben iletirdim babama, yada merak ettiği şeyleri bana sordurturdu. Çocuktum ama gocunmamıştım şimdi olsa yine gocunmam. Sizin ezelden beri abla kardeş ilişkiniz yok bence o yüzden burda ki herkese garip gelmiş yazdıklarınız. Anladığım kadarı ile sadece eşiniz ve siz varsınız sizin gözünüzde, ama o ablan, onlar ailen. Evlenince onlar silinmiyor. Eşten de en iyi sırdaş olmaz hiç mi arkadaşın yok, ayrıca utanmıyor musunuz ablanızı eşinize kötülerken?

Merveler halt etmiş bak sen şu yengence Üniversite dönemi arkadaş arkadaşın p.zevengidir derdik biz öyleymiş

Merveler halt etmiş bak sen şu yengence Üniversite dönemi arkadaş arkadaşın p.zevengidir derdik biz öyleymiş
benzer bir mesaj yazmistim KKda, biri bana "merveler sensin" demisti
valla baskici ailelere hersey mustehak
bak bu konuda nisanlisiyla görüştürmüyorlar. sevgiliyken daha sıkılardir. e görüşmeden bulusmadan bu kadin nasil anlayacak adam iyi mi kötü mü?
yazik gunah cidden
arkadaslarima her zaman gereken yardimi yaparim - sevgililerine gicik kapmiyorsam , yanlis kişi olduğunu düşünmüyorsam:)
bir de ben hep evlerine girip cikarim eşimin dostumun, anneleriyle babalariyla konusurum, cok tatli konuskanimdir, tipimden belli yani kötü biri olmadigim(!) . o yuzden arkadaşlarımın ailesi beni tanir, bana guvenirler

Ben abla kardeş ilişkisine çok takıldım. Neden böyle iletişimsiz ve samimiyetsiz bir ilişkiniz var? Bir de ne kadar ailen kötü olursa olsun kocanı bu konuda sırdaş belirleme. Çok yanlış.

Kız hıc senden beklemediğim seyler su anlattıkların.
Sen bunlara takılır mıydın ya

Ben abla kardeş ilişkisine çok takıldım. Neden böyle iletişimsiz ve samimiyetsiz bir ilişkiniz var? Bir de ne kadar ailen kötü olursa olsun kocanı bu konuda sırdaş belirleme. Çok yanlış.
Neye göre yanlış.
Eş sırdaştır
Eş herşeyindir abla abi kardeşten ötedir. 'İşin özünde'

Eşe ketum olunmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…