Buraya yazmamın nedeni bir yanlış yapıyorsam eğer bu yanlıştan dönmek. yanlış düşündüğümü düşünen kişilerin mantıklarını muhakemelerini çözebilmek. Yukarda da yazdım hala istanbuldayım gitmedim babamı da alır giderim ama hiç mantığıma yatmıyor babamın planlarımı beğenmemesi ve vazgeçmesi. Memlekete gitmek istememesi. Nereye kadar demek niye suç olsun evli olsam ne olacaktı. Bana katılmayanlar sadece duygusuyla hareket edip hatta sadece anne baba olarak düşünerek yazdığını düşünüyorum. Çünkü babama kal burda gelme demedim. Babama sadece bi düzen kuralım benim yanıma git gel yap dedimEvet tam tersi de oluyor . Ben konu sahibinin yerine olsam hatalı da olsa evlatlık görevimi yapar, babanın hatalarını üstüme kondurmazdım çünkü o ,onun sorunu hesabımı ahirette versin derdim. Konu sahibi madem ağrı kesicilerle ayakta duracak kadar üzülüyorsun babanın durumuna getir bak yanına, ya da bu durumu kendine dert edinme. Sanki buraya yazarak ve destekçi bulmaya çalışarak vicdanını rahatlamaya çalışıyor gibisin
Kumarbaz eşini döven biri nasıl gariban oluyor anlamadım.E babanız niye kırıldı size o zaman. Yalnız yzşayan kızının yanında kalmak isterken kızı istemiyor. Sizce de kırıcı değil mi
Ayyyy şu dramdan bana gına geldi. Evlatlık görmek isteyen düzgün ana baba olsun o kadar. Eşini döv , parayı kumarda harca. Sonra başını sokacak yük olacak yer ara. Bu ne yuzsuzluk? Kimse sizin evladınız diye bir ömür yük olamazsınız. Herkes dünyaya kendi hayatını yaşamaya geliyor.Ya nasıl kıydın babana. İnsan öyle der mi hasta adama. Gel başımın üstünde yerin var demen gerekirken. Çok bencil ve kötü bir evlatsın
Yani bi dayak nasıl anlatılabilir bilmiyorum ama suratındaki gözlüğü kırmış annemi sıkıştırmış yumruğunu sıkmış hareket etsem yüzüme vuracaktı diyor bu olay sonucu polise gidiyor uzaklaştırma veriliyor ama darp yok gibi. Allahım anlattığım rezaletlere bak… Aslında gariban yanı var. Malesef ki görseniz gariban bi adam dersiniz acar olsa bu kadar üzülmezdimAyyyy şu dramdan bana gına geldi. Evlatlık görmek isteyen düzgün ana baba olsun o kadar. Eşini döv , parayı kumarda harca. Sonra başını sokacak yük olacak yer ara. Bu ne yuzsuzluk? Kimse sizin evladınız diye bir ömür yük olamazsınız. Herkes dünyaya kendi hayatını yaşamaya geliyor.
Kumarbaz eşini döven biri nasıl gariban oluyor anlamadım.
Benim garibana ihtiyacım yok ailesine gariban olacak baba dediğin. Aileye deccal dışarı gariban. Boşver.Yani bi dayak nasıl anlatılabilir bilmiyorum ama suratındaki gözlüğü kırmış annemi sıkıştırmış yumruğunu sıkmış hareket etsem yüzüme vuracaktı diyor bu olay sonucu polise gidiyor uzaklaştırma veriliyor ama darp yok gibi. Allahım anlattığım rezaletlere bak… Aslında gariban yanı var. Malesef ki görseniz gariban bi adam dersiniz acar olsa bu kadar üzülmezdim
Haklısınız ben de böyle düşünüyorum ama çok da gariban bi görünüşü var. Ama gitse gider memlekete burda hırpalıyor kendini. Çözemiyorum ya vallahi anlamıyorum ama yüreği acıyor insanınKarısını döven kim baba,yuzbinlerce kumar borcu yapan evini kapatıp boşanan baba ama ihale neden konu sahibine kaliyor anlamadım.Bende anneyim ama bu şartlarda bende babama gel ömürboyu benimle yaşa diyip ömrümü babama adamam.Cunku adam hep zevkine gitmis.Bir laf vardır yediğin hurmalar döner seni tırmalar diye.Adam olaydı evine karısına sahip çıksaydı kızın suçu ne?Herseyi yapacak her haltı yiyecek ama sonuca gelince güllük gülistanlık yaşayacak.Konu sahibi bosver sen sana düşeni teklif etmişsin hayata 1 kere geliyorsun onların sorumsuzlukların sonucu senin suçun değil.Annende zamanında kocasına güvenmeyip çalışsaydı şimdi kimseye minnet etmezdi kendine yeterdi sizde az destek olurdunuz emekli maaşına.Dayılarda kendilerine iş düşmesin diye tutuşmuşlar.
Dayın o işlere o kadar meraklı ise alsın kendi kız kardeşini kardeşinin başından. Milletin ne dediğine kalırsanız yanarsınız. Burada ana baba bakılmaz mı diye akıl verenlere de hiç bakma hepsinin senelerce anne babasından her türlü kaymağını yiyip, bir gün onların sorumsuzlukları yüzünden tek bir bedel ödemediklerine eminim ama ispatlayamam. Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir. Süresiz şekilde üstelik kendi hayatından vazgeçerek anne baba bakmak öyle kolay yapılabilecek birleş değil. Kaldı ki karşındaki bu ederde bir adam mı ona bakmak lazım. Ayrıca kumar bağımlısı olan, bir adamı memuriyet yaptığınız yere getirmek hiç akıllı bir iş değil, böyle bağımlılar ha dediğinde bırakamaz, orada da aynı haltı yer olur olmaz insanları yaşamınıza musallat eder borç takarsa ne yapacaksınız. Ben sizin ve kardeşinisin yerinizde olsam alır ikisini karşıma resti çekerim. Ya adam gibi sizin sunduğunuz şartlara razı olur senelerce nasıl yaşadılarsa bir arada memlekette yaşarlar. Sizde iki kardeş kira ve maddi destek olursunuz. Ya da başlarının çaresine bakarlar. Onlar anlaşmış babaız size anneniz kardeşinize çökecek, keyif çatacaklar. Babanız o yüzden bozulmuş, anneniz oğlunun yanındaki saltanat bitmesin diye size çemkiriyor. Akrabalar da anne babanız onlara musallat olmasın diye size hadsiz şekilde konuşuyor. Dayınızın kız kardeşi eniştesi o kadar kıymeti ise alsın kendi baksınTeyzeler dayılar keşke siz gibi düşünse bugün dayım beni nefretle aradı. Sen niye geldin ki diyerek. Anlattıkça sinirlendi en sonda herkes başının çaresine baksın denildi. Bizden iki ömür isteniyor anca öyle makbul evlat oluruz
Tamaöen kötü ve düşüncesiz değilsiniz tabi. Ama şu var babanız okutmuş iyi davranmış özgüveninizi kişiliğinizi zedelemeden büyütmüş anladığım kadarıyla. Ben kendi babamdan örnek vereyim size babamın da anneme şiddeti olduğu günler oldu ama en fazla 2 veya 3 kez olmuştur. Oda biz çok küçüktük.oda çok abartılacak tarzda değil. Ama psikolojik şiddeti varki bu diğerinden çok daha kötü. Ve hala da sürüyor. Bizi hiç adam yerine koymadı annemi hep aldatırdı. Özgüvenimizi kişiliğimizi bizi yok sayarak adam yerine koymayarak zedeledi. Karakter kaderdir derler annem ve babam bizim kaderimizi etkiledi. Psikolojik şiddetlerle. Sizin babanızın öyle bir durumu olmamış size karşı o yüzden dedim. Ve anlattığınız kadarıyla da acıdımAslında biliyor musunuz ben roza hanıma ulaşmak istedim. Bunu düşünen bi insana. O insanın dayandırdıklarına. Hala istanbuldayım dönmedim görev yaptığım yere. Burda bi açığım bi göremediğim farklı bakış açısı olursa kendimde suç bulursam alıp götüreceğim babamı. Ama hala roza hanımın fikrinin temellendirdiği kısmı çözemedim.
Of be kuzum bugün de sen içimizi ayrı yaktın..."Bende çok daha beteri var, bunu öp de başına koy" diye mi yadsıdın başta konu sahibini?Tamaöen kötü ve düşüncesiz değilsiniz tabi. Ama şu var babanız okutmuş iyi davranmış özgüveninizi kişiliğinizi zedelemeden büyütmüş anladığım kadarıyla. Ben kendi babamdan örnek vereyim size babamın da anneme şiddeti olduğu günler oldu ama en fazla 2 veya 3 kez olmuştur. Oda biz çok küçüktük.oda çok abartılacak tarzda değil. Ama psikolojik şiddeti varki bu diğerinden çok daha kötü. Ve hala da sürüyor. Bizi hiç adam yerine koymadı annemi hep aldatırdı. Özgüvenimizi kişiliğimizi bizi yok sayarak adam yerine koymayarak zedeledi. Karakter kaderdir derler annem ve babam bizim kaderimizi etkiledi. Psikolojik şiddetlerle. Sizin babanızın öyle bir durumu olmamış size karşı o yüzden dedim. Ve anlattığınız kadarıyla da acıdım
Ebeveyn olmak bir tercih ama kimse bize dünyaya gelmek ister misin diye tercih hakkı sunmuyor. Aileler de bir zahmet eli iş tutacak yaşa gelmiş çocuğunu hala bebek gibi eylemesin. Onlar da kendilerine zarar ama kendi tercihleri sonuçta. Burada 30 yaşındaki çocuğuna hala ergen gibi destek olanlar da eleştirildi.Herkesin kendi kararı tabi, ama bunun tam tersinide cooook gördüm, evlat yasaklı madde kullanıyor baba tedaviye gönderiyor asla baba pes etmiyor bu evlat 15 yaşında falanda değil 30 yaş, aynı şekilde başka birinin evladı paraları okuyacağım bahanesiyle eğlence yerlerinde yiyip içiyor sömürüyor ama yine atılmıyor evden,, ebeveynlerde cocukları ömür billah sırtında taşımak icin yapmadı mesela ama 40 yaşında adamlar hala baba eline bakıyor ama babalar of demiyor, başka çözüm bulunabilir para vermesin kumarda yiyemeyeceği ama yalnızda bırakılmaması gerekiyor her şeyi birden kaybetmiş eş evlat,
Kendi hayatını mahvetmiş Bi adamHerkese selamlar
Degerlı hanımlar bu sıte cok kıymetlı hepınızın goruslerı ayrı ayrı benım ıcın tartıma koyup kendımı sınayacağım kendımı rahatlatacagım kendıme kızacagım kıstaslar olacak. Herkesın yorumu benım ıcın çok ama çok önemli bu yuzden.
Ben 31 yaşında henüz iki yıllık memurum. Ailemle aramda 1200 km var. Erkek kardeşim ailemle yaşıyor. Dünyada en kıymetli varlığım kardeşim. Anne ve babamın evliliklerini 30 yıldır taşıdığım dert ortağım.Annemle babam asla birbirini sevmediler. Çok kötü bir karı koca ama iyi bir anne babaydılar. Boşanmadılar. Annem çalışmadı. Bugun varsa yenıldı yoksa kaldı herşey. Annem çalışmak istemedi. Mesleği olmadı bu yuzden şuan yaşını başını aldı ve ıstese de zor iş bulur. Kardeşim ile annem beraber kalıyorlar bi senedir. Babam kumar borcu yuzunden aileyı bıldığınız dağıttı. Anneme kötü davrandı. Şuan çalıştığı iş yerinin yatakhanesinde yaşıyor. Annemin sorumluluğu doğrudan kardeşime kaldı hıc bı sosyal guvencesı gelırı yok. Babam da yaklasık 4gun önce kalp krızı gecırdı. Anjıyoya alındı stent balon uygulanmış. ızın aldım geldım. Cevremın baskısı beklentısı kardesım anneme baksın ben de babamı götureyim bakayım yonunde. Şuan bıldığınız evsız on aydır ıs yerı yatakhanesınde yaşıyor. Babama gel yanıma dedım. Ama dayım orda da ıs bulursun gıt kızının yanına dedı babama. Ben de ısrar ettım gelmesıne daır kafa dınlemelık. Bugun babamla buluştuk planını sordum. Hıcbır planı olmadığını söyledi ılerıye daır. Yanıma gelecek ve ben yuzumu asıncaya kadar kalacak boyle bısey olursa da donecekmış gerı. Buna gerek yok kı baba dedım. Ben senı memlekete yerleştıreyım. bana yıne gel gıt. Ama donusun ora olsun. Benım de erkek arkadasım var olur olmaz bılmıyorum ama ya evlenırsek sana mahcup hıssetmeyeyım dedım. Dayım bıraz haddını ıyımserlıkle de olsa astı benım yanımda bı ıs bulacağın duzen kuracağın bı durum olursa uzulursun.zaten burda da ısın var burda ev de kurabuılırsın bu farklı cok anlamsız bı plan dedım. ben senı yanıma ıstırhat ıcın bı tatıl ıcın cağırdım dedım. baba bunu dedıgım ıcın de bana gonul koyma ben senın yanındayım babanın yanına gıtmek ıstıyordun emeklı maasını yersın yanında. Eger babamla yasayamam dıyorsan sana ev acalım sana destek olurum ben mutfak masraflarını ve faturaları öderım dedım. Mılletı Rasim beyi başlarından çocukları attırmış dedırtmem ben ıyıyım calışcam dıyor. Bu hasta halınle nasıl calışacaksın barı evlen baba dedım benle aynı kazanıyorsun guzel bı hayatın olsun dedım. gururlu. Ben yaslılığıma yalnızlıga hazırlıyorum kendımı dıyor.Bu saatten sonra evlensem de bana gelenın derdı hastalıgıyla ugrasamam dıyor. İyi baba diyecek bişeyim yok böyle mutluysan devam et diyorum. He çok mutluyum diyor tepkili. Baba niye böyle yapıyorsun ne istiyorsun ben anlamıyorum diyorum bişey istemiyorum diyorBu arada kardesımı kırdı burda cok uzdu babalık yapmadı ona bı tuhaf davranıyor kardesım babamla kus hayatından calmıs goruyor onu
Babama bugun benden bı beklentısı olup olmadığını, elımden ne gelebılırı, senın ıcın ne yapabılırımı sordum durdum. Basta yanıma gelmeyı kabul etmıstı ama gurur yapıyor suan boyle dedım dıye. Babama benım onun hanımı olmadıgımı kızı oldugumu zaten annemın gonlunu hoş tutmayarak evı köyu dagıtarak aslında tam da onun ıstedıgı kaderı yasadıgımızı elımızden baska ne gelebılır kı dıye anlattım. Tam sırtımızı dogrulacakken kumar cıkardı. Suan hasta. Benım teklıflerımı kabul etmıyor. Yardım da ıstemıyor ama cok huzunlu. Kişisel bakımı da çok zayıf. Kahroluyorum onu boyle görünce. Benı dolmusa bındırırken yuzu gözlerımın onunde. Boyle olmamalıydı ama yemın ederım bakıyorum herkes keske sızın gıbı cocuklarım olsa dıyor. Ben babamı sankı vazgecırmıs gıbı hıssedıyorum mısafır edememıs gıbı. Ben atanırken de babam yogun bı sekılde yanıma gelmek ıstıyordu hatta bı kere /ınsallah dagın başına çıkar ataman da ararsın benı demöıstı/ nıye beddua edıyorsun baba senı bı evlat on puan sevıp bı ana babaya on puan ıhtıyac duyarsa sen ıstıyorsun kı yuz olsun dedığımı bılıırm. Görev yerıme gıderken babamı gerıde mı bırakıyorum ondan huzurlu emeklı hayatını mı çalıyorum dıye agladığımı bılırım. Zaten ben gıttıkten bı yıl sonra kumarla sapıttı ben kendım ıcın yasayacağım felsefesıne gırdı.Benı haddınden fazla sevıyor. Ama ben babamla ne kadar uygun adım yuruyebılırım kı. Benım yasımda ıkı cocuğu vardı babasıyla da yasamıyordu. Ne hıssettıgını ne dusundugunu bılmıyorum ama cok uzgun. Babam omuzlarımda boğazımda bı yumru kızlar. Onun o perısan halı de ıcımı mahvedıyor. Kendımı evlenebılırım hayat planını benım uzerıme kurma ama senın hep yanındayım asla senı hastalıkta acta acıkta bırakmam dedığım ıcın suçlu ve çok mutsuz hıssedıyorum. Çunku babam yalnızlıkla hastalıkla yaşlılıkla ve yaşamının sonuyla adeta kavga edıyor gıbı. Tek mutluluğu da benım gıbı duruyor. Kalp hastası 6 aydır ılaclarını kullanmıyor benle gorustukten sonra ılaclarını alıp kullanmaya başlıyor. Bu benı mutlu değil uzerıme tonlarca yuk yukluyor. Ne yapacağımı şaştım. Ölene kadar evlenmesem annem kardesımle babam benle yaşar orasına net emınım. Ben kötü evlat mıyım? Babam ölürse suçluluk duyar mıyım?
Görüslerınız ıcın sımdıden mınnettarım
Askere giden çocuga , kışlada delirmesin diye "gözün arkada kalmasin yeğenim" diyeceğine , körükle gider gibi "ıklım ıblımdı kılıyır" diyen dayıya ben çok ağır kufrederim kimse kusura bakmasın ...Bu size nutuk çekenlerin tek derdi var , bizim üstümüze kalmasın da kime kalırsa kalsın bunu sen de biliyorsun. O yüzden biri ne zaman sana nutuk çekmeye başlarsa sen de hafiften ver cevabını sakın korkma. Benim etim ne butum ne, ikisine birden yetişemiyorum, biraz da siz destek olsanız ne güzel olur dediğin anda ortadan kaybolacaklar zaten, hiç merak etme...Piraye hanım önceki yorumlarda benden yaşça büyük olduğunuzu yazmışsınız. İnanın sizinle bu düşünce sistemini sizin çağlarınızda bi insanla paylaşmak da bana nasıl iyi geldi anlatamam. Sizi tanımıyorum ama beni derinden hissettiğinizi çok iyi hissediyorum. Geniş aile biraz eğitimli insanlar ve onlar böyle ortadoğu zihniyeti ile zılgıt atmıyorlar mesela. Daha babacan, daha korunaklı, daha böyle siz bilmezsiniz şimdi ama diye başlayan, yarın bigün babanız ölürse diye sonlanan çok daha komplike çok daha çökerten bambaşka bi zılgıt var. Ama ne hikmetse elini taşının altına koyan yok. Kardeşim annemle yaşıyor sen genç adamsın bu böyle gitmez ablama düzen kuralım demiyor mesela dayım diyor ki kardeşim askere giderken ‘ablamda aklım kalıyor biliyor musun onu bile düşünüyorum’ düşünüyorsan ablanı yerleştir memleketine seviyorsan yeğenini yükünü hafiflet ama yok. Babama da iş bulursun iş bakarsın diyen dayımla aynı kişi bu arada. Ortada bi sorun, bi trajedi var hemen birine yapıştıralım ki bize kalmasın kafasından başka bişey değil. Küçük teyzeme de böyle cici kız sendromları yaşatarak 45 yaşında evlendiğinde anca evden annesinden babasından ayrılabildiği bi senaryo oynatıldı. Belki küçük teyzemin de hayatı beni çok etkiledi bilemiyorum.
Evet maalesef o aşağılamalar ve yok saymalarla özgüvensiz kendini değersiz görüp başkasını kendimden değerli görmeme neden oldu. Bu hayatımın her alanına yansıdı arkadaşlık ilişkileri duygusal ilişkiler bu yaşa kadar ne arkadaşlık nede duygusal ilişkilerde başarılı olamadım kendimi değersiz görüp karşıdakini üstün gördüğüm için. Halbuki birçok olumlu güzel özelliklerim varken.insani değerler ve ahlak yönüm çok kuvvetlidir. Gayet güzel aklı başında bir kız olduğum halde bu değersizlik ve özgüvensizlik yüzünden duygusal ilişkilerde hep kırılan yarı yolda bırakılan taraf ben oldum. Ailem yetmezmiş gibi birde karşıma çıkan karaktersizler den de darbe yiyince artık iyice kabuğuma çekildim. Halbuki en başta kendi değerimi bilip hissedip karşıya da bunu yansıtabilseydim şuan mutlu bir ilişkim ve arkadaşlarım olurdu. O yüzden karakter herşeydir bence. Onuda aile şekillendirir.sindire sindire eleştirerek aşağılayarak bir çocuk nasıl sağlıklı kişilik geliştirir ki. Her şeye rağmen güçlüyüm ama. tecrübe edinip yalnızda olsam yoluma bakmaya çalışıyorum. Duruşumdan ödün vermiyorum.Of be kuzum bugün de sen içimizi ayrı yaktın..."Bende çok daha beteri var, bunu öp de başına koy" diye mi yadsıdın başta konu sahibini?Şu memleketin en büyük sorunu ehliyetsiz üreme yemin ediyorum, hangi taşı kaldirsan altından bu çıkıyor...
Kocaman sarılıyorum ben sanaEvet maalesef o aşağılamalar ve yok saymalarla özgüvensiz kendini değersiz görüp başkasını kendimden değerli görmeme neden oldu. Bu hayatımın her alanına yansıdı arkadaşlık ilişkileri duygusal ilişkiler bu yaşa kadar ne arkadaşlık nede duygusal ilişkilerde başarılı olamadım kendimi değersiz görüp karşıdakini üstün gördüğüm için. Halbuki birçok olumlu güzel özelliklerim varken.insani değerler ve ahlak yönüm çok kuvvetlidir. Gayet güzel aklı başında bir kız olduğum halde bu değersizlik ve özgüvensizlik yüzünden duygusal ilişkilerde hep kırılan yarı yolda bırakılan taraf ben oldum. Ailem yetmezmiş gibi birde karşıma çıkan karaktersizler den de darbe yiyince artık iyice kabuğuma çekildim. Halbuki en başta kendi değerimi bilip hissedip karşıya da bunu yansıtabilseydim şuan mutlu bir ilişkim ve arkadaşlarım olurdu. O yüzden karakter herşeydir bence. Onuda aile şekillendirir.sindire sindire eleştirerek aşağılayarak bir çocuk nasıl sağlıklı kişilik geliştirir ki. Her şeye rağmen güçlüyüm ama. tecrübe edinip yalnızda olsam yoluma bakmaya çalışıyorum. Duruşumdan ödün vermiyorum.
Teşekkür ederim güzel düşünceniz için
Roze hanım yaşadığınız tüm bu sürece çok üzgünüm. Sizi çok iyi anlıyorum yüreğimde hissediyorum acınızı. Ama şöyle bi durum var ki ben yardım edemiyorum babama. Gelmekten o vazgeçti ben gelme demedim. Aslında farketmediğiniz üstüme oynanan büyük bi baskı bu ve benim de kişiliğimi çok zedeliyor. Babamın bu duygusal manipülasyonu ile günlerdir uyuyamıyorum. Konu farklı gibi gelebilir belki bunda ne var diyebilirsiniz ama babamla yaşadığım bu herşey, çevrenin önüne bi günah keçisi gibi atılmam, babamın yardım elimi geri çevirmesi… Herşey ama herşey beni çok kötü etkiliyor en az sizin kadar. Esasen bunları ne siz ne de ben yaşamalıydık. Çok daha iyi ebeveynlerle yaşasaydık bambaşka insanlar olabilirdik. Çok üzgünüm sizin için deEvet maalesef o aşağılamalar ve yok saymalarla özgüvensiz kendini değersiz görüp başkasını kendimden değerli görmeme neden oldu. Bu hayatımın her alanına yansıdı arkadaşlık ilişkileri duygusal ilişkiler bu yaşa kadar ne arkadaşlık nede duygusal ilişkilerde başarılı olamadım kendimi değersiz görüp karşıdakini üstün gördüğüm için. Halbuki birçok olumlu güzel özelliklerim varken.insani değerler ve ahlak yönüm çok kuvvetlidir. Gayet güzel aklı başında bir kız olduğum halde bu değersizlik ve özgüvensizlik yüzünden duygusal ilişkilerde hep kırılan yarı yolda bırakılan taraf ben oldum. Ailem yetmezmiş gibi birde karşıma çıkan karaktersizler den de darbe yiyince artık iyice kabuğuma çekildim. Halbuki en başta kendi değerimi bilip hissedip karşıya da bunu yansıtabilseydim şuan mutlu bir ilişkim ve arkadaşlarım olurdu. O yüzden karakter herşeydir bence. Onuda aile şekillendirir.sindire sindire eleştirerek aşağılayarak bir çocuk nasıl sağlıklı kişilik geliştirir ki. Her şeye rağmen güçlüyüm ama. tecrübe edinip yalnızda olsam yoluma bakmaya çalışıyorum. Duruşumdan ödün vermiyorum.
Teşekkür ederim güzel düşünceniz için
Haklısınız sizde elinizden geldiğince orta yolu bulmaya çalışıyorsunuz. Ben sizi anladım babanız da sizin açınızdan baksa oda kabul eder teklifinizi babanıza düşüncelerinizi anlatın hak verecektir size Umarım.Roze hanım yaşadığınız tüm bu sürece çok üzgünüm. Sizi çok iyi anlıyorum yüreğimde hissediyorum acınızı. Ama şöyle bi durum var ki ben yardım edemiyorum babama. Gelmekten o vazgeçti ben gelme demedim. Aslında farketmediğiniz üstüme oynanan büyük bi baskı bu ve benim de kişiliğimi çok zedeliyor. Babamın bu duygusal manipülasyonu ile günlerdir uyuyamıyorum. Konu farklı gibi gelebilir belki bunda ne var diyebilirsiniz ama babamla yaşadığım bu herşey, çevrenin önüne bi günah keçisi gibi atılmam, babamın yardım elimi geri çevirmesi… Herşey ama herşey beni çok kötü etkiliyor en az sizin kadar. Esasen bunları ne siz ne de ben yaşamalıydık. Çok daha iyi ebeveynlerle yaşasaydık bambaşka insanlar olabilirdik. Çok üzgünüm sizin için de
Teşekkür ederimHaklısınız sizde elinizden geldiğince orta yolu bulmaya çalışıyorsunuz. Ben sizi anladım babanız da sizin açınızdan baksa oda kabul eder teklifinizi babanıza düşüncelerinizi anlatın hak verecektir size Umarım.
Herkese selamlar
Degerlı hanımlar bu sıte cok kıymetlı hepınızın goruslerı ayrı ayrı benım ıcın tartıma koyup kendımı sınayacağım kendımı rahatlatacagım kendıme kızacagım kıstaslar olacak. Herkesın yorumu benım ıcın çok ama çok önemli bu yuzden.
Ben 31 yaşında henüz iki yıllık memurum. Ailemle aramda 1200 km var. Erkek kardeşim ailemle yaşıyor. Dünyada en kıymetli varlığım kardeşim. Anne ve babamın evliliklerini 30 yıldır taşıdığım dert ortağım.Annemle babam asla birbirini sevmediler. Çok kötü bir karı koca ama iyi bir anne babaydılar. Boşanmadılar. Annem çalışmadı. Bugun varsa yenıldı yoksa kaldı herşey. Annem çalışmak istemedi. Mesleği olmadı bu yuzden şuan yaşını başını aldı ve ıstese de zor iş bulur. Kardeşim ile annem beraber kalıyorlar bi senedir. Babam kumar borcu yuzunden aileyı bıldığınız dağıttı. Anneme kötü davrandı. Şuan çalıştığı iş yerinin yatakhanesinde yaşıyor. Annemin sorumluluğu doğrudan kardeşime kaldı hıc bı sosyal guvencesı gelırı yok. Babam da yaklasık 4gun önce kalp krızı gecırdı. Anjıyoya alındı stent balon uygulanmış. ızın aldım geldım. Cevremın baskısı beklentısı kardesım anneme baksın ben de babamı götureyim bakayım yonunde. Şuan bıldığınız evsız on aydır ıs yerı yatakhanesınde yaşıyor. Babama gel yanıma dedım. Ama dayım orda da ıs bulursun gıt kızının yanına dedı babama. Ben de ısrar ettım gelmesıne daır kafa dınlemelık. Bugun babamla buluştuk planını sordum. Hıcbır planı olmadığını söyledi ılerıye daır. Yanıma gelecek ve ben yuzumu asıncaya kadar kalacak boyle bısey olursa da donecekmış gerı. Buna gerek yok kı baba dedım. Ben senı memlekete yerleştıreyım. bana yıne gel gıt. Ama donusun ora olsun. Benım de erkek arkadasım var olur olmaz bılmıyorum ama ya evlenırsek sana mahcup hıssetmeyeyım dedım. Dayım bıraz haddını ıyımserlıkle de olsa astı benım yanımda bı ıs bulacağın duzen kuracağın bı durum olursa uzulursun.zaten burda da ısın var burda ev de kurabuılırsın bu farklı cok anlamsız bı plan dedım. ben senı yanıma ıstırhat ıcın bı tatıl ıcın cağırdım dedım. baba bunu dedıgım ıcın de bana gonul koyma ben senın yanındayım babanın yanına gıtmek ıstıyordun emeklı maasını yersın yanında. Eger babamla yasayamam dıyorsan sana ev acalım sana destek olurum ben mutfak masraflarını ve faturaları öderım dedım. Mılletı Rasim beyi başlarından çocukları attırmış dedırtmem ben ıyıyım calışcam dıyor. Bu hasta halınle nasıl calışacaksın barı evlen baba dedım benle aynı kazanıyorsun guzel bı hayatın olsun dedım. gururlu. Ben yaslılığıma yalnızlıga hazırlıyorum kendımı dıyor.Bu saatten sonra evlensem de bana gelenın derdı hastalıgıyla ugrasamam dıyor. İyi baba diyecek bişeyim yok böyle mutluysan devam et diyorum. He çok mutluyum diyor tepkili. Baba niye böyle yapıyorsun ne istiyorsun ben anlamıyorum diyorum bişey istemiyorum diyorBu arada kardesımı kırdı burda cok uzdu babalık yapmadı ona bı tuhaf davranıyor kardesım babamla kus hayatından calmıs goruyor onu
Babama bugun benden bı beklentısı olup olmadığını, elımden ne gelebılırı, senın ıcın ne yapabılırımı sordum durdum. Basta yanıma gelmeyı kabul etmıstı ama gurur yapıyor suan boyle dedım dıye. Babama benım onun hanımı olmadıgımı kızı oldugumu zaten annemın gonlunu hoş tutmayarak evı köyu dagıtarak aslında tam da onun ıstedıgı kaderı yasadıgımızı elımızden baska ne gelebılır kı dıye anlattım. Tam sırtımızı dogrulacakken kumar cıkardı. Suan hasta. Benım teklıflerımı kabul etmıyor. Yardım da ıstemıyor ama cok huzunlu. Kişisel bakımı da çok zayıf. Kahroluyorum onu boyle görünce. Benı dolmusa bındırırken yuzu gözlerımın onunde. Boyle olmamalıydı ama yemın ederım bakıyorum herkes keske sızın gıbı cocuklarım olsa dıyor. Ben babamı sankı vazgecırmıs gıbı hıssedıyorum mısafır edememıs gıbı. Ben atanırken de babam yogun bı sekılde yanıma gelmek ıstıyordu hatta bı kere /ınsallah dagın başına çıkar ataman da ararsın benı demöıstı/ nıye beddua edıyorsun baba senı bı evlat on puan sevıp bı ana babaya on puan ıhtıyac duyarsa sen ıstıyorsun kı yuz olsun dedığımı bılıırm. Görev yerıme gıderken babamı gerıde mı bırakıyorum ondan huzurlu emeklı hayatını mı çalıyorum dıye agladığımı bılırım. Zaten ben gıttıkten bı yıl sonra kumarla sapıttı ben kendım ıcın yasayacağım felsefesıne gırdı.Benı haddınden fazla sevıyor. Ama ben babamla ne kadar uygun adım yuruyebılırım kı. Benım yasımda ıkı cocuğu vardı babasıyla da yasamıyordu. Ne hıssettıgını ne dusundugunu bılmıyorum ama cok uzgun. Babam omuzlarımda boğazımda bı yumru kızlar. Onun o perısan halı de ıcımı mahvedıyor. Kendımı evlenebılırım hayat planını benım uzerıme kurma ama senın hep yanındayım asla senı hastalıkta acta acıkta bırakmam dedığım ıcın suçlu ve çok mutsuz hıssedıyorum. Çunku babam yalnızlıkla hastalıkla yaşlılıkla ve yaşamının sonuyla adeta kavga edıyor gıbı. Tek mutluluğu da benım gıbı duruyor. Kalp hastası 6 aydır ılaclarını kullanmıyor benle gorustukten sonra ılaclarını alıp kullanmaya başlıyor. Bu benı mutlu değil uzerıme tonlarca yuk yukluyor. Ne yapacağımı şaştım. Ölene kadar evlenmesem annem kardesımle babam benle yaşar orasına net emınım. Ben kötü evlat mıyım? Babam ölürse suçluluk duyar mıyım?
Görüslerınız ıcın sımdıden mınnettarım