- 2 Nisan 2024
- 975
- 1.398
Birbirleriyle anlaşamadıkları için sizinle bağımlı bir ilişki yaşıyorlar. Hayatları boyunca kurban rolünde olacaklar ki siz kurtarıcıları olabilesiniz. Sizin mutluluğunuzu falan istemiyorlar, sadece sizin onları bırakmamanızı istiyorlar. Bağımlı aile en zoru. Allah sabır versin.Herkese selamlar
Degerlı hanımlar bu sıte cok kıymetlı hepınızın goruslerı ayrı ayrı benım ıcın tartıma koyup kendımı sınayacağım kendımı rahatlatacagım kendıme kızacagım kıstaslar olacak. Herkesın yorumu benım ıcın çok ama çok önemli bu yuzden.
Ben 31 yaşında henüz iki yıllık memurum. Ailemle aramda 1200 km var. Erkek kardeşim ailemle yaşıyor. Dünyada en kıymetli varlığım kardeşim. Anne ve babamın evliliklerini 30 yıldır taşıdığım dert ortağım.Annemle babam asla birbirini sevmediler. Çok kötü bir karı koca ama iyi bir anne babaydılar. Boşanmadılar. Annem çalışmadı. Bugun varsa yenıldı yoksa kaldı herşey. Annem çalışmak istemedi. Mesleği olmadı bu yuzden şuan yaşını başını aldı ve ıstese de zor iş bulur. Kardeşim ile annem beraber kalıyorlar bi senedir. Babam kumar borcu yuzunden aileyı bıldığınız dağıttı. Anneme kötü davrandı. Şuan çalıştığı iş yerinin yatakhanesinde yaşıyor. Annemin sorumluluğu doğrudan kardeşime kaldı hıc bı sosyal guvencesı gelırı yok. Babam da yaklasık 4gun önce kalp krızı gecırdı. Anjıyoya alındı stent balon uygulanmış. ızın aldım geldım. Cevremın baskısı beklentısı kardesım anneme baksın ben de babamı götureyim bakayım yonunde. Şuan bıldığınız evsız on aydır ıs yerı yatakhanesınde yaşıyor. Babama gel yanıma dedım. Ama dayım orda da ıs bulursun gıt kızının yanına dedı babama. Ben de ısrar ettım gelmesıne daır kafa dınlemelık. Bugun babamla buluştuk planını sordum. Hıcbır planı olmadığını söyledi ılerıye daır. Yanıma gelecek ve ben yuzumu asıncaya kadar kalacak boyle bısey olursa da donecekmış gerı. Buna gerek yok kı baba dedım. Ben senı memlekete yerleştıreyım. bana yıne gel gıt. Ama donusun ora olsun. Benım de erkek arkadasım var olur olmaz bılmıyorum ama ya evlenırsek sana mahcup hıssetmeyeyım dedım. Dayım bıraz haddını ıyımserlıkle de olsa astı benım yanımda bı ıs bulacağın duzen kuracağın bı durum olursa uzulursun.zaten burda da ısın var burda ev de kurabuılırsın bu farklı cok anlamsız bı plan dedım. ben senı yanıma ıstırhat ıcın bı tatıl ıcın cağırdım dedım. baba bunu dedıgım ıcın de bana gonul koyma ben senın yanındayım babanın yanına gıtmek ıstıyordun emeklı maasını yersın yanında. Eger babamla yasayamam dıyorsan sana ev acalım sana destek olurum ben mutfak masraflarını ve faturaları öderım dedım. Mılletı Rasim beyi başlarından çocukları attırmış dedırtmem ben ıyıyım calışcam dıyor. Bu hasta halınle nasıl calışacaksın barı evlen baba dedım benle aynı kazanıyorsun guzel bı hayatın olsun dedım. gururlu. Ben yaslılığıma yalnızlıga hazırlıyorum kendımı dıyor.Bu saatten sonra evlensem de bana gelenın derdı hastalıgıyla ugrasamam dıyor. İyi baba diyecek bişeyim yok böyle mutluysan devam et diyorum. He çok mutluyum diyor tepkili. Baba niye böyle yapıyorsun ne istiyorsun ben anlamıyorum diyorum bişey istemiyorum diyorBu arada kardesımı kırdı burda cok uzdu babalık yapmadı ona bı tuhaf davranıyor kardesım babamla kus hayatından calmıs goruyor onu
Babama bugun benden bı beklentısı olup olmadığını, elımden ne gelebılırı, senın ıcın ne yapabılırımı sordum durdum. Basta yanıma gelmeyı kabul etmıstı ama gurur yapıyor suan boyle dedım dıye. Babama benım onun hanımı olmadıgımı kızı oldugumu zaten annemın gonlunu hoş tutmayarak evı köyu dagıtarak aslında tam da onun ıstedıgı kaderı yasadıgımızı elımızden baska ne gelebılır kı dıye anlattım. Tam sırtımızı dogrulacakken kumar cıkardı. Suan hasta. Benım teklıflerımı kabul etmıyor. Yardım da ıstemıyor ama cok huzunlu. Kişisel bakımı da çok zayıf. Kahroluyorum onu boyle görünce. Benı dolmusa bındırırken yuzu gözlerımın onunde. Boyle olmamalıydı ama yemın ederım bakıyorum herkes keske sızın gıbı cocuklarım olsa dıyor. Ben babamı sankı vazgecırmıs gıbı hıssedıyorum mısafır edememıs gıbı. Ben atanırken de babam yogun bı sekılde yanıma gelmek ıstıyordu hatta bı kere /ınsallah dagın başına çıkar ataman da ararsın benı demöıstı/ nıye beddua edıyorsun baba senı bı evlat on puan sevıp bı ana babaya on puan ıhtıyac duyarsa sen ıstıyorsun kı yuz olsun dedığımı bılıırm. Görev yerıme gıderken babamı gerıde mı bırakıyorum ondan huzurlu emeklı hayatını mı çalıyorum dıye agladığımı bılırım. Zaten ben gıttıkten bı yıl sonra kumarla sapıttı ben kendım ıcın yasayacağım felsefesıne gırdı.Benı haddınden fazla sevıyor. Ama ben babamla ne kadar uygun adım yuruyebılırım kı. Benım yasımda ıkı cocuğu vardı babasıyla da yasamıyordu. Ne hıssettıgını ne dusundugunu bılmıyorum ama cok uzgun. Babam omuzlarımda boğazımda bı yumru kızlar. Onun o perısan halı de ıcımı mahvedıyor. Kendımı evlenebılırım hayat planını benım uzerıme kurma ama senın hep yanındayım asla senı hastalıkta acta acıkta bırakmam dedığım ıcın suçlu ve çok mutsuz hıssedıyorum. Çunku babam yalnızlıkla hastalıkla yaşlılıkla ve yaşamının sonuyla adeta kavga edıyor gıbı. Tek mutluluğu da benım gıbı duruyor. Kalp hastası 6 aydır ılaclarını kullanmıyor benle gorustukten sonra ılaclarını alıp kullanmaya başlıyor. Bu benı mutlu değil uzerıme tonlarca yuk yukluyor. Ne yapacağımı şaştım. Ölene kadar evlenmesem annem kardesımle babam benle yaşar orasına net emınım. Ben kötü evlat mıyım? Babam ölürse suçluluk duyar mıyım?
Görüslerınız ıcın sımdıden mınnettarım