- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
-
- Konu Sahibi Benimdilemmam
aqualıly zaten sımdı kavga ettık canım
zaten ıcım daralıyordu sımdı tabı yıne sorumsuzlugundan dem vurdum
ve kavga ettık kapadık
artık kac gun surer bu bılınmez
Artık bu ılıskı benı cok yoruyor
Allah'ım bana yardım etsın ınsallah
3 senemı verdım bu ılıskıye
aqualıly zaten sımdı kavga ettık canım
zaten ıcım daralıyordu sımdı tabı yıne sorumsuzlugundan dem vurdum
ve kavga ettık kapadık
artık kac gun surer bu bılınmez
Artık bu ılıskı benı cok yoruyor
Allah'ım bana yardım etsın ınsallah
3 senemı verdım bu ılıskıye
yanı canım zaten ıyıce sınırlenmeye ve gonul koymaya basladım ben herseyı dusuneyım adam
hıcbır seyı dusunmesın
off yani
neyse ben cok doldum
Rabbım bana yardım eder ınsallah
herşey olacağına varır canım bence bunlar yerıne bol dua etkı rabbım hakkında hayırlısını nasıp etsın.her şerde bıle hayır vardır.
arkadaşlar oncelıkle herkese yazdıkları cevaplar ıcın cok tesekkur ederım
bedellıyı kendılerıde destekledıler ogullarına gıtmelerı ıcın
hı neden onlar odesın dedım
cunku annesı zamanında dugun yapmayın , nıkah yapın dedı
ılk tanıstıgımız gun gözlerini üzerimde gezdirip ıyı altın sevmıyorsun gerek kalmayacak masrafa dedi
ailesi emekli ve babası emlakçılık yapıyor
annesi istediği gezebiliyor yazın bir ay tatil yapabiliyor deniz kenarında
ayrıca esyalar ıcın para bırıktırın kendınız evleneceksınız demiş kendi oğluna
bunun üzerine kim olsa evlilik+ dugun ıcın onlardan 1 kurus ıstemez dıye dusunuyorum
ama annesı oglu konusunda eli açık
oğluna hıc kıyamıyor askere de gitmesini istemiyor
1. taksıdı verecekler ikinci taksidi verirler mi kendi vicdanları tabiki
erkek arkadaşımda maddı konularda cok hesbaını bılen bırı degıl
bozdurulması kolay takı onun ıcın yarın bırgun yapacagı sacma harcamalar ıcın kaynak olusturmamalı aklında
bırde altını gereksız bırsey olarak goruyor takıyı
ona gore takı ıstemıyım elektronık esya , oyun ısteyım oyle bır ınsan
oyle ılerıde yapabılecek edebılecek bırı de degıl asla yapmaz bılıyorum
elı cok acık bırı degıl zaten, dugunumde takım oldu oldu bır daha da asla olmaz biliyorum
valla bedelııyı versınler 1 kurus vermedıler dıye sıkayet etmem
oncelıkle benım keyfım ıcın degıl kendı ogullarının rahatı ıcın harcamıs olacaklar
ve emınım kayınvalıde adayımda boylesını tercıh edıyordur
laf etmem golge etmesınler baska ıhsan ıstememe
lafları ıle cok kalp kırıcı biri, zaten benı cok ıstemıyor sırf oglu ıstıyor dıye ses cıkarmıyor
herkes dıyor kendı annemde evımıze geldıler tanıstılar herkes dıyor bu kadın senı ıstemıyor bellı dıye
her geldıgınde suratını asıp oturuyor hıc sıcak davranmıyor telefon etsem ısteksız konusup kapamak ıstıyor
neyse bunlar sorun degıl
Düğün masraflarına yanaşmayacak bir kayınvalide adayın var.
Bunun yanı sıra sevgilin bedelli askerlik yapacak, ailesi oğullarına düşkün oldukları için ilk taksidi seve seve yatıracaklar ama ikinci takside çok yanaşmıyorlar, zannedersen onu da evlenince elbirliğiyle eşinle senin ödemeni düşünüyorlar.
Eh zaten düğün masraflarınıda ortaklaşa eşinle ödeyeceksiniz, bir de üstüne senle hiç alakası olmayan bedelli taksidi var.
Üstüne senin bekarken evlilik için yapıp biriktirdiklerin de cabası.
Erkek arkadaşın da zaten kendi ailesine yük olmak istemiyormuş, senin ailenden beklentisi var.Ailesini emekli diye anlatırken aslında varlıklı olduklarını öğreniyorsun.
Vs.vs. Bence arkadaşım sen maddi hesapları kafandan at, sevgilinle evlenme fikrini bir kez daha gözden geçir.
Senin hesaplara girdiğin düşünülmüş burada ama karşı taraf kendi hesaplarını zaten yapmışlar.Ortada bir samimiyetsizlik olduğu kesin
canım benim, şimdi bizim söylediklerimizi bir kenara bırak sakin kafayla bir düşün. bu süreçte her şey nasıl olacak?sen nasıl olmasını istiyorsun? istediklerini elde edebilecek misin? (maddi değil manevi anlamda-sevgi,saygı,huzur,mutluluk vs-) onu sevdiğine inanıyorum peki ona güveniyor musun? sana bir eş çocuklarına baba olabilecek olgunlukta mı?
bu söylediklerimin altında ima arama lütfen. kendine evlilik için olmazsa olmaz soruları sor ve objektif bir şekilde cevapla. hatta cevaplarını, sevgilinin artılarını eksilerini bir kağıda yaz her şeyi ölç tart. kendi aileni, kendini ,eşin olacak insanı ve onun ailesini hepsini sakince düşün ve kimseye haksızlık yapma hele kendine asla.
ben okuduklarımdan arkadaşların bir kısmının anladığı gibi senin bencil biri olduğunun sonucuna varmadım bilakis makul mantıklı mutluluğu için bir çok şeyden taviz verebilen bir insan gördüm sende. mutlu olmak hepimizin hakkı umarım her şey gönlünce olur ve çok mutlu olursun.
birine ayrıl ya da ayrılma demek çok zor. sen kalbinin ve beyninin sesini dinle. sevgilinin davranışlarını kötülük değil de düşüncesizlik ve sorumsuzluk olarak görüyorum ben. neden böyle olduğunu da anlayamadım. siz daha sevgilisiniz daha cicim ayları olması gerekmez mi gözünün içine bakması gerekmez mi? her şeyi geçtim senin paran benim paran mı var? evlenmeyi düşünüyorsunuz madem evlenince herkes kendi parasını mı harcayacak? ev arkadaşı gibi faturaları kirayı da paylaşın isterseniz?
ben sende de bir hata gördüm ama yanılıyor da olabilirim, sen sevgilinle bunları açık açık konuşuyor musun? kavga etmeden, laf sokmadan herhangi bir ima olmaksızın her şeyi anlattın mı hiç? otur karşısına anlat rahatsız olduğun her şeyi. seni yalnız bırakması, izin mevzuu, para mevzuu, ailesi vs vs eğer ki umrunda değilse hala adamın o zaman diyecek başka bir şey kalmamış demektir.
İlk paragrafa katılıyorum, ama bence bu olaylar konuşarak kolayca aşılacak şeyler değil, en azından çoğu öyle değil.Çünkü arkadaşın şikayet ettiği şey zaten baz şeylerin sevgilisinin içinden gelmemesi, adamın mantığı aykırı bence.Konuşup anlaştıkları(sigara mevzusu) şeylerde bile söz verdiğini düşünmeden dönmüş.Öyle zora koşulmaya gelmeyecek bir tip.Nerden biliyorsun diyecek olursanız,mevzular farklı olsa da benim de başımda da buna benzer bir tane var malesef, konuşmak 2-3 gün kurtarıyor sonra yine kendi bildiğini okuyor.
canım o zaman allah yardımcın olsun ne diyim konuştuğun halde anlamıyorsa dinlemiyorsa inan ki kelimelerin bittiği yer oluyor. çaresizlik çok zor inşallah her şey gönlünce olur
inşallah canım
Allah'ım yardım etsin bana
bak şu yolda beni yanlız bırakmasına bile rahat rahat tavır yaptırmıyor bana
saat 2de gelmişti yanıma
işte hıc kahvaltı etmemıs
o zmn de bana ıkı lokma bısı yıyım senle gelıyım yanlız bırakmıyım de
erkek adamsın bu mu bahanen yanı
of ıyıce sınırlenmıs durumdayım ona
anlamıyor işte anlamıyor