Ben daha ne yapabilirim ki? Evlilik hazırlığında maddi konular:(

"Sen bir şey istemedin mi?" derken burada bana söz hakkı doğurmuşsunuz. Şöyle söyleyeyim:

Sözüm ve nişanım bir oldu ve sadece bir tane alyan alındı. Düğün değil nikahım oldu ve ablamın gelinliğini giydim. Nikah şekeri ve davetiyeyi ben seçmedim bile.. Hepsini eşim halletti. Fiyatlarını bilemeyeceğim. Evimize de toplam 5.000 lira masraf yapıldı ve bu masraf takılarla ödendi. Her gelen evimi öğrenci evine benzetiyordu. Penceremde doğru düzgün bir tül bile yoktu.. Ama eşimle, kimseden para almadan emeklerimizle kurduğumuz evimizdi orası.

Bana nişanda hiçbir şekilde bohça gelmedi, ben de kimseye yollamadım. Bu arada; eşim ve ailesinin bana taktığı takının toplam maliyeti 1.500 lira. Ama hala severek, beğenerek takıyorum kolye, küpe ve yüzüğümü... Pırlanta değil tek taşım ama kendisi beğenip aldığı için ve evliliğimizin ilk gününde bana hediye ettiği için çok beğeniyorum. Satsam hiçbir şey etmeyecek onu da biliyorum.

Sen ve ben farklı insanlarız tabi ki.. Benim kadar az şey isteyecek ve bunlara katlanabilecek karakterde birisi olmayabilirsin. İstemek ayrı, her şeyin bu şekilde muhasebeci gibi hesaba kitaba dökülmesi farklı.

Şunu da söyleyeyim: Ne altın, ne ev eşyası mutluluk ya da üzüntü getirmiyor.. Evlilik, sevgi, bağlılık, emek bunlarla endeksli değil gerçekten. Bunların hesap kitabını yaptıkça kendinizi yıpratırsınız.. Bunu nişanlınıza aksettirirseniz de ilişkinizi..
.

Sizin gibisine itimat edecek kisiler kesinlikle sayılıdır.
Burada bir bayan ben evlenicem ama hic biseyimiz yok, kendi kendimize yapıcaz dese buradaki yorumları tahmin bile edemiyorum..
Hatta 1000 TL maasla gecim olmayacagı icin cocugumu vermem diyenleri gördüm. Siz simdi böyle deyince, aklıma geldi birden.
Türkiye' nin refah düzeyi cok yüksekmiste benim haberim yokmus demekki..

ben de evlenirken erkek arkadaşımın beyaz eşyalarını tvsini filan kullanıcam ne var yani ne gerek var ki zaten sağlam ve yeniler yenisini almaya ne gerek var
ayrıca bedelliye gitmesin diyenler benim sevgilim de gitmek istese ben de desteklerdim şahsen
6 ay gitsin yapsın çok mu kolay sanki askerlik Allah korusun ne oalcağını belli değil ( bi de benimkinin 12 ay olacak )

ama geçtiğimiz sayfalarda bi arkadaş da yazmış aynen katılıyorum
ben de ailelerden maddi bişi bekleyenleri, yok şunu almadılar bunu almadılar diyenleri hiç anlamıyorum
madem alacak paranız yok evlenmeyin kardeşim
evlenince neyle geçineceksiniz para yoksa
şahsen ben evimin eşyalarını kendi paramla almak istiyorum tadını çıkara çıkara
hem parayı kendim ödeyeceğim için de istediğimi alırım pahalı ucuz, öbür türlü çekinirdim yani.

pırlanta sen de madem para yok illa 15000 liralık takı alma yani
evlendikten sonra zamanla alırsınız
ya da taksitle filan alın zamanla ödersiniz
düğüne filan bişi diyemem ben de sadece nikahla evlenmek istemiyorum çünkü
takı filan,eşyalar sonra alınır da düğün bi kere olur sonuçta

konu sahibesi,
herkesin beklentileri hayalleri farklıdır kabul ediyorum.
mesela biz çift olarak düğün istemiyoruz demiştik ama aileler çok istedi. 2 adet düğünüm oldu benim. birini benim ailem,diğerini eşimin ailesi yaptı. nerden baksanız 35bin gitti iki düğüne. bize takdim edilse bu para çok daha mutlu olurduk.
bence bu devirde kızın yapması gereken erkeğin yapması gereken diye bir ayrım kalmadı. bakın siz de çalışıyorsunuz,maddi gücünüz var. çeyizinizi kendi gücünüzle almışsınız. aileniz sadece yatak odası alacak(yanlış anladıysam düzeltin)
durum böyleyken düğünü ailelr ortak yapamaz mı? (eğer ailenizin durumu varsa) hem böyle olunca karşı taraf kabul eder belki..
ikimizde bekarken ailelrden ayrı yaşadığımız için biraz eşyamız vardı.beyaz esya artı tv gibi şeylerden biz de eskileri kullandık. geri kalan herşeyi de ailelr kendi istekleriyle ki biz istemeden kuruşu kuruşuna bölüşerek ödediler.(çift olarak kendi zevkimize göre aldık)
düğün takılarına hiç karışmadım.kendilerince taktılar istediklerini.nişanı ailem yaptı.nişanlıkları ikimizinkini de ben aldım.bohça istemedim ama alınmış,birşeyler geldi. bedelliyi 13 günle kaçırdık. çıksaydı.kredi çekecektik.seve seve öderdim.benim borcum değil demezdim.
kendi halimden örnek verdim ki kafanda bir örnek olsun diye.bu arada tüm çeyiz denilen şeyleri ailem aldı. alt alta yazıp toplasak benim ailem daha çok harcamıştır ki bence ideal olan eşit olmasıdır.
sen kendince fedakarlık yapmışssın,çeyiz ...vs almışsın. yerinde olsam bundan sonrası için ya iki aileyi de karıştırmam,pırlanta falan da istemem.bedelli dahil gönlünüze kalmış derim herkes gönlünce harcar ,sonrasından bilançoya bakarım.ya da her aileye eşit koşullarda ya da yakın koşullarda talep de bulunurum. babam ''evladın kızı,erkeği olmaz,evlenirken de durum değişmez" demişti.

beğenmeyebilirsin ama naçizane yardım etmek istedim.

mutlu olun...

İlk önce hayırlı olsun.
Allah tamamına erdirsin.
Ben de , eşimde bahsettiğiniz sayılı kurumlardan birinde çalışıyoruz.
Alaha şükür geçinip gidiyoruz..
3 ay önce evlendik bizde.
İnan eşimin ailesinin bir iğnesi yok evimizde.
Çeyizimi de eksiksiz yapmıştı ailem.
Borç içinde evlendik..
Düğünden sonra bir kısmını kapattık.
Sana şunu söyleyeyim düğünden 2 sonra
alyansım ve tektaşım (zirkon) kaldı altın olarak..
Pişmanmıyım asla..
Hiçbir maddi şey, eşimin yanında duyduğum mutluluğu veremez bana..
Herşeyi kendiniz yapın derim ben.
Tadı çok ayrı oluyor..

canım Allah mutlulugunuz daım etsın
yargılamadan bır yorum yapmıssın tesekkur ederım

Bir cok konu okuyoruz ailesi hic birsey yapmadı sunu, bunu almadı vs. diye bir cok kisi de tüüü kakaa aile baksana hic birseyler almamıslar diyorlar.
Yahu yapmak zorunda degiller ki? Ben bu sekilde düsünüyorum..
Adam baksın büyütsün, okutsun bide evlendirsin onca borcun altına girsin.
Evlilik iki kisiyle yapılıyor kendine güvenmeyen evlenmesin..
Su kadar bilezik, halılar buradan, koltuklar suradan. Yapabilecek gücü var mı? diye kimse düsünmüyor..
Kimisine de yaptıgı tatil, oturdugu ev batar cocugu varken, evlenicekken ne isi var tatilde degil mi? girsin borcun altına ödesin isi ne? sonra da ceksin elini etegini cocugunun mutlulugu, huzuru söz konusu.. Maddi olarak sıkısınca da, hic sormuyorlar ne durumdasınız diye, ilgilenmiyorlar oluyor.. ( konu sahibi icin degil, KK' da sahit oldugum bu )

Benim erkek arkadasımın babasının durumu cok iyi degil yapabilecekleri sınırlı seyler.
Erkek arkadasım bugüne dek cogu ihtiyacını kendisi görmüstür ( üni. hayatı haric ) ki o zaman bile babasından para almaya alıskın olmadıgı icin zamanı gelmeden parasını isteyemezdi eksikse bile bu para eksik diyemezdi.
Evlencegimiz zaman herseyi kendi basımıza yapalım istiyorum imkanlarımız neye yetiyorsa o kadar olsun hersey.
Ne benim babam ne de onun babasına yük olmayalım. Koskoca calısan insanlarız ne icin calısıyoruz? birikim yapalım ileri ki günlerimiz icin.
Hem su konudan da iyi degil mi? Herseyi biz yaptık, biz ettik diye gözümüze, gözümüze sokamazlar aldıgımıza da karısamazlar.

Pırlanta ; Allah tamamına erdirsin canım..
Yazdıklarım genel bir yorumdu bu forumda o kadar celiskili konular ve yorumlar gördüm ki yazmadan edemedim..

benım erkek arkadaşım
zamanında unıversıtyede cok rahat gezmesıne tozmasına para harcatmıs aılesıne

ben sımdı bedellı askerlıgıne yardımcı olsunlar dedım dıye mıllet lınc etcek nerdeyse

canım bunları takma bu kadar sen nıye takıyorsunkı oğlan evı taksın zahmet olacak yhaa artı sözlunkendıne gelınce bak ne guzel hıç acımıyor bedellı askerlığe gıdıor sen elın kızı olarak nıye acıyasın hem bence bu bedellı muhammetı bıtene kadar evlenme daha bunun nışanı var once nışanlan yanı sen nışanlıykende bedellıyı senın duşunecek halın yok yhaa k.b bakma ama sen coğu şeyı ustune alıyorsun bellı bır gele nek vardır.oğlan tarafının yapması gereken ama eşya konusuna gelınce onu eşinle yapa bılırsın.ama duğun masrafları fılan tamamıyla ailelerın işi nıye duşunuyorsun.kaynanan sana NIKAH OLSUN DERSE BEN DE DUL GELMIYORUM DE.YANI BURDAKI ARKADAŞLAR EVLI OLANLARI BILMEM AMA BEKARLARA KADIN BOŞAMASI KOLAY GELIR COK ŞEY ISTEMIYORSUN AMA ALTIN KONUSUNDA PIRLANTA OLMASINA GEREK YOK .NORMAL BIR ŞEKILDE ALTINDA ALABILIRSIN.ARKADAŞIN TEKI YAZMIŞ SENLE BEN ARASINDA FARK FILAN VAR DIYE O ONLA YETINMIŞ AMA NEDEN BOYLE OLSUNKI SEN BAŞKASININ GELINLIĞINI GIYECEKSIN YOK CANIM KIZ ALIYORLAR BIRDE O GELINLE GELECEN BAK BAKALIM KIZ CIKMADA ANANIN EVINE NAISL YOLLUYORLAR.HERŞEYIN BIR ADETI VAR YHAA.SONUNA KADAR HAKLISIN BENCE.

sağol canım cok haklısın aslında 2013 subata felan ertelesek baya erıtırız bırseylerı
böyle iyice zor olacak sanki
evet ben dusune dusune hasta olacagım kesin

canım o aılesıne ben dul mu gelıyorum dedıttırmez
evet o kendıne gelınce acımıyor ama ben herseyden kendımı eksık bırakmaya calısıyorum haklısın
kendıme ezıyet edıyorum sadece

ahh kuzucum ahh erkeklerin düşünmesi gereken hesap ktap işlerini sen düşünüyosun
eger erkek arkadaşın seninle evlenmek istiyorsa bu hesapları o yapmalı sen değil...:KK19:
eger bedelli yapacak parayı buluyolarsa senin istediğin gibi bir düğün yapmak zordundalar .
nişanı-salonu kuaförü-arabayı bırakta o düşünsün sen değilllll eger düğün maddi durumdan geikecekse
bırak geciksin .arkadaşımın yeptığı hataya sende düşmek üzeresin evliliğin ilerleyen zamanlarında herşey senin üstüne
kalacak market alışveririşi ekmeği bile sen alacaksın çünkü şimdiden ona bu hakkı sen veriyosun ....
Tabiki senin yapman gerekenleri sen yaparsın ama bana kalırsa karışma ödemesi gereken yerleri o ödesin belliye
nasıl para buluyolarsa onlarada bulmak zorundalar .sende paranı biriktirirsin ilerde çok sıkışırsan destek olursun ama şimdi değil
o bütün gücüyle halletmeye çalışmalı :KK47:
Ayrıca altınları ilerde ev için peşinat gözüyle bakmana çok sevindim taktir ettim :)) (arkadaşım benden sana tavsiyem arkadaşımdan biliyorum ilerde sorumsuz bir eş istemiyorsan bırakta onun yapması gereken şeyleri o yapsın ilerde faturaları bile sen bilirsin o bilmez )

erkek arkadasım yapmalı evet
o sansına o kadar guvenıyor kı ınanamıyorum bır turlu bu kadar rahat olmasına
o hepsı ıcın cekelım kredı sonra odeyelım dıyor
oda manyak derecede masraf demek faiz demek

ay boyle dusune dusune hasta olacagım hıssedıyorum

mutluluk 84
oncelıkle ben bu sıtenın yıllardır uyesıyım
yanı o nıck evlenecegım kısı ıle cıkmadan once
oylesıne bırden aldıgım bır nıcktır
bunu yazdıgım konu ıle bagdaştırmanızı ve ön yargınızı anlayamadım birincisi

ikincisi ben tv+ beyaz esyanın hepsını kullanacagım dedım
ben ceyız olayında herseyımı yaptım
2,3 yıldır elımde az para olsa ceyızımı aldım

bedellı askerlıgın ıkıncı taksıdı de yarın bırgun aılesı odemezse yıne benım+ esımın odeyecegı meblag oluyor

yanı hem tenek parcası ıle mutluluk olmaz dıyorsunuz
hem bır borc oldugunda eşini ilgilendirir o sorumlulugunu alır dıyorsunuz
ben aynı catı altında yaşarken eşine o senin askerliğin kendin öde nasıl diyebilirim

takı meselesi ise ne istediğim sorulması üzerine nişan+ düğün de sadece bunları istiyorum dediğim bir muhabbeti sizlere
samimiyetle anlattım
ayrıca eskiden oturma odası isterken
artık 2+1 eve çıkmayalım diyorum

nişan bohçası+nişanlık+beyaz eşya+ oturma odası istemiyorum
bu mudur az fedakarlık?

nişanlığımı+ söz kıyafetimi + davetiye nikah şekeri+ nikah ücreti + kuafor makyoz + fotografcı masrafı karsılayacagım dıyorum
sızce az mı?
zaten ceyızım ıcın 10 bın lıradan fazla harcadım
aılem yatak odamı yapacak

yani bunları dusunerek bır soru yoneltmıstım bır ıç dökmeydi

kendını az zorlarsa alabıleceıg bır mıktar oldugu ıcın bende bunları ıstedım
cunku kamuda ıyı bır yerde çalışıyor
ben her zaman elım dar olsa bile onun istediği şeyleri bazen kendimden kısarak almaya çalıştım
tek kızım bazı şeylerde de o kadar ınsanın dugunune gıdınce ınsanda ımrenme oluyor hayal kuruyor
lutfen onyargılı yaklasmayalım

sonucta herkes bu donemlerı ıyı ya da kotu kendınde ya da kızında yasıyor
bayanlar olarak daha anlayıslı yaklasılması gerekır

Benim yazdıklarım da bir çelişki yok da,sanırım sen anlamak istememişsin.
demek istediğimi tekrar yineleyim.
Ki benden sonra ki arkadaşlar da bu konunun üstünde durmuş.
Bedelli konusundan başlayım;
madem erkek arkadaşın bedelli için bu kadar hevesli,evet bırak o ödesin!
Ailesi ödemeli diye bir şart koşamazsın.
Ailesi zaten yarı taksidi olan 15000'i verecekmiş,geri kalanı da Türkiye'nin önemli kurumlarından birinde çalışan,
iyi maaş alan erkek arkadaşın kendisi kredi çekerek ödesin.
''kendını az zorlarsa alabıleceıg bır mıktar oldugu ıcın bende bunları ıstedım'' demişsin ya;
kendini az zorlayıp kredi çekse,düğüne kadar da iyi maaşı ile kredi borcunu kapatsa daha adil olmaz mı?
Siz bu düşünce tarzınızla aileyi,''oğullarının düğünü için elini cebine atmayan insanlar''grubuna sokacaksınız.
Hoş mu bu?belki o insanlar 15000 bedelli parası veririz,düğün için de elimizde paramız kalsın diye düşünüyorlar.
Siz düğün,eşya için 1 lira harcamasınlar diyorsunuz da bir arkadaşın da dediği gibi,bedelli için verecekleri 30000 lira ile kaç çocuk evlendirir o aile.
Takı konusuna çok takılmışsın evet,takılmadım diyorsun da,
gerçekten senin için bu denli önemli olmasa seçip beğendiğin pırlantaları burada bile paylaşmazdın.
Bence pırlantaya gelene kadar karşılanacak çok daha elzem masraflarınız olacak.
Burda kimsenin evlenirken birşey isteyip istemediği konusuna gelecek olursak,
sende uzun yıllardır bu sitedeymişsin,bende çok uzun yıllardır burdayım.
Öyle örnekler gördüm ki,ssenin inanmadığın ama gerçek olan o tek neden için fedakarlık yapan çok kişi var.
Sadece ''gerçekten sevdiği için''düğünün de takacakları bileziğe kadar alıp,kayınvalidesinin eline veren bayanlar gördüm burda.
Doğru mu tabi ki hayır,sonuçta gösteriş olsun diye kimsenin egosunu yükseltemem ben olsam.
Ama hepimizin bakış açısı farklı.Ben kişilik olarak bu tür durumlarda formalitelere çok takılmayan biri olduğum için,
hayatını ve bu süreci zorlaştırma diye yorum yaptım.
Evet senin de dediğin gibi hepimiz bu süreçleri yaşadık.
Ben de yaşadım.Ve inan hiç bir şey istemedim.
Zaten karşı taraf kendini bilen insanlarsa,evlatlarının yanında olması gereken dönemde (ki bunların en önemlilerinden biridir düğün dernek)
destek vereceklerdir.Ama sen bdelli parasının tamamını onlardan bekleyerek,evlatlarının düğününe,evine,eşyalarına destek olma haklarını onlardan alıyorsun.
Bir de lütfen burda sana karşıymışız gibi düşünme.Netice de evlilik hazırlıkları yeterince stresli şeyler,
inan bütün yorumlar beklediğin gibi olmasa da sana yardımcı olmaya yöneliktir.

benım erkek arkadaşım
zamanında unıversıtyede cok rahat gezmesıne tozmasına para harcatmıs aılesıne

ben sımdı bedellı askerlıgıne yardımcı olsunlar dedım dıye mıllet lınc etcek nerdeyse

Korkma,kimse erkek arkadaşının bedelli parasını (hepi topu 30000 liracık)
ailesine yüklemek istiyorsun diye ''millet linç etmez''seni:)
Bir de işin şu boyutu var bak;
erkek arkadaşının ailesi sana''pırlantacım,ailen seni bu yaşa getirmiş,
muhakkak ki maddi manevi katkı yapmıştır,çeyizini de sen alma ailen alsın,kız evlendiriyorlar''dese ne hissederdin?
Şahsen ben ailemin yapması gerekenleri bir başkasının söylemesine müthiş öfkelenirdim.
Ne eşime ''ailen bunları yapmalı''dedim,ne de kendi aileme tek laf ettirdim.
Bunlar istenmez,söylenmez,dillenmez...
Kendini bilen her kişi sorumluluklarını da hesap eder.

Benim yazdıklarım da bir çelişki yok da,sanırım sen anlamak istememişsin.
demek istediğimi tekrar yineleyim.
Ki benden sonra ki arkadaşlar da bu konunun üstünde durmuş.
Bedelli konusundan başlayım;
madem erkek arkadaşın bedelli için bu kadar hevesli,evet bırak o ödesin!
Ailesi ödemeli diye bir şart koşamazsın.
Ailesi zaten yarı taksidi olan 15000'i verecekmiş,geri kalanı da Türkiye'nin önemli kurumlarından birinde çalışan,
iyi maaş alan erkek arkadaşın kendisi kredi çekerek ödesin.
''kendını az zorlarsa alabıleceıg bır mıktar oldugu ıcın bende bunları ıstedım'' demişsin ya;
kendini az zorlayıp kredi çekse,düğüne kadar da iyi maaşı ile kredi borcunu kapatsa daha adil olmaz mı?
Siz bu düşünce tarzınızla aileyi,''oğullarının düğünü için elini cebine atmayan insanlar''grubuna sokacaksınız.
Hoş mu bu?belki o insanlar 15000 bedelli parası veririz,düğün için de elimizde paramız kalsın diye düşünüyorlar.
Siz düğün,eşya için 1 lira harcamasınlar diyorsunuz da bir arkadaşın da dediği gibi,bedelli için verecekleri 30000 lira ile kaç çocuk evlendirir o aile.
Takı konusuna çok takılmışsın evet,takılmadım diyorsun da,
gerçekten senin için bu denli önemli olmasa seçip beğendiğin pırlantaları burada bile paylaşmazdın.
Bence pırlantaya gelene kadar karşılanacak çok daha elzem masraflarınız olacak.
Burda kimsenin evlenirken birşey isteyip istemediği konusuna gelecek olursak,
sende uzun yıllardır bu sitedeymişsin,bende çok uzun yıllardır burdayım.
Öyle örnekler gördüm ki,ssenin inanmadığın ama gerçek olan o tek neden için fedakarlık yapan çok kişi var.
Sadece ''gerçekten sevdiği için''düğünün de takacakları bileziğe kadar alıp,kayınvalidesinin eline veren bayanlar gördüm burda.
Doğru mu tabi ki hayır,sonuçta gösteriş olsun diye kimsenin egosunu yükseltemem ben olsam.
Ama hepimizin bakış açısı farklı.Ben kişilik olarak bu tür durumlarda formalitelere çok takılmayan biri olduğum için,
hayatını ve bu süreci zorlaştırma diye yorum yaptım.
Evet senin de dediğin gibi hepimiz bu süreçleri yaşadık.
Ben de yaşadım.Ve inan hiç bir şey istemedim.
Zaten karşı taraf kendini bilen insanlarsa,evlatlarının yanında olması gereken dönemde (ki bunların en önemlilerinden biridir düğün dernek)
destek vereceklerdir.Ama sen bdelli parasının tamamını onlardan bekleyerek,evlatlarının düğününe,evine,eşyalarına destek olma haklarını onlardan alıyorsun.
Bir de lütfen burda sana karşıymışız gibi düşünme.Netice de evlilik hazırlıkları yeterince stresli şeyler,
inan bütün yorumlar beklediğin gibi olmasa da sana yardımcı olmaya yöneliktir.

arkadaşım
senın ıcın o kadar onemlı demıssın ondan lınk paylasmıssın demıssın
yanı ben burada sıtenın samımıyetıne guvenerek bır fıkır sormak amacıyla bırsey paylastım dıye lınc edılcem nerdeyse
sıldım zaten onları

bedellıyı kendı odemeyecek
annem gıl ılk taksıdı verecek gerısını de bız odeyecegız dıyor

ve herkes bana bırak sevgılın kendı odesın dıyor
bedellıyı onlardan bekleyerek evlatlarının düğününe,evine,eşyalarına destek olma haklarını onlardan alıyorsun
demişsin
ama zaten kayınvalıde adayım
para bıriktirin esyalarınızı sız alacaksınız
dugun yapmayın nıkahın masrafının altından daha rahat kalkarsınız
ıyı altın sevmıyorsun cok masraf yapmaya gerek kalmayacak

laflarının hepsını soylemıs ınsan sızce bu mantıkla " kendısınden hıcbır ıstenmeden daha" bu lafları edebılen bır mantık
evladına destek olmayı dusunur mu

arada bır nuansı kacırıyorsunuz, ben olmasam oglu ıstemeden bedellının tamamını odemeyı teklıf eder
kendısı ben oldugum ıcın ısın ıcınde hıcbır harcama yapmak ıstemıyor bunu bastan bellı ettı

eger erkek arkadasım aılesı ıle bırlıkte yasasa dedıgınız cok mantıklı olabılırdı
su an kendısı kırada
ve kardesıde yanında yasıyor
kıra+ faturalar+ ıkı bogaz a erkek arkadasım bakıyor zaten
maasının 1.000 tlsı zaten bunlara gıdıyor

bende hı madem o kardesının masrafını aldı kendı aılesının uzerınden barı bedellıde yardımcı olsunlar dedım

yanı daha kayınvalıde adayımın benı sevmedıgını ve ıstemedıgı ıcın tamamen elını ayagını cektıgını bızden, ama oglundan asla cekmeyecegını
daha ne kadar anlatmaya calısmalıyım bılemıyorum

acıklama yapıyorum benı yargılayanlara bıle umarım tekrar okunuyordur
zıra bazı yorumlar ay bugun kıme ıgne batırıyım mantıgı ıle yazılıp bır daha konu sahıbı ne yazmıs bakılmıyor bıle

Korkma,kimse erkek arkadaşının bedelli parasını (hepi topu 30000 liracık)
ailesine yüklemek istiyorsun diye ''millet linç etmez''seni:)
Bir de işin şu boyutu var bak;
erkek arkadaşının ailesi sana''pırlantacım,ailen seni bu yaşa getirmiş,
muhakkak ki maddi manevi katkı yapmıştır,çeyizini de sen alma ailen alsın,kız evlendiriyorlar''dese ne hissederdin?
Şahsen ben ailemin yapması gerekenleri bir başkasının söylemesine müthiş öfkelenirdim.
Ne eşime ''ailen bunları yapmalı''dedim,ne de kendi aileme tek laf ettirdim.
Bunlar istenmez,söylenmez,dillenmez...
Kendini bilen her kişi sorumluluklarını da hesap eder.

sonunda cok onemlı bır ayrıntıyı sormussun

evet o benım aılemden ıcın senın aılende evlenırken yardım eder dıyen bır ınsandır
ben benım aıleme cok yuk olamam , senın aılen yardım eder bıze ama cumlesı cıkmıstır agzından

arkadaşım
senın ıcın o kadar onemlı demıssın ondan lınk paylasmıssın demıssın
yanı ben burada sıtenın samımıyetıne guvenerek bır fıkır sormak amacıyla bırsey paylastım dıye lınc edılcem nerdeyse
sıldım zaten onları

bedellıyı kendı odemeyecek
annem gıl ılk taksıdı verecek gerısını de bız odeyecegız dıyor

ve herkes bana bırak sevgılın kendı odesın dıyor
bedellıyı onlardan bekleyerek evlatlarının düğününe,evine,eşyalarına destek olma haklarını onlardan alıyorsun
demişsin
ama zaten kayınvalıde adayım
para bıriktirin esyalarınızı sız alacaksınız
dugun yapmayın nıkahın masrafının altından daha rahat kalkarsınız
ıyı altın sevmıyorsun cok masraf yapmaya gerek kalmayacak

laflarının hepsını soylemıs ınsan sızce bu mantıkla " kendısınden hıcbır ıstenmeden daha" bu lafları edebılen bır mantık
evladına destek olmayı dusunur mu

arada bır nuansı kacırıyorsunuz, ben olmasam oglu ıstemeden bedellının tamamını odemeyı teklıf eder
kendısı ben oldugum ıcın ısın ıcınde hıcbır harcama yapmak ıstemıyor bunu bastan bellı ettı

eger erkek arkadasım aılesı ıle bırlıkte yasasa dedıgınız cok mantıklı olabılırdı
su an kendısı kırada
ve kardesıde yanında yasıyor
kıra+ faturalar+ ıkı bogaz a erkek arkadasım bakıyor zaten
maasının 1.000 tlsı zaten bunlara gıdıyor

bende hı madem o kardesının masrafını aldı kendı aılesının uzerınden barı bedellıde yardımcı olsunlar dedım

yanı daha kayınvalıde adayımın benı sevmedıgını ve ıstemedıgı ıcın tamamen elını ayagını cektıgını bızden, ama oglundan asla cekmeyecegını
daha ne kadar anlatmaya calısmalıyım bılemıyorum

acıklama yapıyorum benı yargılayanlara bıle umarım tekrar okunuyordur
zıra bazı yorumlar ay bugun kıme ıgne batırıyım mantıgı ıle yazılıp bır daha konu sahıbı ne yazmıs bakılmıyor bıle

Bu taş bana değildir diye düşünüyorum,çünkü konuya gayet hakim cevap yazıyorum,her yazdığını da okumaya gayret ediyorum bu konu ile ilgili.
Kayınvalide adayı ile aranızın limoni olması durumunu çok fazla açmadığın için,
aile ile ilgili net değil kafamız.Neden sana bu denli takık peki?Yani çok özel değilse,cidden merak ettim.
Bir insan gelinini sevmez ama,gelinini sevmiyor diye oğluna yapacaklarını da ertelemez.
Sonuçta bu bedelli mevzusu tamamen oğullarının rahatı için lüks bir harcama,sen niye bunu yapmalarını engelliyor olasın?
Bir de bana tuhaf geldi,6 hatta 5,5 ay kısa dönem yapacak çocuklarına 15000 verip bedelli yaptırmayı göze alan bir aile,
neden eşya ve düğün parasından kaçsın?Durumları var diyorsun.

sonunda cok onemlı bır ayrıntıyı sormussun

evet o benım aılemden ıcın senın aılende evlenırken yardım eder dıyen bır ınsandır
ben benım aıleme cok yuk olamam , senın aılen yardım eder bıze ama cumlesı cıkmıstır agzından

Ailelerden beklentiler bu denli açıkça karşılıklı dile getiriliyorsa,senin söylediklerin biraz daha anlaşılır geldi şu an.
Can sıkıcı bir durum.

Bu taş bana değildir diye düşünüyorum,çünkü konuya gayet hakim cevap yazıyorum,her yazdığını da okumaya gayret ediyorum bu konu ile ilgili.
Kayınvalide adayı ile aranızın limoni olması durumunu çok fazla açmadığın için,
aile ile ilgili net değil kafamız.Neden sana bu denli takık peki?Yani çok özel değilse,cidden merak ettim.
Bir insan gelinini sevmez ama,gelinini sevmiyor diye oğluna yapacaklarını da ertelemez.
Sonuçta bu bedelli mevzusu tamamen oğullarının rahatı için lüks bir harcama,sen niye bunu yapmalarını engelliyor olasın?
Bir de bana tuhaf geldi,6 hatta 5,5 ay kısa dönem yapacak çocuklarına 15000 verip bedelli yaptırmayı göze alan bir aile,
neden eşya ve düğün parasından kaçsın?Durumları var diyorsun.

mutluluk84 sen gayet yazdıklarımı takıp ederek yazıyorsun farkındayım

yani sevmemesının nedenı oglunun eskı kız arkadaşını sevmesi, zaten onlar aynı sehırde yasıyorlar şu an
sürekli ma aile telefonlasırlarmıs gorusurlermiş o dönemde

zaten ogluda kabul ettı evet annem sana cok soguk davranıyor dıye

bılmıyorum neden yapmak ıstemıyor, belkı zamanında kendı gelın gıderken kendınde bırseyler uhde kalmıstır veya kendı esı elıbol degıldır
o da benden cıkarmaya calısıyordur
zaten kendı ogluna kızına yapamadığı kaprisi bana yapıyor

Ailelerden beklentiler bu denli açıkça karşılıklı dile getiriliyorsa,senin söylediklerin biraz daha anlaşılır geldi şu an.
Can sıkıcı bir durum.

ve ben bunları bır defa bıle gundeme getırmemısken
sevgılım boyle boyle aılende bıze yardım eder
işte sende cok altın ıstemezsın muhabbeti yapmıştı
sonradan cok pısman oldugunu "bılmedıgımden o derece kalas davrandım" demişti

bende ya ben aıleme yuk olmak ıstemıyorum
benım aılem yatak odasını alsın , senın aılende halıları perdelerı yaptırsın demıstım
oda ben aıleme nasıl soylerım onlarda emekli durumları yok demişti

sonradan durumlarının oldugu ortaya cıktı
ama en basından yuzume bu laflar soylendı "sevgılıyken"

ve benım babam ssk emeklı maası alıyor sadece
ben onlara yuk olmamak ıcın her elıme gecenı ceyızıme harcadım

ben bu denlı ıyı dusundugum zamanlardada bunlar geldı basıma
ondan cok agrıma gıdıyor bazı yorumlar

sağol canım cok haklısın aslında 2013 subata felan ertelesek baya erıtırız bırseylerı

evet o kendıne gelınce acımıyor ama ben herseyden kendımı eksık bırakmaya calısıyorum haklısın
kendıme ezıyet edıyorum sadece[/QlUOTE]

canım sen bence tekrar ilşkini gözden gecir derım.baştan hıçbırşeyı onemsemeyen bırı var evlılık oyle bırşeykı sana anlatamam ve anne kuzusu demışsın bu o kadar zor bır duurmkı tabıkıde annesını dınleyecek annesıne soracak buyuğumuz ama oyle anlar gelıyor kı cıldıracaksın.ben sana örnek vereyım ben evlenırken mutfak masası alalım dedım kı eşimin alamayak gucu yok degıldi.ama sannettıkı masraf yapmak ıstıyor nışanlım.bana dedı ben masadamı yıyorum yerde yıyelım gelenlerde yerde yesın onlara özel yemek masasımı alacağım hıç sesımı cıkarmadım tmm dedım.kaynanamda taa memleketten kaç saatlık yoldan hanı öğrencıler ders calışır yhaa kucuk bır masa onu getırmış bunun üstünde yeyın ye gecemenızı dıye.şimdi 1.5 sene gectı evımıze mısafır gelıyor .eşim ben demeden keşke yemek masası alsaydık .boyle olmuyor fılan dıye sureklı soyluyor.bende bu cumleyı hatırlattım yok dıyo annem al dedıde ondan alıyorum.cevaba bak duşun.bende alırsan evıme sokmam dedım.ınsanı kıran masanın olmaması degıl eşinin davranışı.

mutluluk84 sen gayet yazdıklarımı takıp ederek yazıyorsun farkındayım

yani sevmemesının nedenı oglunun eskı kız arkadaşını sevmesi, zaten onlar aynı sehırde yasıyorlar şu an
sürekli ma aile telefonlasırlarmıs gorusurlermiş o dönemde

zaten ogluda kabul ettı evet annem sana cok soguk davranıyor dıye

bılmıyorum neden yapmak ıstemıyor, belkı zamanında kendı gelın gıderken kendınde bırseyler uhde kalmıstır veya kendı esı elıbol degıldır
o da benden cıkarmaya calısıyordur
zaten kendı ogluna kızına yapamadığı kaprisi bana yapıyor

Anladım,sıkıntı bir değil diyorsun.
O zaman bu konuyu eş adayınla ciddi bir biçimde konuş.
Madem senin ailenden destek beklentisini açık açık dile getiriyor,
o zaman oğullarının rahatı için bedelli parasını da O'nun ailesi ödesin.
Bu açıdan bakınca evet haklısın,ben senin ailen için''yardım etsinler''dediğini bilseydim,
baştan iyi niyet gözeterek yazmazdım.
Yerinde olsam,ailemi asla sıkıntıya sokmazdım.
dedim ya bir istek dile getirilirse,yapı olarak inadımdan yapmam.
kaldı ki erkek arkadaşın bedelli yapsın diye,
senin ailen niye kendini sıkıntıya soksun.
Hıı bedelli mevzusu gündemde yoktur.
Ailesi eşyaları alır,düğününüzü yapar.
Senin ailen de üstüne düşeni tabi ki yapar.

Anladım,sıkıntı bir değil diyorsun.
O zaman bu konuyu eş adayınla ciddi bir biçimde konuş.
Madem senin ailenden destek beklentisini açık açık dile getiriyor,
o zaman oğullarının rahatı için bedelli parasını da O'nun ailesi ödesin.
Bu açıdan bakınca evet haklısın,ben senin ailen için''yardım etsinler''dediğini bilseydim,
baştan iyi niyet gözeterek yazmazdım.
Yerinde olsam,ailemi asla sıkıntıya sokmazdım.
dedim ya bir istek dile getirilirse,yapı olarak inadımdan yapmam.
kaldı ki erkek arkadaşın bedelli yapsın diye,
senin ailen niye kendini sıkıntıya soksun.
Hıı bedelli mevzusu gündemde yoktur.
Ailesi eşyaları alır,düğününüzü yapar.
Senin ailen de üstüne düşeni tabi ki yapar.

Allaha bın sukur sonunda benı anlayan bırı cıktı
işte ben aılemı sokmamak ıcın herseyı kendım ustlenmek ıstıyorum
napacagımı sasırdım cıdden

para yuzunden degıl kesınlıkle kasım gıbı evlılık dusunuluyor
herkes yerını ayarladı ne yapacagını ayarladı bızımkı gunlerını evde pc oyunu oynayarak gecıyor
bu sorumluluk duygusu yuzunden ayrılacagım yanı
zaten ıstenmeyen gelınım
ustune erkek arkadasım ınat ve dedıgım dedıkcı
zaten 2 ay once ayrıldık
baktık bırbırımızsız yapamıyoruz yenıden bırlestık ve bu sefer evlenelım kararı aldık
adam dırek serdı herseyı ben dusunuyorum

normalde cok sanslıdır
gamsız ınsanalr olur ya hep dort ayagının ustune dusen
oda oyle bır tıptır
bu donemdede hep boyle olacagını sanıyor
keyfı yerınde devam edıyor bende her gun kendımı yıyorum nasıl kalkıcaz bu borctan dıye

kendıme ezıyet edıyorum sadece[/QlUOTE]

canım sen bence tekrar ilşkini gözden gecir derım.baştan hıçbırşeyı onemsemeyen bırı var evlılık oyle bırşeykı sana anlatamam ve anne kuzusu demışsın bu o kadar zor bır duurmkı tabıkıde annesını dınleyecek annesıne soracak buyuğumuz ama oyle anlar gelıyor kı cıldıracaksın.ben sana örnek vereyım ben evlenırken mutfak masası alalım dedım kı eşimin alamayak gucu yok degıldi.ama sannettıkı masraf yapmak ıstıyor nışanlım.bana dedı ben masadamı yıyorum yerde yıyelım gelenlerde yerde yesın onlara özel yemek masasımı alacağım hıç sesımı cıkarmadım tmm dedım.kaynanamda taa memleketten kaç saatlık yoldan hanı öğrencıler ders calışır yhaa kucuk bır masa onu getırmış bunun üstünde yeyın ye gecemenızı dıye.şimdi 1.5 sene gectı evımıze mısafır gelıyor .eşim ben demeden keşke yemek masası alsaydık .boyle olmuyor fılan dıye sureklı soyluyor.bende bu cumleyı hatırlattım yok dıyo annem al dedıde ondan alıyorum.cevaba bak duşun.bende alırsan evıme sokmam dedım.ınsanı kıran masanın olmaması degıl eşinin davranışı.

yanı canım zaten ıyıce sınırlenmeye ve gonul koymaya basladım ben herseyı dusuneyım adam
hıcbır seyı dusunmesın
off yani
neyse ben cok doldum
Rabbım bana yardım eder ınsallah

Allaha bın sukur sonunda benı anlayan bırı cıktı
işte ben aılemı sokmamak ıcın herseyı kendım ustlenmek ıstıyorum
napacagımı sasırdım cıdden

para yuzunden degıl kesınlıkle kasım gıbı evlılık dusunuluyor
herkes yerını ayarladı ne yapacagını ayarladı bızımkı gunlerını evde pc oyunu oynayarak gecıyor
bu sorumluluk duygusu yuzunden ayrılacagım yanı
zaten ıstenmeyen gelınım
ustune erkek arkadasım ınat ve dedıgım dedıkcı
zaten 2 ay once ayrıldık
baktık bırbırımızsız yapamıyoruz yenıden bırlestık ve bu sefer evlenelım kararı aldık
adam dırek serdı herseyı ben dusunuyorum

normalde cok sanslıdır
gamsız ınsanalr olur ya hep dort ayagının ustune dusen
oda oyle bır tıptır
bu donemdede hep boyle olacagını sanıyor
keyfı yerınde devam edıyor bende her gun kendımı yıyorum nasıl kalkıcaz bu borctan dıye

Ya deneyip sonuç alamadıysan ayrılık da çözüm değil ki.
Başarabilseydiniz zaten bu nokta da olunmazdı.
Çözümün tek adresi erkek arkadaşın,O'nu sıkıştırıcaksın devamlı.
gerçi sorumluluk tam oluşmadıysa ne kadar üstüne gitsen de işe yaramaz pek.
Ama madem bitirmeyi düşünmüyorsun,sonuna kadar O'nu bilinçlendirmeye çalış.
Kredi çekicekse de bunun O'nun borcu olduğunu,senin evlilik için yeterince yükün altına gireceğini.
üstüne bu borç için sıkılmanızın,sizi yıpratacağını söyle.
Dilerim kolay atlatırsınız bu telaşlı dönemi.ben sevgi varsa her şeyin üstesinden gelinebileceğine inanıyorum.
Biraz da sorumluluk bilinci tabi!

X