mutluluk 84
oncelıkle ben bu sıtenın yıllardır uyesıyım
yanı o nıck evlenecegım kısı ıle cıkmadan once
oylesıne bırden aldıgım bır nıcktır
bunu yazdıgım konu ıle bagdaştırmanızı ve ön yargınızı anlayamadım birincisi
ikincisi ben tv+ beyaz esyanın hepsını kullanacagım dedım
ben ceyız olayında herseyımı yaptım
2,3 yıldır elımde az para olsa ceyızımı aldım
bedellı askerlıgın ıkıncı taksıdı de yarın bırgun aılesı odemezse yıne benım+ esımın odeyecegı meblag oluyor
yanı hem tenek parcası ıle mutluluk olmaz dıyorsunuz
hem bır borc oldugunda eşini ilgilendirir o sorumlulugunu alır dıyorsunuz
ben aynı catı altında yaşarken eşine o senin askerliğin kendin öde nasıl diyebilirim
takı meselesi ise ne istediğim sorulması üzerine nişan+ düğün de sadece bunları istiyorum dediğim bir muhabbeti sizlere
samimiyetle anlattım
ayrıca eskiden oturma odası isterken
artık 2+1 eve çıkmayalım diyorum
nişan bohçası+nişanlık+beyaz eşya+ oturma odası istemiyorum
bu mudur az fedakarlık?
nişanlığımı+ söz kıyafetimi + davetiye nikah şekeri+ nikah ücreti + kuafor makyoz + fotografcı masrafı karsılayacagım dıyorum
sızce az mı?
zaten ceyızım ıcın 10 bın lıradan fazla harcadım
aılem yatak odamı yapacak
yani bunları dusunerek bır soru yoneltmıstım bır ıç dökmeydi
kendını az zorlarsa alabıleceıg bır mıktar oldugu ıcın bende bunları ıstedım
cunku kamuda ıyı bır yerde çalışıyor
ben her zaman elım dar olsa bile onun istediği şeyleri bazen kendimden kısarak almaya çalıştım
tek kızım bazı şeylerde de o kadar ınsanın dugunune gıdınce ınsanda ımrenme oluyor hayal kuruyor
lutfen onyargılı yaklasmayalım
sonucta herkes bu donemlerı ıyı ya da kotu kendınde ya da kızında yasıyor
bayanlar olarak daha anlayıslı yaklasılması gerekır
Benim yazdıklarım da bir çelişki yok da,sanırım sen anlamak istememişsin.
demek istediğimi tekrar yineleyim.
Ki benden sonra ki arkadaşlar da bu konunun üstünde durmuş.
Bedelli konusundan başlayım;
madem erkek arkadaşın bedelli için bu kadar hevesli,evet bırak o ödesin!
Ailesi ödemeli diye bir şart koşamazsın.
Ailesi zaten yarı taksidi olan 15000'i verecekmiş,geri kalanı da Türkiye'nin önemli kurumlarından birinde çalışan,
iyi maaş alan erkek arkadaşın kendisi kredi çekerek ödesin.
''kendını az zorlarsa alabıleceıg bır mıktar oldugu ıcın bende bunları ıstedım'' demişsin ya;
kendini az zorlayıp kredi çekse,düğüne kadar da iyi maaşı ile kredi borcunu kapatsa daha adil olmaz mı?
Siz bu düşünce tarzınızla aileyi,''oğullarının düğünü için elini cebine atmayan insanlar''grubuna sokacaksınız.
Hoş mu bu?belki o insanlar 15000 bedelli parası veririz,düğün için de elimizde paramız kalsın diye düşünüyorlar.
Siz düğün,eşya için 1 lira harcamasınlar diyorsunuz da bir arkadaşın da dediği gibi,bedelli için verecekleri 30000 lira ile kaç çocuk evlendirir o aile.
Takı konusuna çok takılmışsın evet,takılmadım diyorsun da,
gerçekten senin için bu denli önemli olmasa seçip beğendiğin pırlantaları burada bile paylaşmazdın.
Bence pırlantaya gelene kadar karşılanacak çok daha elzem masraflarınız olacak.
Burda kimsenin evlenirken birşey isteyip istemediği konusuna gelecek olursak,
sende uzun yıllardır bu sitedeymişsin,bende çok uzun yıllardır burdayım.
Öyle örnekler gördüm ki,ssenin inanmadığın ama gerçek olan o tek neden için fedakarlık yapan çok kişi var.
Sadece ''gerçekten sevdiği için''düğünün de takacakları bileziğe kadar alıp,kayınvalidesinin eline veren bayanlar gördüm burda.
Doğru mu tabi ki hayır,sonuçta gösteriş olsun diye kimsenin egosunu yükseltemem ben olsam.
Ama hepimizin bakış açısı farklı.Ben kişilik olarak bu tür durumlarda formalitelere çok takılmayan biri olduğum için,
hayatını ve bu süreci zorlaştırma diye yorum yaptım.
Evet senin de dediğin gibi hepimiz bu süreçleri yaşadık.
Ben de yaşadım.Ve inan hiç bir şey istemedim.
Zaten karşı taraf kendini bilen insanlarsa,evlatlarının yanında olması gereken dönemde (ki bunların en önemlilerinden biridir düğün dernek)
destek vereceklerdir.Ama sen bdelli parasının tamamını onlardan bekleyerek,evlatlarının düğününe,evine,eşyalarına destek olma haklarını onlardan alıyorsun.
Bir de lütfen burda sana karşıymışız gibi düşünme.Netice de evlilik hazırlıkları yeterince stresli şeyler,
inan bütün yorumlar beklediğin gibi olmasa da sana yardımcı olmaya yöneliktir.