Ben daha ne yapabilirim ki? Evlilik hazırlığında maddi konular:(

Sizin için en hayırlısı neyse o gerçekleşecek elbette ama Allah sabır versin yine de.

cnm hala aşamadınzmı sorunları merak edip baktım nerdeyse ayrılığa gelmişsiniz sen haklısın biraz ters ol istediğin gibi olana kadar burnu sürtsün bakalım düzelicekmi evlilik öncesi hep olur böle gerginlikler daha bu başlangıç umarım az hasarla atlatırsınız bu dönemi hakkında hayırlısı cnm

canım bu kaçıncı ters oluşum
kaçıncı burnunu sürtüşüm
anca ben boyle gerı cekılıyorum öyle aklı başına geliyor
şimdi her gün bakalım birşeyler diyor
ama ben gitmek istemiyorum

evlenınce napcam nasıl yapcam?

ben asker esı olarak sunu anlamadım.nıye bedellı yapıyor.her turk cocugu gıbı aslanlar gıbı gıtsın askerlıgını yapsın.ayrıca unv.mezunuymus belkı kısa donem yapar.bu kadar anlatmıssınız ama yazık bedellı parasına valla.ayrıca nısanlının aılesı bedellı parasını verıyoda ogluna verıyor.dugune hıc para harcamamaları hıc dogru degıl.benım anladıgım aılesı senı ıstemıyor ondan bısey yapmıyorlar.bu durumu coz once cunku aılesı senı ıstemezse muhakkak evlenınce huzursuzluk yaratırlar.en ıyı ıhtımal huzursuz olursun kotusu bosanmak zorunda kalmak.aklınızı basınıza toplayın derım ben.cunku su ankı buyuk asktan sorunları yasamaya baslayınca hıcbırsey kalmıyor pısmanlıktan baska.ne demek bedekkı verırız dugun yapmayız hakaret bu ya

canım o askerlıkten bunalcagını dusundugu ıcın bedellı dıyor
bırde bedellıyı versınler bır kurus harcamasınlar dıye ben demıstım de
evet ask sımdıden bıttı ona da soyledım
bılmıyorum cok darlanıyorum

Kendi fikrimi söylemem gerekirse bana göre nişan fuzuli geliyor. Nişanda harcayacağınız parayla inan nerdeyse tüm eksikleriniz alınıyor.

Bende söz ve nişanı bir arada yaptım. Hemde aile arasında isteme oldu. Yüzüklerimiz takıldı. eşimin ailesi de kullanışlı bir takı seti taktılar ayrıyeten. Ben sadece yüzük takarız diye bekliyordum oda süpriz oldu.

Bende tüm çeyizimi çalışırken kendim aldım. Küçük eşyadan büyük eşyalarıma kadar. Yatak odamı bile çalışıp kendim ödedim. ailemin durumu çok şaşalı olmadığından onlara yük yapmak istemedim. Diğer eşyalarımızıda eşimin ailesi aldı. Çünkü eşim üniversite askerlik derken anca çalışmaya başladı.

Eşimin ailesi düğün tarihini konuşurken babama ne istersiniz diye sormuştu. Babamda ne isteyeyim ben sizden. Elinizden ne gelirse yapacağınızı biliyoruz kimseyi zora sokmaya gerek yok demişti. O zaman kayınpederde Durumlar belli. Ben ona şimdi 5 bilezik taksam bile ilerde kat kat takarım. O benim gelinim değil kızım gözbebeğim artık demişti. Bence karşı taraftan şunu bunu istemeye gerek yok. Herkes elinden geleni yapar zaten. Çünkü fazlasını istesen bile evlendikten sonra onu zorluğunu sen yaşayacaksın. Madem tüm masrafları eşinle siz yapacaksınız çok zorlamayın. Bildiğimiz alyanslar yetiyor bile. İlerde eliniz düzelince eşin haliyle alır zaten.

Ama askerlik konusuna gelince de, madem evlenmeden önce bu takside girecekler tamamını onların karşılaması gerek. Sonuçta evlenmeden önce yapılan bir taksit. Bende okurken öğrenim kredisi aldığımda evlenince laf olmasın diye düğünden önce kapamıştım. Çünkü eltimde evlendikten sonra kaynıma ödettiği için lafı edilmişti. Evlenmeden önce şahsına yapılan bir masraf falan denmişti.

Bence ayağınızı yorganına göre uzatın. Cidden karşı taraftan isteseniz bile ucu size dokunuyor.

Bu arada şimdiden hayırlı uğurlu bir evlilik diliyorum. İnş. çok mutlu olursunuz.

Arkadaşlar ayrıldık
iki ay oldu
artık canıma tak etmişti

ayrıca sorun onların herşeyi bizden beklemeleriydi
evliliğe kalkışamayacağımı anladım artık

olan 3 seneme oldu
onla tanıstıgımda 24 yasımı bıtırmıstım
bunca seneme yazık oldu
bu uc yılda saglam bır ılıskı kurup evlenebılırdım
ve mutlu olabılırdım
Allah yardımcım olsun dılıyorum

Canım inanmıyorum siz de mi ayrıldınız..
Sana ulaşmayı çok denedim msnden mail falan attım kk girmiyordun hiç ulaşamadım sana.
Üzülme dicemde benimde 4 yılıma olan oldu inşallah bundan sonrası ikimiz içinde iyi olur canım...

canım hakkında hayırlısı olsun...biraz dinlen..bazı ilişkiler çok yorucu..:26:

canım bence bu askerlik olayını tamamen ailesi halletsin. ısrar et bu konuda. insanlar evliyken bile bedelli konusunda hep aileleri yardım etti benm çevremde. hem sen üzerine düşenden fazlasını zaten üstlenmişsin. pırlanta konusuna gelince, bunlar bir kere olan şeyler. bir arkadaşın dediği gibi marka parası vermeden uygun bir yere istediğin gibi yaptır takılarını. sonra içinde kalmasın, üzülürsün. zaten satılmaz onlar. ev almak artık 2 kişi çalışımca çok da zor değil nbirkaç sene sonra altınları peşinat yapıp kreiyle alırsınız. bu arada bir tavsiye; oturma grubu kesinlikle alma ve 2 artı 1 ev tutun ayrıca yemek takımı falan da alma, sadece yemek masası ve bir aksesuar olabilir. sen de çalışıyormuşsun, inan hem alırken masraf hem de sonrasında temizliği zor. ben yeni küçük eve taşındım, 2rtı bir. oturma grubumu ve yemek odamı olduğu gibi bıraktım getirmedi ve ev temizliğim dip bucak yarım günde bitiyor:) çok rahatım yani...

Konunu bastan sona okudum.
3 yil nedirki be canim, hic bir seyden pisman olma. - Hersey tecrube -
Ilerde yasayacagin iliskide nasil davranacagini ogrenmis oldun.
Ince planlama yok, sorumlulugu hepten almak yok.
Mutlu olmak var.
Hakkinda hayirlisi olsun.

bazı aileler yardım etmek bir kenara daha da oğlunun parasını yeme derdinde.evlenirken maddi sıkıntıyı ben de çok yaşadım ama çevreme bakıyorum da maddi konuda kılını kıpırdatmayan bayanlar daha kıymetli inan. sana tavsiyem ilişkilerinde maddi destek verme.ben çok pişmanım yaptıklarım için.

üzüldüm canım yaa..
ayrılık mevsimi midir nedir herkes ayrılıyo bu ara.. (ben de dahil)
3 yıl fln die sakın üzülme.. daha önünde güzel günlerin var inş..
umarım tez zamanda karşımıza aradığımız tipler çıkar da bu günleri yeni bir başlık altında gülerek anarız:)
dua edip bekliycez:) rabbim görelim neyler neylerse güzel eyler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…