- 27 Ocak 2010
- 1.684
- 49
-
- Konu Sahibi Benimdilemmam
sen bence çok harcama yapıyorsun.kusura bakma ama oğullarını üstüne yazdır bari.durumlarıda iyiymiş.neden masraftan kaçıyorlar anlamadım.askerlik parasına gelince kayınvalide övünmesin.diyelimki oğullarıyla daha danışmamaış olsalardı bu parayı ödeyecek hemde oğullarının düğününü yapacaktı.arkadaşımız parasını biriktirmiş, düğünlere giderek kendince yatırım yapmış.oğlan tarafıda gerekeni yapacak.altınıda alacak eşyanıda alacak.okadar fedakarlık yapma.kaynanan gelin parasınıda getirdi bize az mı aldırdı diyecek.her şeyini aldık deyip çıkacak.o yüzden herşeyide yapsınlar.paralarıda var zaten.istediklerinide alabilirler.bu kadar taviz insanı hasta eder.bende evlenirken eşimle evleneyim başka bir şey istemem modundaydım.şimdi çok pişmanım.keşke herşeyin en iyisini alıp takıda taviz vermeseydim.ev alırken daha az kredi çekerdik.birde 22 ayar altında işçilik yok.o zaman 22 ayar altın ve takı seti almıştım.tabiki annem zorladı.kullanama diye başka setlere bakmıştım.şimdi diyorumki iyiyki annemim sözünü dinlemişim.altınları sattık zarar etmedik bize çok katkısı oldu o altınların.sanada tavsiyem hiç birşeyini eksik alam.bedelli ödeyecekler diye.sen eşinle 1 sene sonra tanışsaydın neler yapardın.taviz verirmiydin isteklerinden.
açıkcası ilk sayfada anlattıklarınla deil şimdi anlattıklarınla netleşti kafam(ilk sayfada tek derdin takı gibi duruyordu) senin derdin onların bedellyi ödemesi onunda yarısını verecekler ve onun haricinde bişeye karışmıyacaklar ama arkadaşım bu durumdada sana haksızlık gibi olmuyor mu oğulları askerlik yapmayacak onlar +nişanlın rahat edecek ama olan arada sana olcak eşya borcu öde eşyaların bazılarını takı alabilmek için alma kusura bakmasınlarda aile senin askerlğinin bedelini mi ödüyorlar anlamadım evlenirken hayaller tutmuyor sağolsun k.pederim bize ev aldı bende fedakarlık ettim bazı eşyalar istedğim gibi olmadı bazılarıda sonra alındı bazılarını ben seçmedim bile herkes bi takım fedakarlıklar yapıyor ama seninki fazla olmuş bu durumda bence nişanlın bu bedelli olayını bi daha gözden geçirsin
anladım canım kendi ailen bu konuda ne düşnüor merak ettim açıkcası ayrıca hastalık sürecinde sana lazım olan stressiz bi hayat kafana hiç bişeyi takma çünkü herşey olacağına varıyor ve üzüldüğünle kalıyosun ve kimsede fedakarlıkların için seni taçlandırmıyor ailene kulak ver derim çünkü hep onlar haklı çıkıyor bi şekilde ayrıca sağlığını herşeyin önünde tut tedavi sürecinde çalışabilip çalışamıyacağınıda düşün herşeyin kararını veryok tek derdım tabıkı takı degıl
sabah buraya konuyu acmadan once konusuldu
bende akıl danısmak ıstedıgım ıcın buraya yazdım sızce nasıl dıye
ama daha acıklama yapmam gerekınce son sayfadakı gıbı durum
sevgılım bedellı yapacak
bundan vazgecmez
ona gore kredı cekılır odenır ıkı maasız nasıl olsa
bende vazgec dıyemem
Allah korusun ılerıde kader benı pısman eder felan bedellıden vazgecmesıne
o seyı hesaplıyor
6 ay calısmadıgımda maas kaybım+ artı sen evı kendın gecındırceksın
bedellı buna denk gelıyor dıyor
tabı bıde askerlıgı yapmak ıstemıyor
hıcbır zaman ıstemedı zaten
bılmıyorum canım
karsımızda pek muhattap degıller o konuda
tanısmaya geldıler sonra aylarca aramadılar
sımdıde bugun tarıhlerı soylemıs sevgılım nısan ve dugun olmasını ıstedıgımız tarıhı
onlarda hadı hayırlısı demısler sadece
kendi kızı da var
ama ınsan manevı olarak destek verır en azından
bılmıyorum kafam ıyıce karısıyor
sevgılımde az bıraz ana kuzusu zaten
yanı 2 soyletırse 3.cude kızabılıyor
belkıde ben mı cok takıyorum acaba dıyorum
ustelık takmamam ıcın cok net bır sebebım var saglılıgım
ıkı senelık bır tedavı surecındeyım
cıddı bı rahatsızlıgın ılk evresınde teshıs edıldı
oda bunnu bılıyor ondan dısını sıkıyor da
ne xamana kadar sıkar dısını bılmem
ben sadece şu konuda bişey söyleyeceğim.tamtur alyans için uygun bişey değil.yani alyansının yanında bi de tamturun olur bazen de alyans yerine onu takarsın ama tamtur alyans olarak sürekli takmak için kullanışlı değil.taşı düşebiliyor kolayca, sonra sürekli tak tak yıpranır.altın bir alyansın olsa senin için daha iyi olur.