Belalım sigara

Ben suraya sigarayı bırakmak isteyen bir arkadasimizi daha ekleyeyim istemişti çünkü beratti beratti gel yavrim 🤗😍
Geldim canim, iyi ki acilmis bu konu , konu sahibinden Allah razi olsun .Ben de iki gundur birakmaya calisiyorum . Konu isabet olmus yani. Bir kac defa birakmistim biliyorsun . Son dort aydir iki -uc katina cikardim . Gogsumde bazen sancilar oluyor, cigerlerimi gittikce mahvediyorum . Zaten ailede kalp ve damar tikanikligi hastaliklari var . Resmen ciddi hastaliklara ve olume davetiye cikariyoruz ve bunu bildigimiz halde icmeye devam ettigime inanamiyorum kendime cok kiziyorum hatta kendimden utaniyorum .Bu kadar zayif miyim diye . Halbuki hamileligimizde , icmedik demek ki aylarca icmeden durabiliyoruz . Nasil bir beyin oyunu bu anlamadim gitti .
Neyse basladim bakalim , iki gundur icmiyorum . Aliskanliklarimi degistirdim . Sabah kalkinca kahve falan icmiyorum kefir iciyorum. Sigarayla igrenc olur dusuncesiyle :) Bugun iki saat yuruyus yaptim evde kendime bir suru is cikardim . Bana sigarasizlik sinir yerine uyku getirdi tum gun ayakta uyuyor gibiydim sersemledim sanirim gunduz 3 saat uyudum
Hayirlisi olsun bakalim hepimize . Umarim birakabiliriz , hatta umarim demiyelim de bu defa kesinlikle birakacagim diyelim .

Geldim canim, iyi ki acilmis bu konu , konu sahibinden Allah razi olsun .Ben de iki gundur birakmaya calisiyorum . Konu isabet olmus yani. Bir kac defa birakmistim biliyorsun . Son dort aydir iki -uc katina cikardim . Gogsumde bazen sancilar oluyor, cigerlerimi gittikce mahvediyorum . Zaten ailede kalp ve damar tikanikligi hastaliklari var . Resmen ciddi hastaliklara ve olume davetiye cikariyoruz ve bunu bildigimiz halde icmeye devam ettigime inanamiyorum kendime cok kiziyorum hatta kendimden utaniyorum .Bu kadar zayif miyim diye . Halbuki hamileligimizde , icmedik demek ki aylarca icmeden durabiliyoruz . Nasil bir beyin oyunu bu anlamadim gitti .
Neyse basladim bakalim , iki gundur icmiyorum . Aliskanliklarimi degistirdim . Sabah kalkinca kahve falan icmiyorum kefir iciyorum. Sigarayla igrenc olur dusuncesiyle :) Bugun iki saat yuruyus yaptim evde kendime bir suru is cikardim . Bana sigarasizlik sinir yerine uyku getirdi tum gun ayakta uyuyor gibiydim sersemledim sanirim gunduz 3 saat uyudum
Hayirlisi olsun bakalim hepimize . Umarim birakabiliriz , hatta umarim demiyelim de bu defa kesinlikle birakacagim diyelim .
sıgara ıcenler gogsumde agrı oluyor deyınce korkuyorum ben ekstra
gecmıs olsun

sıgara ıcenler gogsumde agrı oluyor deyınce korkuyorum ben ekstra
gecmıs olsun
Tesekkurler , siz de mi iciyorsunuz ? evet stres ve fazla sigaradan muhtemelen arada agri ve batma olmaya basladi . Bu defa geri donusumu olmamali . Yoksa saglik elden gidiyor . Hic bir sey cocuklarimizdan ve ailemizden onemli olmamali.

Tesekkurler , siz de mi iciyorsunuz ? evet stres ve fazla sigaradan muhtemelen arada agri ve batma olmaya basladi . Bu defa geri donusumu olmamali . Yoksa saglik elden gidiyor . Hic bir sey cocuklarimizdan ve ailemizden onemli olmamali.
yok ben kokusuna bıle dayanamam da
rahmetlı dedem cok fazla sıgara ıcerdı harıka beslenırdı duzenlı spor yapardı 97 yıl yasadı ama bır sıgara bıtmeden dıgerını yakardı ona baglı kalp krızınden vefat ettı
annanemde aynı sekılde hemen hemen aynı yaslarda ve yıne sıgaraya baglı vefatı

yok ben kokusuna bıle dayanamam da
rahmetlı dedem cok fazla sıgara ıcerdı harıka beslenırdı duzenlı spor yapardı 97 yıl yasadı ama bır sıgara bıtmeden dıgerını yakardı ona baglı kalp krızınden vefat ettı
annanemde aynı sekılde hemen hemen aynı yaslarda ve yıne sıgaraya baglı vefatı
Icmediginize sevindim , Allah rahmet eylesin Dede ve Anneanneniz icin ,yalniz sigara icmeselermis masallah 100 yasini belki gecebilirlermis belki spor ve saglikli beslendikleri icin sigara ictikleri halde 97 yasinda vefat etmisler . Ben de cok spor yapardim bu kadar icmiyordum tabi arada birakiyordum . En iyisi gene spora baslamak . Allahtan abur cubur yeme aliskanligim yok . Hic sevmem ara ogunlerde sebze ve meyve detoxuna basliyacagim abur cubur yerine .

Abi nasıl ya nasıl nasıl nasıl... hayatınıza kuru fasülye nohut barbunya nasıl eşlik etmez... tost nedir isminde meymenet yok ciddili...
Bir de benim gibiler var.
Tostu da barbunyayı da ye kürküm ye şeklinde sevip üzerine kralını yapan!
Allahın bana bir oyunu herhalde güzel yemek yapmak ve üşenmemek!
Sigarayı bırakırsam 25 kilo falan alıp, geoite dönerim.

Ilac demissiniz ama ictim ve hic bir etkisini gormedim malesef bende ondan umutluydum tam bir hayal kirikligi. Kafada bitmediki ilac etkilesin. :KK43:

Hoşgeldin canım 🤩
Ben ilk gün diye birden çok üstüne gitmeyeyim dedim o yüzden şimdiye kadar 8 tane içtim ama normalde bir pakete yakın bitirirdim biliyorsuno yüzden bunada şükür diyorum 🤣
Yarın 9 obur gün 8 gibi yapıp 5 e düşürmeye niyetim var.sonra 0 ohhhh💃
Allah yardımcımız olsun tatlım inşallah basaraririz

Ilac demissiniz ama ictim ve hic bir etkisini gormedim malesef bende ondan umutluydum tam bir hayal kirikligi. Kafada bitmediki ilac etkilesin. :KK43:
Champix mi diyorsunuz?
Ben onunla bırakmıştım 1 yıl da içmemiştim çok etkili gelmişti bana ya keşke yine alsam da kullansam aslında

Champix mi diyorsunuz?
Ben onunla bırakmıştım 1 yıl da içmemiştim çok etkili gelmişti bana ya keşke yine alsam da kullansam aslında
Evet champix benim sirketten iki arkadasim birakti tiksindik falan dediler bende gaza geldim gittim ama fosur fosur devam

Evet champix benim sirketten iki arkadasim birakti tiksindik falan dediler bende gaza geldim gittim ama fosur fosur devam
Hahaha ay çok ilginç geldi ya beni de tiksindirmisti yakıyor iki nefes çekip atıyordum
Sizin beyninize hukmedemedimi acaba?))
Dozunu düzgün alıyordunuz değil mi?
Hani ilk haftalar için başka sonra daha hafif doz şeklinde gidiyor öyle miydi?

Hahaha ay çok ilginç geldi ya beni de tiksindirmisti yakıyor iki nefes çekip atıyordum
Sizin beyninize hukmedemedimi acaba?))
Dozunu düzgün alıyordunuz değil mi?
Hani ilk haftalar için başka sonra daha hafif doz şeklinde gidiyor öyle miydi?
Evet yanlis hayirlamiyirsam ilk 3 gun 0,5 sonra kalan 4 gun sabah aksam 0,5 2. Haftada ise sabah aksam 1 olarak ilerliyor ayni ilactan hanimefendi. Herkesin bunyesi bir degil sonucta. Naail kiminin agrisini parol gecirirken kimisinin apranax geciyorsa bu ilac bende etkili olmadi malesef.

Ya Kova hatunu Kova hatunu da diyordu "Merkür" filan diye ve ben merkürden hiç hazzetmiyorum, benim kararlar hep o zamana denk geliyormuş ve uzun sürmüyormuş. Kova fark edip söylemişti "Yine merkür şeysi var" diyordu konuma gelip ve ikisinde de yapamadımdı o zaman, vallahi merküre dalasım geliyor artık. (2 dkda hayatımdaki bütün başarısızlıkları da merküre mal ettim ya :KK70: )

Bir anda zorlayacak gibi geliyor, bugün yeni bir psikolog ile tanıştım, konuştuk, notlar aldı baya; çalışmaya başlayacağız yarın. Şu sigarayı atabileyim de, gerisi gelir diye umut ediyorum. Antepli olmak da, işte medeniyetler sofrası dediğimiz yerlerden biri... Bilirim, çocukluğumdaki evimizde, Antepli bir kapı komşumuz vardı, aman Allah'ım, bayramlarda yuvarlama yemeği yapardı bize de verirdi ay deli olurdum ona, annem de ondan öğrenmişti, yapardı sürekli. Sulu yemek yiyemem pek, mümkün mertebe yemem diyorum ya, işte "Antep yuvalama" istisnadır, onu tok olsam da yerim. :KK70:

Dondurma ve baklava zaten...
Yumuşak karnım dondurma. :)
Hamileliğim boyunca, her akşam en az yarım kilo dondurma yedim, 30 kiloyu da aldım tabi. :KK70:

Şu kozmik takvimi nereden araştırsam bulsam? Nuray Sayarı'ya mı ulaşsam ne yapsam? Önceden hiç şeapmazdım ama var bir şeyi bunun der oldum. Kova hatunu Kova hatunu sen bu Gangsta arkadaşına, merkürden uzak duracağı bir şeyler tavsiye edebilir misin? :)
Sigarayı bırakmak icin bugun en etkili gunlerdenmis 😁

May su anda iciyordur pufur pufur o yuzden gelmiyor utaniyor gelmeye :)) isin sakasi onunla and ictik birakacagiz mucadele ediyordur simdi

İnşallah ya. Bi kurtulsak şöyle gençliğimizi geri alsak ne güzel olur.
Açıkçası ben de çaktırmıyorum ama bugün kıyın kıyın kaçıyorum buradan, biraz sessizim. :)
Son iki hakkım kaldı (10a sabitlemeye çalışıyorum ilkten) ama bu akşam düne nazaran daha zorlu geçiyor ve şimdi de hakkımın birini kullanıyorum hatta, kaldı bir.

Doktor randevumu yarına erteledim nitekim bugün geri geri bastı ayaklarım, kendime bunu neden yapıyorum bilmiyorum ama "Bir anda" filan derse diye biraz çekindim galiba (Diyeceğini zannetmiyorum ama daha ciddileşecek diye sanırım biraz sıkıntı geldi bana :) ), inşallah bugün de 10u geçmem. Çizim çalışmalarımı da bir miktar düşürdü sigarayla uğraşıyor olmam, bakalım nasıl olacak, temelli bıraktığım sıralarda zaten ilk 3 hafta şebeleğe dönmüştüm affedersin, 30dan 10a düşürünce de kafam bi sallanır oldu, enseme enseme bir gerginlik... Hadi hayırlısı diyorum..

X