- 19 Mayıs 2020
- 46.369
- 207.463
Konu sahibi 22 yaşında. Çocuk değil. Kimsenin insanlığı hakkında da inisiyatif sahibi değilsiniz. Had bilin biraz.Boş yapma, böbreğinin birini satarsan ölmezsin.. Ama legal değil,neden? Demek ki sen kendi bedenin üstünde tüm haklara sahip değilsin.
O da sadece bir kuku değil, rahime giden yol. İnsan rahimde büyüyor.
İşinize gelince herşeyi nasıl da basitleştiriyorsunuz.
Azıcık beyin kullanın ya, “seviştim oldu bitti” dediğin zaman hayvandan farkın kalmıyor.
Burda reşit olmayan kızlara bunu önermek/özendirmek suçtur. Çocuk istismarıdır.
Boş yapma, böbreğinin birini satarsan ölmezsin.. Ama legal değil,neden? Demek ki sen kendi bedenin üstünde tüm haklara sahip değilsin.
O da sadece bir kuku değil, rahime giden yol. İnsan rahimde büyüyor.
İşinize gelince herşeyi nasıl da basitleştiriyorsunuz.
Azıcık beyin kullanın ya, “seviştim oldu bitti” dediğin zaman hayvandan farkın kalmıyor.
Burda reşit olmayan kızlara bunu önermek/özendirmek suçtur. Çocuk istismarıdır.
Aramana gerek yok profilinde 22 yazıyor yaşı bacımBen hala soru sahibinin reşit olmadığını söylediği paylaşımı arıyorum. Atar mısınız gözden kaçırdım sanırım.
Yok görüyorum da inatla reşit değil reşit olmayana özendiriyorsunuz deyip duruyor, içine mi doğdu diye merak ettim.Aramana gerek yok profilinde 22 yazıyor yaşı bacım
Ben "muhafazakar" bir ailede büyüdüm, cinselliğin yemek yemek, su içmek gibi bir ihtiyaç olduğu öğretildi bana. İğrenç bir şey olmadığı, gayet tabi bir durum olduğu. Mesela hiçbir zaman bekaret kelimesini duymadım. Çok sonralari farklı bir ortamda öğrendim bekaretin ne olduğunu ve toplumun ona yüklediği anlamı.Laf arasında geçiyor. Tecavüze uğrayan bir kadın için "o saatte orada ne işi vardı", "sevgilisiymiş işte, sevgili yapmasaydı başına gelmezdi böyle bir şey" deniyor. Komşu kızıyla alakalı bir konu açılırsa cıkcıklanıyor. Ufak ufak yerleşiyor kafaya.
Ne güzel :)) Şanslı büyümüşsünüz, böyle muhafazakar ailelerin olduğunu bilmiyordumBen "muhafazakar" bir ailede büyüdüm, cinselliğin yemek yemek, su içmek gibi bir ihtiyaç olduğu öğretildi bana. İğrenç bir şey olmadığı, gayet tabi bir durum olduğu. Mesela hiçbir zaman bekaret kelimesini duymadım. Çok sonralari farklı bir ortamda öğrendim bekaretin ne olduğunu ve toplumun ona yüklediği anlamı.
Yok görüyorum da inatla reşit değil reşit olmayana özendiriyorsunuz deyip duruyor, içine mi doğdu diye merak ettim.
Yazı da yaşım küçük olduğu için pişman oldum yazmış profilde 22 yazıyor yeni gördüm bendeBen hala soru sahibinin reşit olmadığını söylediği paylaşımı arıyorum. Atar mısınız gözden kaçırdım sanırım.
Buraya istediğimiz yaş ve tarihi yazabiliriz kimlik yada tc no istemiyor .....bir uygulama var 13 yaş yazıyor 7 yaş çocukların hesabı varYa bu tipleri bilirsin en namuslu bunlardır meydanda ama tenhada Esra Eroldaki olayları çevirirlerreşit olmayanların kk da işi ne? Buraya girenler hep 18 yaş üstü kadınlar
Yok, reşit olanlar için de kendince bir değer yargısı var. Seviştim bitti deyince hayvandan farkımız kalmıyormuş. Çümkii kukumuz rahime gidiyormuş, orda çocuk oluyormuş. Bıktım ayol, midem bulanıyor dünyada bütün canlıların yaptığı üreme eylemine yüklenen gereksiz miktarda kutsaliyetten. Akıllarınca hayvanları aşağılıyorlar. Hayvan olsalar dünyaya daha çok katkı sağlayacak insanlar tanıyorum.Yok görüyorum da inatla reşit değil reşit olmayana özendiriyorsunuz deyip duruyor, içine mi doğdu diye merak ettim.
Rahim de şok, bana ne kadar anlam yüklendi ben kendi kendime takılıyordum burada diye.Yok, reşit olanlar için de kendince bir değer yargısı var. Seviştim bitti deyince hayvandan farkımız kalmıyormuş. Çümkii kukumuz rahime gidiyormuş, orda çocuk oluyormuş. Bıktım ayol, midem bulanıyor dünyada bütün canlıların yaptığı üreme eylemine yüklenen gereksiz miktarda kutsaliyetten. Akıllarınca hayvanları aşağılıyorlar. Hayvan olsalar dünyaya daha çok katkı sağlayacak insanlar tanıyorum.
Bahçeli’nin 40 yapar hesabı gibi ahahhahahaj“Benim bedenim benim kararım” diyenler organ satışını yasaklayan yasa için tek kelime laf edemiyor. “Benim böbreğim benim kalbim ,istersem satarım” desenize.. organlarını serbest bir şekilde hiç kimse başkasına veremiyor. her şey yasa ile belli koşullar altında.
Gerçekten bedeniniz sizinse neden bir kelime de bu yasaya bir şey demiyorsunuz; işinize gelmiyor değil mi?
Demek ki irade birilerine haksız yarar ve zarar olabilecek noktalarda müdahale edebiliyormuş, demek ki bedeniniz iddia ettiğiniz gibi sizin değilmiş.
Yok, reşit olanlar için de kendince bir değer yargısı var. Seviştim bitti deyince hayvandan farkımız kalmıyormuş. Çümkii kukumuz rahime gidiyormuş, orda çocuk oluyormuş. Bıktım ayol, midem bulanıyor dünyada bütün canlıların yaptığı üreme eylemine yüklenen gereksiz miktarda kutsaliyetten. Akıllarınca hayvanları aşağılıyorlar. Hayvan olsalar dünyaya daha çok katkı sağlayacak insanlar tanıyorum.
Benimkiler muhafazakar değildir ama annem “evlenmeden birlikte olursan karşındaki seninle evlenmez, seni kullanır atarlar, kimse evlenmez seninle” tarzı şeyler söylerdi sürekli. 14’üme kadar biraz inandımBen bisey sorucam , bu tarz ailelerde bu konu nasıl anlatılıyor? Yani bebeklikten itibaren kız çocuklarına günde 15 kere seks kötüdür, bakire olmak zorundasın vs diye konuşma yapılıp öğüt mu veriliyor?
Benim ailemde biz hiç oturup seks konuşmadık, kimse de bana bakire kalman lazim falan demedi
O yüzden merak ediyorum bu muhafazakar aileler oturup sürekli seks mi konuşuyor? Bu kızlar nasıl bu hale geliyor?
Uyuşturucu kullanmayın alt metniyle mi yazdınız anlamadım valla. Öyleyse kesinlikle katılıyorum. Yoksa bu beyin kafası yahu? :)“Benim bedenim benim kararım” diyenler organ satışını yasaklayan yasa için tek kelime laf edemiyor. “Benim böbreğim benim kalbim ,istersem satarım” desenize.. organlarını serbest bir şekilde hiç kimse başkasına veremiyor. her şey yasa ile belli koşullar altında.
Gerçekten bedeniniz sizinse neden bir kelime de bu yasaya bir şey demiyorsunuz; işinize gelmiyor değil mi?
Demek ki irade birilerine haksız yarar ve zarar olabilecek noktalarda müdahale edebiliyormuş, demek ki bedeniniz iddia ettiğiniz gibi sizin değilmiş.
Gelişigüzel yaşadığınız cinsellikten yayılan hastalıklar, aldırılan çocuklar, yaralı/ travmalı ilişkiler ve istismar edildiğinde hiçbir hak iddia edemeyen kadınlar hatta 18 yaşını doldurmamış kız çocukları..10 sene sonra böyle düşünmeyeceksiniz.
Seni yargilamak kimsenin haddine değil öncelikle bunu bilmelisin.Yazdiklarinda en çok sanırım pek deymeyecegini düşündüğün biriyle bunu yaşamana üzüldüm. Onun senin anlamayacagini söylemişsin ve anladığım kadarıyla bekaret senin için kıymetliydi ona anlamlae yukluyordun. Böyle bi adamla kaybetmen kötü olmuş. Ama bunu nasılsa artık özgürüm gibi algilamamani öneririm.İstemiyorsan bir daha hic yapmayabilirsin.Cunku eğer istemediğin halde sevgilin için vs devam edersen kendine olan saygini kaybedersin.Eger bu senin için Hata ise bir daha yapmamani öneririm.Bircogunuzu kizdiracagimi bildigim bi konu ile geliyorum.Lutfen beni affedin ama gercekten tanimadigim birilerinden yardima, biraz ogute cok ihtiyacim var. Kimseyle paylasamiyorum, bi kac gun once sevgilimle ilk defa iliskiye girdim. Planli degildi ben bunu evlenmeden once yapmayi dusunmuyodum ama nasil bi ruh halindeydim bilmiyorum, olan oldu. Agrisindan, sizisindan hic bahsetmeyecegim. Benim asil sorunum simdiki psikoloji bozuklugum. Cok kotu durumdayim, kendimi cok suclu hissediyorum. Aileme karsi yanlis yaptigimi dusunuyorum, onlarada bakamiyorum, resmen kaciyorum. Kendimi pis hissediyorum cok asagilikca biliyorum. Korkuyorum artik benim bu durumla beraber karakterimde degisir diye. Artik sevgilime iyice baglanirim, hatalarini gormezden gelirim diye. Kendisi bu konuda pek anlayisli degil. Benim nasil kotu hissettigimi anlayabildigini dusunmuyorum.
Bu da beni iyice uzuyo. Onunla ayrilirsam, heralde biterim diye dusunuyorum.
Bunlari yasayan tek insan ben degilimdir umuduyla buraya geldim. Sizden yardim bekliyorum. Bu durumu nasil asarim, nasil kendime gelirim. Gercekten ihtiyacim var cunku suan hic bisey yapamiyorum, ders calismaya oturdum ama dusuncelerim, aklim cok baska yerde. Yasimdanda dolayi boyle hissediyo olabilirim, masum ve kucuk kiz olmayi cok seviyodum, ozaman gucluydum ama simdi gercekten cok bitmis haldeyim …