Bekaret kaybi sonrasi psikoloji?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boş yapma nasıl bir üslup aleni basit kenar mahalle dili rica ediyorum seviyeli olun.

Konu sahibinin yaşını bir siz biliyorsunuz sanıyorum, ben reşit bir kadın için yazdım yorumumu konu kısmında yaşından bahsetmemiş beni suçlayamazsınız.

Söylediklerimin arkasındayım. Sevişmek ne insan ne hayvan için suç değil olamaz. Sevişti diye bir kadının kendini suçlu hissetmesi kirli hissetmesi kabul edilemez.

Ortadogu zihniyetinizle nice kadınların hayatını kararttınız, bekaret yüzünden erkek kölesi kadınlar yarattınız. Seviştim diye kendini kirli gören suclayan kadın olsun size göre..

Zorunuza gider şimdi senin bedenin senin kararin diyen bir kadin gormek. Hala sozlerimin arkasindayim Senin Bedenin Senin Kararin…

gelenekci ogretilerinizi, dogmatik tapularinizi kendinize saklayin. Hele hele beyin kullanma konusunda hic tavsiye vermeyin lutfen zira sizin bildiginiz bir konu olmadigi asikar… organ satisi kanunu ile sevisme meselesi cikariminiz ayakta alkisliyorum

konu hakkinda fazla yorum yapmayacagim, atesle barut yanyana durmaz, bunu istemiyorsaniz o zaman yanliz kalacaginiz durumlardan kacinmaniz gerekiyordu. bir daha iliski istemiyorsaniz, o zaman evine gitme vs gibi durumlara girmeyin.

ama asil soylemek istedigim, iliskiye girdiniz diye evlenmek zorunda degilsiniz. evlilik oncesi iliski kimine gore yanlistir kimine gore dogrudur, ama sevgilinizle evlenince yasadiginin seyin gunahi siniflanmayacak (eger gunah oldugunu dusunuyorsaniz). o yuzden eger mantikli ve uygunsa o kisiyle evlenin, yok mantikli degilse kendinizi yanlisa mecbur hissetmeyin.

Tövbe est bir anne kızına nasıl der bunu işte benim aklım almıyor, sen gayet akıllı bir kadınsın kuzum , allahtan dogruyla yanlışı ayırt edecek akla sahipsin

Tövbe est bir anne kızına nasıl der bunu işte benim aklım almıyor, sen gayet akıllı bir kadınsın kuzum , allahtan dogruyla yanlışı ayırt edecek akla sahipsin
Dizilerde Yeşilçam filmlerinde işlenen konular bunlar bir de . Bir ünlüyü duyardı mesela birlikte yaşamışlar senelerce, evlenmeyip ayrılmışlar. Hemen dürtülürdüm “bak birlikte yaşama, seninle evlenmeden bırakır”. Ben de hep şey düşünürdüm, evlenip ayrılmalarından daha iyi değil mi hiç evlenmeden birlikte yaşayıp ayrılmaları boşanma olmuyor en azından, olaysız dağılabiliyorsun .

Selam. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben 22 yaşındaydım ilk cinsel ilişki yaşadığımda. Sevgilimden hiç ama hiç emin değildim ve henüz çok yeniydik. Ve tamamen onu kaybetme korkusu ile yapmıştım maalesef. Allahtan ki sevgilim iyi bir insan çıkmıştı ama tamamen cahil cesaretiydi benimki sanırım:/ tanımadığın etmediğin adamla yani ne alaka.
Şimdi dönüp baktığımda bekaretle ilgili hiçbir şey düşünmüyorum. Sadece ara sıra dinen beni üzüyor bu durum. Başıma çok kötü şeyler geldi ve sınanıyorum bugünlerde. Cezalandırılıyorum gibi bir his geliyor sürekli, eskisi kadar yakın hissedemiyorum yaratıcıya.
Annem ve babama karşı ben de ilk başta suçlu hissetmiştim, şu sıralar hissetmiyorum. Tek bir kişiye karşı suçlu hissediyorum o da yukarıdaki.

Sana diyeceğim tek şey sakın ama sakın ilişkiye girdin diye o adamı alıp tepelere koyma. Sakın! Ben bu konuda kendimle çok gurur duyuyorum çünkü hiç ayrılamam diye düşünmedim ilişki yaşadıktan sonra. Gerektiğinde restimi de çektim. İlişkimizi hiç etkilemedi bu durum hatta daha iyiye götürmüştü.

Umarım vicdanınla barışırsın. Tabularla dolu bir evde büyümek nedir çok iyi bilirim

O masraflar bekaret için mi yapılıyor sence

Şöyle açık açık söylenmese bile kadın oturmalarında, anne ,babanın kendi aralarındaki sohbetlerde sürekli bu aşılanıyor.illaki konusu geçiyor.evlenmeden ilişki yaşayanlar ayıplanıyor, çok büyük bir suçmuş gibi konuşuluyor.anne,baba televizyonda bu tarz bir olay görse yorum yapıyor ahlaksızlık diye yaftalıyor hatta hakaret ediyor, lanet ediyor.en ufak bir yakınlaşma sahnesi bile öcüymüş gibi çeviriliyor.kadınla erkeğin biraz samimi duygusal bir konuşmasını izlemeye bile izin verilmiyor.bir erkek arkadaşını beğendiğini bile söyleyemiyorsun hemen imalı imalı seni rahatsız eden hareketler yapıyorlar.hatta normal erkek arkadaş bile görseler yanında kızan, olay çıkaran hatta daha ileriye giden aile bile var.biraz giyinsen süslensen bir erkekle buluşmaya gittiğini düşünüp bak sakın yanlış birşeyler yapma bacaklarını kırarım, seni mahvederim diyen aileler var.eee sen bunca şeyden sonra evlenmeden ilişkiye girmemen gerektiğini düşünmez miydin?

Madem ki bekareti kafanıza takacak kadar muhafazakarsınız (ki saygı duyarım) o zaman bu naneyi yemeseydiniz ?

hayatta bundan çok daha büyük sıkıntılar var

sen onu sevdin veya beğendin birşeyler yaşadın üzülme kimseye de açıkla yapmak zorunda değilsin salla gitsin

Oturup açık açık konuşulmaz. Üstü kapalı tehdit gibi şeyler olur. Mesela şunun kızı evlendi bakire değilmiş öldürmüşler, Bilmem kimi gerdek gecesi baba evine göndermişler babası temizlemiş namusunu gibi gibi şeyler konuşulur.

Evlenmeden sevisenleri ölesiye kıskandığı çok belli olan insanlarla tartışmalar yaşanmış yine.
Evlenmeden sevişebilirsiniz arkadaşlar, doğru dürüst korunursanız ne hastalık kaparsınız ne çocuk aldırırsınız. Ne saçma şeylerden bahsedilmiş ya. Neyse, sevişmek güzeldir. Seviştim diye kendinize eziyet etmeyin. Ayrıca seks iki taraflıdır, salt erkeği tatmin etmek için değil varlığınız. Siz de tatmin olacaksınız, olamıyorsanız o erkeği postalayacaksınız.

Valla 24 yaşındayım annem hala aynı şeyi söylüyor… sırf küçükken birine nude attım ve o da beni ifşa etti diye adımı temize çıkarmak için beni bekaret muayenesine götürmüşlüğü var bu yüzden bekaret kavramından nefret ediyorum büyük bir tranva oldu

Ğ
Tecrübe ettiğin olay için üzüldüm.
Annen sana güvenmediği için değil korktuğunu ve bundan söylemediğini düşündüğü içindir. Başına bir şey gelmiş olmasından, küçük çocuğa hallenen iğrenç adamlardan korktuğu için götürmüş olabilir. Bunun cezası var karşı tarafa. İfşa etmesinin de cezası var. Umarım ceza alması için bir şeyler yapılmıştır

Benimki 10 yıllık Alzheimer hastası. Çok kısıtlı iletişimi var zamanın %80’inde beni tanımaz. Geçende bakıcı ablaya “Delfi’ye çok kızıyorum, kadın olmuş bile, nasıl evlenecek?” dedi

Umarım dediğiniz gibidir ama öyle olmayan, genç kızların sırf erkek arkadaşı var diye öldüresiye dövüldüğü olayları da biliyorum. Bu kafadaki insanlar -yorum sahibinin ailesini tenzih ediyorum- kızlarına bir zarar verilmiş olmasından genelde korkmazlar, asıl korktukları o zarın artık yerinde olmaması, namusun iki paralık olması, ele güne rezil olma durumudur.

O zamanlar 15 yaşındaydım. Ve annem de aynı açıklamayı yaptı. Ama teyzemleri arayıp “bir şeyi yokmuş” demesi çok kırdı.. o zamanlar annem hiç bir şey yapmadı babam duymasın diye seneler oldu… yorum için teşekkür ederim

aaaaaaaaa siz ona önceden demiş miydiniz

Allah korusun da çocuğuna böyle bir şey yapılsa insan aklını kaybeder. Annenin de senin de yerinde olmak istemezdim, sen zaten çocuksun. O yaşlarda çocuklar çok kolay kandırılıyor, aşk diye inandırılıp kaçırılanlar neler neler var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…