Bekaret kaybi sonrasi psikoloji?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pinkkyy33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2017
27
-9
26
Bircogunuzu kizdiracagimi bildigim bi konu ile geliyorum.Lutfen beni affedin ama gercekten tanimadigim birilerinden yardima, biraz ogute cok ihtiyacim var. Kimseyle paylasamiyorum, bi kac gun once sevgilimle ilk defa iliskiye girdim. Planli degildi ben bunu evlenmeden once yapmayi dusunmuyodum ama nasil bi ruh halindeydim bilmiyorum, olan oldu. Agrisindan, sizisindan hic bahsetmeyecegim. Benim asil sorunum simdiki psikoloji bozuklugum. Cok kotu durumdayim, kendimi cok suclu hissediyorum. Aileme karsi yanlis yaptigimi dusunuyorum, onlarada bakamiyorum, resmen kaciyorum. Kendimi pis hissediyorum cok asagilikca biliyorum. Korkuyorum artik benim bu durumla beraber karakterimde degisir diye. Artik sevgilime iyice baglanirim, hatalarini gormezden gelirim diye. Kendisi bu konuda pek anlayisli degil. Benim nasil kotu hissettigimi anlayabildigini dusunmuyorum.
Bu da beni iyice uzuyo. Onunla ayrilirsam, heralde biterim diye dusunuyorum.
Bunlari yasayan tek insan ben degilimdir umuduyla buraya geldim. Sizden yardim bekliyorum. Bu durumu nasil asarim, nasil kendime gelirim. Gercekten ihtiyacim var cunku suan hic bisey yapamiyorum, ders calismaya oturdum ama dusuncelerim, aklim cok baska yerde. Yasimdanda dolayi boyle hissediyo olabilirim, masum ve kucuk kiz olmayi cok seviyodum, ozaman gucluydum ama simdi gercekten cok bitmis haldeyim …

Öncelikle affedeceğimiz bir durum yok ortada. Kendinizden emin değilseniz anın büyüsüne kapılıp gitmeyin. Üstelik karşınızdaki kişinin sevgisinden bile emin değilsiniz, gerçi şu an aklınızın onda olduğunu düşünmüyorum. Tek isteğiniz size destek olmamız. Ama desteğin en büyüğünü yine kendiniz yapabilirsiniz. Eğer bu kadar kötü hissediyorsanız bir yardım alabilirsiniz.

Biz şimdi bakire değiliz diye masum değil miyiz? Toplumun yapısı ile böyle düşünüyorsunuz ama öyle bir şey yok cinsellik bir ihtiyaç , ve sizin de bunu yaşamanız normal. Ailenizi de hiç ilgilendirmez

Asla size değer vermeyen bir erkeği sırf bekaretinizi verdiniz diye hayatınızda tutmayın. Kendinize yapacağınız en büyük kötülük bu olur.

Bunun altina imzami atarim. Senin hatan hazir olmadigin birseyi yasaman. Simdi o yüzden korkulara kapiliyorsun. Ama kendini bu kadar da asaglama. Istemedigin birseyi de yasamayi birak

.
Bekarete bu kadar anlam yükleyip kendinizi degersizlestirmeyin. Canınız istemiş ve sevismissiniz hepsi bu. Siz bir zardan ibaret değilsiniz duygularınız, düşünceleriniz ve kişiliğiniz var. Ayrıca sevişen hiçbir kadın pis, kirli yahut suçlu değildir. Yaşınızın küçük olmasına ve bu tabuyla yetistirlmenize bağlıyorum bu düşüncelerinizi lütfen hayata daha geniş pencereden bakın ve canınızı sıkmayın. Size ve duygularınıza değer vermeyen hiçbir adama da sırf seviştiğiniz için mecbur değilsiniz.

Bu şekilde düsünmen vicdan azabı çekmen yetiştirilme şeklimizden dogrulugunu yanlişlığını hic tartışmıyorum orası kişiden kişiye degisir. Ama sırf biriyle birlikte oldun diye sacma sapan bi adamla evlenmeyi falan dusunme asıl basina belayı o zaman alirsin. Ona muhtacmis gibi durma. Olan olmus artik dusunup durup sadece kendini yersin.

Ben anlamıyorum, siz kadınlar sevişirken zevk almiyor musunuz?

Sevişmek sizin için bir ihtiyaç değil mi?

Neden kukunuzu ve kendinizi erkeği tatmin etme aracı olarak görüyorsunuz?

Sevisince neden kirleniyorsunuz?

Yahu erkekler artık elinizin kiri olsun, güç sende anla.
Ne yapacaksın ben söyleyim, işini yapacaksın, parani kazanacaksin canin sevişmek istediğinde seviseceksin, sevilmek istediğinde o kişiyi arayacaksın.
Kokuşmuş orta doğu ve arap zihniyetini...
Aşın bunları artık.

Aynen ben de anlamıyorum. İlişkiye giriyorlar sonra erkek beni kullandı. Ee erkek zevk alırken sen napiyosun? Armut gibi yatmıyordun heralde. Düşünsene erkeği yatağa attım, çok zevk aldım diye

Siz kadınlar diyerek başlayınca yoruma Ve soruları bir erkek kadınlara soruyormuş gibi yazmışsınız

Dedim ki amanın bir erkek diyecektim sonuna doğru dedim ki doğru demiş bu hanim

Olan olmuş diyoruz ama bir erkek gerçekten birisine değer veriyorsa böyle konularda karşıdakini düşünmeli. Onu zorlamamalı. Zorlamadan kastım tecavüz değil. Onunla yalnız kalırken onu rahatsız edecek şeylerle ilgili kendini tutabilmeli. Psikolojik olarak hazır değilsiniz değilmişsiniz ki şimdi bunları hissediyorsunuz. Asıl düşünmeniz gereken bu. Kendinize değer verin. Bedeninize saygı duyun, kendinizi sevin.
Karşıdakini mutlu etmek için kendinizi hazır olmadığınız şeylere zorlamayın. Bundan sonra bir kere oldu diye devamını getirmek zorunda değilsiniz.

Bundan rahatsızlık duymak geri kafalık değil. Bunu rahatça yaşamak da modernlik değil. Bu karar kişisel bireysel bir mesele.

Ben klasik bir yaklaşımla gelmeyeceğim sana sana göre şuanlık bir hata bana göre de bunu deneyimlememiş olmak bir hata. Sevgilini çok seviyorsan ki umarım öyledir bu yaşadığına asla hata gözüyle bakma, tek taraflı değil çünkü birlikte olmak, istemişsin vücudun da buna izin vermiş ki bu anı yaşamışsın sevdiğin adamla. Sağlıklı bir ilişkiyse birbirinize daha çok bağlar. Fakat cinsellik üzerinden manipülasyona izin verme sadece şimdi ya da sonrasında.

Ben aşık olduğum eriyip bittiğim adamla sırf bir gün ayrılırsak ne yaparım diyerek bunu yaşamadım, sınır çizdim engelledim kendimi resmen durdurdum. Ne oldu ? Bitti gitti ayrıldık fakat şuan hayatıma giren kimseyle en ufak bi yakınlık yaşamak dahi istemedim içim almadı öpmekten ileri gitmedim bile, keşke onunla o hissiyatta yaşasaydım diye hep söylüyorum kendime. Hazırdım istiyordum ama saçma sapan düşünce kalıplarımdan sıyrılamadım. Şimdi büyük bi pişmanlığım var, belki bir daha böylesine tensel uyum hissetmeyeceğim birine belki de bu kadar sevmeyeceğim. Ve gözümde büyüttüğüm evlenince olmalı dediğim deneyim onunla olacak kadar özel olmayacak.

bu toplumda büyüdün
evlenene kadar sevişmemen gerektiği toplumsal bir gerçek olarak bilincine yerleşti
(bunun için kimsenin sevişirsen gözlerini oyarım seni diye parmak sallaması ya da bekaret kemeri takmış olması gerekmiyor)

anlıyorum
aynı şeyleri hissederek büyümüş
aynı şeyleri yaşamıştım

ama ben ilk kez seviştiğimde işini gücünü eline almış, aile evinde yaşamayan bir kadındım. kime neydi. bak yine de zorlanmıştım. zorlanmadım diyemem asla.

bir kere "bekaretini kaybetmek" diye bakma olaya. değerliydi masmdu kutsaldı, kaybettin (hayatını kaybetmek, paranı kaybetmek gibi) tüüüü yazııık, olmuş oluyor.
kelimeler, kendimizi asıl ifade ettiğimiz, aslında yaşadıklarımızı perçinliyor. biliçaltın zihin zaten bu duygularla dolu neden perçinliyorsun?

ilk seviştiğin adam doğru adam değilmiş gibi duruyor
tek sıkıntılı konu bu aslında

benim de değildi
ahaha ama yatakta çok iyiydi en azından ve çok seviyordum- o yüzden gerisini sallamıyorum şu anda.

senin de karakterin seviştin diye değişecek değil
ama seni üzacak adamlara pas verme tabi, boşuna üzülme yani, gerisini de boşver.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…