Bekaret kaybi sonrasi psikoloji?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ahhaa işte diyorum akıllı kız diye

Ay nasıl aileler gördünüz ya iğrenç gerçekten bu denli takık olunması.
Ben de muhafazakar bir ailede büyüdüm filmler, dizilerde o tarz sahneler ileri alınırdı ama hiç böyle yorumlar duymadım, aksine bir keresinde iğrenç vs gibi yorum yapmıştım annem bana bunlarin iki yetişkin arasında sevgi ve saygı çerçevesinde yaşanılan doğal bir ihtiyaç ve güzel bir durum olduğunu anlatmıştı. Tabiki evlilik içerisinde olması gerektiği bilincinde. Ama hiçbir zaman ailemden bir kadın hakkında veya birilerinin ilişkisi hakkında böyle iğrenç şeyler duymadım.

Ferhans sen boyle bir ailede mi yetistin? Ben bunu deli gibi merak ediyorum inan.

Ne güzel.

Ülkenin büyük çogunluğunun bu şekilde olduğunu düşünüyorum.biraz daha hafifi ya da ağırı olabilir.

Benim ailem muhafazakar degil ama benim senin gibi hayallerim olsaydi (butun hastane diye basladigin bir hayalin vardi o hayalden bahsediyorum) ailem muhtemelen beni evlatliktan reddederdi o yuzden sordum.

Yargılamıyorum, yargılamak bana düşmez ama boyle olaylarada hoş bakamıyorum, bana gore yanlıs, pişman olmus gibi duruyorsunuz anladıgım kadarıyla, bı anlık yaptıgınız hata yuzunden ömür boyu cezasını cekecek degılsınız ıstemezsenız ayrılırsınız

Ahhaa işte diyorum akıllı kız diye
Annem de bir tuhaftı bu konuda düşününce. Sevgilisi olması yasak olan bir kız olmadım hiç. Evimize normal erkek arkadaşlarım girip çıktı, sevgilim de gelebilirdi o zamanlar ama o çekinmişti . Annem tanışmıştır sevgililerimle, benimle barda içerdi de mesela. Ama hep bir bu konuda korumacılık söz konusuydu.

Hangi masraflar gülüm? Masraftan bahsetmedim zaten, hani şu mehir adı altında takılan, düğünden sonra peşine düşülen altınlardan bahsettim.

Katip bana mehir takilmamis olabilir :) bir suru sey takildi ama hangi taki ne icindir ben bilmiyordum :) mehiri kk.da ogrendim :) dugunden sonra karsima ilk kim ciktiysa altinlari eline tutusturmustum yani hepsini kayinvalideye vermistim. Balayindan donduk kayinvalide alin artik dedi ben almasak olmaz mi biz zaten calisiyoruz evde olmuyoruz demistim. 2 sene sonra falan aldim ben baya safmisim :)

Yav bekaretin önemi olmadığını anlatıyordum ben en son, Ferhanscım sen o masrafları bekaret için mi yapılıyor sanıyorsun falan dedi, ne alaka onu da anlamadım.

Ne güzel kaynanan varmış, her eve lazım

ya tamam olan olmuş karalar bağlayacak yada erkeğin kölesi olacak değil ki bu gibi durumlarda kızlar maalesef göz göre göre kendini ateşe atabiliyor ama güzelleme yapılacak konuda değil tamam isteyen istediğini yapar ama bunun güzellemesi de doğru değil ve böyle bir yaşam seçmişseniz her zaman dürüst olmalısınız dürüst insanlar baş tacı ama yalan söyleyenler yada karşısındaki kişiye göre şekil almak karaktersizlik.
en önce bu zina eğer inançlı biriysen zaten ateşle barut kız erkek, yaklaşma emri var bu nedenle sonrası böyle oluyor ama tövbe kapısı da hep açık bunu sende biliyorsundur bu dünya zor bir yer zaten imtihan yeri .

Ne alaka ya, ilk cinsel deneyimle organ satışını nasıl bağladınız. Tırnağımızı da kesmeyelim, hatta ağda da yapmayalım.

Keşke kadın cinsel organına gösterilen bu hassasiyet kul hakkına gösterilse.

Konu sahibi aşkından ölmüyorsun o adamdan ayrıl. Yani seni seven bir sevgilin olsaydı senin hassasiyetinin farkında olur, sonradan bu kadar üzüleceğin bir konuyu oldu bittiye getirmezdi. En azindan gerçekten hazır olmanı beklerdi. Seni ikna edip keyfine bakmış sonrasında da seni suçluluk duygusuyla baş başa bırakmış bir adamla birlikte olma bence.

@beybileydi
Bunu yaşamaya rıza gösterdiğin, yani birlikteliğe zorlanmadığın belli. Bu durumda acı vermiş de olsa deneyimin kötü değil. Düğün gecesi hayak kırıklığı yaşamaktan çok daha güzel emin ol. Çünkü doğal akışta yaşanmış. Tabular yüzünden acı çekiyorsun, değmez. Şu an meslek sahibi olup ayakların üzerinde dur ki bu toplumun kazmalarına minnetin olmasın.

İlk ilişkini yaşadığın adamın bunu kullanmasına sakın izin verme. Şimdi fırsat bulduğu her an bunu değerlendirmeye çalışması muhtemel. Hatta oldu bitti zaten ne nazlanıyorsun da diyebilir. Bunlara kulak asma, beden hala senin, istemediğin bir şey yapmak zorunda değilsin. Üzüntünü ve kaygılarını ona belli etmeden yoluna devam et. İstemediğin zamanlarda ona hayır demeyi bil ve lütfen korun. İlk cinsel deneyim kimseyi öldürmez ama bir bebek herkesin hayatını alt üst edebilir.

Yüreğinize sağlık ne güzel konuştunuz. Yorumları okudukça gerçekten çok şaşırıyorum biz ne zaman bu hale geldik. Evlilik öncesi cinselliği ne zaman bu kadar normale indirdik. Biz mi çok gerideyiz, millet mi çok ilerden gidiyor

Helal haram kavramını öğrenince bunları oturup konuşmaya gerek kalmıyor zaten. Dine göre neyi yapıp neyi yapmam gerektiğini biliyorsun zaten.

Yorum yapıyosunuz anlıyorum herkesin yaşadığı hayata saygı da duyuyoruz fakat neden yorumunuzda kokuşmuş arap zihniyeti diyosunuz bu konuyla arapların ne alakası var?sizce hoş birşey mi bu dediğiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…