Bekaret kaybi sonrasi psikoloji?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Muhafazakarlık yanlış kullanılan bir ifade aslında. Muhafazakar ama neyi muhafaza ediyor kültürel inanışlarımı, inanç normlarını mı neyi? İkisi çok farklı şeyler. Ben yaşam şekli dini inanca göre şekillenmiş bir ailede büyüdüm. 3 kız kardeşiz. Bende hayatımı inandığım inanç noktasında şekiilendirdim. Bir kız kardeşim 6 7 sene kadar benim gibiydi daha sonra hayır mutlu değilim diyerek daha seküler bir yaşam şekli edindi. Diğeri zaten hep orta yollu, ramazanda oruç tutan ama namaz kılmayan, kültürel inancı reddeden bir yaşam sürüyor. Hepimiz farklı yolları seçtik. Bence inanç noktasında muhafazakar olan ailelerde bu tarz seçimler olur ve seçime de saygıyla yaklaşılır. Cinsellik meselesine gelirsek, dediğim gibi bize hep inanç noktasında doğrular anlatıldı. Mesela zina haramdır dendi. Ha bu kafaya vurularak değil, diğer dini normların ifade edildiği gibi ifade edildi. Ben o noktada dini değerleri yaşamayı sevdiğimden ve tercih ettiğimden nikah öncesi cinselliğe uzak durdum. Ha bazen düşündüğümde bir müslüman olmasaydım acaba evlilik öncesi cinselliğe vakışım nasıl olurdu veya alkol alır mıydım acaba diye, muhtemelen şimdikinden farklı olmazdı diye düşünüyorum. Üstte bir yorum var yaşamak modernlik yaşamamakta bağnazlık değil, tamamen kişisel bir şey. Bir arkadaşımla konuşuyoruz erkek arkadaşı bir çok kez cinsel ilişki yaşamış, arkadaşım seküler bir kız fakat o da tamamen kişisel tercih olarak bakire. İlişkiyi ileri aşamaya taşıma basamağında tek tereddütü erkek arkadaşının bir çok kere cinsel ilişki yaşamış olması. Şimdi bu onu bağnaz mı yapar? Bence hayır. Bu bir tercih meselesi.

Ha birde hepimizin eleştirdiği kültürel olarak bazı yanlış şeyleri muhafaza eden aileler var. mesela oğlunun kız arkadaşı olması yemek masasında şaka konusu olur ama aynı şey kızı için olduğunda kızı okuldan almakla tehdit eder, namussumuzu kirlettin der. Bu tamamen yanlış ve baskılayıcı bir tutum. Bu tutum zaten bekareti kaybedince kirli hissetmeye sebep oluyor. Çünkü bakire olmamak=namussuzuk=kirli olmak. Böyle böyle kafalarında kodluyor insanlar. Bu durum değişir mi bilmiyorum, çok zor. 6 senedir bu gelenekselciliğin benimsendiği şehirlerde görev yapıyorum. İş bekarete gelene kadar kadına ve kız çocuğuna yapılan, dayatılan o kadar korkunç adaletsiz uygulamalar varki daha geçen gün acaba bir kadın kollektifi mi kursam ne yapsam bu kadınlara el uzatsam diye düşündüm.

Konu sahibine gelince, gelişimde her aşamada yaşanması için hazırbulunuşluk olması gerekir. Muhtemelen hazırbulunuşluk düzeyin yüksek olsaydı bu pişmanlık hissini yaşamazdın. Tahmin ediyorum ki yaşın küçük. Eğer bu durum seni buhrana sokacak kadar düşündürüyorsa muhakkak psikolojik destek almalısın. Ve erkek arkadaşına sırf bunu onunla yaşadın diye asla mecbur hissetme. Cinsellik bağlayıcılık anlamına gelmez. Bunu da ona asla hissettirme. Eğer öyle olduğunu sezerse bana mecbursun diyerek işi seviyesiz hale getirebilir. Kimseye mecbur değilsin, sevmiyorsan ayrılırsın.

Biz kadınlarda siz erkek misiniz ?

neden artık masum değilsiniz ?
Seviştiğiniz için mi ? Bakış açınızı değiştirin lütfen. Kimse sevişiyor diye masumluğunu kaybetmiyor. Bunu ilişki yaşamamış biri olarak söylüyorum.
İstediniz , yaşadınız böyle bakın.
İki kişi birbirini severek ve isteyerek yaşıyorsa bu kimseyi ilgilendirmez.

Kesinlikle birlikte olduk diye kendinizi erkek arkadaşınıza mahkum gibi hissetmeyin. Kendinize yapacağınız en büyük kötülük bu olur.

Sizin için bu kadar önemliyse birlikte olmayacaktınız.yani bende şunu anlamıyorum,tecavüze uğramadınız, bile isteye birlikte oldunuz ,sonra da bekaret benim için önemliydi diye ,ah vah ediyorsunuz.bekleseydiniz o halde

Bence zaten evlatlarımızla bunu konuşmalıyız
Baba oğluyla anne kiziyla
Oseks yapma bak cisss öcü şeklinde değil ama konusulmali yetiştirme aşamasında

Konuşulmalı elbette ama bakire kalmalisin vs demek çok saçma değil mi? Ergenlikte oglum var , ona ergenliği, hormonların nasıl çalıştığını uzun uzun anlattık, seks olarak değil cinsellik dersi gibi konuştuk ve 18 yaşına kadar sevismemesi gerektiğini çünkü yasal olarak 18 yaş altı kızla sevişince başına gelecekleri anlattik
Kızım da ergenliğe girince cinselligi anlatacağız aynı bu şekilde, bunun son derece normal bir eylem olduğunu bilerek buyuyecekler
Benim sormak istediğim bu kızlar nasıl bu kadar korkuyor ve saçma sapan düşünüyor, aileleri ne diyor ki bu hale geliyorlar, ben 44 yaşındayım ve ailemde hiç cinsellik konuşulmadı, hiç de tabu olmadı benim için, o yüzden 20 li yaşlardaki bir genç kızın bu halde olmasını anlayamiyorum

Harika bir yorum olmuş, teşekkür ederim
Dini inancı gereği evlilik öncesi cinsellik yaşamak istememesi son derece normal ama konu sahibinin düşünceleri anormal bana göre, eğer dini olarak yaşamak istemiyorsan yaşamazsın, kendini bu duruma sokmazsin diye düşünüyorum
Ya da illa dini olmak zorunda değil, sağlık sebebiyle de istemeyenler bir kadın ya da sadece romantik sebeplerle de istemeyebilir , bu da kimseyi ilgilendirmez , kimseye söz hakkı düşmez, ancak seviştikten sonra bu hale gelmek çok absürt, o zaman yapmasaydın, yaptıysan da bu hale gelme

Geçenlerde esra erolda bir adam eşim bakire değildi kolumu kestim onun için diyordu esra erolun cevabı millet uzaya çıktı siz hala neyin derdindesiniz demişti konu sahibesi millet uzaya çıktı uzayaaa sen hala bakirelik bilmem ne derdindesin be yavrum .

Bende size katılıyorum. Yetişkin insanlar için eğer bir davranışta bulunuyorsa, ki bu sadece cinsellik değil, ne olursa olsun sorumluluğunu alması ve pişmanlık yaşamaması taraftarıyım. Yani değişmeyecek durumlar için keşke dememek gerekiyor. Olmuş bitmiş. Durumu paylaşan arkadaş muhtemelen daha gelenekselci düşünüyor dediğim gibi çünkü kendini o kirli olma psikolojisine sokmuş. Bundan kurtulması gerekir. Yoksa bu psikoloji onu yanlışa itebilir. Bu forumda sırf cinsellik yaşadı diye ona fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan adamlarla evlenen bir sürü kadın var. Umarım hanımefendi gerekli desteği alır ve bir an önce bu utanç psikolojisinden çıkar

Misal şöyle söyleyeyim benim teyzem çocukları anne biz nasıl olduk demeye başlayıp kadınla erkek arasında bir sey geçtiğini ama tam çözemediği hep soru sorduğu dönemlerde işte usulünce anlatmış, anlatırken de biz Müslümanız ve bizim dinimizde evli olmadığın kimse ile anne baba gibi birlikte uyuyamazsın şeklinde anlatıyor bunu.
Olması gereken de bu bence ya, çocukların kafasına bekareti sokarsan kendini zardan ibaret sanar işte böyle. Zarı gitti diye de kendini değersiz pis görür.

Bu bekaret takıntısı ile büyüyen çocukların da ailesi tarafından dini değil de örf ve adet baskısı ile bu şekile geldiğini düşünüyorum ben.
Yoksa muhafazakar, dini yönünü önemseyen insan zaten bunun hesabının Allahla kendi arasında olduğunu başka kimseye hesap vermemesi gerektiğini bilir

Tam olarak burda coğrafya giriyor devreye

Hepinize cok tesekkur ederim. Hepiniz dogru noktalara degindiniz. Sayenizde daha sakinlestim ve suan iyi hissediyorum.
Kendim hakkinda soylemeliyim ki. Aslinda cinselligi hep normal birsey olarak gordum lakin kendim icin degil. Bilmiyorum tam nasil anlatacagimi. Kisacasi bunu evlenmeden once katiyen istemiyodum, bedenen ve ruhende hic hazir degildim tabi ki. Sevgilim beni zorladi diyemem ve evet sorumlulugunuda aliyorum, kimseye suc attigim yok. Kendisi bana karsi cok dikkatli ve tatliydi, yasandiktan sonra da evlenebilecegimizden bahsetti. Alindigim konu, biraz duygusal acidan beni anlayamamasi.
Ilerde olur ya da olmaz, hicbirsey belli degil hayatta. Sadece hayirlisini diliyorum kendim ve herkes adina.
tekrar cok tesekkur ederim <3

Olan olmuş artık. Belli ki hazır olmadan ilişikteye girmişsiniz. Yaptığınızın yanlış olduğunu bile düşünüyorsanız siz yaptınız bu yanlışı. Yaptığınızın arkasında durmanız gerek. Sevgilinizden ayrılırsanız bitmezsiniz öncelikle bu düşünceyi değiştirin.

Bi kere daha böyle bi konuda herkes ferah ferah yazmıştı. Benim fikrimi sorarsanız ben de "bekaret önemli değil" diyenlerdenim

Ama gelin görün ki siz kabul etmeseniz de biz çok küçük bi kesimiz. "Hâlâ bu devirde mi" diyorsunuz evet hala bu devirde. Öyle olmasa, önemi olmasa bu sitede bile karşıma "KIZLIK ZARI DİKİMİ" reklamı çıkmazdı diye düşünüyorum

Bence senin bekaretinle birlikte beynin de gitmiş, ne saçma sapan düşünceler bunlar ailemin yüzüne bakamıyorum falan,

Sana bi sır vereyim: annenle baban sevişerek seni yaptı,

ha önüne gelenle yaşama böyle şeyleri, ama kurban psikolojisinden cık neymiş; elin hırbosuna katlanacakmış her dediğine he diyecekmiş cünkü vermiş bişilerini,

Böyle düşünen kadınlar böyle saçma sapan heriflerin her dediğine evet diyip, zorla evlenip çocuklarını perişan ediyorlar, olan hepimize oluyor mutsuz çocuklar mutsuz insanlar mutlu insanlara da zarar veriyor.

ya yıl 2022 hatta 2023 hala böyle bekaret üstünde duran kezbanlar var yuh

Biz nasıl bir toplumuz bir genç kadın cinsellik yaşadı diye kendini neden bu kadar suçlu hissettiriyoruz , evlenmeden cinsellikte ne var bu kadar adeta birine zarar vermiş mahcubiyetinde konu açacak baskıyı neden yapıyoruz aklım almıyor.

Sen kendinğ bu kadar kötü hissettirecek hiç bir şey yapmadın Kendini toparla devamınıda getirme bence

sana vereceğim tek tavsiye şu olur, afedersin ama vajina senin vajinan biriyle yattın diye tapusunu ona vermiş olmuyorsun ne ailene ne başkasına verecek bir hesabın da yok. böyle istemişsin böyle yaşamışsın. sekse bu kadar anlam yüklenmesi bana son derece yanlış geliyor.

sevişince karakteri değişen bir insana ben henüz denk gelmedim bence rahatla ve takılma buna bu kadar. evet müslüman bir insansan yaptığın şey günah ama tövbe edersin çok pişmanlık yaşıyorsan çok detaylı bilemiyorum dini boyutunu.

ilerde evleneceğin zamanda buna anlayış göstermeyecek bir erkekle yuva kurma zaten

Boş yapma, böbreğinin birini satarsan ölmezsin.. Ama legal değil,neden? Demek ki sen kendi bedenin üstünde tüm haklara sahip değilsin.
O da sadece bir kuku değil, rahime giden yol. İnsan rahimde büyüyor.
İşinize gelince herşeyi nasıl da basitleştiriyorsunuz.

Azıcık beyin kullanın ya, “seviştim oldu bitti” dediğin zaman hayvandan farkın kalmıyor.

Burda reşit olmayan kızlara bunu önermek/özendirmek suçtur. Çocuk istismarıdır.

İnsan olduğunu hatırlaman yeterli
Bekarete kutsal anlamlar yüklemeyi bırak
Ne pissin ne de kötü
İnsansın, kadınsın , kimseye hesap vermek zorunda değilsin hepsi bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…