- 19 Şubat 2018
- 1.475
- 5.432
Muhafazakarlık yanlış kullanılan bir ifade aslında. Muhafazakar ama neyi muhafaza ediyor kültürel inanışlarımı, inanç normlarını mı neyi? İkisi çok farklı şeyler. Ben yaşam şekli dini inanca göre şekillenmiş bir ailede büyüdüm. 3 kız kardeşiz. Bende hayatımı inandığım inanç noktasında şekiilendirdim. Bir kız kardeşim 6 7 sene kadar benim gibiydi daha sonra hayır mutlu değilim diyerek daha seküler bir yaşam şekli edindi. Diğeri zaten hep orta yollu, ramazanda oruç tutan ama namaz kılmayan, kültürel inancı reddeden bir yaşam sürüyor. Hepimiz farklı yolları seçtik. Bence inanç noktasında muhafazakar olan ailelerde bu tarz seçimler olur ve seçime de saygıyla yaklaşılır. Cinsellik meselesine gelirsek, dediğim gibi bize hep inanç noktasında doğrular anlatıldı. Mesela zina haramdır dendi. Ha bu kafaya vurularak değil, diğer dini normların ifade edildiği gibi ifade edildi. Ben o noktada dini değerleri yaşamayı sevdiğimden ve tercih ettiğimden nikah öncesi cinselliğe uzak durdum. Ha bazen düşündüğümde bir müslüman olmasaydım acaba evlilik öncesi cinselliğe vakışım nasıl olurdu veya alkol alır mıydım acaba diye, muhtemelen şimdikinden farklı olmazdı diye düşünüyorum. Üstte bir yorum var yaşamak modernlik yaşamamakta bağnazlık değil, tamamen kişisel bir şey. Bir arkadaşımla konuşuyoruz erkek arkadaşı bir çok kez cinsel ilişki yaşamış, arkadaşım seküler bir kız fakat o da tamamen kişisel tercih olarak bakire. İlişkiyi ileri aşamaya taşıma basamağında tek tereddütü erkek arkadaşının bir çok kere cinsel ilişki yaşamış olması. Şimdi bu onu bağnaz mı yapar? Bence hayır. Bu bir tercih meselesi.Ben bisey sorucam , bu tarz ailelerde bu konu nasıl anlatılıyor? Yani bebeklikten itibaren kız çocuklarına günde 15 kere seks kötüdür, bakire olmak zorundasın vs diye konuşma yapılıp öğüt mu veriliyor?
Benim ailemde biz hiç oturup seks konuşmadık, kimse de bana bakire kalman lazim falan demedi
O yüzden merak ediyorum bu muhafazakar aileler oturup sürekli seks mi konuşuyor? Bu kızlar nasıl bu hale geliyor?
Biz kadınlarda siz erkek misiniz ?Ben anlamıyorum, siz kadınlar sevişirken zevk almiyor musunuz?
Sevişmek sizin için bir ihtiyaç değil mi?
Neden kukunuzu ve kendinizi erkeği tatmin etme aracı olarak görüyorsunuz?
Sevisince neden kirleniyorsunuz?
Yahu erkekler artık elinizin kiri olsun, güç sende anla.
Ne yapacaksın ben söyleyim, işini yapacaksın, parani kazanacaksin canin sevişmek istediğinde seviseceksin, sevilmek istediğinde o kişiyi arayacaksın.
Kokuşmuş orta doğu ve arap zihniyetini...
Aşın bunları artık.
Çok üzücü gerçekten, bu ülkede kadınlar egitilmeden ilerleme saglanamayacakRegl dönemine giren bir genç kıza bile bunu saklamasını söylüyor anne. Aman baba abi duymasın ayıp. Bedeninden utanıyor utandırılıyor. Sonuç bu işte üzücü tabii
Bence zaten evlatlarımızla bunu konuşmalıyız
Baba oğluyla anne kiziyla
Oseks yapma bak cisss öcü şeklinde değil ama konusulmali yetiştirme aşamasında
Muhafazakarlık yanlış kullanılan bir ifade aslında. Muhafazakar ama neyi muhafaza ediyor kültürel inanışlarımı, inanç normlarını mı neyi? İkisi çok farklı şeyler. Ben yaşam şekli dini inanca göre şekillenmiş bir ailede büyüdüm. 3 kız kardeşiz. Bende hayatımı inandığım inanç noktasında şekiilendirdim. Bir kız kardeşim 6 7 sene kadar benim gibiydi daha sonra hayır mutlu değilim diyerek daha seküler bir yaşam şekli edindi. Diğeri zaten hep orta yollu, ramazanda oruç tutan ama namaz kılmayan, kültürel inancı reddeden bir yaşam sürüyor. Hepimiz farklı yolları seçtik. Bence inanç noktasında muhafazakar olan ailelerde bu tarz seçimler olur ve seçime de saygıyla yaklaşılır. Cinsellik meselesine gelirsek, dediğim gibi bize hep inanç noktasında doğrular anlatıldı. Mesela zina haramdır dendi. Ha bu kafaya vurularak değil, diğer dini normların ifade edildiği gibi ifade edildi. Ben o noktada dini değerleri yaşamayı sevdiğimden ve tercih ettiğimden nikah öncesi cinselliğe uzak durdum. Ha bazen düşündüğümde bir müslüman olmasaydım acaba evlilik öncesi cinselliğe vakışım nasıl olurdu veya alkol alır mıydım acaba diye, muhtemelen şimdikinden farklı olmazdı diye düşünüyorum. Üstte bir yorum var yaşamak modernlik yaşamamakta bağnazlık değil, tamamen kişisel bir şey. Bir arkadaşımla konuşuyoruz erkek arkadaşı bir çok kez cinsel ilişki yaşamış, arkadaşım seküler bir kız fakat o da tamamen kişisel tercih olarak bakire. İlişkiyi ileri aşamaya taşıma basamağında tek tereddütü erkek arkadaşının bir çok kere cinsel ilişki yaşamış olması. Şimdi bu onu bağnaz mı yapar? Bence hayır. Bu bir tercih meselesi.
Ha birde hepimizin eleştirdiği kültürel olarak bazı yanlış şeyleri muhafaza eden aileler var. mesela oğlunun kız arkadaşı olması yemek masasında şaka konusu olur ama aynı şey kızı için olduğunda kızı okuldan almakla tehdit eder, namussumuzu kirlettin der. Bu tamamen yanlış ve baskılayıcı bir tutum. Bu tutum zaten bekareti kaybedince kirli hissetmeye sebep oluyor. Çünkü bakire olmamak=namussuzuk=kirli olmak. Böyle böyle kafalarında kodluyor insanlar. Bu durum değişir mi bilmiyorum, çok zor. 6 senedir bu gelenekselciliğin benimsendiği şehirlerde görev yapıyorum. İş bekarete gelene kadar kadına ve kız çocuğuna yapılan, dayatılan o kadar korkunç adaletsiz uygulamalar varki daha geçen gün acaba bir kadın kollektifi mi kursam ne yapsam bu kadınlara el uzatsam diye düşündüm.
Konu sahibine gelince, gelişimde her aşamada yaşanması için hazırbulunuşluk olması gerekir. Muhtemelen hazırbulunuşluk düzeyin yüksek olsaydı bu pişmanlık hissini yaşamazdın. Tahmin ediyorum ki yaşın küçük. Eğer bu durum seni buhrana sokacak kadar düşündürüyorsa muhakkak psikolojik destek almalısın. Ve erkek arkadaşına sırf bunu onunla yaşadın diye asla mecbur hissetme. Cinsellik bağlayıcılık anlamına gelmez. Bunu da ona asla hissettirme. Eğer öyle olduğunu sezerse bana mecbursun diyerek işi seviyesiz hale getirebilir. Kimseye mecbur değilsin, sevmiyorsan ayrılırsın.
Geçenlerde esra erolda bir adam eşim bakire değildi kolumu kestim onun için diyordu esra erolun cevabı millet uzaya çıktı siz hala neyin derdindesiniz demiştiBircogunuzu kizdiracagimi bildigim bi konu ile geliyorum.Lutfen beni affedin ama gercekten tanimadigim birilerinden yardima, biraz ogute cok ihtiyacim var. Kimseyle paylasamiyorum, bi kac gun once sevgilimle ilk defa iliskiye girdim. Planli degildi ben bunu evlenmeden once yapmayi dusunmuyodum ama nasil bi ruh halindeydim bilmiyorum, olan oldu. Agrisindan, sizisindan hic bahsetmeyecegim. Benim asil sorunum simdiki psikoloji bozuklugum. Cok kotu durumdayim, kendimi cok suclu hissediyorum. Aileme karsi yanlis yaptigimi dusunuyorum, onlarada bakamiyorum, resmen kaciyorum. Kendimi pis hissediyorum cok asagilikca biliyorum. Korkuyorum artik benim bu durumla beraber karakterimde degisir diye. Artik sevgilime iyice baglanirim, hatalarini gormezden gelirim diye. Kendisi bu konuda pek anlayisli degil. Benim nasil kotu hissettigimi anlayabildigini dusunmuyorum.
Bu da beni iyice uzuyo. Onunla ayrilirsam, heralde biterim diye dusunuyorum.
Bunlari yasayan tek insan ben degilimdir umuduyla buraya geldim. Sizden yardim bekliyorum. Bu durumu nasil asarim, nasil kendime gelirim. Gercekten ihtiyacim var cunku suan hic bisey yapamiyorum, ders calismaya oturdum ama dusuncelerim, aklim cok baska yerde. Yasimdanda dolayi boyle hissediyo olabilirim, masum ve kucuk kiz olmayi cok seviyodum, ozaman gucluydum ama simdi gercekten cok bitmis haldeyim …
Bende size katılıyorum. Yetişkin insanlar için eğer bir davranışta bulunuyorsa, ki bu sadece cinsellik değil, ne olursa olsun sorumluluğunu alması ve pişmanlık yaşamaması taraftarıyım. Yani değişmeyecek durumlar için keşke dememek gerekiyor. Olmuş bitmiş. Durumu paylaşan arkadaş muhtemelen daha gelenekselci düşünüyor dediğim gibi çünkü kendini o kirli olma psikolojisine sokmuş. Bundan kurtulması gerekir. Yoksa bu psikoloji onu yanlışa itebilir. Bu forumda sırf cinsellik yaşadı diye ona fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan adamlarla evlenen bir sürü kadın var. Umarım hanımefendi gerekli desteği alır ve bir an önce bu utanç psikolojisinden çıkarHarika bir yorum olmuş, teşekkür ederim
Dini inancı gereği evlilik öncesi cinsellik yaşamak istememesi son derece normal ama konu sahibinin düşünceleri anormal bana göre, eğer dini olarak yaşamak istemiyorsan yaşamazsın, kendini bu duruma sokmazsin diye düşünüyorum
Ya da illa dini olmak zorunda değil, sağlık sebebiyle de istemeyenler bir kadın ya da sadece romantik sebeplerle de istemeyebilir , bu da kimseyi ilgilendirmez , kimseye söz hakkı düşmez, ancak seviştikten sonra bu hale gelmek çok absürt, o zaman yapmasaydın, yaptıysan da bu hale gelme
Misal şöyle söyleyeyim benim teyzem çocukları anne biz nasıl olduk demeye başlayıp kadınla erkek arasında bir sey geçtiğini ama tam çözemediği hep soru sorduğu dönemlerde işte usulünce anlatmış, anlatırken de biz Müslümanız ve bizim dinimizde evli olmadığın kimse ile anne baba gibi birlikte uyuyamazsın şeklinde anlatıyor bunu.Ben bisey sorucam , bu tarz ailelerde bu konu nasıl anlatılıyor? Yani bebeklikten itibaren kız çocuklarına günde 15 kere seks kötüdür, bakire olmak zorundasın vs diye konuşma yapılıp öğüt mu veriliyor?
Benim ailemde biz hiç oturup seks konuşmadık, kimse de bana bakire kalman lazim falan demedi
O yüzden merak ediyorum bu muhafazakar aileler oturup sürekli seks mi konuşuyor? Bu kızlar nasıl bu hale geliyor?
Boş yapma, böbreğinin birini satarsan ölmezsin.. Ama legal değil,neden? Demek ki sen kendi bedenin üstünde tüm haklara sahip değilsin.Insan vucudunda calisan islevli organi maddi sebeplerle satilmasi konusunda ise bu yasa kisinin beden butunlugunu korumak amaciyla getirilmistir. Saglikli kalmasi yasayabilmesi icin cikarilmistir.
Iliskiye girince hangi organinizi kime satmis oluyorsunuz? Organ kaybi mi yasiyorsunuz ya da saglik problemleri yasama riski mi oluyor? Organ satisini yasaklayan kanunla kuku kullanimini nasil bir araya getirdiniz pess cidden
Bircogunuzu kizdiracagimi bildigim bi konu ile geliyorum.Lutfen beni affedin ama gercekten tanimadigim birilerinden yardima, biraz ogute cok ihtiyacim var. Kimseyle paylasamiyorum, bi kac gun once sevgilimle ilk defa iliskiye girdim. Planli degildi ben bunu evlenmeden once yapmayi dusunmuyodum ama nasil bi ruh halindeydim bilmiyorum, olan oldu. Agrisindan, sizisindan hic bahsetmeyecegim. Benim asil sorunum simdiki psikoloji bozuklugum. Cok kotu durumdayim, kendimi cok suclu hissediyorum. Aileme karsi yanlis yaptigimi dusunuyorum, onlarada bakamiyorum, resmen kaciyorum. Kendimi pis hissediyorum cok asagilikca biliyorum. Korkuyorum artik benim bu durumla beraber karakterimde degisir diye. Artik sevgilime iyice baglanirim, hatalarini gormezden gelirim diye. Kendisi bu konuda pek anlayisli degil. Benim nasil kotu hissettigimi anlayabildigini dusunmuyorum.
Bu da beni iyice uzuyo. Onunla ayrilirsam, heralde biterim diye dusunuyorum.
Bunlari yasayan tek insan ben degilimdir umuduyla buraya geldim. Sizden yardim bekliyorum. Bu durumu nasil asarim, nasil kendime gelirim. Gercekten ihtiyacim var cunku suan hic bisey yapamiyorum, ders calismaya oturdum ama dusuncelerim, aklim cok baska yerde. Yasimdanda dolayi boyle hissediyo olabilirim, masum ve kucuk kiz olmayi cok seviyodum, ozaman gucluydum ama simdi gercekten cok bitmis haldeyim …
Ben hala soru sahibinin reşit olmadığını söylediği paylaşımı arıyorum. Atar mısınız gözden kaçırdım sanırım.Burda reşit olmayan kızlara bunu önermek/özendirmek suçtur. Çocuk istismarıdır.