- 2 Temmuz 2013
- 3.704
- 7.922
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Boş yapma nasıl bir üslup aleni basit kenar mahalle dili rica ediyorum seviyeli olun.Boş yapma, böbreğinin birini satarsan ölmezsin.. Ama legal değil,neden? Demek ki sen kendi bedenin üstünde tüm haklara sahip değilsin.
O da sadece bir kuku değil, rahime giden yol. İnsan rahimde büyüyor.
İşinize gelince herşeyi nasıl da basitleştiriyorsunuz.
Azıcık beyin kullanın ya, “seviştim oldu bitti” dediğin zaman hayvandan farkın kalmıyor.
Burda reşit olmayan kızlara bunu önermek/özendirmek suçtur. Çocuk istismarıdır.
konu hakkinda fazla yorum yapmayacagim, atesle barut yanyana durmaz, bunu istemiyorsaniz o zaman yanliz kalacaginiz durumlardan kacinmaniz gerekiyordu. bir daha iliski istemiyorsaniz, o zaman evine gitme vs gibi durumlara girmeyin.Bircogunuzu kizdiracagimi bildigim bi konu ile geliyorum.Lutfen beni affedin ama gercekten tanimadigim birilerinden yardima, biraz ogute cok ihtiyacim var. Kimseyle paylasamiyorum, bi kac gun once sevgilimle ilk defa iliskiye girdim. Planli degildi ben bunu evlenmeden once yapmayi dusunmuyodum ama nasil bi ruh halindeydim bilmiyorum, olan oldu. Agrisindan, sizisindan hic bahsetmeyecegim. Benim asil sorunum simdiki psikoloji bozuklugum. Cok kotu durumdayim, kendimi cok suclu hissediyorum. Aileme karsi yanlis yaptigimi dusunuyorum, onlarada bakamiyorum, resmen kaciyorum. Kendimi pis hissediyorum cok asagilikca biliyorum. Korkuyorum artik benim bu durumla beraber karakterimde degisir diye. Artik sevgilime iyice baglanirim, hatalarini gormezden gelirim diye. Kendisi bu konuda pek anlayisli degil. Benim nasil kotu hissettigimi anlayabildigini dusunmuyorum.
Bu da beni iyice uzuyo. Onunla ayrilirsam, heralde biterim diye dusunuyorum.
Bunlari yasayan tek insan ben degilimdir umuduyla buraya geldim. Sizden yardim bekliyorum. Bu durumu nasil asarim, nasil kendime gelirim. Gercekten ihtiyacim var cunku suan hic bisey yapamiyorum, ders calismaya oturdum ama dusuncelerim, aklim cok baska yerde. Yasimdanda dolayi boyle hissediyo olabilirim, masum ve kucuk kiz olmayi cok seviyodum, ozaman gucluydum ama simdi gercekten cok bitmis haldeyim …
Tövbe est bir anne kızına nasıl der bunu işte benim aklım almıyor, sen gayet akıllı bir kadınsın kuzum , allahtan dogruyla yanlışı ayırt edecek akla sahipsinBenimkiler muhafazakar değildir ama annem “evlenmeden birlikte olursan karşındaki seninle evlenmez, seni kullanır atarlar, kimse evlenmez seninle” tarzı şeyler söylerdi sürekli. 14’üme kadar biraz inandım sonra he he öyle olur tabi şeklinde bir kulağımdan girdi öbüründen çıktı . Hep hayal ettiğim gibi bir üniversite hayatı yaşadım. Zaten çalışkan ve başarılı bir öğrenci olduğum için işin o kısmının hayalini çok kurmuyordum. Sosyal-romantik açıdan gönlümce yaşadım her şeyi.
Dizilerde Yeşilçam filmlerinde işlenen konular bunlar bir de . Bir ünlüyü duyardı mesela birlikte yaşamışlar senelerce, evlenmeyip ayrılmışlar. Hemen dürtülürdüm “bak birlikte yaşama, seninle evlenmeden bırakır”. Ben de hep şey düşünürdüm, evlenip ayrılmalarından daha iyi değil mi hiç evlenmeden birlikte yaşayıp ayrılmaları boşanma olmuyor en azından, olaysız dağılabiliyorsun .Tövbe est bir anne kızına nasıl der bunu işte benim aklım almıyor, sen gayet akıllı bir kadınsın kuzum , allahtan dogruyla yanlışı ayırt edecek akla sahipsin
O masraflar bekaret için mi yapılıyor senceAblacım kimseye zar borcun yok. Bakire gidenlerin de başı göğe ermedi, ederi çok çok 10 bilezik, onu da borç harç var ev araba arsa alacaz diye alıyorlar elinden. Boşver. Geçmiş geçti, gelecek senin değil henüz, elinde sadece şu anın var. Zehir etme kendine. Sana iyi gelmeyen ilişkiyi sırf bekaret verdim diye sürdürme. Hayatın o parmak kadar zardan kıymetli. Merak etme, artık çoğu erkeğin umrunda değil. Ama önce senin aşman lazım öyleleri ile tanışabilmen için.
Hangi masraflar gülüm? Masraftan bahsetmedim zaten, hani şu mehir adı altında takılan, düğünden sonra peşine düşülen altınlardan bahsettim.O masraflar bekaret için mi yapılıyor sence
Şöyle açık açık söylenmese bile kadın oturmalarında, anne ,babanın kendi aralarındaki sohbetlerde sürekli bu aşılanıyor.illaki konusu geçiyor.evlenmeden ilişki yaşayanlar ayıplanıyor, çok büyük bir suçmuş gibi konuşuluyor.anne,baba televizyonda bu tarz bir olay görse yorum yapıyor ahlaksızlık diye yaftalıyor hatta hakaret ediyor, lanet ediyor.en ufak bir yakınlaşma sahnesi bile öcüymüş gibi çeviriliyor.kadınla erkeğin biraz samimi duygusal bir konuşmasını izlemeye bile izin verilmiyor.bir erkek arkadaşını beğendiğini bile söyleyemiyorsun hemen imalı imalı seni rahatsız eden hareketler yapıyorlar.hatta normal erkek arkadaş bile görseler yanında kızan, olay çıkaran hatta daha ileriye giden aile bile var.biraz giyinsen süslensen bir erkekle buluşmaya gittiğini düşünüp bak sakın yanlış birşeyler yapma bacaklarını kırarım, seni mahvederim diyen aileler var.eee sen bunca şeyden sonra evlenmeden ilişkiye girmemen gerektiğini düşünmez miydin?Ben bisey sorucam , bu tarz ailelerde bu konu nasıl anlatılıyor? Yani bebeklikten itibaren kız çocuklarına günde 15 kere seks kötüdür, bakire olmak zorundasın vs diye konuşma yapılıp öğüt mu veriliyor?
Benim ailemde biz hiç oturup seks konuşmadık, kimse de bana bakire kalman lazim falan demedi
O yüzden merak ediyorum bu muhafazakar aileler oturup sürekli seks mi konuşuyor? Bu kızlar nasıl bu hale geliyor?
Oturup açık açık konuşulmaz. Üstü kapalı tehdit gibi şeyler olur. Mesela şunun kızı evlendi bakire değilmiş öldürmüşler, Bilmem kimi gerdek gecesi baba evine göndermişler babası temizlemiş namusunu gibi gibi şeyler konuşulur.Ben bisey sorucam , bu tarz ailelerde bu konu nasıl anlatılıyor? Yani bebeklikten itibaren kız çocuklarına günde 15 kere seks kötüdür, bakire olmak zorundasın vs diye konuşma yapılıp öğüt mu veriliyor?
Benim ailemde biz hiç oturup seks konuşmadık, kimse de bana bakire kalman lazim falan demedi
O yüzden merak ediyorum bu muhafazakar aileler oturup sürekli seks mi konuşuyor? Bu kızlar nasıl bu hale geliyor?
Valla 24 yaşındayım annem hala aynı şeyi söylüyor… sırf küçükken birine nude attım ve o da beni ifşa etti diye adımı temize çıkarmak için beni bekaret muayenesine götürmüşlüğü var bu yüzden bekaret kavramından nefret ediyorum büyük bir tranva olduBenimkiler muhafazakar değildir ama annem “evlenmeden birlikte olursan karşındaki seninle evlenmez, seni kullanır atarlar, kimse evlenmez seninle” tarzı şeyler söylerdi sürekli. 14’üme kadar biraz inandım sonra he he öyle olur tabi şeklinde bir kulağımdan girdi öbüründen çıktı . Hep hayal ettiğim gibi bir üniversite hayatı yaşadım. Zaten çalışkan ve başarılı bir öğrenci olduğum için işin o kısmının hayalini çok kurmuyordum. Sosyal-romantik açıdan gönlümce yaşadım her şeyi.
Ne güzel :)) Şanslı büyümüşsünüz, böyle muhafazakar ailelerin olduğunu bilmiyordum
Tecrübe ettiğin olay için üzüldüm.Valla 24 yaşındayım annem hala aynı şeyi söylüyor… sırf küçükken birine nude attım ve o da beni ifşa etti diye adımı temize çıkarmak için beni bekaret muayenesine götürmüşlüğü var bu yüzden bekaret kavramından nefret ediyorum büyük bir tranva oldu
Benimki 10 yıllık Alzheimer hastası. Çok kısıtlı iletişimi var zamanın %80’inde beni tanımaz. Geçende bakıcı ablaya “Delfi’ye çok kızıyorum, kadın olmuş bile, nasıl evlenecek?” dediValla 24 yaşındayım annem hala aynı şeyi söylüyor… sırf küçükken birine nude attım ve o da beni ifşa etti diye adımı temize çıkarmak için beni bekaret muayenesine götürmüşlüğü var bu yüzden bekaret kavramından nefret ediyorum büyük bir tranva oldu
Umarım dediğiniz gibidir ama öyle olmayan, genç kızların sırf erkek arkadaşı var diye öldüresiye dövüldüğü olayları da biliyorum. Bu kafadaki insanlar -yorum sahibinin ailesini tenzih ediyorum- kızlarına bir zarar verilmiş olmasından genelde korkmazlar, asıl korktukları o zarın artık yerinde olmaması, namusun iki paralık olması, ele güne rezil olma durumudur.Ğ
Tecrübe ettiğin olay için üzüldüm.
Annen sana güvenmediği için değil korktuğunu ve bundan söylemediğini düşündüğü içindir. Başına bir şey gelmiş olmasından, küçük çocuğa hallenen iğrenç adamlardan korktuğu için götürmüş olabilir. Bunun cezası var karşı tarafa. İfşa etmesinin de cezası var. Umarım ceza alması için bir şeyler yapılmıştır
O zamanlar 15 yaşındaydım. Ve annem de aynı açıklamayı yaptı. Ama teyzemleri arayıp “bir şeyi yokmuş” demesi çok kırdı.. o zamanlar annem hiç bir şey yapmadı babam duymasın diye seneler oldu… yorum için teşekkür ederimĞ
Tecrübe ettiğin olay için üzüldüm.
Annen sana güvenmediği için değil korktuğunu ve bundan söylemediğini düşündüğü içindir. Başına bir şey gelmiş olmasından, küçük çocuğa hallenen iğrenç adamlardan korktuğu için götürmüş olabilir. Bunun cezası var karşı tarafa. İfşa etmesinin de cezası var. Umarım ceza alması için bir şeyler yapılmıştır
aaaaaaaaa siz ona önceden demiş miydinizBenimki 10 yıllık Alzheimer hastası. Çok kısıtlı iletişimi var zamanın %80’inde beni tanımaz. Geçende bakıcı ablaya “Delfi’ye çok kızıyorum, kadın olmuş bile, nasıl evlenecek?” dedi
Allah korusun da çocuğuna böyle bir şey yapılsa insan aklını kaybeder. Annenin de senin de yerinde olmak istemezdim, sen zaten çocuksun. O yaşlarda çocuklar çok kolay kandırılıyor, aşk diye inandırılıp kaçırılanlar neler neler var.O zamanlar 15 yaşındaydım. Ve annem de aynı açıklamayı yaptı. Ama teyzemleri arayıp “bir şeyi yokmuş” demesi çok kırdı.. o zamanlar annem hiç bir şey yapmadı babam duymasın diye seneler oldu… yorum için teşekkür ederim