Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Annenizle olan durumu okumadan klasik lohusa bunalımı diye düşündüm. Hala aynı fikirdeyim ama bi kitap tavsiye edeceğim okumaya fırsatınız olursa ,Bilinçaltından gelen ebeveynlik. Mutlaka okuyun böyle sebepsiz çıkışlarımızın nedenini bilincaltoyla ilişkilendiriyor. Daha bebekken bile basedemeyip bastırdığimiz duygular artık biz onlarla başedebilecek yasa gelince açığa çıkıyor ve tetikleniyoruz .Bu sebeple hiç alakası olmayan yerde alakası olmayan kişiye parliyoruz.
Sonra si pişmanlık. Ben de çok güzel bi çocukluk geçirdim hiç travmam yok el bebek gül bebek yetiştim diyenlerdendim.
Ama eşimle olan ilişkime çocuklarımla olan ilişkime daha detaylı bakınca hepsinden mükemmeli beklediğimi gördüm. Ben söylemeye gerek duymadan onlar istediğimi anlamalı yapmalıydı.
Kitabı okudukça bilinçlendim ben sorumluluk sahibi cocuktum hata yapsam eleştirilmekten çekinirdim. Evet hep övgüler aldım hala da alıyorum anne babamdan .Ama övgü almak zorunda mükemmel olmak zorunda değildim,ben cocuktum .
Daha anlatamayacağım neler hatırladım
Ebeveynlerimizi ve davranışlarını normallestoriyoruz ,siz de çok eleştiri almışsınız annenizden ve çatışmışsınız zamanında şimdi herşey yolundayken bile bilincduzeyine geliyor bence .O sebeple herkesin herşeyi doğru yapmasını bekliyorsunuz .
Tabi yeni bi bebeğe adapte olmak kolay değil imi çocuğum da da eşim çok yardimciydi hala öyle emzirmek dışında herşeyi benim kadar yaptı diyebilirim .Ama yine yükün çoğu annede .Işinizi karartmak istemem ama artık böyle malesef Ama basedilemeyecek keyif alınmayacak şey değil.
Kitabı edinin Instagramda fferidecan diye ekleyin dilerim fayda görürsünüz ben çok aydınlandım.
Sağlıkla keyifle büyütün insallah

Zaten kendi hallerinden memnun olsalardı bana lohusalıklarını anlatıp sonra da saldırmazlardı.Yaptılarsa bana mı yaptılar.Herkesin yapısı farklı.tşk ederim anladığınız için.
herkesin tecrübesi farklı. kimi daha çok şeyi kaldırır kimi kaldıramaz. ben de eşimden olmasa da kendi annemden ve k.validemden destek gördüm. ama yeterli olmuyor. ne olursa olsun bebek size bağlı. hayatınız değişiyor. bunu hemen kabullenip adapte olmak zor. sadece yalnız olmadığınızı bilin.

Annem gecmişle ilgili bir şey dediğimde ağlayacak dereceye geliyor hep kötü şeyler söylüyosun hiç iyi bir şey demiyorsun diye.benimki kabullenmez hataları

Konu sahibinin esinde ya peygamber sabri var yada kendisinin gercek hayatta burda gorundugu kadar itici olmadigi kanaatine vardim yoksa boyle bir kisilige boyle bir tahammul boyutu imkansiz

Burda bile aklını beğeniyorsun o halde istediğini yapabilirsin birde imalı laflar söyleyince zeki olmuyorsun canım eleştiriye açık değilseniz yazmayın
Ben zekiyim diye bir şey demedim ama sende öyle bir izlenim bıraktım sanırım.Çaktırmayacaksan bu konuyu hiç açmasaydın

Ne kadar mantıklı bir yorum.O kadar yorumdan sonra ne güzel geldi böyle bir ışık yandı sanki sayfada.Önerdiğiniz kitabı okuyacağım

Annem olmadığı için logusaligini annesiyle gecirenleri aşırı kıskanıyorum

Evet, ben ebeveyn olmamaliymisim
Neyse güzellikle tekrar söyleyeyim dedim ama eşim yemekleri ben yemesem de o ve çocukların yiyeceğini söyledi. Sonra da annesinin ben seviyorum diye yaptigini söyledi. Tam bu cümlede benim gözüm gerçekten karardı, sartel atmış gibi. "Beni düşünen insan telefonu yüzüme kapatıp şikayet etmek için seni arar mi? Bana salak terbiyesiz der mi? Sen kör müsün? Bana bildiklerini yapıp sana farklı gösteriyorlar kendilerini. Ben kötü olayım da kendileri mağdur görünsün diye. Saman mi var kafanın içinde? Allah senin de ananın da belasını versin." diye bağırıp kollarina vurdugumu hatırlıyorum. Sonra fark ettim kolu kanamisti, cizmisim galiba. Kızımın çığlık atıp ağlamasına kendime geldim. Ne olacak benim halim? Ayrılmayi düşünüyorum ama daha beter dibe vurmaktan korkuyorum. Çünkü görüyorsunuz psikolojim bozulmuş. Kontrolü kaybedip çocuklarla ilgilenememekten, onlara psikolojik eziyet etmekten korkuyorum

Benle kendini bir tutma lütfen.Ben kocama saldırmadım Allah belanı versin demedim saman mı var kafanda demedim üstelik kendimi kaybedip cocuğumu çığlık atacak kadar korkutup kocama saldırıp kolunu kanatmadım.Siz bana etme bulma dünyası diyorsunuz.Hala hatanızın farkında değilsiniz herhalde.Ben hatalarımın farkındayım eşimden özrümü de diledim.Hem ben öyle saygısızca bela okumuyorum beynin saman demiyorum delirmiyorum çocuğumu da korkutmuyorum.

Reactions: JES
Seni çok ama çok iyi anlıyorum 15 aylık bebeğim.bende kızım doğduktan sonra senin gibi oldum bu ukalalik yada simariklik değil.15 ay geçti hala eşim ne yapsa batıyor bana ve tartisiyoruz ha benim eşimde herşeye yardım eder ama ben 2 dakika otursam buda ona batar anneyim ve kadınım ya hiç dinlenmemem lazım sanırım..Anneler çok daha fazla yoruluyor daha fazla sorumluluk alıyor çok haklısın analık kutsaldır burdan geliyor Geçecek diye
bekliyorum hala..Senin annenin yanında olması büyük şans ama

Annem olmadığı için logusaligini annesiyle gecirenleri aşırı kıskanıyorum
Kıskançlık gayet insani bir duygudur, dozunda olmak şartıyla. Ancak annesi yanında olan her insanı da aşırı kıskanmak yük olur size.. Bir süre sonra farkında olmadan kıskançlık duygusunun esiri olmuş olursunuz. Benim de babam yok ve dünyada babası olan milyonlarca insan var. Ee hangi birini kıskanayım ben ?

Yani kiskanmak derken hep bi eksiklik oluyor, burukluk oluyor...
Babam olmasa öyle bir eksiklik yasamazdim acikcasi çünkü baba anne yerini tutmaz. Anneniz ölünce bütün aileniz dağılıyor. Babasi ölüp annesi sağ olanlara bakıyorum onların ailesi hiç de dağılmış değil anneleri yuvayi bir arada tutuyor (bence)

Annelik böyle..çocuğu yapıyorsun ihale sana kalıyor. İçindeki Kocana olan öfken normal çünki onların hayatı değişime uğramıyor annelerin hayatı tepetaklak oluyor ama. Dolayısıyla sende buna içten içe gıcık oluyorsun.

Benim eşim de uykum bölünmesin diye süt sağ bu gece ben vereyim diyordu.Bi kaç kere öyle yaptık.Bi de bunları falan söylesem benim mezarımı kazarlar herhalde.Sen de kac kurtul buradan
Bide beni neden uyandırmadın diye trip atardım :) Ozaman çok zor diye düşündüğüm aslında çok güzel günlerdi..

Sorunlu birisin evladım ne yazık ki, hani her ortamda mıyır mıyır insanın enerjisini sömüren tiplere benziyorsun buradan bakınca. Güle güle büyüt bebeğini yaşı uzun olsun. Lütfen yeni arkadaşlar edinme, ileride de anne grupları vs olaylarına girme bu saatten sonra ne gerek var Toplumsal bir sorumluluk gibi düşün, aşağı çektiğin insanlar annen ve eşin olsun sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…