• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Sorunlu birisin evladım ne yazık ki, hani her ortamda mıyır mıyır insanın enerjisini sömüren tiplere benziyorsun buradan bakınca. Güle güle büyüt bebeğini yaşı uzun olsun. Lütfen yeni arkadaşlar edinme, ileride de anne grupları vs olaylarına girme bu saatten sonra ne gerek var 🤷‍♀️ Toplumsal bir sorumluluk gibi düşün, aşağı çektiğin insanlar annen ve eşin olsun sadece.
Haha😂ben sorunluyum ama sen cok tatlıymışsın cümlelerinden tatlılık akıyor,bayıldımmm sana❤️❤️❤️Seni idolüm seçeyim de toplum beni dışlamasın

Sorunlu birisin evladım ne yazık ki, hani her ortamda mıyır mıyır insanın enerjisini sömüren tiplere benziyorsun buradan bakınca. Güle güle büyüt bebeğini yaşı uzun olsun. Lütfen yeni arkadaşlar edinme, ileride de anne grupları vs olaylarına girme bu saatten sonra ne gerek var 🤷‍♀️ Toplumsal bir sorumluluk gibi düşün, aşağı çektiğin insanlar annen ve eşin olsun sadece.
ego tatmini uğruna bunları bir lohusaya yazmak ancak zavallılıkla açıklanır. Ciddi anlamda çok üzüldüm bunları okuduğuma.

kendi kurduğun bu cümleleri de sana iade edelim.Yıldız TİLBEnin de dediği gibi tutarsa tutarım tutarsızsa tutmam😂

1,5 aylık kızım var.Eşim bebeği evlendiğimizden beri çok istemesine rağmen ben evliliğimizin nasıl gittiğini gözlemlemek için 1,5 sene bekledim.4-5 sene de sevgiliydik.Annem yanımızda olduğu için çok yorulmuyorum.İlk günler enerjim vardı iyiydim eşim de bebek ağlar ağlamaz alırdı dinlen derdi.Şimdilerde bakıyorum da ağlasa da telefonuna bakmaya devam edebiliyor al diyince alıyor ama kendiliğinden kalkmıyor.Bebeği gezdirmesi lazımken üşendiğini yüz ifadesinden anlıyorum.İki dolaştırıyor oturuyor.Dün akşam bilerek uyutur musun dedim aldı.Sonra da ben çay keyfi yaptım ağlasa da içim de gitse pek dönüp bakmadım.Uyuttu yerine koydu kızım her zamanki gibi yerine koyunca ağladı.Bi kaç kere yine aynı şekilde oldu son uyandığında eşimin suratı asıldı üzülerek daha yeni uyutmuştum dedi.Ben de işte böyle der gibi kafa salladım.Derken kızım acıktı yine ben emzirirken uyudu.Ya da eşim yine bakarken hıçkırık tutuyor yine ben alıyorum.Yine iş bende bitiyor.Ne sanıyordun diyeceksiniz ama işte insan yaşayınca daha bi anlıyo.Eşime aşırı ters davranmaya başladım.Haftaya işe de başlayacağım.Ev işlerini annem yapıyo genelde,eşim akşam yemekleri sabah kahvaltıyı hazırlıyo..Bunlar olmasa demek ki ne halde olurdum bilmiyorum.Evet çok nazlı büyütüldüm belki o yüzden böyleyim.Mesela eşimden sabah patates kızartması istedim bebegi anneme verdim uyudum.Kahvaltıya oturduk adama laf sokuyorum son bi kaç patatesi o yedi diye.Ya da bebeği içeri götürüyor ağladığı için ben diyorum ki yine görüntülü sizinkileri ararsın kesin baş başa kalıyorsunuz diye.O da bana biliyorum yorgunsun sıkıldın diyor kırılsa da susuyor uzatmıyor.Bugün hastaneye gittik geldik daha eve girdim elimi yıkadım hemen çocuğu emzirdim.Beyefendi üstünü giydi koşuya gitti bana çıkıyorum bile demeden.Anneme demiş çıktığını.Aradım niye haber vermeden çıkıyosun seni evde sanıyorum,bilinçli yaptığı bir şey değilmiş niye takılmışım emziriyormuşum uyurmuş belki çocuk kapatalımmış.Ben afedersiniz lavaboya giremedim adam koşuya gidiyor adaletli bulamıyorum.O çayını keyifle içerken,ya da alışverişe çıktığında kafası rahatken benim banyoyu ertelemem banyodayken bile aklımın kızımda olması,koyduğum her çayın soğuması moralimi bozuyor.Eşim ruhumu okşuyor sevgi gösteriyor alttan alıyor ama yine de onun rahatı benim sinirimi bozuyor.Dün gece bir şeyler yaşadık güzeldi de ne bileyim o bile ağırıma gidiyor Hem annelik hem kadınlık hem çalışıyorum daha ne yapayım diyorum..Çocuktan sonra evlilik derlerdi doğruymuş.Eşime aşırı bir sinir var içimde ne yapmalıyım bilmiyorum.Şimdi o koşuyor ben işe gitceğim günler için bebek uyumuşken süt sağacağım.Daha üstümü değişemedim.Üstelik haber vermeden çıktığı için de kızgınım ben çat kapı cıkamıyorum bu evden adamın aklına esiyor hop gidiveriyor.Akşama da görevde zaten gece de olmayacak.Hayatta erkek olmak varmış...Nasıl sakin kalabilirim?Eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?Telefonuna asla bakmazdı böyle şimdi ergen gibi elinde sinir oluyorum.Böyle icim icimi yiyor ona laf sokasım geliyo napayım

Güncel; Gece eşim görevdeydi ve içim hiç rahat etmedi ona tavrımdan dolayı.Mesaj attım gece 3 gibi;
-Seni kırdığım için üzüldüm.Sen bana psikolojik anlamda,ilginle de cok yardımcı oluyorsun iyi hissettiriyorsun.Seninle alakalı bir durum değil.Ben yeni duruma adapte olmaya çalışıyorum.sanırım aynı evliliğimizin başlarında yaşadığım gibi.Yeni bir sorumluluk birden olunca.Sana yansıttım.Seni cok seviyorum iyi ki kocamsın❤️

-Melegim benim bunu da beraber atlatırız.. Ben de tam yardımcı olmuyorum sana. Seni daha çok anlamalıyım ki sonuçta daha çok yorulan ve çocukla ilgilenmesi gereken sensin. Bende başka yerden kapatmayalım senin sorumluluğunu. Yani mutluluğunu sağlamalıyım 😍😍🥰🥰Sen de iyi ki benimsin bizim annemizsin.

Vs vs konuştuk.Karar verdim eşime bu şekilde davranmayacagım sakin olacağım.Ve şu kadın erkek eşitliğini biraz esneteceğim.Ama yine de eşim tabi ki bebeğe elinden geldiğince bakmalı.O konuda yazanlara katılmıyorum.Herkese tşkler.Beni anlayanlar beni kendime getirenlere zamanla geçeceğine inandıranlara tekrar tşkler.Allah herkesin kalbine göre versin.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki...Aynı düşünceler bende de oldu.Ben bebeğimle ayrı odada oturuyordum babası çay kahve film spor keyfi yapıyordu,hava alacam diye çıkıyordu ,ben hava alicam diye çıksam yarım saat sonra aranıyordum gel çocuk ağlıyor susmuyor diye taksiyle dönüyordum eve,vs vs vs .
Lohusa kafası bunlar Allah yardımcınız olsun

ego tatmini uğruna bunları bir lohusaya yazmak ancak zavallılıkla açıklanır. Ciddi anlamda çok üzüldüm bunları okuduğuma.

kendi kurduğun bu cümleleri de sana iade edelim.Yıldız TİLBEnin de dediği gibi tutarsa tutarım tutarsızsa tutmam😂
Güzel kardeşim senin sorunlu olman genel bir problem lohusalıkla bir ilgisi yok ki. Stalkını tam yaptın mı, zamanında o mide bulandırıcı (yani böyle kelimeler de kullanmak istemiyorum ama öyleydi) yorumları aynı senin gibi biri yazmıştı lohusa bir hanıma cevap olarak az bile yazmışım. Sen zamanında lohusa olan o hanımın çeyreği kadar ol öyle gel. Neyinden ego tatmini yapayım da senin nesin ki yani, gördüğümü söylüyorum sadece, sağlığın sihhatin yerinde ailen yanında güzel güzel cıvıl cıvıl yaşamak varken her konuda mık mık mık yapmaktan zevk alıyorsan sen bilirsin evladım. Unutma yeni arkadaşlar edinmek yok.

Güzel kardeşim senin sorunlu olman genel bir problem lohusalıkla bir ilgisi yok ki. Stalkını tam yaptın mı, zamanında o mide bulandırıcı (yani böyle kelimeler de kullanmak istemiyorum ama öyleydi) yorumları aynı senin gibi biri yazmıştı lohusa bir hanıma cevap olarak az bile yazmışım. Sen zamanında lohusa olan o hanımın çeyreği kadar ol öyle gel. Neyinden ego tatmini yapayım da senin nesin ki yani, gördüğümü söylüyorum sadece, sağlığın sihhatin yerinde ailen yanında güzel güzel cıvıl cıvıl yaşamak varken her konuda mık mık mık yapmaktan zevk alıyorsan sen bilirsin evladım. Unutma yeni arkadaşlar edinmek yok.
Haha anlamadım ki sen niye bu kadar hırslandın bana yanında olsam boğacaksın herhalde😂😂😂öpüyorum canım çok görüşürüz👯‍♂️👯‍♂️👯‍♂️

Annenizle olan durumu okumadan klasik lohusa bunalımı diye düşündüm. Hala aynı fikirdeyim ama bi kitap tavsiye edeceğim okumaya fırsatınız olursa ,Bilinçaltından gelen ebeveynlik. Mutlaka okuyun böyle sebepsiz çıkışlarımızın nedenini bilincaltoyla ilişkilendiriyor. Daha bebekken bile basedemeyip bastırdığimiz duygular artık biz onlarla başedebilecek yasa gelince açığa çıkıyor ve tetikleniyoruz .Bu sebeple hiç alakası olmayan yerde alakası olmayan kişiye parliyoruz.
Sonra si pişmanlık. Ben de çok güzel bi çocukluk geçirdim hiç travmam yok el bebek gül bebek yetiştim diyenlerdendim.
Ama eşimle olan ilişkime çocuklarımla olan ilişkime daha detaylı bakınca hepsinden mükemmeli beklediğimi gördüm. Ben söylemeye gerek duymadan onlar istediğimi anlamalı yapmalıydı.
Kitabı okudukça bilinçlendim ben sorumluluk sahibi cocuktum hata yapsam eleştirilmekten çekinirdim. Evet hep övgüler aldım hala da alıyorum anne babamdan .Ama övgü almak zorunda mükemmel olmak zorunda değildim,ben cocuktum .
Daha anlatamayacağım neler hatırladım
Ebeveynlerimizi ve davranışlarını normallestoriyoruz ,siz de çok eleştiri almışsınız annenizden ve çatışmışsınız zamanında şimdi herşey yolundayken bile bilincduzeyine geliyor bence .O sebeple herkesin herşeyi doğru yapmasını bekliyorsunuz .
Tabi yeni bi bebeğe adapte olmak kolay değil imi çocuğum da da eşim çok yardimciydi hala öyle emzirmek dışında herşeyi benim kadar yaptı diyebilirim .Ama yine yükün çoğu annede .Işinizi karartmak istemem ama artık böyle malesef 😊Ama basedilemeyecek keyif alınmayacak şey değil.
Kitabı edinin Instagramda fferidecan diye ekleyin dilerim fayda görürsünüz ben çok aydınlandım.
Sağlıkla keyifle büyütün insallah
Tek bu kitap için kargo ödemek istemedim almışken bu tarz önereceğiniz birkaç kitap daha var mı acaba? burcak86 burcak86 Tabi burcakcım bana kırılmadıysa sen de önerebilirsen

Şu foruma eskisi kadar sık girmesem de ne zaman girsem sizin aynı içerikli konularınızı görüyorum. Sonunda da milletin yazdıklarını beğenmeyip saldirganlaşıyorsunuz. Hiçbir söylenene aldirmiyorsunuz. Sizin ruh haliniz lohusalıktan değil ki. En başından beri hangi böylesiniz. Allah çevrenizdeki insanlara sabır versin.

Tek bu kitap için kargo ödemek istemedim almışken bu tarz önereceğiniz birkaç kitap daha var mı acaba? burcak86 burcak86 Tabi burcakcım bana kırılmadıysa sen de önerebilirsen

Seve seve önerebilirim bu aralar en sevdiğim Nihan Kaya, iyi birer ebeveyn olmadan önce aslında çocukluk acılarımıza odaklanmamızı söylüyor. Çocukluğun büyüklerin sevgisine/ilgisine muhtaçlık anlamında nasıl bi cehennem olduğunu öyle güzel anlatıyor ki. Nihan Kaya - İyi Aile Yoktur. İnstagram hesabı da var yazarın orayı da bi incele ben tarzını da beğeniyorum.

Son yazılanlara baktım bu haftalık polemik ihtiyacını fazlasıyla karşılamışsın aslında o yüzden ben kırıldım filan demiycem bana da sarma diye 🤓😂 Zaten an meselesi banlanman geleni gideni gömmüşsün🥳 bazen canın bu kaotik ortamı arıyor di mi böyle öfkeni yönlendirecek bişe arıyorsun kızkardeşim söyledi mesela, abla annem bizi hep çok gergin büyüttü ya dedi bazen hiç problem yokken bile nişanlıma sarasım geliyor o duyguyu arıyorum diye. Normali oymuş gibi geliyor. Bizim annemiz çok eleştirip hep kızdığı için bazen kaosu arıyoruz kaostan besleniyoruz mesela. O yüzden ben mesela bunu çocuklarıma yapmamak için büyük bi savaş veriyorum kendimle ,kitap bu bağlamda daha çok.

Seve seve önerebilirim bu aralar en sevdiğim Nihan Kaya, iyi birer ebeveyn olmadan önce aslında çocukluk acılarımıza odaklanmamızı söylüyor. Çocukluğun büyüklerin sevgisine/ilgisine muhtaçlık anlamında nasıl bi cehennem olduğunu öyle güzel anlatıyor ki. Nihan Kaya - İyi Aile Yoktur. İnstagram hesabı da var yazarın orayı da bi incele ben tarzını da beğeniyorum.

Son yazılanlara baktım bu haftalık polemik ihtiyacını fazlasıyla karşılamışsın aslında o yüzden ben kırıldım filan demiycem bana da sarma diye 🤓😂 Zaten an meselesi banlanman geleni gideni gömmüşsün🥳 bazen canın bu kaotik ortamı arıyor di mi böyle öfkeni yönlendirecek bişe arıyorsun kızkardeşim söyledi mesela, abla annem bizi hep çok gergin büyüttü ya dedi bazen hiç problem yokken bile nişanlıma sarasım geliyor o duyguyu arıyorum diye. Normali oymuş gibi geliyor. Bizim annemiz çok eleştirip hep kızdığı için bazen kaosu arıyoruz kaostan besleniyoruz mesela. O yüzden ben mesela bunu çocuklarıma yapmamak için büyük bi savaş veriyorum kendimle ,kitap bu bağlamda daha çok.
😂😂😂
Kitap tükenmiş aldığım sitede.Ama mutlaka okuyacağım yorumları da çok güzel.
Banlanacağımı sanmıyorum haddini aşanlara bile gereken cevabı vermedim.Sen nesin ki?sen sorunlusun arkadaş edinme toplumdan kendini dışla diye saçmalayanlara bile güldüm.Benim için büyük başarı😂
Kırıldım dediğinde niye sana sarayım ki,ben o kadar kötü müyüm aşk olsun😮😂
Evet annem beni çok eleştirip sürekli bağırırdı sonra da boncuğum diye severdi.Çocukken tabi pısıyorsun şimdi karşılıklı çemkiriyoruz😂Sonra diyor ki sen niye bana böylesin..
Çocuklarına yapmamak için büyük savaş mı veriyorsun??😟😟Ben de çocuğuma asla annem gibi olmak istemiyorum.Umarım öyle bir savaş vermek zorunda kalmam.

Haha anlamadım ki sen niye bu kadar hırslandın bana yanında olsam boğacaksın herhalde😂😂😂öpüyorum canım çok görüşürüz👯‍♂️👯‍♂️👯‍♂️
Birazcık önemsenmek için ölüyosun gerçekten üzücü bu durumun, burçak arkadaşımız güzel özetlemiş halini o kitapları oku.

😂😂😂
Kitap tükenmiş aldığım sitede.Ama mutlaka okuyacağım yorumları da çok güzel.
Banlanacağımı sanmıyorum haddini aşanlara bile gereken cevabı vermedim.Sen nesin ki?sen sorunlusun arkadaş edinme toplumdan kendini dışla diye saçmalayanlara bile güldüm.Benim için büyük başarı😂
Kırıldım dediğinde niye sana sarayım ki,ben o kadar kötü müyüm aşk olsun😮😂
Evet annem beni çok eleştirip sürekli bağırırdı sonra da boncuğum diye severdi.Çocukken tabi pısıyorsun şimdi karşılıklı çemkiriyoruz😂Sonra diyor ki sen niye bana böylesin..
Çocuklarına yapmamak için büyük savaş mı veriyorsun??😟😟Ben de çocuğuma asla annem gibi olmak istemiyorum.Umarım öyle bir savaş vermek zorunda kalmam.

Kendi yetiştirilme tarzımız çocuğumuzu yetiştirirken iç ses oluyor hiç susmuyor aneksa, heran ensende oluyor biliyor musun. Çocuk bi hareket yaptığında ilk olarak kendi azarlandığın gibi kızmak istiyorsun, sürekli yutkunuyorum çocuklarımla konuşurken ilk aklıma gelen annemin sesi çünkü. Bayağı iyiyim ama bu konuda farkındalığım çok yüksek çünkü eşim de kontrol ediyor beni, ona çok anlattım çünkü. Çocuk yokken eleştir beni gerekirse diye.

Çocuk yetiştirirken kendi çocukluğunu bi kez daha yaşıyorsun.

Eşimin annesi inanılmaz hoşgörülü ve çok sabırlı bi kadın mesela, kesinlikle küsmez öfkelenmez kolay kolay. Eşine olan hırsını çocuklardan çıkarmaz, eşimin ruh sağlığı daha iyi bana göre. Kayınvalidemi kayınvalide olarak sevmem pek ama anneliğine çok özeniyorum.

Kendi yetiştirilme tarzımız çocuğumuzu yetiştirirken iç ses oluyor hiç susmuyor aneksa, heran ensende oluyor biliyor musun. Çocuk bi hareket yaptığında ilk olarak kendi azarlandığın gibi kızmak istiyorsun, sürekli yutkunuyorum çocuklarımla konuşurken ilk aklıma gelen annemin sesi çünkü. Bayağı iyiyim ama bu konuda farkındalığım çok yüksek çünkü eşim de kontrol ediyor beni, ona çok anlattım çünkü. Çocuk yokken eleştir beni gerekirse diye.

Çocuk yetiştirirken kendi çocukluğunu bi kez daha yaşıyorsun.
Yaaa😟Annemin babama olan tavırlarını yapmıyorum gerçi böyle arada kaçıyor ama bunun sorumlusu benim tabi.Umarım çocuğuma da yapmam.Yani annem beni öyle her şeyde eleştirmezdi usluydun beni yormadın der.Sadece yemek yememe takılırdı yiyemezdim kusardım yiyim diye çenemi tartaklardı bazen tokat da atardı.Hiçbir şey yemiyormuşum saatlerce aç kalsam acıktım demiyormuşum zayıfmışım zaten bayağı.Bence evdeki huzursuzluktan yemiyordum.Bir de bana hiç iş yaptırmayıp sonra bir şeyleri fark etmememe kızıyordu öğrenmek istediğimde de bırak ben yaparım sen ders çalış derdi.Hiç unutmam yumurta kırmayı öğrenmek istemiştim yapamıyosun öyle mi yapılır diye bağırdığı için korkarak öğrenmiştim.Ya da şunun kızının dersi şöyle iyiymiş şu şu notu almış dedikleri benle kıyasladıkları şuan hicbir yere gelemediler ben geldim.Onun dışında bir şey kırsam döksem kızmazdı hiç unutmam ortaokuldayken yatağa çişimi yapmıştım çok utanmıştım ama kızmamıştı utandırmamıştı.Öyle hem iyi hem kötü

Eşimin annesi inanılmaz hoşgörülü ve çok sabırlı bi kadın mesela, kesinlikle küsmez öfkelenmez kolay kolay. Eşine olan hırsını çocuklardan çıkarmaz, eşimin ruh sağlığı daha iyi bana göre. Kayınvalidemi kayınvalide olarak sevmem pek ama anneliğine çok özeniyorum.
Ne güzel.Benim eşim annesini 7 yaşındayken kanserden kaybetmiş.Şimdiki kv 23 senedir annesi.Onlar da huzurlularmış iyiylermiş ama eşim tabi annesi konusunda yaralı.Anneme bile çok düşkün annelere çok önem veriyor annem olsaydı ayağının altını öperdim diyor.Eşimin de ailesi eşime hep sen sus sen bilmezsin çocuksun derlermiş.Eşimde de onaylanma isteği var.Sürekli iyi bir şey yaptığını duymak istiyor ben de bu eksiğini karşılamaya çalışıyorum

Bisey dicem benim annem de cok col elestirel biriydi beni hic begenmedigini ve surekli baska bir cocuk istedigini dusunurdum mesela daha acikgoz daha becerikli daha az akli havada bir cocuk ve inanilmaz kizardi bana kucukken ama benimki de asiri degisti su an mesela col sefkatle yaklasir bana ve her kararima guvenir hicbir konuda elestirmez over eder hatta gecmiste cok hatalarim oldu filan der demek ki anneler de degisiyor olgunlasiyor. Su an iki arkadas gibiyiz annemle.

Her insan değişir,olgunlasir , akilli insanlar da hatalarindan ders cikarir bu surecte ve kendilerini törpülerler , annenin degismesi bu kadar sasilasi bir durum degil kuzucum

ah ya son mesajlari okudum gulumsedim:) keyfini cikar bebeginin bu donemlerinin. inan bana cok ozleyeceksin buyudugunde:)

31 sayfa yazacak kadar nasıl uzadı konu?

Konu sahibi doğum yapacağı günün bir öncesi akşamı da eşine saçma sapan bir konuda trip atıp buraya konu açmıştı. O zaman da doğum stresi denmişti. Şimdi de lohusa psikolojisi olmuş adı.

Seneye de çocuğu 2 yaş sendromunda onun stresi denir. Ama bence basbayağı ilgi çekmeye çalışan, çevresindekilere hayatı dar eden biri. :KK69:

Back