- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.219
- 63
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
He pardon o başka komiklerdenmiş.Kendi patatesini kızartamayanlar demedim, sıcak patates kızartmasını yiyen lohusa var mı dedim :)
Algılamak istediğin gibi algılayıp sonra bana yürüme.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
He pardon o başka komiklerdenmiş.Kendi patatesini kızartamayanlar demedim, sıcak patates kızartmasını yiyen lohusa var mı dedim :)
Algılamak istediğin gibi algılayıp sonra bana yürüme.
Annemle bebek her ağladığında aç sanmasıve sürekli üşür mü diye çift çorap çift battaniye örtmek istemesi dışında anlaşmazlık yaşamıyoruzAnnem açıkcası bu kadar iyi becereceğini düşünmüyordum çok iyi bir anne oldun dedi.Teyzemlere de aynı şekilde anlatırken çok duydum.Annemle iyiyiz yani.Arkadaşlarımla konuşuyorum onların da annesi aynı şekilde üşür ya da aç gibi müdahalelerde bulunuyormuş.Bu arada bir dönem senin yüzünden annemi narsist sanmışlığım da var.O konunun üzerine düşüp saçmaladığımı anladım.
Burdakiler istiyor ki, kadın hem çocuğa tek baksın hem çalışsın eve para getirsin hemde evin temizliğini yapsın. Erkekte malak gibi yatsın. Tam olarak bunu istiyolar çünkü kendileri öyle yaptığı için herkes bu çileyi çeksin istiyolar. Haklı olan taraftarınız var ama eşiniz iyi Bi insana benziyo onu kırmayınAma onun senin kokuna ihtiyacı var nasıl bırakırsın bebeği babasına.Yuh artık babası mı banyo yaptırdı yazık çocuğaİşte buradakilerin kafası bu.
7 aylık hamileyim eşim Bi gün böyle alttan almadı valla adama helal olsun. Konu Sahibi gibi yapmak lazım demekkiBir konunuz daha vardı prenses havalarında buda devamı sanırım.. benim çocuklarım ikizdi annem de yoktu yinede bunca nazı yapamadım zamanda bulamazdım isteseydim.. bu lohusalık şeysi kişiye özel sanırım :) sizinkisi şımarıklık sadece. Her koşulda anneler babadan daha fazla yorulur ve daha fazla ilgilenir siz ne bekliyordunuz ki? Oğlum 3yaşına girdi halen daha sıcak çay zamanında duş lükse kaçıyor annelik budur. Şanslısınız ki anne var yanınızda koca da peygamber sabırlı biri :) dikkat edin yoksa herkes biryerde patlar.
Güvenli bağlanma kuramını biliyor musun ? Biliyorsan çok güzel, bilmiyorsan öğrenmen iyi olurİşte böyle babaya çocuğu vermeyi eziyet zanneden zihniyet sonradan çocuğum benden ayrılmıyor yok eşim bebekle ilgilenmiyor diyor.Bebeği babasının uyutmasını benim çay icmemi ne kadar duygusallaştırdılar.Gören çocuğumu terk ettim sanar.Ağlayınca her annenin içi gider benim de gitti ama baba susturabiliyorsa bırak ben susturacam diye devreye girmenin anlamı ne.Bence çok saçma.Ama birçok kadın aynı kafada.Biraz okuyup öğrenmek lazım.
Hic zannetmiyorum kuzenim gil bebegi yere koymadilar hala kucaktaİlk 10 haftada alışma diye bir şey yok.
Yani şöyle diyim annemle ilgili açtığım konuda linç yediğim sıralarda beni savunurken annemin narsist olabileceğine değinmiştin.Kesinlikle narsist dedin diyemem evet iyi hatırlıyorum annenin narsist olup olmadığını boşver birbirinize iyi gelmiyorsunuz demiştin.Ama benim aklıma takılmıştı bi kere.Aslında yanlış cümle kurdum senin yüzünden değil de vesilenle diyim.İnsanın annesinde kusur aramak aklına gelmiyor biliyorsun ki.Sen bir tahminde bulundun yani annen anneliğini beğenmiyor kesin diye.Ve ne dersem diyim ikna olmayacağını söyledin.Annemle anlaşamadığımız noktalar çok.Ama inan bebekten sonra benim de şaşırdığım şeyler oldu.Senin kokunu arıyor bebeğe sen iyi geliyorsun ne güzel anne oldun nasıl güzel becerdin,kendin küçücüksün anne oldun gibi gibi cümleler.Bana çok destek oldu yükümü hafifletti.Biz yine ara ara didişiyoruz anne kız ama anneliğime asla bir şey dokundurmadı.O yüzden dedim uzaktan teşhis olmuyor diye.Amacım seni kırmak değildi.Belki de anneme öfkeliyim dediğim gibi 3 gün anlaşıyorsak 1 gün anlaşamıyoruz.O konuda belki haklısındır belki bunu eşime yansıttım.Beni öfkelendiren asıl sebebin kendime istediğim gibi zaman ayıramamak olduğunu düşünüyorum.Tam bebeği 2 dk bıraktım bir şey yapacakken aneksaaa Bebek hıçkırıyor aneksaa bebek kustu gibi şeylerin olması.Ya da bebek ağlarken eşimin telefonla uğraşması.Vs vs bunlar.Ama belki annem varken daha gergin oluyor olabilirim bilmiyorum.Umarım bana kırılmamışsındır.Haklısın senin yüzünden diye bir cümle kurmam yanlış olmuş.Senin vesilenle bu araştırmaya girdim diye düzelteyim.Aneksa şu mesajı okuyunca ciddi anlamda şaşırdım, seninle bu konuda özel bi mesajlaşmamız da olmuş sen ısrarla annenin narsist olup olmadığını sormuşsun ben de bunun önemli olmadığını , önemli olanın birbirinize aynı evde iyi gelmediğinizi yazmışım. Hatta eğer sen sildiysen ekran görüntüsü alıp sana yollayabilirim kendimi haklı çıkartmak adına burdan paylaşmam doğru olmaz ama sana hatırlatabilirim. Senin yazdığın şeylerle birine şudur ya da budur diye teşhis koymaya cüret etmeyecek kadar şuur sahibiyim çok şükür ayrıca tekrar söylüyorum mesleğimi yapacak olsam online çalışırım ya da ücretsiz izinimi bozarım şurda bedavaya çalışmam.
Yani onlarca benzer yorum olmuş herkesin ikna olmadığı nokta şu herkes böylesine kusursuzsa problem ne?? Sütte leke var ama senin ailende ve eşinde yoksa seni öfkelendiren ne?? İnsanların ve benim aklıma yatmayan bu. Çünkü konu mantıklı değil. O yüzden inanmıyorum olay döngüsünün böyle olduğuna.
Ben aslında cevap yazmak istemiyordum ama suçlamanı görünce kendimi açıklamak istedim, ekmeğini yediğim bi alana ihanet etmem senin annene de şurdan budur demem aranız bozuktur birbirinize iyi gelmiyorsunuz derim en fazla.
Evet biliyorum.Ne alakaBence sen bildiğin sandığın şeyleri daha iyi araştır.Ya da ben sana video linki bulup atayım pedegogdan dinle ne dersin?Güvenli bağlanma kuramını biliyor musun ? Biliyorsan çok güzel, bilmiyorsan öğrenmen iyi olur
Güvenli bağlanma kuramını biliyor musun ? Biliyorsan çok güzel, bilmiyorsan öğrenmen iyi olur
10 haftaya kadar bebeğin nasıl uyuduğunun bir önemi yok.Şartlı ögrenme yeteneği olmuyor 10 haftaya kadar.Hic zannetmiyorum kuzenim gil bebegi yere koymadilar hala kucakta
Bense saatli olarak aldim kucagima fazla gelmez
Bir de 10 hafta demissiniz bebek 2.5 aylik olacak 40 ciktiktan sonra cevresini algilamaya basliyor ki
2 ay sonra bebegim kucaktan inmiyor diye konu acarsaniz sasirmam artik
Aynen iyi bir insan kırmamalıyım.Valla herkes kendine hakettiği değeri yine kendisi verir.Onların tercihinin sorumlusu ben değilim bana patladılar.Sıcak patates yiyemediysen napayım yaniBurdakiler istiyor ki, kadın hem çocuğa tek baksın hem çalışsın eve para getirsin hemde evin temizliğini yapsın. Erkekte malak gibi yatsın. Tam olarak bunu istiyolar çünkü kendileri öyle yaptığı için herkes bu çileyi çeksin istiyolar. Haklı olan taraftarınız var ama eşiniz iyi Bi insana benziyo onu kırmayın
Al şekerim.Güvenli bağlanmanın sadece anneden değil babadan da olduğunu öğrenmiş olursun.İyi seyirler.
Bu babadan alma durumu benim en pişman olduğum hataydı. Hem babaya yetersizsin mesajı( ben sanki doğuştan biliyorum her şeyi) hem çocuğa sana benden başkası bakamaz mesajı...İşte böyle babaya çocuğu vermeyi eziyet zanneden zihniyet sonradan çocuğum benden ayrılmıyor yok eşim bebekle ilgilenmiyor diyor.Bebeği babasının uyutmasını benim çay icmemi ne kadar duygusallaştırdılar.Gören çocuğumu terk ettim sanar.Ağlayınca her annenin içi gider benim de gitti ama baba susturabiliyorsa bırak ben susturacam diye devreye girmenin anlamı ne.Bence çok saçma.Ama birçok kadın aynı kafada.Biraz okuyup öğrenmek lazım.
Yani şöyle diyim annemle ilgili açtığım konuda linç yediğim sıralarda beni savunurken annemin narsist olabileceğine değinmiştin.Kesinlikle narsist dedin diyemem evet iyi hatırlıyorum annenin narsist olup olmadığını boşver birbirinize iyi gelmiyorsunuz demiştin.Ama benim aklıma takılmıştı bi kere.Aslında yanlış cümle kurdum senin yüzünden değil de vesilenle diyim.İnsanın annesinde kusur aramak aklına gelmiyor biliyorsun ki.Sen bir tahminde bulundun yani annen anneliğini beğenmiyor kesin diye.Ve ne dersem diyim ikna olmayacağını söyledin.Annemle anlaşamadığımız noktalar çok.Ama inan bebekten sonra benim de şaşırdığım şeyler oldu.Senin kokunu arıyor bebeğe sen iyi geliyorsun ne güzel anne oldun nasıl güzel becerdin,kendin küçücüksün anne oldun gibi gibi cümleler.Bana çok destek oldu yükümü hafifletti.Biz yine ara ara didişiyoruz anne kız ama anneliğime asla bir şey dokundurmadı.O yüzden dedim uzaktan teşhis olmuyor diye.Amacım seni kırmak değildi.Belki de anneme öfkeliyim dediğim gibi 3 gün anlaşıyorsak 1 gün anlaşamıyoruz.O konuda belki haklısındır belki bunu eşime yansıttım.Beni öfkelendiren asıl sebebin kendime istediğim gibi zaman ayıramamak olduğunu düşünüyorum.Tam bebeği 2 dk bıraktım bir şey yapacakken aneksaaa Bebek hıçkırıyor aneksaa bebek kustu gibi şeylerin olması.Ya da bebek ağlarken eşimin telefonla uğraşması.Vs vs bunlar.Ama belki annem varken daha gergin oluyor olabilirim bilmiyorum.Umarım bana kırılmamışsındır.Haklısın senin yüzünden diye bir cümle kurmam yanlış olmuş.Senin vesilenle bu araştırmaya girdim diye düzelteyim.
Bu ne ya ben ne okudum allah kocana sabır versin bacım sen çocuk doğurdum diye kendini kraliçe falan zannediyorsun galiba bu nasıl bir şımarıklık yazık günah adama adam napsın emzirsinmi. Ay bide sabah kahvaltısını akşam yemeğini hazırlıyormuş yazık günah seninki can onunki değilmi resmen şımarıklık yaptığın allah çevrendekilere sabır versin1,5 aylık kızım var.Eşim bebeği evlendiğimizden beri çok istemesine rağmen ben evliliğimizin nasıl gittiğini gözlemlemek için 1,5 sene bekledim.4-5 sene de sevgiliydik.Annem yanımızda olduğu için çok yorulmuyorum.İlk günler enerjim vardı iyiydim eşim de bebek ağlar ağlamaz alırdı dinlen derdi.Şimdilerde bakıyorum da ağlasa da telefonuna bakmaya devam edebiliyor al diyince alıyor ama kendiliğinden kalkmıyor.Bebeği gezdirmesi lazımken üşendiğini yüz ifadesinden anlıyorum.İki dolaştırıyor oturuyor.Dün akşam bilerek uyutur musun dedim aldı.Sonra da ben çay keyfi yaptım ağlasa da içim de gitse pek dönüp bakmadım.Uyuttu yerine koydu kızım her zamanki gibi yerine koyunca ağladı.Bi kaç kere yine aynı şekilde oldu son uyandığında eşimin suratı asıldı üzülerek daha yeni uyutmuştum dedi.Ben de işte böyle der gibi kafa salladım.Derken kızım acıktı yine ben emzirirken uyudu.Ya da eşim yine bakarken hıçkırık tutuyor yine ben alıyorum.Yine iş bende bitiyor.Ne sanıyordun diyeceksiniz ama işte insan yaşayınca daha bi anlıyo.Eşime aşırı ters davranmaya başladım.Haftaya işe de başlayacağım.Ev işlerini annem yapıyo genelde,eşim akşam yemekleri sabah kahvaltıyı hazırlıyo..Bunlar olmasa demek ki ne halde olurdum bilmiyorum.Evet çok nazlı büyütüldüm belki o yüzden böyleyim.Mesela eşimden sabah patates kızartması istedim bebegi anneme verdim uyudum.Kahvaltıya oturduk adama laf sokuyorum son bi kaç patatesi o yedi diye.Ya da bebeği içeri götürüyor ağladığı için ben diyorum ki yine görüntülü sizinkileri ararsın kesin baş başa kalıyorsunuz diye.O da bana biliyorum yorgunsun sıkıldın diyor kırılsa da susuyor uzatmıyor.Bugün hastaneye gittik geldik daha eve girdim elimi yıkadım hemen çocuğu emzirdim.Beyefendi üstünü giydi koşuya gitti bana çıkıyorum bile demeden.Anneme demiş çıktığını.Aradım niye haber vermeden çıkıyosun seni evde sanıyorum,bilinçli yaptığı bir şey değilmiş niye takılmışım emziriyormuşum uyurmuş belki çocuk kapatalımmış.Ben afedersiniz lavaboya giremedim adam koşuya gidiyor adaletli bulamıyorum.O çayını keyifle içerken,ya da alışverişe çıktığında kafası rahatken benim banyoyu ertelemem banyodayken bile aklımın kızımda olması,koyduğum her çayın soğuması moralimi bozuyor.Eşim ruhumu okşuyor sevgi gösteriyor alttan alıyor ama yine de onun rahatı benim sinirimi bozuyor.Dün gece bir şeyler yaşadık güzeldi de ne bileyim o bile ağırıma gidiyor Hem annelik hem kadınlık hem çalışıyorum daha ne yapayım diyorum..Çocuktan sonra evlilik derlerdi doğruymuş.Eşime aşırı bir sinir var içimde ne yapmalıyım bilmiyorum.Şimdi o koşuyor ben işe gitceğim günler için bebek uyumuşken süt sağacağım.Daha üstümü değişemedim.Üstelik haber vermeden çıktığı için de kızgınım ben çat kapı cıkamıyorum bu evden adamın aklına esiyor hop gidiveriyor.Akşama da görevde zaten gece de olmayacak.Hayatta erkek olmak varmış...Nasıl sakin kalabilirim?Eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?Telefonuna asla bakmazdı böyle şimdi ergen gibi elinde sinir oluyorum.Böyle icim icimi yiyor ona laf sokasım geliyo napayım
Güncel; Gece eşim görevdeydi ve içim hiç rahat etmedi ona tavrımdan dolayı.Mesaj attım gece 3 gibi;
-Seni kırdığım için üzüldüm.Sen bana psikolojik anlamda,ilginle de cok yardımcı oluyorsun iyi hissettiriyorsun.Seninle alakalı bir durum değil.Ben yeni duruma adapte olmaya çalışıyorum.sanırım aynı evliliğimizin başlarında yaşadığım gibi.Yeni bir sorumluluk birden olunca.Sana yansıttım.Seni cok seviyorum iyi ki kocamsın
-Melegim benim bunu da beraber atlatırız.. Ben de tam yardımcı olmuyorum sana. Seni daha çok anlamalıyım ki sonuçta daha çok yorulan ve çocukla ilgilenmesi gereken sensin. Bende başka yerden kapatmayalım senin sorumluluğunu. Yani mutluluğunu sağlamalıyım Sen de iyi ki benimsin bizim annemizsin.
Vs vs konuştuk.Karar verdim eşime bu şekilde davranmayacagım sakin olacağım.Ve şu kadın erkek eşitliğini biraz esneteceğim.Ama yine de eşim tabi ki bebeğe elinden geldiğince bakmalı.O konuda yazanlara katılmıyorum.Herkese tşkler.Beni anlayanlar beni kendime getirenlere zamanla geçeceğine inandıranlara tekrar tşkler.Allah herkesin kalbine göre versin.
Burda bile aklını beğeniyorsun o halde istediğini yapabilirsin birde imalı laflar söyleyince zeki olmuyorsun canım eleştiriye açık değilseniz yazmayınÇocuğumu koruyun diye yazdım tabi ki.Sen de bunu anladın hemen seni gidi seniiiii.Zehir,zehir
Hadi insAllah10 haftaya kadar bebeğin nasıl uyuduğunun bir önemi yok.Şartlı ögrenme yeteneği olmuyor 10 haftaya kadar.
Hurrem sultan kizina hamilebiken bu da erkek diyordu o sahne geldi gozumun onuneBu ne ya ben ne okudum allah kocana sabır versin bacım sen çocuk doğurdum diye kendini kraliçe falan zannediyorsun galiba bu nasıl bir şımarıklık yazık günah adama adam napsın emzirsinmi. Ay bide sabah kahvaltısını akşam yemeğini hazırlıyormuş yazık günah seninki can onunki değilmi resmen şımarıklık yaptığın allah çevrendekilere sabır versin
Güvenli bağlanma demedin mi.Nasıl farklı bir şey diye düşünüyorsun güvenli bağlanma hakkında konuşuyor işte.Evet iyiyim sağ olMerak edip izledim de burada anlatılan farklı bir şey diye düşünüyorum. Neyse sen belli ki zaten çok iyisin. Güle güle büyüt bebeğini