• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Bende şımarıklık yaptım bol bol lohusalığımda. Hakkım da var. Hormon değişimi, vücut değişimi, dikişler, anne olmanın baskısı. Ne mutlu sana (ve tabiki bana) bunları sıkıntı yapmayan bir kocan ve annen var. Sende yanlış yapınca farkına varıyorsun. Gönül almayı bildikten sonra bu günlerde yaptıkların hep hormonlarına verilip unutulur ;)

Bu günler geçecek ve herşey rayına oturacak merak etme :)

Öncelikle anne olmuşsunuz tebrik ederim.
Sizin eşinizde kesin peygamber sabrı var. Size toleransı baya yüksek ama şımarıklığınızdan yılmaya başlamış.
Adam iki patates yedi diye laf sokuyorsunuz; adam içeri gideceğinde ailesi konusunda sataşıyorsunuz. Adam azıcık kişisel zamanında koşuya gidince arayıp laf ediyorsunuz. Siz kişisel zamanınızda keyifle kahvenizi içiyorsunuz. Adam azıcık kişisel zaman isteyince yok.
Neden?
Çünkü çok şımartılmışsınız. Cok pohpohlanmaya alışıksınız. Bunu aileniz yapmış. Hala da yapıyorlar. Şu an eşinizde yapıyor. Ama şu an. Eşinizde yılma belirtileri var.

Burada anonim konu açıp, size yorum yazanlara bile niye yazdın ki yazmasaydın diyorsunuz.
Aileniz sizi çok şımartmış. Böyle kisiler her istekleri karşılanmazsa dürtüsel davranışlar sergiler. Bağırır, çağırır, laf eder, laf sokar. Hayatta sosyal bağlantıları dürtüseldir tepkiseldir. Insan ilişkileri zayıftır. Burada anonim olarak bile maalesef öylesiniz. Öz eleştri esiğiniz çok düşük. Birisi size beğenmediğiniz bir yorum yapınca çok tepkisel oluyorsunuz.

Eşiniz şu an anlayışlı. Ama herkesin bir eşref saati vardır. Herkesin bir sabir derecesi vardır. Bence kredinizi iki patates için bitirmeyin.
Evlilikte anlayış olacaksa herkese olacak.
Evlilikte kişisel zaman olacaksa iki tarafa da olacak. Siz kahvenizi içerken eşiniz bebek ağlıyor kahveni bıraksan yardım etsen dedi mi?
Demedi.
Kaç kere bebek uyandı. Eşiniz geri uyuttu.
Siz aynı anlayışı eşiniz koşuya gidince neden gösteremediniz??
Neden?
Onun kişisel zamana ihtiyacı yok mu?
Empati yeteneğiniz maalesef cok zayif.
Geliştirmeniz lazım.

Benim ileride kızım olursa bu kadar şımartmayacağım. Her istediğinin anında olamayacağını anlatacağım. Hayatta uzlaşmacı olması gerektiğini öğreteceğim. Şimartılan çocukların gerçek hayatta insan ilişkileri çok zayıf olur.

Sizde kızınızı öz elestri yapıp yetişirseniz bence iyi olur. Çocuk yetiştirmede çok uçlar iyi değildir. Çok şımartma iyi değil.

Not: Bu kısmı genel yazdım.
Ayrıca bu forumda ben anneyim ondan ben anneyim şundan diye hicbir öz eleştiriyi kabul etmemeyi de sağlıksız buluyorum. Evet annesiniz çok değerlisiniz ama dünya sizin cevrenizde dönmüyor. Yanlış yaptığınızda da öz eleştirinizi yapabilmeniz lazım. Bir çocuk yetiştireceksiniz.
Dürtüsel davranışlar o çocuğa iyi örnek oluşturmaz.
Yorumlarımda bu davranışlarımı düzelteceğim diye defalarca yazdım.Özeleştiri yapabiliyorum.Başkaları saygı çerçevesinde ve laf sokma çabasında olmadığı sürece yorumlarına katıldım.Siz de saygı çerçevesinde düşüncelerinizi aktarmışsınız birçoğunda haklısınız,farkındayım.Ben herkese hakettiği tarzda cevap veriyorum.Bu arada insan ilişkilerim gayet iyidir sandığınız derecede şımarık değilim😉Ayrıca özeleştiri yapamayan bir insan olsam hatalarımı fark edip özür dilemem.Orada mantıksız konuşmuşsunuz.

Ne ekşınlı konu ya, gerçi konu sahibinin her konusu üç aşağı beş yukarı böyle,
yorumları okumak; atışma, laf sokma, polemik ihtiyacımı karşılıyor insanın,
ara ara bakmadan edemiyorum.
Benim de karşılıyor.Çünkü bu konu sahibi herkese hakettiği tarzda cevap vermeden duramıyor😌

Bende şımarıklık yaptım bol bol lohusalığımda. Hakkım da var. Hormon değişimi, vücut değişimi, dikişler, anne olmanın baskısı. Ne mutlu sana (ve tabiki bana) bunları sıkıntı yapmayan bir kocan ve annen var. Sende yanlış yapınca farkına varıyorsun. Gönül almayı bildikten sonra bu günlerde yaptıkların hep hormonlarına verilip unutulur :KK66:

Bu günler geçecek ve herşey rayına oturacak merak etme :)
Aynen canım sağ ol❤️❤️

Ayni seyi yazmis olabiliriz :KK70:

5 ay once dogum yapan birisi olarak yazicam
Tamam yeni dogum yapmisin lohusasin ama boyle herseye bahane bulup yok soyle yok boyle yapacaktin dogumasaydiniz
Sonucta bi maket degilki yatir sussun yada esine ver saatlerce dursun
Yeni dogan bebekler daha cok anneye ihtiyac duyarlar, kokusuna sefkatine
Yani boyle bos triplere gireceginize biraz arastirin
Bebek sabir demektir
Ilk kez esime birakip 10dklik mesafeye gittigimde bebegim 2aylikti
Yavas yavas gelir
Suan sabirla 6ay olmasini bekliyorum
Ek gidaya gecis olacagi icin daha rahat olur diye dusunuyorum yani umuyorum
Hayat toz pembe degil hele ki bebek hic degil
Biraz isyankar olacaginiza her anin keyfini cikarin
Şimdi ben cevap verince cevap beğenmiyorsun diyorlar da.Doğurmasaydın,bebeğin maket değil ki yatır sussun,boş triplere girme gibi cümlelere ben ne gibi bir cevap verebilirim.Vermeyeyim bari he haklısın bacım.

Ahahaha :rolleyes: Anexe dağıtmış yine ortalığı:-)lohusalık hali diyen arkadaşlar hayatlarının yanılgısını yaşıyor:KK76: her zaman böyle ponçikti benim anexem, hatta bence annelik sakinleştirmiş biraz ,:KK53: elleşmeyin banlandığınızla kalırsınız
Haha😂Dimi kız annelik yaradı bana.Sinirimi de attım pamuk gibiyim.En büyük kk

Aslında ilk okuyunca sağlam bir şımarıklıktan girecektim
Ama yorumlarınızı okudukça kızamadım size.
Çünkü kendinizle zaten barışık bir insansınız ve hatalarınızın zaten farkındasınız.
Yeni vücuda ve bebeğe adapte olmak çok zor olmalı.
Ben 27 yaşındayım çocuk için kendimi hazır hissetmiyorum.
Yanlışlarınızın farkında olmanız çok güzel
Eşinizin kıymetini bilin
Sempatik bir insansınız.
Hayatınızda mutluluklar
😘😘😘sağ ol canım.

1,5 aylık kızım var.Eşim bebeği evlendiğimizden beri çok istemesine rağmen ben evliliğimizin nasıl gittiğini gözlemlemek için 1,5 sene bekledim.4-5 sene de sevgiliydik.Annem yanımızda olduğu için çok yorulmuyorum.İlk günler enerjim vardı iyiydim eşim de bebek ağlar ağlamaz alırdı dinlen derdi.Şimdilerde bakıyorum da ağlasa da telefonuna bakmaya devam edebiliyor al diyince alıyor ama kendiliğinden kalkmıyor.Bebeği gezdirmesi lazımken üşendiğini yüz ifadesinden anlıyorum.İki dolaştırıyor oturuyor.Dün akşam bilerek uyutur musun dedim aldı.Sonra da ben çay keyfi yaptım ağlasa da içim de gitse pek dönüp bakmadım.Uyuttu yerine koydu kızım her zamanki gibi yerine koyunca ağladı.Bi kaç kere yine aynı şekilde oldu son uyandığında eşimin suratı asıldı üzülerek daha yeni uyutmuştum dedi.Ben de işte böyle der gibi kafa salladım.Derken kızım acıktı yine ben emzirirken uyudu.Ya da eşim yine bakarken hıçkırık tutuyor yine ben alıyorum.Yine iş bende bitiyor.Ne sanıyordun diyeceksiniz ama işte insan yaşayınca daha bi anlıyo.Eşime aşırı ters davranmaya başladım.Haftaya işe de başlayacağım.Ev işlerini annem yapıyo genelde,eşim akşam yemekleri sabah kahvaltıyı hazırlıyo..Bunlar olmasa demek ki ne halde olurdum bilmiyorum.Evet çok nazlı büyütüldüm belki o yüzden böyleyim.Mesela eşimden sabah patates kızartması istedim bebegi anneme verdim uyudum.Kahvaltıya oturduk adama laf sokuyorum son bi kaç patatesi o yedi diye.Ya da bebeği içeri götürüyor ağladığı için ben diyorum ki yine görüntülü sizinkileri ararsın kesin baş başa kalıyorsunuz diye.O da bana biliyorum yorgunsun sıkıldın diyor kırılsa da susuyor uzatmıyor.Bugün hastaneye gittik geldik daha eve girdim elimi yıkadım hemen çocuğu emzirdim.Beyefendi üstünü giydi koşuya gitti bana çıkıyorum bile demeden.Anneme demiş çıktığını.Aradım niye haber vermeden çıkıyosun seni evde sanıyorum,bilinçli yaptığı bir şey değilmiş niye takılmışım emziriyormuşum uyurmuş belki çocuk kapatalımmış.Ben afedersiniz lavaboya giremedim adam koşuya gidiyor adaletli bulamıyorum.O çayını keyifle içerken,ya da alışverişe çıktığında kafası rahatken benim banyoyu ertelemem banyodayken bile aklımın kızımda olması,koyduğum her çayın soğuması moralimi bozuyor.Eşim ruhumu okşuyor sevgi gösteriyor alttan alıyor ama yine de onun rahatı benim sinirimi bozuyor.Dün gece bir şeyler yaşadık güzeldi de ne bileyim o bile ağırıma gidiyor Hem annelik hem kadınlık hem çalışıyorum daha ne yapayım diyorum..Çocuktan sonra evlilik derlerdi doğruymuş.Eşime aşırı bir sinir var içimde ne yapmalıyım bilmiyorum.Şimdi o koşuyor ben işe gitceğim günler için bebek uyumuşken süt sağacağım.Daha üstümü değişemedim.Üstelik haber vermeden çıktığı için de kızgınım ben çat kapı cıkamıyorum bu evden adamın aklına esiyor hop gidiveriyor.Akşama da görevde zaten gece de olmayacak.Hayatta erkek olmak varmış...Nasıl sakin kalabilirim?Eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?Telefonuna asla bakmazdı böyle şimdi ergen gibi elinde sinir oluyorum.Böyle icim icimi yiyor ona laf sokasım geliyo napayım

Güncel; Gece eşim görevdeydi ve içim hiç rahat etmedi ona tavrımdan dolayı.Mesaj attım gece 3 gibi;
-Seni kırdığım için üzüldüm.Sen bana psikolojik anlamda,ilginle de cok yardımcı oluyorsun iyi hissettiriyorsun.Seninle alakalı bir durum değil.Ben yeni duruma adapte olmaya çalışıyorum.sanırım aynı evliliğimizin başlarında yaşadığım gibi.Yeni bir sorumluluk birden olunca.Sana yansıttım.Seni cok seviyorum iyi ki kocamsın❤️

-Melegim benim bunu da beraber atlatırız.. Ben de tam yardımcı olmuyorum sana. Seni daha çok anlamalıyım ki sonuçta daha çok yorulan ve çocukla ilgilenmesi gereken sensin. Bende başka yerden kapatmayalım senin sorumluluğunu. Yani mutluluğunu sağlamalıyım 😍😍🥰🥰Sen de iyi ki benimsin bizim annemizsin.

Vs vs konuştuk.Karar verdim eşime bu şekilde davranmayacagım sakin olacağım.Ve şu kadın erkek eşitliğini biraz esneteceğim.Ama yine de eşim tabi ki bebeğe elinden geldiğince bakmalı.O konuda yazanlara katılmıyorum.Herkese tşkler.Beni anlayanlar beni kendime getirenlere zamanla geçeceğine inandıranlara tekrar tşkler.Allah herkesin kalbine göre versin.
Beni en çok sinir eden ve düşündüren cümle “ eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?” Yani😀Evliliğe devam edebilirsiniz bu şekilde eşiniz de sayenizde hiç rahat yüzü görmez olur biter.Şurada açılan konularda insanlar kocaları tarafından nasıl yerin divine sokulduklarını anlatıyor sizin de yaptıklarınıza bakın.Ne diyelim bu fesat düşüncelerinizle Allah sizin de gönlünüze göre versin😁

Ben de emzirme işine uyuz olduğum için eşimin memelerine kauçuk meme yaptırdım. İçine süt pompalıyor emziriyordu oğlanı. Memem var diye hep ben emzirecek değilim. Eşitlik önemli.

Doğumda da karnına sancı veren aletlerden takdırdım. Beraber çektik sancıyı. Kukum var diye sadece ben doğuracak değilim. Hani eşitlik nerede?

Bizde de sabah kahvaltıyı hazırlar, akşam yemeği hazırlar. Gece gelir ayaklarıma masaj yapar. Çocuk doğurdum ben ayol boru mu! Bunlar hep eşitlikten.

Hiç unutmam oğlum bebekken emziriyordum. Kayınvalidem, eltim, annem, görümcem falan hep bende. Hepsinin görevi vardı. Biri yemek yapıyordu biri temizlik. Biri de mememi sıkıyordu ellerim çok yorulduğu için. Neyse bir kapı sesi geldi. Bir baktım hacet gidermeye gitmiş kocam! Daha ben gidermemişken üstelik. Üç gün konuşmadım onunla. "canım annemiz" diyerek gönlümü aldı da barıştım.

Eşitlik böyle bir şey arkadaşlar. Eşitliği iyi bilin.

Bana da öyle geldi.Bir saçmalık var cünkü.Neyse
Ben seni anladım bazıları çok yüklenmiş. Ama cidden adam kahvaltı hazırlıyormuş şükret demeye geldim bizim bey efendi mal gibi dolanırdı boğasım geliyordu ilk başlarda neyse düzene girdi artık cocuğu hep o uyutuyor 😀 sonuçta baba sorumluluk alsın, besleme annede ama altını hep sen değiş takip et vs diyebilirsin ya da hep sen uyut ( ama küçükken zor)

Kendini eleştirerek sizin fikrinizi beklemiş böyle yorumlar çok saçma bence , çalışan kadınlar yorumlasın bunu çünkü bence haklı çoğu şeyi kadınlar yapıyor erkeklerin o rahat tavırda telefonla uğraşmasının ona batması doğal destek olsun neden kadın telefonla uzanmıyor değilmi biraz böyle bakın , ama evliliklerde olağan seyler kendinide kocanıda üzmemeye çalış..

Kendini eleştirerek sizin fikrinizi beklemiş böyle yorumlar çok saçma bence , çalışan kadınlar yorumlasın bunu çünkü bence haklı çoğu şeyi kadınlar yapıyor erkeklerin o rahat tavırda telefonla uğraşmasının ona batması doğal destek olsun neden kadın telefonla uzanmıyor değilmi biraz böyle bakın , ama evliliklerde olağan seyler kendinide kocanıda üzmemeye çalış..
Ve baba anneye yardım etmiyor babalığını yapıyor bunu da unutmayalm.

Şu yorumlar ne kadar ataerkil bir toplumda yaşadığımızı gösteriyor. Kadın yine kadının düşmanı. Arkadaşlar doğum yapmak lohusalık bunlar zor şeyler. Hassas olması çok normal. Bir bayan ne kadar ilgiliyse çocuğuyla erkek de ilgili olmalı. Ama maşallah biz de erkekler paşa gibi. Bir de kadına laf söylüyorsunuz. Bu çocuk tek başına yapılmadı . Size kimse yardım etmemiş olabilir ama bu başkalarının kaprisli olduğu anlamına gelmez. Konu sahibi kesinlikle haklı. Sadece annenin rahatı bozulmamalı . Babanın da bozulmalı . Bu annenin en doğal hakkı.

Konunuz beni hiç şaşırtmadı. Size bu forumda defalarca yazıldı psikolojik destek alın diye. Evliliğiniz oturmadan çocuk sahibi olmayın yazıldı yok bizim evliliğimi oturdu artık diyip haftasında incir çekirdeğini doldurmayacak bir meseleden olay çıkartıp konu açtınız. Psikolojik destek almadan çocuk düşünmeyin yazıldı kerelerce siz bunu da umursamadınız.

Artık her konunuza aynı şeyi yazıyor gibi oluyorum. Siz de bıkmadan her seferinde konu açıp yorum yazanlarla kavga ediyorsunuz. Konunun sonu zaten bu forumda kadın kadının düşmanı, herkes saygısız, ben herkese hak ettiği cevabı veriyoruma bağlanıyor. Üstüne bir de banlanıyorsunuz. Yine konunuz beni şaşırtmadı.

Eşiniz sizi gerçekten çok seviyor yoksa kimse sizi çekmezdi bu kadar. Kusura bakmayın ama gerçekten çekilir değilsiniz. Dünya ayaklarınızın altına serilse neden buraya serdin şuraya sermedin diye kavga çıkarırsınız. Her şeyin farkında olduğunuzu yazmışsınız ama ben sizi hep aynı konularda, aynı sorunlarda, aynı düşünce yapısında görüyorum. Farkında olduklarınızı değiştirmek için ne yapıyorsunuz, nasıl bir çaba gösteriyorsunuz?

Dilerim bir gün buraya eşim benden boşanmak istiyor diye konu açmazsınız çünkü kendinizi törpülemediğiniz sürece kaçınılmaz son o gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Ben de emzirme işine uyuz olduğum için eşimin memelerine kauçuk meme yaptırdım. İçine süt pompalıyor emziriyordu oğlanı. Memem var diye hep ben emzirecek değilim. Eşitlik önemli.

Doğumda da karnına sancı veren aletlerden takdırdım. Beraber çektik sancıyı. Kukum var diye sadece ben doğuracak değilim. Hani eşitlik nerede?

Bizde de sabah kahvaltıyı hazırlar, akşam yemeği hazırlar. Gece gelir ayaklarıma masaj yapar. Çocuk doğurdum ben ayol boru mu! Bunlar hep eşitlikten.

Hiç unutmam oğlum bebekken emziriyordum. Kayınvalidem, eltim, annem, görümcem falan hep bende. Hepsinin görevi vardı. Biri yemek yapıyordu biri temizlik. Biri de mememi sıkıyordu ellerim çok yorulduğu için. Neyse bir kapı sesi geldi. Bir baktım hacet gidermeye gitmiş kocam! Daha ben gidermemişken üstelik. Üç gün konuşmadım onunla. "canım annemiz" diyerek gönlümü aldı da barıştım.

Eşitlik böyle bir şey arkadaşlar. Eşitliği iyi bilin.
Çok bayattı.Umarım kendini geliştirir biraz daha yaratıcı olursun.Bu arada sabah kahvaltıyı hazırlar akşam yemeği sonra ayağıma masaj yapar diye dalga geçtiğin şeyi karısına değer veren çoğu koca yapıyor.Sen kendine layık görmüyorsan dalga geçmeye devam edebilirsin😂

Son düzenleme:
Valla ben de anlamadım iş arkadaşlarımla da dertleşiyoruz ay sorma kız benimki de şöyle yaptı geçen diye konuşmaya devam ediyoruz.Buradakiler uzaydan mı düştü anlamadım ki neyin kafası

Back