• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Neyse güzellikle tekrar söyleyeyim dedim ama eşim yemekleri ben yemesem de o ve çocukların yiyeceğini söyledi. Sonra da annesinin ben seviyorum diye yaptigini söyledi. Tam bu cümlede benim gözüm gerçekten karardı, sartel atmış gibi. "Beni düşünen insan telefonu yüzüme kapatıp şikayet etmek için seni arar mi? Bana salak terbiyesiz der mi? Sen kör müsün? Bana bildiklerini yapıp sana farklı gösteriyorlar kendilerini. Ben kötü olayım da kendileri mağdur görünsün diye. Saman mi var kafanın içinde? Allah senin de ananın da belasını versin." diye bağırıp kollarina vurdugumu hatırlıyorum. Sonra fark ettim kolu kanamisti, cizmisim galiba. Kızımın çığlık atıp ağlamasına kendime geldim. Ne olacak benim halim? Ayrılmayi düşünüyorum ama daha beter dibe vurmaktan korkuyorum. Çünkü görüyorsunuz psikolojim bozulmuş. Kontrolü kaybedip çocuklarla ilgilenememekten, onlara psikolojik eziyet etmekten korkuyorum

Benle kendini bir tutma lütfen.Ben kocama saldırmadım Allah belanı versin demedim saman mı var kafanda demedim üstelik kendimi kaybedip cocuğumu çığlık atacak kadar korkutup kocama saldırıp kolunu kanatmadım.Siz bana etme bulma dünyası diyorsunuz.Hala hatanızın farkında değilsiniz herhalde.Ben hatalarımın farkındayım eşimden özrümü de diledim.Hem ben öyle saygısızca bela okumuyorum beynin saman demiyorum delirmiyorum çocuğumu da korkutmuyorum.
Hep derim Allah şerden korusun 🤲🏻

Neden bu kadar konu sahibinin üzerine gidilmiş anlamadım. Daha yeni doğum yapmış, hormonlar düzenli değildir zaten. Kendisi olayları olduğu gibi anlatmış hatasının farkında, daha olumlu eleştiriler de yapılabilirdi.

ego tatmini uğruna bunları bir lohusaya yazmak ancak zavallılıkla açıklanır. Ciddi anlamda çok üzüldüm bunları okuduğuma.

kendi kurduğun bu cümleleri de sana iade edelim.Yıldız TİLBEnin de dediği gibi tutarsa tutarım tutarsızsa tutmam😂
Ne var şimdi bu yazdığımda da banlandım anlamadım.Kendi kurduğu cümleyi alıntılamışım ardına espri yapmışım.Saçmalık

Neden bu kadar konu sahibinin üzerine gidilmiş anlamadım. Daha yeni doğum yapmış, hormonlar düzenli değildir zaten. Kendisi olayları olduğu gibi anlatmış hatasının farkında, daha olumlu eleştiriler de yapılabilirdi.
Yok canım genelde konu açanlara bi saldırmak huy olmuş.Üstelik konu açan cevap da vermeyecekmiş.Ne güzel

Kendimi gördüm yazdıklarınızda hem de tamamen. Annem yanımızda tüm ev işlerine o bakıyor. Bebekle de ilgileniyor. Annem yokken eşim hep yardımcıydı. Annem gelince elini çekti işlerden. O kadar batıyor kiii... Ama azalarak devam ediyor bu sinir hali. Doğumdan sonra hiçbir konuda eski ben değilken, oturup yarım saat film izleyemiyor, kitap okuyamiyorken eşimin gece oyun oynaması evet beni geriyor. Ama gitgide daha da düzelerek devam ediyoruz. Bebekli hayata alışmaya başlıyoruz. Eskisi kadar rahat olamayacağımızı kabullenip bebişle keyfini çıkarmaya başlıyoruz. Daha da düzelecek bizim de sizin de eminim...

Ahahaha :rolleyes: Anexe dağıtmış yine ortalığı:-)lohusalık hali diyen arkadaşlar hayatlarının yanılgısını yaşıyor:KK76: her zaman böyle ponçikti benim anexem, hatta bence annelik sakinleştirmiş biraz ,:KK53: elleşmeyin banlandığınızla kalırsınız

Son düzenleme:
1,5 aylık kızım var.Eşim bebeği evlendiğimizden beri çok istemesine rağmen ben evliliğimizin nasıl gittiğini gözlemlemek için 1,5 sene bekledim.4-5 sene de sevgiliydik.Annem yanımızda olduğu için çok yorulmuyorum.İlk günler enerjim vardı iyiydim eşim de bebek ağlar ağlamaz alırdı dinlen derdi.Şimdilerde bakıyorum da ağlasa da telefonuna bakmaya devam edebiliyor al diyince alıyor ama kendiliğinden kalkmıyor.Bebeği gezdirmesi lazımken üşendiğini yüz ifadesinden anlıyorum.İki dolaştırıyor oturuyor.Dün akşam bilerek uyutur musun dedim aldı.Sonra da ben çay keyfi yaptım ağlasa da içim de gitse pek dönüp bakmadım.Uyuttu yerine koydu kızım her zamanki gibi yerine koyunca ağladı.Bi kaç kere yine aynı şekilde oldu son uyandığında eşimin suratı asıldı üzülerek daha yeni uyutmuştum dedi.Ben de işte böyle der gibi kafa salladım.Derken kızım acıktı yine ben emzirirken uyudu.Ya da eşim yine bakarken hıçkırık tutuyor yine ben alıyorum.Yine iş bende bitiyor.Ne sanıyordun diyeceksiniz ama işte insan yaşayınca daha bi anlıyo.Eşime aşırı ters davranmaya başladım.Haftaya işe de başlayacağım.Ev işlerini annem yapıyo genelde,eşim akşam yemekleri sabah kahvaltıyı hazırlıyo..Bunlar olmasa demek ki ne halde olurdum bilmiyorum.Evet çok nazlı büyütüldüm belki o yüzden böyleyim.Mesela eşimden sabah patates kızartması istedim bebegi anneme verdim uyudum.Kahvaltıya oturduk adama laf sokuyorum son bi kaç patatesi o yedi diye.Ya da bebeği içeri götürüyor ağladığı için ben diyorum ki yine görüntülü sizinkileri ararsın kesin baş başa kalıyorsunuz diye.O da bana biliyorum yorgunsun sıkıldın diyor kırılsa da susuyor uzatmıyor.Bugün hastaneye gittik geldik daha eve girdim elimi yıkadım hemen çocuğu emzirdim.Beyefendi üstünü giydi koşuya gitti bana çıkıyorum bile demeden.Anneme demiş çıktığını.Aradım niye haber vermeden çıkıyosun seni evde sanıyorum,bilinçli yaptığı bir şey değilmiş niye takılmışım emziriyormuşum uyurmuş belki çocuk kapatalımmış.Ben afedersiniz lavaboya giremedim adam koşuya gidiyor adaletli bulamıyorum.O çayını keyifle içerken,ya da alışverişe çıktığında kafası rahatken benim banyoyu ertelemem banyodayken bile aklımın kızımda olması,koyduğum her çayın soğuması moralimi bozuyor.Eşim ruhumu okşuyor sevgi gösteriyor alttan alıyor ama yine de onun rahatı benim sinirimi bozuyor.Dün gece bir şeyler yaşadık güzeldi de ne bileyim o bile ağırıma gidiyor Hem annelik hem kadınlık hem çalışıyorum daha ne yapayım diyorum..Çocuktan sonra evlilik derlerdi doğruymuş.Eşime aşırı bir sinir var içimde ne yapmalıyım bilmiyorum.Şimdi o koşuyor ben işe gitceğim günler için bebek uyumuşken süt sağacağım.Daha üstümü değişemedim.Üstelik haber vermeden çıktığı için de kızgınım ben çat kapı cıkamıyorum bu evden adamın aklına esiyor hop gidiveriyor.Akşama da görevde zaten gece de olmayacak.Hayatta erkek olmak varmış...Nasıl sakin kalabilirim?Eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?Telefonuna asla bakmazdı böyle şimdi ergen gibi elinde sinir oluyorum.Böyle icim icimi yiyor ona laf sokasım geliyo napayım

Güncel; Gece eşim görevdeydi ve içim hiç rahat etmedi ona tavrımdan dolayı.Mesaj attım gece 3 gibi;
-Seni kırdığım için üzüldüm.Sen bana psikolojik anlamda,ilginle de cok yardımcı oluyorsun iyi hissettiriyorsun.Seninle alakalı bir durum değil.Ben yeni duruma adapte olmaya çalışıyorum.sanırım aynı evliliğimizin başlarında yaşadığım gibi.Yeni bir sorumluluk birden olunca.Sana yansıttım.Seni cok seviyorum iyi ki kocamsın❤️

-Melegim benim bunu da beraber atlatırız.. Ben de tam yardımcı olmuyorum sana. Seni daha çok anlamalıyım ki sonuçta daha çok yorulan ve çocukla ilgilenmesi gereken sensin. Bende başka yerden kapatmayalım senin sorumluluğunu. Yani mutluluğunu sağlamalıyım 😍😍🥰🥰Sen de iyi ki benimsin bizim annemizsin.

Vs vs konuştuk.Karar verdim eşime bu şekilde davranmayacagım sakin olacağım.Ve şu kadın erkek eşitliğini biraz esneteceğim.Ama yine de eşim tabi ki bebeğe elinden geldiğince bakmalı.O konuda yazanlara katılmıyorum.Herkese tşkler.Beni anlayanlar beni kendime getirenlere zamanla geçeceğine inandıranlara tekrar tşkler.Allah herkesin kalbine göre versin.
Öncelikle anne olmuşsunuz tebrik ederim.
Sizin eşinizde kesin peygamber sabrı var. Size toleransı baya yüksek ama şımarıklığınızdan yılmaya başlamış.
Adam iki patates yedi diye laf sokuyorsunuz; adam içeri gideceğinde ailesi konusunda sataşıyorsunuz. Adam azıcık kişisel zamanında koşuya gidince arayıp laf ediyorsunuz. Siz kişisel zamanınızda keyifle kahvenizi içiyorsunuz. Adam azıcık kişisel zaman isteyince yok.
Neden?
Çünkü çok şımartılmışsınız. Cok pohpohlanmaya alışıksınız. Bunu aileniz yapmış. Hala da yapıyorlar. Şu an eşinizde yapıyor. Ama şu an. Eşinizde yılma belirtileri var.

Burada anonim konu açıp, size yorum yazanlara bile niye yazdın ki yazmasaydın diyorsunuz.
Aileniz sizi çok şımartmış. Böyle kisiler her istekleri karşılanmazsa dürtüsel davranışlar sergiler. Bağırır, çağırır, laf eder, laf sokar. Hayatta sosyal bağlantıları dürtüseldir tepkiseldir. Insan ilişkileri zayıftır. Burada anonim olarak bile maalesef öylesiniz. Öz eleştri esiğiniz çok düşük. Birisi size beğenmediğiniz bir yorum yapınca çok tepkisel oluyorsunuz.

Eşiniz şu an anlayışlı. Ama herkesin bir eşref saati vardır. Herkesin bir sabir derecesi vardır. Bence kredinizi iki patates için bitirmeyin.
Evlilikte anlayış olacaksa herkese olacak.
Evlilikte kişisel zaman olacaksa iki tarafa da olacak. Siz kahvenizi içerken eşiniz bebek ağlıyor kahveni bıraksan yardım etsen dedi mi?
Demedi.
Kaç kere bebek uyandı. Eşiniz geri uyuttu.
Siz aynı anlayışı eşiniz koşuya gidince neden gösteremediniz??
Neden?
Onun kişisel zamana ihtiyacı yok mu?
Empati yeteneğiniz maalesef cok zayif.
Geliştirmeniz lazım.

Benim ileride kızım olursa bu kadar şımartmayacağım. Her istediğinin anında olamayacağını anlatacağım. Hayatta uzlaşmacı olması gerektiğini öğreteceğim. Şimartılan çocukların gerçek hayatta insan ilişkileri çok zayıf olur.

Sizde kızınızı öz elestri yapıp yetişirseniz bence iyi olur. Çocuk yetiştirmede çok uçlar iyi değildir. Çok şımartma iyi değil.

Not: Bu kısmı genel yazdım.
Ayrıca bu forumda ben anneyim ondan ben anneyim şundan diye hicbir öz eleştiriyi kabul etmemeyi de sağlıksız buluyorum. Evet annesiniz çok değerlisiniz ama dünya sizin cevrenizde dönmüyor. Yanlış yaptığınızda da öz eleştirinizi yapabilmeniz lazım. Bir çocuk yetiştireceksiniz.
Dürtüsel davranışlar o çocuğa iyi örnek oluşturmaz.

Son düzenleme:
İlk zamanlar gerçekten zor geçiyor. Bana da eşim ilgisizmiş gibi gelirdi. Hayatım tepetaklak oldu ve asla düzelmicek zannederdim.Ama siz biraz abartmışsınız sanki. Siz de farkındasınız. Adamın Bi doğurmadığı kalmış 🤣 ayrıca anlıyorum yorgun ve uykusuzsunuz ama şuan bebeğin en çok ihtiyaç duyduğu kişi sizsiniz. Süt sağıp başkasına emanet etmek sadece açlığını doyurur. Bebekler sadece aç oldukları için değil anne kokusunu aradıkları için de emmek isterler. Eşiniz tabiki çocukla fazlasıyla ilgilenmeli ama henüz o aşamada değilsiniz. Sağlıkla büyütün.

Aslında ilk okuyunca sağlam bir şımarıklıktan girecektim
Ama yorumlarınızı okudukça kızamadım size.
Çünkü kendinizle zaten barışık bir insansınız ve hatalarınızın zaten farkındasınız.
Yeni vücuda ve bebeğe adapte olmak çok zor olmalı.
Ben 27 yaşındayım çocuk için kendimi hazır hissetmiyorum.
Yanlışlarınızın farkında olmanız çok güzel
Eşinizin kıymetini bilin
Sempatik bir insansınız.
Hayatınızda mutluluklar

Bence yeni anne olan herkes şu cümleyi afiş yaptırıp evine asmalı “ Zamanla geçecek böyle kalmayacak” , ben ilk çocuğumda herşey bitti mahvoldum sanmıştım hatta 26 yaşındaydım ve çok güzel bir evliliğim vardı nasıl yaptım bunu bize diye aylarca her emzirmeye kalktığımda düşündüm, sonra böyle düşündüğüm için vicdan azabından öldüm öldüm dirildim, eşim sık sık çocuğu annesine bırakıp dışarı çıkartırdı beni böyle böyle depresyonun köşesinden döndüm sanırım🥳 İkinci bebekte tecrübeli olduğumuz için bunları yaşamadık neyse ki 😇 O yüzden diyorum ki “Zamanla geçecek böyle kalmayacak” 😃

Bence yeni anne olan herkes şu cümleyi afiş yaptırıp evine asmalı “ Zamanla geçecek böyle kalmayacak” , ben ilk çocuğumda herşey bitti mahvoldum sanmıştım hatta 26 yaşındaydım ve çok güzel bir evliliğim vardı nasıl yaptım bunu bize diye aylarca her emzirmeye kalktığımda düşündüm, sonra böyle düşündüğüm için vicdan azabından öldüm öldüm dirildim, eşim sık sık çocuğu annesine bırakıp dışarı çıkartırdı beni böyle böyle depresyonun köşesinden döndüm sanırım🥳 İkinci bebekte tecrübeli olduğumuz için bunları yaşamadık neyse ki 😇 O yüzden diyorum ki “Zamanla geçecek böyle kalmayacak” 😃
Şimdi kaç yaşındasınız ben ikincide de aynı moddayım bende mi sorun?

Şimdi kaç yaşındasınız ben ikincide de aynı moddayım bende mi sorun?

Şimdi 34 yaşındayım ikinci bebek 2 yaşına gelmek üzere, zaten çocuksuz olmanın konforunu kaybedeli yıllar olmuştu uykusuzluk dışında çok bişe değişmedi gibi.

İkinci daha zor bi bebek mi neden o kadar zorlandınız ki?

Şimdi 34 yaşındayım ikinci bebek 2 yaşına gelmek üzere, zaten çocuksuz olmanın konforunu kaybedeli yıllar olmuştu uykusuzluk dışında çok bişe değişmedi gibi.

İkinci daha zor bi bebek mi neden o kadar zorlandınız ki?
Yok ben çok ara verdim ,bebeğim de 2 aylık daha.

Bebeğin çok küçük zorlanman çok normal, önceki bebeğinin bakım sürecini düşün hergün daha da kolaylaşmıyor muydu? Bir ay sonra daha başka olacak mesela. Normalsin yani
Teşekkür ederim,bu söz bana iyi geldi.zamanla geçecek hep böyle kalmayacak.Sağlık olsun :)

🙄🙄
Yazdım yazdım sildim, neyse...

Tek diyeceğim annenizin ve eşinizin kıymetini bilin, zorlamayın insanları.
Ayni seyi yazmis olabiliriz :KK70:

5 ay once dogum yapan birisi olarak yazicam
Tamam yeni dogum yapmisin lohusasin ama boyle herseye bahane bulup yok soyle yok boyle yapacaktin dogumasaydiniz
Sonucta bi maket degilki yatir sussun yada esine ver saatlerce dursun
Yeni dogan bebekler daha cok anneye ihtiyac duyarlar, kokusuna sefkatine
Yani boyle bos triplere gireceginize biraz arastirin
Bebek sabir demektir
Ilk kez esime birakip 10dklik mesafeye gittigimde bebegim 2aylikti
Yavas yavas gelir
Suan sabirla 6ay olmasini bekliyorum
Ek gidaya gecis olacagi icin daha rahat olur diye dusunuyorum yani umuyorum
Hayat toz pembe degil hele ki bebek hic degil
Biraz isyankar olacaginiza her anin keyfini cikarin

Back