- 23 Temmuz 2014
- 3.837
- 16.913
- 408
- 32
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
Başında yakalasam ben de devam ederdim ama geç gördüm konuyu. 2 sayfa yetti zaten işin özünü anlamaya bkz. şımarıklıkBir yersen sonra çok sarıyor valla yine ne diyecek acaba diye
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Başında yakalasam ben de devam ederdim ama geç gördüm konuyu. 2 sayfa yetti zaten işin özünü anlamaya bkz. şımarıklıkBir yersen sonra çok sarıyor valla yine ne diyecek acaba diye
Hep derim Allah şerden korusunNeyse güzellikle tekrar söyleyeyim dedim ama eşim yemekleri ben yemesem de o ve çocukların yiyeceğini söyledi. Sonra da annesinin ben seviyorum diye yaptigini söyledi. Tam bu cümlede benim gözüm gerçekten karardı, sartel atmış gibi. "Beni düşünen insan telefonu yüzüme kapatıp şikayet etmek için seni arar mi? Bana salak terbiyesiz der mi? Sen kör müsün? Bana bildiklerini yapıp sana farklı gösteriyorlar kendilerini. Ben kötü olayım da kendileri mağdur görünsün diye. Saman mi var kafanın içinde? Allah senin de ananın da belasını versin." diye bağırıp kollarina vurdugumu hatırlıyorum. Sonra fark ettim kolu kanamisti, cizmisim galiba. Kızımın çığlık atıp ağlamasına kendime geldim. Ne olacak benim halim? Ayrılmayi düşünüyorum ama daha beter dibe vurmaktan korkuyorum. Çünkü görüyorsunuz psikolojim bozulmuş. Kontrolü kaybedip çocuklarla ilgilenememekten, onlara psikolojik eziyet etmekten korkuyorum
Benle kendini bir tutma lütfen.Ben kocama saldırmadım Allah belanı versin demedim saman mı var kafanda demedim üstelik kendimi kaybedip cocuğumu çığlık atacak kadar korkutup kocama saldırıp kolunu kanatmadım.Siz bana etme bulma dünyası diyorsunuz.Hala hatanızın farkında değilsiniz herhalde.Ben hatalarımın farkındayım eşimden özrümü de diledim.Hem ben öyle saygısızca bela okumuyorum beynin saman demiyorum delirmiyorum çocuğumu da korkutmuyorum.
Ne var şimdi bu yazdığımda da banlandım anlamadım.Kendi kurduğu cümleyi alıntılamışım ardına espri yapmışım.Saçmalıkego tatmini uğruna bunları bir lohusaya yazmak ancak zavallılıkla açıklanır. Ciddi anlamda çok üzüldüm bunları okuduğuma.
kendi kurduğun bu cümleleri de sana iade edelim.Yıldız TİLBEnin de dediği gibi tutarsa tutarım tutarsızsa tutmam
Gereğinden fazla önemsemeseydin senin yüzünden banlanmazdıkBirazcık önemsenmek için ölüyosun gerçekten üzücü bu durumun, burçak arkadaşımız güzel özetlemiş halini o kitapları oku.
Yok canım genelde konu açanlara bi saldırmak huy olmuş.Üstelik konu açan cevap da vermeyecekmiş.Ne güzelNeden bu kadar konu sahibinin üzerine gidilmiş anlamadım. Daha yeni doğum yapmış, hormonlar düzenli değildir zaten. Kendisi olayları olduğu gibi anlatmış hatasının farkında, daha olumlu eleştiriler de yapılabilirdi.
Öncelikle anne olmuşsunuz tebrik ederim.1,5 aylık kızım var.Eşim bebeği evlendiğimizden beri çok istemesine rağmen ben evliliğimizin nasıl gittiğini gözlemlemek için 1,5 sene bekledim.4-5 sene de sevgiliydik.Annem yanımızda olduğu için çok yorulmuyorum.İlk günler enerjim vardı iyiydim eşim de bebek ağlar ağlamaz alırdı dinlen derdi.Şimdilerde bakıyorum da ağlasa da telefonuna bakmaya devam edebiliyor al diyince alıyor ama kendiliğinden kalkmıyor.Bebeği gezdirmesi lazımken üşendiğini yüz ifadesinden anlıyorum.İki dolaştırıyor oturuyor.Dün akşam bilerek uyutur musun dedim aldı.Sonra da ben çay keyfi yaptım ağlasa da içim de gitse pek dönüp bakmadım.Uyuttu yerine koydu kızım her zamanki gibi yerine koyunca ağladı.Bi kaç kere yine aynı şekilde oldu son uyandığında eşimin suratı asıldı üzülerek daha yeni uyutmuştum dedi.Ben de işte böyle der gibi kafa salladım.Derken kızım acıktı yine ben emzirirken uyudu.Ya da eşim yine bakarken hıçkırık tutuyor yine ben alıyorum.Yine iş bende bitiyor.Ne sanıyordun diyeceksiniz ama işte insan yaşayınca daha bi anlıyo.Eşime aşırı ters davranmaya başladım.Haftaya işe de başlayacağım.Ev işlerini annem yapıyo genelde,eşim akşam yemekleri sabah kahvaltıyı hazırlıyo..Bunlar olmasa demek ki ne halde olurdum bilmiyorum.Evet çok nazlı büyütüldüm belki o yüzden böyleyim.Mesela eşimden sabah patates kızartması istedim bebegi anneme verdim uyudum.Kahvaltıya oturduk adama laf sokuyorum son bi kaç patatesi o yedi diye.Ya da bebeği içeri götürüyor ağladığı için ben diyorum ki yine görüntülü sizinkileri ararsın kesin baş başa kalıyorsunuz diye.O da bana biliyorum yorgunsun sıkıldın diyor kırılsa da susuyor uzatmıyor.Bugün hastaneye gittik geldik daha eve girdim elimi yıkadım hemen çocuğu emzirdim.Beyefendi üstünü giydi koşuya gitti bana çıkıyorum bile demeden.Anneme demiş çıktığını.Aradım niye haber vermeden çıkıyosun seni evde sanıyorum,bilinçli yaptığı bir şey değilmiş niye takılmışım emziriyormuşum uyurmuş belki çocuk kapatalımmış.Ben afedersiniz lavaboya giremedim adam koşuya gidiyor adaletli bulamıyorum.O çayını keyifle içerken,ya da alışverişe çıktığında kafası rahatken benim banyoyu ertelemem banyodayken bile aklımın kızımda olması,koyduğum her çayın soğuması moralimi bozuyor.Eşim ruhumu okşuyor sevgi gösteriyor alttan alıyor ama yine de onun rahatı benim sinirimi bozuyor.Dün gece bir şeyler yaşadık güzeldi de ne bileyim o bile ağırıma gidiyor Hem annelik hem kadınlık hem çalışıyorum daha ne yapayım diyorum..Çocuktan sonra evlilik derlerdi doğruymuş.Eşime aşırı bir sinir var içimde ne yapmalıyım bilmiyorum.Şimdi o koşuyor ben işe gitceğim günler için bebek uyumuşken süt sağacağım.Daha üstümü değişemedim.Üstelik haber vermeden çıktığı için de kızgınım ben çat kapı cıkamıyorum bu evden adamın aklına esiyor hop gidiveriyor.Akşama da görevde zaten gece de olmayacak.Hayatta erkek olmak varmış...Nasıl sakin kalabilirim?Eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?Telefonuna asla bakmazdı böyle şimdi ergen gibi elinde sinir oluyorum.Böyle icim icimi yiyor ona laf sokasım geliyo napayım
Güncel; Gece eşim görevdeydi ve içim hiç rahat etmedi ona tavrımdan dolayı.Mesaj attım gece 3 gibi;
-Seni kırdığım için üzüldüm.Sen bana psikolojik anlamda,ilginle de cok yardımcı oluyorsun iyi hissettiriyorsun.Seninle alakalı bir durum değil.Ben yeni duruma adapte olmaya çalışıyorum.sanırım aynı evliliğimizin başlarında yaşadığım gibi.Yeni bir sorumluluk birden olunca.Sana yansıttım.Seni cok seviyorum iyi ki kocamsın
-Melegim benim bunu da beraber atlatırız.. Ben de tam yardımcı olmuyorum sana. Seni daha çok anlamalıyım ki sonuçta daha çok yorulan ve çocukla ilgilenmesi gereken sensin. Bende başka yerden kapatmayalım senin sorumluluğunu. Yani mutluluğunu sağlamalıyım Sen de iyi ki benimsin bizim annemizsin.
Vs vs konuştuk.Karar verdim eşime bu şekilde davranmayacagım sakin olacağım.Ve şu kadın erkek eşitliğini biraz esneteceğim.Ama yine de eşim tabi ki bebeğe elinden geldiğince bakmalı.O konuda yazanlara katılmıyorum.Herkese tşkler.Beni anlayanlar beni kendime getirenlere zamanla geçeceğine inandıranlara tekrar tşkler.Allah herkesin kalbine göre versin.
Şimdi kaç yaşındasınız ben ikincide de aynı moddayım bende mi sorun?Bence yeni anne olan herkes şu cümleyi afiş yaptırıp evine asmalı “ Zamanla geçecek böyle kalmayacak” , ben ilk çocuğumda herşey bitti mahvoldum sanmıştım hatta 26 yaşındaydım ve çok güzel bir evliliğim vardı nasıl yaptım bunu bize diye aylarca her emzirmeye kalktığımda düşündüm, sonra böyle düşündüğüm için vicdan azabından öldüm öldüm dirildim, eşim sık sık çocuğu annesine bırakıp dışarı çıkartırdı beni böyle böyle depresyonun köşesinden döndüm sanırım İkinci bebekte tecrübeli olduğumuz için bunları yaşamadık neyse ki O yüzden diyorum ki “Zamanla geçecek böyle kalmayacak”
Şimdi kaç yaşındasınız ben ikincide de aynı moddayım bende mi sorun?
Yok ben çok ara verdim ,bebeğim de 2 aylık daha.Şimdi 34 yaşındayım ikinci bebek 2 yaşına gelmek üzere, zaten çocuksuz olmanın konforunu kaybedeli yıllar olmuştu uykusuzluk dışında çok bişe değişmedi gibi.
İkinci daha zor bi bebek mi neden o kadar zorlandınız ki?
Yok ben çok ara verdim ,bebeğim de 2 aylık daha.
Teşekkür ederim,bu söz bana iyi geldi.zamanla geçecek hep böyle kalmayacak.Sağlık olsun :)Bebeğin çok küçük zorlanman çok normal, önceki bebeğinin bakım sürecini düşün hergün daha da kolaylaşmıyor muydu? Bir ay sonra daha başka olacak mesela. Normalsin yani
Yok ben çok ara verdim ,bebeğim de 2 aylık daha.
Ayni seyi yazmis olabiliriz
Yazdım yazdım sildim, neyse...
Tek diyeceğim annenizin ve eşinizin kıymetini bilin, zorlamayın insanları.