• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Sabah akşam yemeğini eşiniz,temizliğinizi anneniz yapıyormuş zaten geriye ne kalıyor ki? Bebeğin şu an en çok annesine ihtiyacı var siz de onunla vakit geçirin 3 aylık olana kadar bari işe gitmeseydiniz iyiydi.

hazır değilseniz bekleseydiniz cocuk icin.. bi baba asla annenin yerini alamaz.. bu duruma simdiden alışsaniz iyi olur bence .
yoksa diger arkdaslarinda dedigi gibi ilerde annenizle yaşamak zorunda kalabilirsiniz

Tabi ki hayır ama psikolojim iyi değil demiyorum
Bugünlerde keyifsizim diyerek sıradanlaştırıyorum.
Ayrıca aramızdaki tatlı atışmayıda bitirmek adına
Benimle yada olumsuz yorum yapanlarla değilde kavganızı kendi içinizde bitirmenizi tavsiye ediyorum.
Bunu bir hemcinsime söylerken üzülüyorum ama ciddi manada evliliğinize zarar veriyorsunuz yapmayın
İyi geceler

Olumlu yorum yapanlara kalpler, öpücükler atmış.
Olumsuzlara da sana ne gibisinden konuşmuş.
Bana da sana çok güldüm yazmış :)
İyi olsun diye yazıyoruz ama onu bile farklı anlıyor.
Kötü yorumlara zaten kapalı.
O zaman bu konu buraya niye açıldı :D

Bebekten sonra hayat asla eskisi gibi olmuyor. Oncesinde bebegi ne kadar istesen de, kendini hazir sansan da o dunyaya gelince her seyin bambaska oldugunu goruyorsun. Tamamen sana muhtac kucucuk bir can. Ozellikle ilk bebekse neden agladigini anlayamazsin, o agladikca senin de aglayasin gelir...senden baska kimsede susmaz, durmaz. Hem fiziken hem de ruhen zorlu bir surec lohusalik ve en az bir yil, hatta daha uzun surebiliyor. Annenin hayatinda bebekle beraber bunca buyuk degisiklikler olurken baba eskisi gibi devam edebiliyor. Sende anneligin otomatik yuklu oldugunu ve sorunsuz devreye girecegini dusundugu icin senin mutsuzlugun, ondan beklrntilerini asla anlayamiyor. Sadece o degil, amnenin cevresindeki herkes annenin sikayetsis devam etmesi gerektigini, anneligin bu oldugunu soyler hatta. En yakinlarin bile, ayni seylerinyasamis olsa da kendi annen bile...burda da taslanmissin konu sahibi. Ama ben seni cok iyi anliyorum. Bebekten once konforlu bir hayat yasamis kisiler icin cok daha zor. Bir daha eski hayatina, tasasiz gunlere donus yok.ancak hep de ayni ilerlemiyor. Bebegin buyudukce simdiki baskiyi hissetmeyeceksin, alisacaksin. Cok daha keyifli bir hal alacak. Oglum 2 yasina girmek uzere. Uykulari cok daha duzenli artik ama arada gece uyanmalari oluyor bazen. O anlarda bnm de icimden canavar cikabiliyor. Uykusuz halde ise gitmek cok zor. O bile insanin sinirleini ziplatabiliyor. Burdaki mukemmel.anneleri okuyup da moralin bozulmasin. Hic kimse insta mom degil. Herkes benzer seyler yasiyor ama hafif ama agir. Bazisi kendine bile itiraf edemiyor, anca burda baskasina cemkiriyor, elestiriyor. Belki de boyle hafifliyor

😂😂😂canım sen ilk güzel şeyler yazıp sonradan niye bana bilendin anlamadım seni pek.Orgazm oldum bu arada.Güzeldi yazdım ya sevişmemiz icin konuma.Demek ki güzel gecmiş.Ben hem anne hem kadın hem çalışmak hepsinin bir arada olması erkeğin ise tek düze rahat olmasından bahsettim

Yaaaa ama siz yanlis anliyorsunuz neden bilenelim ki size ben de bu mesaji begendim mesela cunku hani olabilir yani bu da ese karsi sinir yapici bir sebep kotu bir sey degil ki. :( yine annenizin aslinda sinir bozucu davranislari olabilecegi tahminine de bozuldunuz ama kotu bir niyet yoktu yani belki boyle seyler de sizi icten ice sinirlendiriyordur seklinde tahminler yapildi sadece kimsenin sizi kirmak icin dedigini dusunmuyorum.

İşte böyle babaya çocuğu vermeyi eziyet zanneden zihniyet sonradan çocuğum benden ayrılmıyor yok eşim bebekle ilgilenmiyor diyor.Bebeği babasının uyutmasını benim çay icmemi ne kadar duygusallaştırdılar.Gören çocuğumu terk ettim sanar.Ağlayınca her annenin içi gider benim de gitti ama baba susturabiliyorsa bırak ben susturacam diye devreye girmenin anlamı ne.Bence çok saçma.Ama birçok kadın aynı kafada.Biraz okuyup öğrenmek lazım.

Ya bu konuda cok haklisiniz. Sanki o bebegi sokaktan mi getirdiniz kendi cocugu.

Dogumdan 1 hafta sonra esim ise basladi. Yaklasik 10 gun sonra da annemler yurtdisina dondu. Yani bu dediklerinizin hepsini ben tek basima yaptim.
Ne yemek yapip bebege yardimci olan es, ne de evi cekip ceviren anne vardi yanimda.
Bence ikisinin de degerini bilin ve hazir haksizlik yaptiginizin farkindayken kendinize ceki duzen verin.

Koltuk altlarını değil ama yatak altını silen kişi olduğum için cevap hakkımı kullanayım. 😃 Mecbur kaldım yaptım hiçte gocunmadım. Eşim hastalarla daha kaliteli ilgilenebilsin diye geceleri de uyandırmadım. Cocuk için sürekli kalkan bendim, eşimse sadece işini yaptı. Çok şükür kazandığı ile de yüksek bir standartta yaşadım. Sayesinde 2 sene misler gibi yan gelip yattım, evlat büyüttüm. Şu an kariyerime kaldığım yerden devam ediyorum, gayette iyi kazanıyorum şükür.
Bu arada siz neden bu kadar gaza geldiniz? 🤣 siz bizim yaptiklarimizi yapmazsınız olur biter...
Tebrikler, bu bir seçenek. Yaptığınızın kendi içinde bir mantığı var. Ama tablo sizin ki kadar parlak da olmayabilirdi. Sizin şansınız yaver gitmiş (binlerce kez maşallah) ama 2 sene uzun bir süre olduğu için iş pratiğini kaybeden ya da tamamen işini kaybeden hatta bu esnada kocasından da aldatma vs. gibi darbeler alan pek çook kadın var. Bu forumda neler okuyoruz. Günde kaç kadına sığınma evi tavsiyesi veriliyor, görüyorsunuzdur. Aldığınız bir risk yani.

Gaza gelmedim. Sadece bir üyenin yapamadıkları ya da yapmak istemedikleri üzerinden diğer üyelerin "ben lohusayken şunu yaptım, sezeryanlıyken bunu da yaptım onu da yaptım" demeleri çok tuhaf. Kusura bakmayın ama bu bana sadece ego tatmini olarak geliyor. Gaza gelmekten ziyade, "iyi aferin iyi yapmışsınız. İnşallah pişman olmazsınız" demek istedim sadece. Maalesef herkes şanslı azınlıkta değil. Kadınların uçak düşerken önce maskeyi kendilerine takmalarından yanayım, böylece çocuklarına ömür boyu daha sağlam destek olacaklarını inanıyorum. Hepsi bu.

Bence pasif agresif davranmayı çözmeye çalışabilirsiniz ama sebeplerinizde çok haklısınız. zaten olmasi gerekeni yapan erkek görünce onu ekstra olarak değerlendiren çok insan var. Bence çok yanlış. Buradaki yorumları da anlamadim. Kadınların çoğu kendi kendini zora sokuyor gerçekten.

Tebrikler, bu bir seçenek. Yaptığınızın kendi içinde bir mantığı var. Ama tablo sizin ki kadar parlak da olmayabilirdi. Sizin şansınız yaver gitmiş (binlerce kez maşallah) ama 2 sene uzun bir süre olduğu için iş pratiğini kaybeden ya da tamamen işini kaybeden hatta bu esnada kocasından da aldatma vs. gibi darbeler alan pek çook kadın var. Bu forumda neler okuyoruz. Günde kaç kadına sığınma evi tavsiyesi veriliyor, görüyorsunuzdur. Aldığınız bir risk yani.

Gaza gelmedim. Sadece bir üyenin yapamadıkları ya da yapmak istemedikleri üzerinden diğer üyelerin "ben lohusayken şunu yaptım, sezeryanlıyken bunu da yaptım onu da yaptım" demeleri çok tuhaf. Kusura bakmayın ama bu bana sadece ego tatmini olarak geliyor. Gaza gelmekten ziyade, "iyi aferin iyi yapmışsınız. İnşallah pişman olmazsınız" demek istedim sadece. Maalesef herkes şanslı azınlıkta değil. Kadınların uçak düşerken önce maskeyi kendilerine takmalarından yanayım, böylece çocuklarına ömür boyu daha sağlam destek olacaklarını inanıyorum. Hepsi bu.
Kendi adıma risk aldığımı veya şanslı olduğumu düşünmüyorum. 33 yaşında anne oldum, öncesinde de zaten yurtdışı da dahil ciddi bir tecrübem ve belli miktarda birikimim vardı. Evlenmeye gerçekten hazır olduğum zamanda evlendim, çocuğu da kocama güvenerek yapmadım hepsi bu... İstedim yaptım ama çocuk doğurdum diye hayattaki sorumluluklarimi 2. Plana atmadım. Anne olmayı düşünen her kadın çocuktan sonra hayatın artık başka bir yöne evrildiginin farkina varmalı . Zaten bunun farkına varamadiysa bana göre anne de olmamalı. Yorumumda sadece oldukça şanslı olduğunu ve kiymetini bilmesi gerektiğini yazdım. Okuduğum kadarı ile diğer yorumlarda da çok ekstrem birsey yoktu. Sadece ne sıkıntılar yaşadıklarını ve bunları yaşamadığı için makul davranmasını, fazla nazın aşık uyandırdığını yazmışlar.

Tamam anne olmuşsun kolay değil ama nedir bu ukalalık ?
Adam ne yapsın senin için çocuğu da mı o emzirsin ?
Annen yanındaymış zaten.
Senin şu yaptıklarını tek başına yapan nice kadınlar var.
Bana tavırlarınız çok itici geldi.
Dikkat edin de yarın bir gün boşanıyoruz diye konu açmayın.
Katılıyorum..

Üzgünüm ama yemek kıskanan insanlar hakkında görüşlerim aşırı aşırı olumsuzdur. Bir insan yemeğini paylaşamıyorsa ondan hayır gelmez derim maalesef .

Çocuk konusunda eşiniz gerekeni yapmış. Bi zahmet artık adamın yediği lokmaları saymayın da boğazına dizilmesin
Haklısın dediğim için mi uzatıyorsun😂ne istiyorsun tartışalım mı?
Yemeğimi paylaşmıyor değilim eşim boyu ve yapısı itibariyle hızlı ve çok yiyor.Fark etmiyor kim ne yedi ne kadar yedi.O an sinirle öyle söyledim.Hayır gelmez falan diye olayı abartmayın.

Kurban var diye benim annem 1 hafta kalmak zorunda kaldı kv. Gelecek sandim yakinimda oturuyordu surekli telefondan aradi yok gelim mi yemegin var mi uykum yok diyorum Allah yardim etsin gececek bugunler dedi . Moralim bozuldu gel demedim ben gel demedikce gelmedi en son esime sordu gelmeyim mi diye esim gel diyince yemek yapti sonra hemen gitti . Lohusamin tam ortasinda onlar tasinip memlekete gittiler . Ve yasadigim sehirdr kimse kalmadi . Hala kimse yok . Yazinca rahatliyorum 😁 da aklima gelince yazayim dedim

Yaaaa ama siz yanlis anliyorsunuz neden bilenelim ki size ben de bu mesaji begendim mesela cunku hani olabilir yani bu da ese karsi sinir yapici bir sebep kotu bir sey degil ki. :KK43: yine annenizin aslinda sinir bozucu davranislari olabilecegi tahminine de bozuldunuz ama kotu bir niyet yoktu yani belki boyle seyler de sizi icten ice sinirlendiriyordur seklinde tahminler yapildi sadece kimsenin sizi kirmak icin dedigini dusunmuyorum.
Yani aslında diyorlar ya ne dediğin değil nasıl dediğin önemli diye.Bazıları doğru konuşsa bile sinir bozucu oluyor sen diyince sinirlenmedim mesela haklı olabilir bu tahminler tabi annemle ara ara tartışıyoruz.Ama samanthaya alınmadım o mantıklı yazıyor takıldım sadece bana bilendin diye.Güldüm zaten.

Baba da sorumluluk alacak tabi.Bunda abes bir şey yok, yorumlara çok şaşırdım.Annelik içgüdüsel değildir.Bir çok kadın bu duyguyu sonradan kazanır.Bazıları kazanamaz bile.Ben kızım doğduktan sonra çok zorluk çektim.Şimdi düşünüyorum da eşim üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmese belki ciddi bir depresyona sürüklenirdim.Bugün kızım iki yaşında, ben çalışıyorum.Evden çalışmama rağmen eşim eve gelince mutlaka çocukla ilgilenir, bazen banyosunu o yaptırı mesela.Bu yardım değil sorumluluktur. Ebeveyn olmak kadın içinde erkek içinde sorumluluk demek.
Ama onun senin kokuna ihtiyacı var nasıl bırakırsın bebeği babasına.Yuh artık babası mı banyo yaptırdı yazık çocuğa😂İşte buradakilerin kafası bu.

Bebekten sonra hayat asla eskisi gibi olmuyor. Oncesinde bebegi ne kadar istesen de, kendini hazir sansan da o dunyaya gelince her seyin bambaska oldugunu goruyorsun. Tamamen sana muhtac kucucuk bir can. Ozellikle ilk bebekse neden agladigini anlayamazsin, o agladikca senin de aglayasin gelir...senden baska kimsede susmaz, durmaz. Hem fiziken hem de ruhen zorlu bir surec lohusalik ve en az bir yil, hatta daha uzun surebiliyor. Annenin hayatinda bebekle beraber bunca buyuk degisiklikler olurken baba eskisi gibi devam edebiliyor. Sende anneligin otomatik yuklu oldugunu ve sorunsuz devreye girecegini dusundugu icin senin mutsuzlugun, ondan beklrntilerini asla anlayamiyor. Sadece o degil, amnenin cevresindeki herkes annenin sikayetsis devam etmesi gerektigini, anneligin bu oldugunu soyler hatta. En yakinlarin bile, ayni seylerinyasamis olsa da kendi annen bile...burda da taslanmissin konu sahibi. Ama ben seni cok iyi anliyorum. Bebekten once konforlu bir hayat yasamis kisiler icin cok daha zor. Bir daha eski hayatina, tasasiz gunlere donus yok.ancak hep de ayni ilerlemiyor. Bebegin buyudukce simdiki baskiyi hissetmeyeceksin, alisacaksin. Cok daha keyifli bir hal alacak. Oglum 2 yasina girmek uzere. Uykulari cok daha duzenli artik ama arada gece uyanmalari oluyor bazen. O anlarda bnm de icimden canavar cikabiliyor. Uykusuz halde ise gitmek cok zor. O bile insanin sinirleini ziplatabiliyor. Burdaki mukemmel.anneleri okuyup da moralin bozulmasin. Hic kimse insta mom degil. Herkes benzer seyler yasiyor ama hafif ama agir. Bazisi kendine bile itiraf edemiyor, anca burda baskasina cemkiriyor, elestiriyor. Belki de boyle hafifliyor
Zaten kendi hallerinden memnun olsalardı bana lohusalıklarını anlatıp sonra da saldırmazlardı.Yaptılarsa bana mı yaptılar.Herkesin yapısı farklı.tşk ederim anladığınız için.

Eşimin koşuya çıkmasına değil bana haber vermemesine takıldım.O çıkabiliyorken benim bu lüksüm olmamasına kendimce üzüldüm adaletsiz buldum.Koşuya gidemem çünkü kızım sürekli acıkıyor ve kıyameti koparıyor.Zorunda olmadıkca biberon vermek istemiyorum benim kokumu alsın istiyorum gitsem de kafam rahat etmez aklım onda kalır.Ama eşimin kafası rahat bunu kıskanıyorum.

Ay buna hic kizmayin, bu annelikle yuklenen bir sey mi bilmiyorum,

Ben acayip kolay uyurum, otobuste ayakta uyumuslugum bile var ornegin, top patlasa da uyazmazdim, ama coxuklar bebekken nefes sesine uyanirdim, cocuklar yanimda olsun olmasin her sese uyanmaya basladim sonrasinda da zaten. Suan kucuk 4 yasinda, gecti o durum. Artik genetikten mi geliyor, hormonlar mi yapiyor, ne oluyor o ara bilemem, ama anne babadan cok farkli yasiyor hayati.

Bunu kabullenmek hatta kiymetini bilmek lazim. Sonradan edindigimiz tum bu farkliliklar, hatta aldigimiz kilolar bile bebegimize daha iyi bakmamiz icin.

Öncelikle bebeğinizi analı babalı büyütün. Ama siz doğuma gitmeden bir gün önce sanırım eşinizden bişey istemiştiniz su muydu ne tam hatırlamıyorum onu yapmamıştı diye buraya konu açmıştı uz aklımda kalmış. Her birimiz nazlı büyüdük bende bir evin bir kızıyım ama evlilik hayatında o nazı devam ettiremeyiz. Sizin değil bebeğinizin nazlı olma durumu var şuan. Eşinizi çok yıpratıyorsunuz bir gün çat diye soğudum ayrılalım diyebilir. Bu tavırlarınızı tez zamanda değiştirmeye bakın. Belki psikolojik bir destek alsanız iyi olur.

Olumlu yorum yapanlara kalpler, öpücükler atmış.
Olumsuzlara da sana ne gibisinden konuşmuş.
Bana da sana çok güldüm yazmış :)
İyi olsun diye yazıyoruz ama onu bile farklı anlıyor.
Kötü yorumlara zaten kapalı.
O zaman bu konu buraya niye açıldı :KK70:
Kendi patatesini kızartamayanlar anne oluyor gibi saçma şeyler yazarsan tabi komik olursun.Mantıklı iki cümle yaz ben de ciddiye alayım.

Kendi patatesini kızartamayanlar anne oluyor gibi saçma şeyler yazarsan tabi komik olursun.Mantıklı iki cümle yaz ben de ciddiye alayım.

Kendi patatesini kızartamayanlar demedim, sıcak patates kızartmasını yiyen lohusa var mı dedim :)
Algılamak istediğin gibi algılayıp sonra bana yürüme.

Back