Çocuktan sonra evliliğin Evrimi

Ben eşimle ne kavgalar ettim, neler yaptım ama olmuyo adam sıkıntıya gelemiyo geçen misafirliğe gittik durmamış ben diğer odadaydım sinirli sinirli nehir durmuyo şunu al diye üzerime bıraktı, neymiş onu dinlemiyomuş oynamıyomuş, 18 ayı bitti benim oğlum hala zahmetli eski günler bi hayal bence en azından bana öyle oldu dışarı çıkınca bile bin kavgayla dönüyoruz çünkü sorumluluk almıyo yapmıyo adam ama yapıyorum diyor

Bu konularda büyük mü konuşuyorum bilmiyorum ama hiç tahammülümün olmadığı şeyler.

Anne nasıl sorumluluğunu biliyorsam baba da bilecek.
Yoksa bıraksın babalık vasfını.

Dedirtmem çocuğuma baba falan.

Eğer sabredersenz bebeğiniz büyüdüğünde normale döner ilişkiniz. 1 yıl içinde daha iyi olursunuz tabi bu süreçte birbirinizi yipratmamaniz ve saygınızı kaybetmemeniz lazım.. normal bi süreç bu bi tek sizin başınıza gelmiş gibi dusunup kendinizi uzmeyin..

Evet sanırım ben de bu kervana katıldım. Evliliğim sıradanlaştı konuşmaz, konuşamaz olduk. Birbirimize dokunuşlarımız sınırlı bazen bana aniden dokununca irkiliyorum. Önceden film gecelerimiz vardı film izlemesek bile çok muhabbet ederdik şimdi bir bebeğim var. Henüz 6 aylık diş çıkarma döneminde gün boyu beni çok yoruyor bazen gece de öyle. Bazen işten geldikten sonra hoşgeldin dışında konuşmadan yatıyoruz
Ne mi değişti ?
-uyku büyük problem. Çocuk uyusa da ben de şöyle bir kestirsem diye resmen didiniyorum. Uyuyunca da batarya bitiyor bende
- evimize internet bağlandı. Daha önce onun ofisinde benim telefonumda olduğu için internete ihtiyaç duymamıştık. Çocuk olunca okulla alakalı işlerimi daha rahat bir şekilde görmem için bağlattık. Ama eşim eline tableti aldı mı kafasını kaldıramıyor arada çay istemesi hariç
- bebeğim kolikti sinirlerim bozuluyordu bazen o ağlarken ben de ağlama krizlerine giriyordum. Şimdi onlar yok ama fark etmesem de suratım asıkmış öyle diyor yani. Gülmüyormuşum
-sürekli onu artık sevmediğimi ima eden şeyler söylüyor. Bundan rahatsız olduğumu onu çok sevdiğimi sadece bazen bunaldığımı söylüyorum. O da bana ben bütün gün bin tane dertle uğraşıyorum çalışırken diyor bana rahat battığını ima ediyor, ben daha çok sinirleniyorum hiç konuşasım gelmiyor
- Bebek bakımında çok nadir yardımcı oluyor. Aşkım vallahi çok sıkıştım çocuğu tutar Mısın ya da mutfakta acil bir işim varsa. Çoğu Zaman döndüğümde çocuğu oyun halısında onu tablette buluyorum
-telefonu şifreli şifresini bilirim devamlı ortada ve sesli modda. Arayanlarla yanımda konuşur tablette de bir şey yok yani öyle bir şey yapabileceğini sanmıyorum ama bilmiyorum da
Yani kızlar şunları yazabilecek halim bile yoktu ama şu kısır döngüden Nasıl kurtulacağım bilmiyorum.

Kolik bebekler gerçekten çok zor yorgun ve bitkin olmanız normal ama evin islerini boşverin sadece yemek bulaşık yeter birkaç gün. eşinize sorumluluk vermeye çalışın çocuk tamamiyla size bağımlı olursa bu hep böyle devam eder

Mesela mama yiyorsa eşiniz yedirsin sallasın hoplatsın uyutmaya çalışsın 6 aylık bebek artık sevilmekten falan anlar oyalamaya çalışsın. siz de o arada ikiniz için birşeyler hazırlayın çocuk ağlasa da sizin çabanızı görür bence eşiniz

Aranıza mesafe girmemesine dikkat edin bu geçici bir dönem inşallah kısa zamanda atlatırsınız :super:

Bende 35 gün oldu doğum yapalı aşırı asabiyim.. 2 günlük lohusayken annesi kaynanam yani evimde kavga çıkardı oğlunu anneme benim anneme karşı kışkırttı ağza alınmayacak laflar söyletti gülüyo bide pis kadın..
Geçen gün telefonda kavga ettim..
Kaynanam bana oğlunu 3 saat sancıyla doğurduğunu sen doğum mu yaptın gittin kesip çıkardılar çocuğu annemisin dedi.. Oysa ki ben 6 senelik evliliğimde 4 kayıp yaşadım 5.gebeliğimde 9 ay kan iğnesi son 3 ayda o iğnenin yanına 2 çeşit insülin ve günde 7 kez parmaktan kan ölçümü yaptım.. Kaynanam bakamazdı bile iğne vururken ben kendime odadan çıkardı bize geldiğinde..
Bende eşime annesini evimde istenediğimi bana söylediklerini anlattım ve ona gitmeyeceğimi söyledim..
Eşime aşırı kızgınım etrafımda olmasada olur anneme söyledikleri iğrendirdi beni soğudum ondan sinir oluyorum eşime..
Düzelirmiyim bilmem.. Ama annesini evimde istemiyorum gitmekte istemiyorum..
Kaynanam Eltimle kavga ediyo haberim yok millete büyük gelin yaptırıyo diyomuş.. Kiralık ev bakıyorum ona kimse koşturmaxken beni kötülüyomuş.. Hamileyken eşimi hep doldurdu bana karşı kendi gelmedi düşük tehilkrm vardı işi bıraktım yatıyordum evde 9 ay noyunca uğramadı yardıma gelmedi bile.. Geri adım atmayı düşünmüyorum..
O ne demek ya? Sezeryan doğumun bormalden ne kadar zor olduğunu herkes söylüyor. O dikişler Nasıl acıyor günlerce öksüremiyorsun bildiğin ameliyat oluyorsun

Evet cnm eşine diceksinki bu bebek seninde bebegin bakacaksin rica minnet nedir ya.ben bkmadan usanmadan anlattım ve alistirdim uyutur yemek yedurir oynatır öyle yagms yok.ha birde guleryuz bekliyor senden oldu cnm başka.kendine köle mi almış bebek bakmak hele de alti aylık bebek kolay mi.eşine sorumluluk ver onu kaybetme korkusu sarmış seni.onun yokmu seni kaybetme korkusu bu çocuklar saksida mi yetişiyor fedakarlık sa oda yapacak.çünkü oda baba oluyor hatirlat bunu.
Sana bişey diyimmi kendine zaman ayır uyu uyku gibisi yok bırak işi gücü kocayida bırak bebekle beraber uyu.enerji lazım eski günler birsure tatile çıktı nerde film izlemek oturmak yemek ve çay molasi veriyordum kizim küçükken.şimdi 17 aylik olacak en film izleyip geziyoruz artık ama yürüdüğü için bütün gün ayakta peşinde yim heryeri karıştırıyor en tehlikeli zamanları napcsn çocuk sorumluluk istiyor ama babalarda sorumluluk sahibi OLACAK....En Büyük KK
Ben de bıraktım artık 2 yıllık evliyim gece yatmadan asla bir bardak bile bırakmazdım tezgah üstünde. Şimdi akşam yemeği yeniyor bulaşık kalıyor üstüne sabah kahvaltı esiliyor yine kalıyor o akşam yemek yapmaya girdiğimde topluyorum o derece fena haldeyim. Böyle olmasından ben de rahatsızım ama vaktim yok

Ben de bıraktım artık 2 yıllık evliyim gece yatmadan asla bir bardak bile bırakmazdım tezgah üstünde. Şimdi akşam yemeği yeniyor bulaşık kalıyor üstüne sabah kahvaltı esiliyor yine kalıyor o akşam yemek yapmaya girdiğimde topluyorum o derece fena haldeyim. Böyle olmasından ben de rahatsızım ama vaktim yok

Tezgah tertemiz oldu mu kimse madalya takmıyor malesef bize kardeş :KK12:

O ne demek ya? Sezeryan doğumun bormalden ne kadar zor olduğunu herkes söylüyor. O dikişler Nasıl acıyor günlerce öksüremiyorsun bildiğin ameliyat oluyorsun
Resmen birksçgün önce öyle dedi hanım beğenmedi doğum şeklimizi.. Her zaman diyo ne zahmetle doğurmuşmuş bizim analarımız doğurmadı sümkürdü sanki onada dedim.. Kadın ilk doğum yapan kişi ya..eve sokmamaya ve gitmemeye niyetliyim.. Onun yüxünden kafayı kırcam senelerdir sus sus.. Kanser etti kocasını çeneyle kaynana öldürdü şirret kadın..

Biz ilk ay hem bebegi hem de birbirimixi acayip yadirgadik...
sonradan yavas yavas rayina oturdu....
cinsellik de artik oturdu biraz daha...
nasil basardim bilmiyorum ama hem hamilrlikte hem sonrasinda ilgisi hep bendeydi...
Ama sanirim vurdumduymaz oldum ben biraz
kacan kovalanir misali

Bugünkü gelişmem daha kırkımız çıkmadı Beyfendi herzamanki gibi annesi ayağına çağırıyo bizi götürmek istedi bebeğimle..neymiş babaanneye gitmiycekmiymişiz.. Bende daha geçen gün telefonda kavga ettik annen bana çocuk mu doğurdun sen dedi daha da anana gitmem dedim.. Torununa bile laf ediyo dedim..
Beyimiz bana ne desin kardeşim yanımda annemle diğer kardeşim mutfakta sen hele bir Annenlere git dedi görüşcez ordan giyinip çıktı.. Bende msj attım ağzıma geleni..

Aynen senin gibiydim bende suan ise daha rahatim bunun ucun bi uc uil sabir etmen lazim. Senin esininde destegi onemli al karsina konus bebekle fazla vakit gecirmwsini sagla alissin birazz

Evet sanırım ben de bu kervana katıldım. Evliliğim sıradanlaştı konuşmaz, konuşamaz olduk. Birbirimize dokunuşlarımız sınırlı bazen bana aniden dokununca irkiliyorum. Önceden film gecelerimiz vardı film izlemesek bile çok muhabbet ederdik şimdi bir bebeğim var. Henüz 6 aylık diş çıkarma döneminde gün boyu beni çok yoruyor bazen gece de öyle. Bazen işten geldikten sonra hoşgeldin dışında konuşmadan yatıyoruz
Ne mi değişti ?
-uyku büyük problem. Çocuk uyusa da ben de şöyle bir kestirsem diye resmen didiniyorum. Uyuyunca da batarya bitiyor bende
- evimize internet bağlandı. Daha önce onun ofisinde benim telefonumda olduğu için internete ihtiyaç duymamıştık. Çocuk olunca okulla alakalı işlerimi daha rahat bir şekilde görmem için bağlattık. Ama eşim eline tableti aldı mı kafasını kaldıramıyor arada çay istemesi hariç
- bebeğim kolikti sinirlerim bozuluyordu bazen o ağlarken ben de ağlama krizlerine giriyordum. Şimdi onlar yok ama fark etmesem de suratım asıkmış öyle diyor yani. Gülmüyormuşum
-sürekli onu artık sevmediğimi ima eden şeyler söylüyor. Bundan rahatsız olduğumu onu çok sevdiğimi sadece bazen bunaldığımı söylüyorum. O da bana ben bütün gün bin tane dertle uğraşıyorum çalışırken diyor bana rahat battığını ima ediyor, ben daha çok sinirleniyorum hiç konuşasım gelmiyor
- Bebek bakımında çok nadir yardımcı oluyor. Aşkım vallahi çok sıkıştım çocuğu tutar Mısın ya da mutfakta acil bir işim varsa. Çoğu Zaman döndüğümde çocuğu oyun halısında onu tablette buluyorum
-telefonu şifreli şifresini bilirim devamlı ortada ve sesli modda. Arayanlarla yanımda konuşur tablette de bir şey yok yani öyle bir şey yapabileceğini sanmıyorum ama bilmiyorum da
Yani kızlar şunları yazabilecek halim bile yoktu ama şu kısır döngüden Nasıl kurtulacağım bilmiyorum.
öncelikle eve girince telefon tablet vs kullanmasına müsade etmeyeceksin. madem yorgun, bir yandan tv izler, yemek yer ve dinlenmiş olur.
sonra bebeğin karnı tok, altı temizse ona ver ve sen ne istiyorsan onu yap.
bebek ağlıyor durmuyor ne istiyor vs gibi bahanelerini duymazdan gel. ne bileyim, senin de çocuğun, dilini öğrenmeye çalış de.
yemeği sen yapıyorsan masayı o kursun toplasın, makineye dizsin.
bilmiyorum yapamıyorum vs derse duyma. her şeyi yapabilen erkek milleti, bunu da yapar, bahanelerini kabul etme.

Ne mi değişti ?

Kendim actim sandm konuyu benimde bebegim kolikli bir bebek ve sutumu.sagarak veriyorm uykusuzluktan zombi gibiyim evlilik hayatim ve kendi hayatim bitmis gibi hissdiyirm aynaya bakasim bile yok daginik saclarim uykusuz cokmus gozaltlarim :(

Bizim daha çocuk doğmadan değişti ağlayasım var bi insan en mutlu olması gereken şeyden bazen istememezlik yapar mı.....

Kendim actim sandm konuyu benimde bebegim kolikli bir bebek ve sutumu.sagarak veriyorm uykusuzluktan zombi gibiyim evlilik hayatim ve kendi hayatim bitmis gibi hissdiyirm aynaya bakasim bile yok daginik saclarim uykusuz cokmus gozaltlarim :KK43:
Ne kadarlık bebeğin ? Seni çok iyi anlıyorum ben de hep sağarak verdim

Ne mi değişti ?
Cok cok haklisin.. Benim de ikizlerim var 8 ayliklar. Inan annemle ikimiz bakiyoruz ama cookk yoruluyorum.bende de sinir harbi oluyor. Cocuklardan bikiyorum bazen.birisi diş de cikardi.. Demem o ki cocuk cok sorumluluk gerektiriyor. Ha ben ev isi_temizlik yapmiyorum ama olsun gun icinde iki bebegin viyaklamasi,sorumlulugu beni cok yoruyor.
Esimin sinavlari var,max 1 saat cocuklara vakit ayirir..

Ama mesela obur ay isbasi yapacagim.bebeklerimi 1hafta annemize birakip tatile cikacagim esimle. Hamileligimden beri ilk tatilim olacak. Hem de esimle basbasa 2.5 yildir biryere gidemedik.
Haftada 1_2defa disari cikiyoruz gezmeye.bazen ikizlerimizi de aliyoruz.daha 1 kere sinema,1kere lunapark yaptim cocuklardan sonra.
Insan cok bunaliyor esinden de eskisi gibi ilgi goremeyince.biz de yine de birbirimize vakit ayirmaya caliyoruz..
Siz de ufak kacamaklar yapsaniz? Yorulmaniz, bunalmaniz cok dogal..

Bunlarin ustune birde calisan aksam eve yorgun gelen kadin ekleyin.evrimlesmeden cikip baska bir boyuta girmis evlilik cikiyor ortaya

Ben de eşinizin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. Bebek bakımında size yardımcı olmalı . Benim de 4 aylık bebeğim var. Günün çok erken saatlerde başladığını keşfettim, bölük porcuk uyuyorum evet ama esimle yine ayniyiz. Çünkü yardimci oluyor çok sukur.

Back