Çocuktan sonra evliliğin Evrimi

bu once ufak ufak kendısını dahıl etmemle basladı
sımdı kendısı ben soylemeden yapılması gereken ne varsa yapıyor
bence sorumluluk vermelısın
bıberonla beslenıyorsa aksamları bıberonları yıkamak bıberonla beslemek ve gazı cıkarmak onun gorevı olsun mesela
dınlenmelısın kı sutun olsun

Size bebek için yardım edecek bir yakınınız yokmu, aslında değişen şey biz anne olunca sorumluluğu üstümüze alıyoruz ,tüm vaktimizi bebeğimiz ev işlerine ayırıyoruz, o sırada eşimizi unutuyoruz ona vaktimiz kalmıyor bir köşede bırakıyoruz
Mesela eşiniz ev işinde yardimci olsun, bebeği gezdirsin, sana yardımcı olsun erkekler onu düşünmez ona tatlı dille hayatım şunu yaparmısın öğle alıştır
Kv ile aynı sokakta oturuyoruz. Mesela haftada bir ona iki üç saat bırakıp dışarı çıkıyorum alışveriş yapıyorumm kuaföre gidiyorum vs kafamı ben dağıtıyorum ama eve gelince kaos yine başlıyor yatana kadar
Mesela daha bir saat önce uyuttum bebeğimi şu an yine sallıyorum dişi acıyor herhalde :/
Eşimse horul horul uyuyor

bu once ufak ufak kendısını dahıl etmemle basladı
sımdı kendısı ben soylemeden yapılması gereken ne varsa yapıyor
bence sorumluluk vermelısın
bıberonla beslenıyorsa aksamları bıberonları yıkamak bıberonla beslemek ve gazı cıkarmak onun gorevı olsun mesela
dınlenmelısın kı sutun olsun
Malesef sütün 3.5 aylıkken kesildi. Bir taraftan da okuyorum sınav stresinden kesildi bir daha da veremedim
Mama ile besleniyor. Nedir Nasıl yapılır kaç ölçek içer bilmez

Malesef sütün 3.5 aylıkken kesildi. Bir taraftan da okuyorum sınav stresinden kesildi bir daha da veremedim
ogrenır
herseyı sen yaptıgın ıcın nasılsa yapan var dıye rahat sana fazla guvenıyor
dekı okadar yoruluyorum kı gunduz bebekle ılgılenemıyorum kendımden degıl onu dusundugumden yardım etmelısın de
eger bu etkıleyecek gıbı degıl se
mutfaga cagırıp gun boyunca ozledım ben surda sunu hazırlarken sende su bıberonu yıkarmısın senı gormus sohbet etmıs oluruz de ;)
eger oda ıslemıyorsa panıklet
cocuk agladıgı zaman abartılı bı sekılde kos kos kos bıberonu yıkanmalı hemen ben bebısı susturım de :D lazım degılse bıle yıkamıs olsun
bı kere elı degdımı bebek ısıne sonra alısır hep yapar
:)

ogrenır
herseyı sen yaptıgın ıcın nasılsa yapan var dıye rahat sana fazla guvenıyor
dekı okadar yoruluyorum kı gunduz bebekle ılgılenemıyorum kendımden degıl onu dusundugumden yardım etmelısın de
eger bu etkıleyecek gıbı degıl se
mutfaga cagırıp gun boyunca ozledım ben surda sunu hazırlarken sende su bıberonu yıkarmısın senı gormus sohbet etmıs oluruz de :KK66:
eger oda ıslemıyorsa panıklet
cocuk agladıgı zaman abartılı bı sekılde kos kos kos bıberonu yıkanmalı hemen ben bebısı susturım de :KK70: lazım degılse bıle yıkamıs olsun
bı kere elı degdımı bebek ısıne sonra alısır hep yapar
:)
Bazen besleme görevini ona veriyorum bebeğim beslenirken hemen dikkati dağılıyor sağa sola bakınıyor o da iyi tamam yemiyor daha diye bırakıyor bir geliyorum mama soğumuş aa yemedi mi diyorum istemedi diyor gidiyorum yenisini yapıp kendim yediriyorum yiyor sonra benden yemiyor demek ki diyor daha da çekiyor kendini

Bazen besleme görevini ona veriyorum bebeğim beslenirken hemen dikkati dağılıyor sağa sola bakınıyor o da iyi tamam yemiyor daha diye bırakıyor bir geliyorum mama soğumuş aa yemedi mi diyorum istemedi diyor gidiyorum yenisini yapıp kendim yediriyorum yiyor sonra benden yemiyor demek ki diyor daha da çekiyor kendini
ooo sorumluluktan kacıyor ozaman baya
ıstemedıgı bıseyıde zorla yaptıramayız bunu kendısı severek yapmalı
sen dogur ben sadece canım ısteyınce severım mantıgı olmamalı

ozaman bebısın bıraz daha buyumesı ıcın sabretmen gerekıyor
allahdan zaman cabuk gecıyor...
her fırsatı kendıne ayırıp basıt aparatıf yemekler yapıp zaman kazanabılırsın
ya da bı haftasonu 1 haftalık cesıtde yemek yapıp :D hergun bırını ısıtıp yıyebılırsın
bebek uyudugu an kesınlıkle sende uyu ne ısın olursa olsun bosver ev kırlensın sen dınlen yeterkı
senın dınlenmen guc toplaman en onemlısı

uzulme evet cok zor ama zaman gecıyor cocuklar cabuk buyuyor
bu anların bıle tadını cıkar bıdaha cocuk yapana kadar goremıceksın degerlı anlar oyle dusun

cok sinir bozucu ve yıpratıcı oluyor o sevımlı bebek cınnet gecırtebılecek kadar yorabılıyor :) ama gecıcek

Valla dogum hikayesine bir sey diyemeyecegim ama eger esin ilgili bir babaysa degil tuvalete gitmek uzun uzun kopuklu banyolar yapmaya bile vaktin olur. Tamamen esine bagli.

bence bu esle alakalı :)
ıstedıgım kadar wc de banyoda vakıt gecırebılıyorum esım eve gelır gelmez benım annelık mesaım bıtıyor tamamen herseyle esım ılgılenıyor mesela
Yani wc ve banyoda istediğim kadar vakit geçirebilmek bir nimet olacak diyorsunuz:olamaz:

Yani wc ve banyoda istediğim kadar vakit geçirebilmek bir nimet olacak diyorsunuz:olamaz:
:D :D :D
e bı sure oyle tabıkı :D
ama varya
aglıyo aglıyo aglıyor
goz goze geldıgımız an bı anda guluyor :D
o varya o gulucuk
kıyamet kopsun umrun olmuyor ınankı hepsıne deger :D

Kızım yarın 6. ayını bitirecek ve şu 2 hafta hariç hayatımın en iyi 6 ayını yaşamış olabilirim kızım ve eşim açısından. Şöyle örnekleyeyim;eşim eve geldiği zaman üzerini değiştirip direkt kızımı alır,onlar zaman geçirirken ben yemekleri hallederim sonra kızım bana geçer eşim salatayı yapar masayı hazırlar. Yemekten sonra ben kızımı alır geçerim eşim ortalığı toplar daha sonra üçümüz beraber takılırız. 2 saat boyunca oyun halısında tepindiğimizi hatırlıyorum kızımızı güldürmek için:KK70:
Geceleri de kızım 2 kez kalkar,biri 1 gibi diğeri 3 civarında. 1'de zaten ayakta olurum,3'te de eşim ilgilenir.
Doğumdan hemen sonra açıkça konuştum,"çocuğu tek başıma yapmadım beraber bakıcaz bak benim üstüme yıkmak yok ayrıca çocuğun baba sevgisine de ihtiyacı var" dedim. İtiraz etmek biraz yürek ister tabi:KK70:

Ama bunlar her evlilikte oluyor mesela eşim de mükemmel değil. Gece kızımın altını değiştirecekken çocuğun altını temizlemiş sonra oyuna dalmış bezlemeden. Uyandım çocuk deli gibi ağlıyor. "Sen napıyorsun bu çocuğun hali ne" dedim, "fark etmemişim ya bezlesene altını" dedi. :KK20:

Bizim kadar ilgilenebilmeleri bana biraz ütopik geliyor yani bir yerde bir şeyi kaçırıyorlar işte ama siz öyle bırakmayın her yükü sırtlanmaya çalışmayın. Olduğu kadar deyin. Zorlandığınızı fark ederse o kadar tepkisiz kalmaz diye düşünüyorum.

işe interneti kesmekle başlayın bence.
hadi çocuk onun elinden yemek yemiyormuş eşiniz öyle söylüyor ya. o zaman evinizle ilgili sorumluluklar verin. hem ev işleri hem çocuk bakımı size de yazık ama.
ya da baktınız ev işi yapmaya da gönlü yok. yetişemiyorum deyin ve bir kaç gün yemek yapmayın bakın bakalım açlığa dayanabiliyor mu yoksa el mahkum deyip bir şeylere el atacak mı.

İşte bu yüzden bebek istemiyorum sanırım.

Bırakın bebeği eline, pış pışlamayı öğrensin. Emzirin verin. Bu ne rahatlık.

Tableti de siz alın. Bakalım nasılmış.
Eşiniz hiç olgun biri değil bence.

Gecenlerde esim yemek yerken film acayim mi dedi. Oyle bir luksumuz var mi dedim :D

Ama ne yapti, oglumuzun altini degistirip gazini cikartti ve uyuttu. Biz de misirimizla o luksu yasadik.

Yalniz cocugum oldugundan beri ilk iki hafta disinda hic falanca seye vaktim olmadi demedim. Normalde nasilsa aynen devam ediyoruz. 40'i cikmadan piknik bile yaptik.

Ben 3 günde kafayı yedim 7/24 bir çocuğa dayanıp hala sağlıklı giden bir evliliğin olması bana artık imkansız geliyor.

Allah Tüm ana babaların yardımcı olsun diyebilirim size sadece... Gerçekten inanılmaz yorucu yıpratıcı zor zanaat yani, ve gittikçe berbatlaşan evliliğimde artık anlamsız.

Benimde bebeğim 5 aylık ben tek bakıyorum ve dediginiz gibi bizde konusamiyoruz. Eskisi gibi değil.. Bazen çok bunalıyorum bebeğimi ona bırakıp evden çıkıp bir nefes almak istiyorum ama yapamıyorum. Bundan sonra böyle mi olacak.diye içimde korku var.
Su an ben yatagimdayim o ise Tv odasında.

Bende 35 gün oldu doğum yapalı aşırı asabiyim.. 2 günlük lohusayken annesi kaynanam yani evimde kavga çıkardı oğlunu anneme benim anneme karşı kışkırttı ağza alınmayacak laflar söyletti gülüyo bide pis kadın..
Geçen gün telefonda kavga ettim..
Kaynanam bana oğlunu 3 saat sancıyla doğurduğunu sen doğum mu yaptın gittin kesip çıkardılar çocuğu annemisin dedi.. Oysa ki ben 6 senelik evliliğimde 4 kayıp yaşadım 5.gebeliğimde 9 ay kan iğnesi son 3 ayda o iğnenin yanına 2 çeşit insülin ve günde 7 kez parmaktan kan ölçümü yaptım.. Kaynanam bakamazdı bile iğne vururken ben kendime odadan çıkardı bize geldiğinde..
Bende eşime annesini evimde istenediğimi bana söylediklerini anlattım ve ona gitmeyeceğimi söyledim..
Eşime aşırı kızgınım etrafımda olmasada olur anneme söyledikleri iğrendirdi beni soğudum ondan sinir oluyorum eşime..
Düzelirmiyim bilmem.. Ama annesini evimde istemiyorum gitmekte istemiyorum..
Kaynanam Eltimle kavga ediyo haberim yok millete büyük gelin yaptırıyo diyomuş.. Kiralık ev bakıyorum ona kimse koşturmaxken beni kötülüyomuş.. Hamileyken eşimi hep doldurdu bana karşı kendi gelmedi düşük tehilkrm vardı işi bıraktım yatıyordum evde 9 ay noyunca uğramadı yardıma gelmedi bile.. Geri adım atmayı düşünmüyorum..

Evet cnm eşine diceksinki bu bebek seninde bebegin bakacaksin rica minnet nedir ya.ben bkmadan usanmadan anlattım ve alistirdim uyutur yemek yedurir oynatır öyle yagms yok.ha birde guleryuz bekliyor senden oldu cnm başka.kendine köle mi almış bebek bakmak hele de alti aylık bebek kolay mi.eşine sorumluluk ver onu kaybetme korkusu sarmış seni.onun yokmu seni kaybetme korkusu bu çocuklar saksida mi yetişiyor fedakarlık sa oda yapacak.çünkü oda baba oluyor hatirlat bunu.
Sana bişey diyimmi kendine zaman ayır uyu uyku gibisi yok bırak işi gücü kocayida bırak bebekle beraber uyu.enerji lazım eski günler birsure tatile çıktı nerde film izlemek oturmak yemek ve çay molasi veriyordum kizim küçükken.şimdi 17 aylik olacak en film izleyip geziyoruz artık ama yürüdüğü için bütün gün ayakta peşinde yim heryeri karıştırıyor en tehlikeli zamanları napcsn çocuk sorumluluk istiyor ama babalarda sorumluluk sahibi OLACAK....En Büyük KK

Öğretirsen öğrenir başına kalırsa yapar

Kv ye değil babasına bırakmalısın

Bebeği tuvalete giderken değil rutin yaşantıda da baba ile paslaşmalısın

Birinden dinlemiştim evde yardımcı vardı adam tuvalete giderken ona ver o baksın diyormuş kadın bebeği o mu yaptı demiş

Esim ne kadar iyi bir es olsa da ona evde ne kadar yoruldugumu yanlatamiyorum. Calisiyor cok yorgunum diyor bende diyorum . Kavga basliyor. simdi dönüp baktigimda olmayacak seyleri stres yapmisim diyorum.
Ikinciye hamileyim ve cok farkli olacak hissediyorum.
Hic birsey yapamasa bile göbeginin üzerine birakip giderdim bebegi disarda hava alir alir gelirdim. emzirince zaten hep bana bagli oluyor.
Erkekler de birer bebek sanki sanki. Hep en güclü olmak zorunda olan kisi benim evde. Yaptigim seylerin hakki zaten ödenmez. Ama esimi de öyle kabul ettim. Elinden gelen bu kadar adamin yoksa strese giriyor yapamiyorsa.
Ikinciye hamileyim dedigim gibi. Idmanli oldugum icin daha kolay gecer umarim.
ama bebegin ilk senesi zaten ne olursa olsun zor, hele ki yalnizsan.

Back