- 19 Kasım 2018
- 4.087
- 6.959
Benim de annem beni bir gram anlamadı. Bir sen doğurdun sanki diye başlayan cümlelerle sürekli ruhumu yaraladi. Eğer yanımda o değil de profesyonel bir bakıcı olsaydı, ben çok kolay atlatırdim bu süreci, kendimi tanıyorum. Ama malesef hem ufak bir yerde yaşıyor olusumuz hem de pandemi nedeniyle bakıcı durumu hayal oldu ve anneme mecbur kaldim.. Allah kimseyi kimseye mecbur etmesin.Gerçekten herkes çok kolay bir süreçmiş gibi rol kesiyor resmen.
Çevremden de gönder biz bakarız gibi şakalar duyunca daha da sinirleniyorum sanki dünyanın en kolay işi de bir ben gerizekalı becerememiş gibi.
Herkes mükemmel anne sevgi yumağı bir ben zalim.
Sinirlerim tepeme çıkıyor insanların arasında artık. Beni rahat bırakın diye avazım çıktığı kadar bağırasım geliyor.
Sürekli yattığım dönemde ya da hastanede bunaldığımda da annem hep aynı yaklaştı bana.
Şükret, sürekli yatan hastalar napıyor, sen birkaç güne dayanamıyorsun.
Ya ben kimsenin acısını kucumseyip benimki daha da zor demedim ki zaten Allah yardım etsin ama herkesin eşiği farklı. Bir baskasinin normal karşıladığı şey bir başkasının canına kiymasina sebep olabiliyor bu kadar uç aslında duygularımız bu kadar farklıyız.
Annemin bu huyunu hiç sevmedim hep aynı şeyi yapıyor.
Bebek ağlıyor mesela biz eşimle bir tepki veriyoruz kendimizce komik geliyor falan annem hemen araya giriyor çocuk ağlayacak da uykusuz da kalacaksınız büyüyüp gidecek. Sanki biz bu bebek niye ağlıyor biz ağladığını bilmiyorduk gibi bir tepki vermişiz.
Gerçekten tahammülüm kalmadı.
Aylardır eşimle yalnız değiliz her şeye dahil oluyor tamam Allah razı olsun o da düzenini bozdu geldi ama benim düzenim değişti. Eski zamanlarıma dönmek istiyorum artık.
Çevremdeki insanlara gelince. Çok kişiyi sildim. Kalbimden. Çünkü hickimse gerçek anlamda bana nasılsın demedi. Nasılsın, nasıl hissediyorsun? Ya da şuanda zorlaniyorsundur, ama geçecek demedi. Ki çogu da anne olmuş insanlar. Ben kendi yalnızlığında kendim başa çıktım şeyle. O yüzden kimseye kalbimi açmıyorum.