Tamam da zaten herkes sizin gibi hep olumlu, çiçek böcek kişiler olduğu için insanlar olumsuz noktalara odaklanamıyor.toplum diyor ki evleneceksin, toplum diyor ki çocuk yapacaksın, herkes diyor ki bunu böyle yapmalısın.bu şekilde güzel oluyor. Kimse de çıkıp anne olduğuma pişmanım hayatım rezil oldu keşke yapmasaydım diyemiyor, sen de yapacaksan 100 defa düşün pişman olursun diyemiyor.neden çünkü hayata sizin dediğiniz gibi çok olumlu bakan, hümanist insanlarız.kimse çocuk yapma manyak mısın diyemiyor.kimse kötü güerden bahsedemiyor, kimse farkli bir çizgiyi savunamıyor.şu durumda geçecek demek yerine kimse aklınxan zorun mu vardı neden yaptın diyemiyor.zaten bu yüzden bütün kadınlar hayatı si..lse de çocuk yapmaya devam ediyor.
Bu tarz konular insanların bunu düşünmesi için fırsat da değil mi peki?
Gerçekten bu sorumluluğu kaldıramayacak insanlar "amaan geçecek olsa da ben bunlara gelemem istemiyorum çocuk mocuk" diyebilir.
Eminim vardır.
Anne olmak istemeyip bu konuları gördükçe haline şükreden de vardır eminim.
Çocuk artık hayatın genel akışında olması gereken bir şey muamelesi görüyor.
Oysa ben de öyle olmadığını düşünüyorum.
Ciddi karar verilmesi gereken bir şey.
Gerçekten bunun ne kadar önemli bir şey olduğunu bilen insanlar anne baba olmalı.
Her çocuk sahibi olan pişman olacak ya da olmayacak diye bir şart yok ki.
Bu tamamen kişisel.
Şimdi iyi ki olmuş diyorum ama demeyedebilirdim bu da çok insani..
Bu süreçleri geçirip ikinci çocuğu isteyen bir sürü insan var.
Dikiş yapmayı çok öğrenmek istediğinizi varsayalım. Bu süreçte birçok kez elinize iğne batacağını bilirsiniz yeri gelir belki sinirden ağlarsınız elleriniz mahvolur ama yine de o sürece girersiniz ve o ise devam edersiniz.
Bilmiyorum bana onun gibi geliyor.
Her şeye giriştiğimizde zorluğu da beraberinde gelir.
Okul okuyan da kendince sıkıntı çeker. Uykusuz kalır, belki eglenemez yılları sadece ders çalışarak geçer.
Kimse okumayın demiyor.
İnsanlar okumaya devam edecek.