- 26 Aralık 2017
- 6.617
- 8.587
Ben sizi gayet iyi anliyorum cok bebek sevip heyecanla bekledigim.halde bi bebegin bi canin sorumlulugunu tasiimak aktif hayatinizin birden degisip duraganlasmasi ve ardindan sadece ev bebek ikileminde kalakalmak degisik bi his su an lohusa psikolojisiyle yaziyorsunuz bunlari daha sonradan fikrinizin duygularinizin 90 derece degisecegine eminim ama.bu donemde lutfen biraz daha sakin olun ve bunlari dusunmemeye calisin ki sizde hasar birakmasin. Gule gule buyutun guzel.bebeginizi daha yazacak cok seyim.vardi ama 4.5 aylik bebegim agliyorBazılarınız neye göre yorum yapıyorsunuz ben anlamıyorum.
Bakın şu konuda kimseyi konuşturmam, bebeğime gayet iyi bakıyorum ve bir çok anneden de iyi baktığım eminim. Bakma konusunda endeşem yok çünkü fazlasıyla yapıyorum.
Evet hiç bir zaman çocuk istemedim çünkü bir çocuğu hakkıyla büyütmenin ciddi zor olduğunu biliyorum ve görüyorum. Allah rızkını verir diye bir durum da yok. Bakın bebek doğmdan 15 gün önce eşimin işten çıkış haberini aldık. Maddiyatı düşünmeyiz derken şimdi en büyük problem oldu.
İçim merhamet dolu ona karşı. Annem geldi 10 günlüğüne, 5. Günü bugün daha ğladığını duymamıştı bugün kendsi ağlatana kadar çünkü mızırdnmaya başlayınca uykuda dahi olsam ışık hızıyla ihtiyacını karşılıyorum. Süt olsun diye her kalkmamda bir şeyler içiyorum, uykulu uykulu oturup sıcak çaylar demliyorum gecenin bir saati. Yani gayet fedakar bir insanım. Haliyle bu kadar düşünmek, bu kdar çocukla meşgul olmak beni yoruyor. Eski bomboş sadece kendimi düşündüğüm hayatımı arıyorum. Bu hissin ve mutsuzluğun da geçmesini istiyorum. Madem bakabiliyorum neden mutsuzum diye de mutsuz oluyorum.
Başkalarının müthiş annelik duygusu beni ilglendirmez, sizlere doğunca ulvi bir duygu bahşedilmiştir bana bahşedilmedi. Dünyam pembe olmadı. Ona rağmen iyi idare ettiğimi düşünüyorum tek eksiğim bu hayata alışabilmek...
O yorumu ben yazdım galiba :)
Güzel şeyler fedakarlık ister.Ben gece bile bakıcıya baktıracağım çocuğu doğurmazdım.
aynen asla 2 aylık cocugu birakcak olsaydım doğurmazdım.Siz birakmazsiniz insallah.
gayet normal bir yorum. 2 aylık bir bebek anne banadan haric kimseye emanet edilmez. Madem bakma gücün yok doğurmıcaksın. doğar doğmaz kvde annelere amenet edip işe gittikten sonr ne anladım o annelıkten? en az 1 yil sonra işe gidilir 2 aylık cocuk birakılmaz.Ne kadar ayıp ve hadsiz bir yorum..
ozaman iş bulsun calışsın bir zahmet..Devletin verdiği izin bu kadar. Doğumdan önce eşimi eşten çıkardılar halyle ücretsiz izin planları da suya düştü hayt istediğim gbi gitseydi şikyetçi olmazdım herhalde...
Selam herkese. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İlk bir kaç gün ne olduğunu anlamadık geçti gitti ama günler geçtikçe anne olmak ve bebek bakımı bana ağır gelmeye bşladı. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü kalıyorlar, ev işlerinde yardımcılar sağolsunlar. Bebeğim de çok sevmli, büyük bir aşk olmadı henüz ama seviyorum tabii ki, minik elleri, muhtaç hali içimi acıtıyor. Ama ben eski hayatımı çok özlüyorum, eşimi özlüyorum, deliksiz uyumayı özlüyorum, eşimle dizi izlerken uyuyakalmayı özlüyorum. Herkes geçecek diyor ama çok ruhum daralıyor, sanki büyük br hata yapmışım ve dönüşü yokmuş gibi geliyor. Bebeği bırakıp bir kaç kere dışrı çıktık, o uyuyunca ben de uyuyorum, rahatlatacak her şeyi yapıyorum ama eski düzenimi düzenimi çok özlüyorum.
Evde sürekli meme açık gezmek, pijama veya eşofmanla dolaşmak, uzun bir banyo sefası için vakit bulamamak çok sıkıcı. Bir yandan da sadece bana muhtaç bebeğime karşı vicdan azabı içinde kalmak çok can yakıcı. Her gün ağlamaktan sinirim bozuldu.
Eşim de hiç bir şey hissetmiyor bebeğe karşı, bana da manevi destek olamıyor. Acaba hiç mi bir şey hissetmeyecek hep böyle mi olacak, hayatım düzene girecek mi, 2 ay sonra işe başlayınca tempoyu kaldırabilecek miyim...
Ben annemle öyleyim. Şimdi 56 günlük bebeğim var bir de. Yine aynıyız. Bebek uyuduğu an birbirimize çak yapıp dans ediyoruz. İnşallah sizin de böyle güzel günleriniz olacak. :)Suan bnde battaniye altinda darmadaginim, koymumda kizim uyuyor, ayagimin altinda kopegim yatiyor :)
Daha 2 yasinda kizim,oglumda babasiyla disarda.
Dun ben oje surerken ciglik kiyamet kendine oje surdurdu, elleri rengarenk:)
Bazen cok bunaliyorum, insan sorumlulugu almak kolay degil ama nasip olursa iyi de anlasirsak ilerde koluma kizimi takip alisverise gideriz, kurabiye yapar karsilikli koltuklarda battaniye altina girer yeriz diye hayal kuruyorum.
Nasip tabi
Evet haklisiniz ama insan ilk bebeği olunca bu dediklerinizi hesap edemiyo..Hamilelik sırasında nasıl hissediyordunuz? Belki lohusalık sendromu yaşıyorsunuz. Ki yanında anneler olmadan tek başına kalan insanlar da var. Şanslısınız.
Eşinizin bebeğe karşı hissiz olduğunu nasıl anladınız? Kendisi mi dedi?
Bu durumu çevrenizle paylaşın. Eğer ilerler veya devam ederse psikolojik destek alabilirsiniz.
Şunu da söyleyeyim evet hayatınız artık eskisi gibi olmayacak. Bebek yaparken bunları düşünmeniz gerekirdi. Bu sorumluluğu siz aldınız. Uykusuz da kalacaksınız, yorgun da olacaksınız. Bazı gerçekleri kabul edin.
Canım ilk zamanlar oluyor böyle. İnsana bazen sebepsiz bir ağlama geliyor. Benim fıtratımda annelik içgüdüsü yok mu ? Nasıl bakacağım , yanlış mı yaptım ? Gibi sorgulamaya başlıyor insan kendisini . Bebeğine karşı suçlu hissediyor. Özgürlüğünü özlüyor. Keşke bebek doğmadan şunu da yapsaydık bunu da yapsaydık ah vahları oluyor. Ama gözlerinin içine bakmaya sana gülümsemeye bir başlasın o gülüşlere karşı koyman mümkün olmayacak. Sen onu karnında taşımışken, hareketlerini hissetmişken, emziriyorken bu şekilde hissedebiliyorsan eşininki de çok normal , hep öyle devam etmez. Büyüdükçe iletişiminiz arttıkça eşin de sen de bebeğinize bağlanacaksınız.Selam herkese. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İlk bir kaç gün ne olduğunu anlamadık geçti gitti ama günler geçtikçe anne olmak ve bebek bakımı bana ağır gelmeye bşladı. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü kalıyorlar, ev işlerinde yardımcılar sağolsunlar. Bebeğim de çok sevmli, büyük bir aşk olmadı henüz ama seviyorum tabii ki, minik elleri, muhtaç hali içimi acıtıyor. Ama ben eski hayatımı çok özlüyorum, eşimi özlüyorum, deliksiz uyumayı özlüyorum, eşimle dizi izlerken uyuyakalmayı özlüyorum. Herkes geçecek diyor ama çok ruhum daralıyor, sanki büyük br hata yapmışım ve dönüşü yokmuş gibi geliyor. Bebeği bırakıp bir kaç kere dışrı çıktık, o uyuyunca ben de uyuyorum, rahatlatacak her şeyi yapıyorum ama eski düzenimi düzenimi çok özlüyorum.
Evde sürekli meme açık gezmek, pijama veya eşofmanla dolaşmak, uzun bir banyo sefası için vakit bulamamak çok sıkıcı. Bir yandan da sadece bana muhtaç bebeğime karşı vicdan azabı içinde kalmak çok can yakıcı. Her gün ağlamaktan sinirim bozuldu.
Eşim de hiç bir şey hissetmiyor bebeğe karşı, bana da manevi destek olamıyor. Acaba hiç mi bir şey hissetmeyecek hep böyle mi olacak, hayatım düzene girecek mi, 2 ay sonra işe başlayınca tempoyu kaldırabilecek miyim...
Bebeğiniz hayirli olsun :)
Biz kadınlar olarak annelik üzerinden ahkam kesmeyi ne kadar seviyoruz ya, her çocuk için en iyi anne kendi annesidir, şuan bunlari hissediyor olması konu sahibini kötü anne yapmıyor, gece bakici olayına bile takılanlar olmuş, beş aylik oğlum var geceleri uyumuyor keşke imkanım olsa da geceleri ona bakacak bir bakıcısı olsa asla hayır demem:)
Gereksiz fedakarlığı mukemmel annelik zannediyoruz niyeyse , bunun diğer versiyonu yillar sonra sizin için saçımı süpürge ettim, yemedim yedirdim içmedim icirdim modunda annelik oluyor sanirim..
.