Sormayın ya psikoloji bilimi çöp oldu nerdeyse.
Freud'a bu gece rahat yok mezarında.
Uzatırsa daha cok depresyona girer. Çalışmak iyi gelecektir. Lohusalik sendromu gercekten çok zor.uzatamaz mıısnız ya 2 ay çok erken geldi bana.
Takılmayın lütfen. Herkesi buldumcuk olmuş gibi davranacak sanıyorlar;(Ne cirkin uslup, size mi sormaliydik hanimefendi
Ben bunu ikinci çocukta yaptim. Ve gercekten harika bir şey. Hele o mjnicik kuzum kucagimdayken benim hala bakimli olmam psikolojik olar super hissettiriyorEn rahat cocuk yatili bakiciyla oluyor. Gorumcemin bakicisi vardi devamli peşinde gezdirirdi nereye gitse bakiciyi da yaninda goturuyordu, evde de disarda da rahat ediyordu. Gorumceye bebegi sevmek, oynamak, emzirmek kaliyordu bir tek. :) Daha cocugun 40i cikmamisken kadin ojeli, bakimkiydi her zaman ki gibi ve hic kendini parcalamadi o cocuk buyurken...
+Evinde temizlikcisi filan da var.
Evde yatili bakici, temizlikci ve hizmetli varsa ancak hersey eskisi gibi kalabiliyor bence onun disinda kalani gormedim.
Ben gayet iyi anlıyorum konu sahibini,hemde çok net. Daha önce de konu açtı istemiyorum aldirsam mi,alışamıyorum diye burda insanlar ne diller döktü. Sonra cinsiyeti ogrenince eşinin yüzü düşmüş mutlu olmamisti. Eminim sizin için kiz yada erkek fark etmez evlat dersiniz. Umarım bir an önce kendine gelir be alışır zira bebeğin geri iadesi yok.Çok acımasızca senelerce tüp bebek denemiş biri olarak benim kalbimi acıttı . Normalde konu sahibine kızmam gerekirdi belki ama çocuğu olması için ölümü göze alan benim gibi insanlar olduğu gibi aniden hamile kalıp buna alışmakta zorlanan insanlar da var . Bu beni iyi onları da kötü yapmaz . Bence bir kadın ve anne adayı olarak anneyi anlamaya çalışın
Güzel şeyler fedakarlık ister.Ben gece bile bakıcıya baktıracağım çocuğu doğurmazdım.En rahat cocuk yatili bakiciyla oluyor. Gorumcemin bakicisi vardi devamli peşinde gezdirirdi nereye gitse bakiciyi da yaninda goturuyordu, evde de disarda da rahat ediyordu. Gorumceye bebegi sevmek, oynamak, emzirmek kaliyordu bir tek. :) Daha cocugun 40i cikmamisken kadin ojeli, bakimkiydi her zaman ki gibi ve hic kendini parcalamadi o cocuk buyurken...
+Evinde temizlikcisi filan da var.
Evde yatili bakici, temizlikci ve hizmetli varsa ancak hersey eskisi gibi kalabiliyor bence onun disinda kalani gormedim.
Keşke saglıklı bi bebek dünyaya getirebilsemde tw izlemesem...Sadece onun rahatını düşünsem...Koklasam.Yada meleğim doğsaydı da banyo sefası yapmasaydım...Sadece onunla ilgilenseydim.Hayat işte...Umarım elinizdeki meleğin kıymetini anlarsınız.Evladınıza aşık olmanız dileğiyleSelam herkese. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İlk bir kaç gün ne olduğunu anlamadık geçti gitti ama günler geçtikçe anne olmak ve bebek bakımı bana ağır gelmeye bşladı. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü kalıyorlar, ev işlerinde yardımcılar sağolsunlar. Bebeğim de çok sevmli, büyük bir aşk olmadı henüz ama seviyorum tabii ki, minik elleri, muhtaç hali içimi acıtıyor. Ama ben eski hayatımı çok özlüyorum, eşimi özlüyorum, deliksiz uyumayı özlüyorum, eşimle dizi izlerken uyuyakalmayı özlüyorum. Herkes geçecek diyor ama çok ruhum daralıyor, sanki büyük br hata yapmışım ve dönüşü yokmuş gibi geliyor. Bebeği bırakıp bir kaç kere dışrı çıktık, o uyuyunca ben de uyuyorum, rahatlatacak her şeyi yapıyorum ama eski düzenimi düzenimi çok özlüyorum.
Evde sürekli meme açık gezmek, pijama veya eşofmanla dolaşmak, uzun bir banyo sefası için vakit bulamamak çok sıkıcı. Bir yandan da sadece bana muhtaç bebeğime karşı vicdan azabı içinde kalmak çok can yakıcı. Her gün ağlamaktan sinirim bozuldu.
Eşim de hiç bir şey hissetmiyor bebeğe karşı, bana da manevi destek olamıyor. Acaba hiç mi bir şey hissetmeyecek hep böyle mi olacak, hayatım düzene girecek mi, 2 ay sonra işe başlayınca tempoyu kaldırabilecek miyim...
Biyerden de kusur kalsınlar.Erkekler de doğum sonrası depresyon yaşayabiliyor.