- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 20.998
Evet haklisiniz ama insan ilk bebeği olunca bu dediklerinizi hesap edemiyo..
Başına geleceklerden habersiz anne oluyoruz
..
Zamanla alisiyoruz,kabulleniyoruz ve bi sure sonra bebeğim yokken ben nasi vakit geciriyodum Allah Allahmoduna ulasiyosunuz
Konu sahibi arkadasim, hersey yoluna gircek merak etme..özlediğin herşeyi bebeginle yapmaya baslicaksin.azicik yarim yamalak olcak ama 1-2 sene sonra o da duzelecek....
Güle güle büyütün bebeğinizi
Anlıyorum sizi ben hala şoktayım süreçle ilgili ve hala da çok mutlu değilim. Eşim zaten hiç istemiyordu şimdi de her fırsatta dile getiriyor malesef. 19 ay geçti. Çok seviyorum elbet ama bence herkeste annelik kumaşı yok. Bizim gibiler yapmamalı bebek hele ki eşi istemiyorsa. Artık geri dönüşü yok hayatım tamamen değişti buna ayak uydurmak zorundayım. Çok rahat bir tipim, özgür ve sosyal. İşini seven, gezmeyi seven. Şimdi nerelerdeyim, napıyorum, sanki bambaşka biriyim. O eski ben ölmüş, öldürmüşüm mecburen. Sizin için daha kolay olur umarım her şey.Beklemediğim bir hamilelikti. Bazen keşke aldırsaydım diye düşünüyorum sonra bebeğime bakıp inanılmaz üzülüyorum dünyaya gelmesini engelleyecektim diye. O kadar mutsuzum ki anlatamam...
Ne yapsin kadin? Maddi durumu elvermiyor olabilir. Ucretsiz izin alamiyor olabilir. Devletin verdigi izin 2 ay. Sonra ya istifa edeceksin ya calisacaksin.canavarmis. Bitmediniz bir turlu.herşeyi gectim 2 aylık bebek birakılır mi canavarmısınız siz
Palavra (herkes farklı der bu benim hissiyatım) iki sene geçti nerdeyse hiçbir şey değişmedi. Kendimi öldürdüm mecburen başka biri doğdu bebekle sanki. Bence iyi düşünmek gerek.Hayırlı olsun öncelikle Koalina.
İnsan özgürlüğünü özler elbette.
Ben de çok rahatıma düşkün biriyim.
Açıkçası bazen battaniye altında darmadağınık o kadar mutluyum ki benim neyime annelik diye düşünüyorum..
Yine de böyle dediğimde onun tadını bir alsan asla böyle düşünmezsin diyorlar..
Palavra mı bunlar yoksa?
Dilerim doğrudur ve hislerin geçicidir..
Kolaylıkla alışmanı dilerim.
bende sen bitmedin.... 2 aylık bebek birakılmaz. Ve ben PädagogumNe yapsin kadin? Maddi durumu elvermiyor olabilir. Ucretsiz izin alamiyor olabilir. Devletin verdigi izin 2 ay. Sonra ya istifa edeceksin ya calisacaksin.canavarmis. Bitmediniz bir turlu.
Ben 50 gunlukken biraktim ve canavar da degilim. Sozlerinize dikkat edin! Ben tatile yada eglenceye gitmiyorum,bebegimin gelecegi icin calismaya gidiyorum. (Burda bebegini evde birakip gitmek zorunda kalan annelere canavar diyen bir canavar var)bende sen bitmedin.... 2 aylık bebek birakılmaz. Ve ben Pädagogumyurt dışında. Asla bırakılmaz....
Benim oglumda 18 aylık. Nie sabaha kadar deliksiz uyumuyolar.hadi bare 1 kez kalksinlar.Bebeğine karşı hislerin zamanla netlesecek suan hormonların verdiği bir sıkıntı bu yaşadıkların eminim hep iyi ki diyeceksin bir zaman sonra . Eski hayata gelince hicbir sey eskisi gibi olmayacak önce onu kabullenmelisin. Bebeğim 15 aylık 3 saat kesintisiz uyumuslugum yok çalışıyorum vücut alışıyor bir şekilde. D vitamini takviyesi almanı tavsiye ederim. Ben bir muddet sonra kolumu kaldıramayacak hale gelmiştim ve ruh halim cok depresifti. Takviye aldığımdan beri iyiyim cok şükür. Bu yoğun duyguların geçecek demeye geldim yalnız değilsin
Padagog degil pedagogtur o. Daha meslegini yazmaktan acizsin gelmis burada ahkam kesiyorsun.bende sen bitmedin.... 2 aylık bebek birakılmaz. Ve ben Pädagogumyurt dışında. Asla bırakılmaz....
Pedagog olmuşsun ama bi anneye canavar denilemeyeceğini ögrenememişsin..bende sen bitmedin.... 2 aylık bebek birakılmaz. Ve ben Pädagogumyurt dışında. Asla bırakılmaz....
Ne guzel bi cumleyaklaşık 5 ay önce oğlumu kucağıma aldım.
neredeyse 2 aylık olana kadar bir emziktim Allah’ ım dedim ben anne değil emzik oldum sürekli memede duran yemek yememe lavaboya gitmeme müsaade etmeyen bir bebek.
hep öyle olacak sandım hayatımın en büyük pişmanlığıydı o dönemler.
ama şimdi öyle değil beni gördüğünde gülen bir mavi boncuğum var.
ben hiçbir insanoğlunun beni bu denli sevdiğini içten güldüğünü görmemiştim oğlumu kucağıma alana kadar.
kısacası geçiyormuş, geçecek..
Çalışmıyorum, anne de değilim ama yorumlarınız beni bile sinir etdi. Sizin ne haddinize insanların anneliğini sorgulamak?bende sen bitmedin.... 2 aylık bebek birakılmaz. Ve ben Pädagogumyurt dışında. Asla bırakılmaz....
:)) Almancasini yazmis. Ustu noktali a seklinde. Pedagogsunuz hanimefendi ama muhtemel bir logusa depresyonundaki anneye calismak zorunda oldugu icin Canavar yaftasini yapistirmaniz hic ama hic hos olmadi.Padagog degil pedagogtur o. Daha meslegini yazmaktan acizsin gelmis burada ahkam kesiyorsun.
2 aylik bebek gayette birakilir. Dunyada annesi calisan ne ilk ne de son bebek olur. Dramatize etmeye gerek yok. Annesi ona fistik gibi bir gelecek hazirlar calisip kazandigi parayla. Kariyeri ogretir ayaklari ustunde durmayi ogretir. Uretmeyi ogretir. Ogretirde ogretir. Kaldi ki koalina zaten ogretmen. Gayet guzel yetistirir cocugunu.
6 yıl sonunda 4-5 asilama ardindan 2. Tüp bebek denemesiyle hamile kaldim 2.5 aylik oldu bebeğim. Bebek için okadar ugrasmis olmama ragmen ben bile bazen annelik bana gore değilmiş diyorum. Bu duygular çok normal eşin payı da büyük. Benim esim de surekli ben zaten cocuk istemiyordum cocuga karşı bişey hissetmiyorum diyor ama aslında oyle değil ilgi bölündü bebeği kiskaniyor ve sorumluluk üstlenmek istemiyor sırf bu yuzden ben istemiyodum sen istedin simdi de bakacaksin tarzinda konuşuyor. Oyle olunca da anne de etkileniyor ister istemez. Ama bu gunler geçici ve o bebek bize muhtaç ve gülüşü herşeye değer.