Katiliyorum size. Cok bilincli yaklasiyorsunuz.Teşekkürler ne güzel iyi niyetle samimiyetle yazılmış mesaj, keşke herkes fikrini böyle ifade etse. Ben cidden hiç anaç değilim.. Yine de Hayırlısını diliyorum kendim ve herkes için, eğer ki iyi ki olmuş diyeceksem o istek o his içime yumurta rezervim bitmeden gelsin,ha yok tüh vah diyeceksem toplumun gazına gelmeme müsaade etmesin tanrim. Çünkü bence olup pişman olmak olmayıp pişman olmaktan kötü.
Evet atladıkları arasında bebeğini çöpe atan ve doğumunu tuvalette yapip sifonu cekenlerde var...! Ay sizi çekecek kafada degilim size iyi polemiklerAdini ezberleyecegim uyelerden oldunuz. Bir sure profil fotonuzu degistirmeyin olur mu? Vay arkadas tip dunyasinin pospartum depresyon dedigi şeyi nasil da ozetlediniz oyle. Yalniz Allah bu duyguyu verirken annelerin %50 ila 70'ini atliyor galiba.
Maşallah çok da iyi anne olmuşsunuz:) gece uyanma konusunda sezeryan olup hastanede kaldıgım ilk gece emzirme için her uyandırıldıgımda eşime " biz ne ettik " ya dediğimi hatırlıyorum.doğum yorgunluğu var..uyku tatlı...ama alıştım zamanla siz de alışacaksınız.hatta o uyanmasa da uyanıp bakacaksınız nasıl diye.daha çok yenısınız.çok köklü bir değişim yaşadığınız.İyi veya kötü yorum yazan herkese teşekkür ederim.
Az çok tanıyanlar beni anlamış snıyorum.
İlk günden beri bebeğime tek ve çok iyi bakıyorum. Gelenler ev işinde yardımcı oluyor sadece. Bebeğimi altını değiştirmesi için bile kimseye vermedim çok sıkar gevşek bırakır, iyi temzleyemez vs diye. Sünnet oldu bakımını eşimle yaptık yapamam edemem, bilemem demedim. Uyndırırken de minik kuşum bal böceğim diyerek uyndırıyorum yani hayalnizdeki anaç olmayan Koalina gibi değilim aslında :) bu kdar sıkıntılı olmama rağmen öf bile demedim uyumadığında falan. Ben de emerken minik parmacıklarını seven annelerdenim ama eski hayatımı da özlüyorum. Özellikle gece uyanması çok zor geliyor bana, uykum olduğundan değil. Tüm dünya uyurken yalnız yalnız bebeği emzirmeye çalışmak ve karanlığa bakmak iyi hissettirmiyor mesela. Bunlr aklıma geldikçe daralıyorum.
eee ama bak şimdi bambaşka birsey cikti canimcim ortaya neden boyle yazmadin ki aslında cok seviyorsun cokta guzel bakıyorsun ama kaygilisin ki bu cok cok normal lohusalik surecinde esinin destek olmasi şart simdi cok ihtiyacin car destege kaldi ki kendini sucluyorsun icten ice boyle olmamaliydi neden dogum yapınca bu h8s gecmedi diye ama zaman diyor bak burda ki herkes biraz buyusun hallensin biraz daha rahatlicaksinİyi veya kötü yorum yazan herkese teşekkür ederim.
Az çok tanıyanlar beni anlamış snıyorum.
İlk günden beri bebeğime tek ve çok iyi bakıyorum. Gelenler ev işinde yardımcı oluyor sadece. Bebeğimi altını değiştirmesi için bile kimseye vermedim çok sıkar gevşek bırakır, iyi temzleyemez vs diye. Sünnet oldu bakımını eşimle yaptık yapamam edemem, bilemem demedim. Uyndırırken de minik kuşum bal böceğim diyerek uyndırıyorum yani hayalnizdeki anaç olmayan Koalina gibi değilim aslında :) bu kdar sıkıntılı olmama rağmen öf bile demedim uyumadığında falan. Ben de emerken minik parmacıklarını seven annelerdenim ama eski hayatımı da özlüyorum. Özellikle gece uyanması çok zor geliyor bana, uykum olduğundan değil. Tüm dünya uyurken yalnız yalnız bebeği emzirmeye çalışmak ve karanlığa bakmak iyi hissettirmiyor mesela. Bunlr aklıma geldikçe daralıyorum.
Şu yorumu bdv'ye duvar kağıdı yapıp, asmak lazım.Herkes ayni değil, herkesin sartlari ayni degil , herkesin hayati ayni degil, herkesin duygu durumu, psikolojik durumu ayni değil.
Empati denen birsey var. Arada hatirlanmali bence.
Çok acımasızca senelerce tüp bebek denemiş biri olarak benim kalbimi acıttı . Normalde konu sahibine kızmam gerekirdi belki ama çocuğu olması için ölümü göze alan benim gibi insanlar olduğu gibi aniden hamile kalıp buna alışmakta zorlanan insanlar da var . Bu beni iyi onları da kötü yapmaz . Bence bir kadın ve anne adayı olarak anneyi anlamaya çalışınHamile kaldığında konu açtın istemiyorum,emin değilim diye. Bence sizin gibi düşünenler lütfen bebek sahibi olmasın. Anne olmak fedakarlık yapmak demektir kısacası bencilliğe yer yok..
cok cok haklisin aslında ama bazen biz de yanilip tamamen okudugumuza gore yorum yapabiliyoruz arkadaki derinligi görmeden sığ bir biçimde yazip geçiyoruz ama konu sahibesinin ilk yazdigi bambaşka en son ki mesaji ise tamamen zit suclamak icin asla demiyorum sadece basta belirtse keske bu kadar acimasiz kati yorumlara maruz kalmasa çünkü son okudugum mesajinda ki çoğu kaygiyi yasadim bende biliyorum anliyorum cok karmasik oldu ama icimden geleni yazdimŞu yorumu bdv'ye duvar kağıdı yapıp, asmak lazım.
mutlaka psikolojik destek alın.Evet doğum iznim bitiyor maalesef. Erken doğum rski sebebiyle izne erken ayrılmıştım.
Sormayın ya psikoloji bilimi çöp oldu nerdeyse.Adini ezberleyecegim uyelerden oldunuz. Bir sure profil fotonuzu degistirmeyin olur mu? Vay arkadas tip dunyasinin pospartum depresyon dedigi şeyi nasil da ozetlediniz oyle. Yalniz Allah bu duyguyu verirken annelerin %50 ila 70'ini atliyor galiba.
suan lousadasin amannn bunlar bisey miSelam herkese. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İlk bir kaç gün ne olduğunu anlamadık geçti gitti ama günler geçtikçe anne olmak ve bebek bakımı bana ağır gelmeye bşladı. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü kalıyorlar, ev işlerinde yardımcılar sağolsunlar. Bebeğim de çok sevmli, büyük bir aşk olmadı henüz ama seviyorum tabii ki, minik elleri, muhtaç hali içimi acıtıyor. Ama ben eski hayatımı çok özlüyorum, eşimi özlüyorum, deliksiz uyumayı özlüyorum, eşimle dizi izlerken uyuyakalmayı özlüyorum. Herkes geçecek diyor ama çok ruhum daralıyor, sanki büyük br hata yapmışım ve dönüşü yokmuş gibi geliyor. Bebeği bırakıp bir kaç kere dışrı çıktık, o uyuyunca ben de uyuyorum, rahatlatacak her şeyi yapıyorum ama eski düzenimi düzenimi çok özlüyorum.
Evde sürekli meme açık gezmek, pijama veya eşofmanla dolaşmak, uzun bir banyo sefası için vakit bulamamak çok sıkıcı. Bir yandan da sadece bana muhtaç bebeğime karşı vicdan azabı içinde kalmak çok can yakıcı. Her gün ağlamaktan sinirim bozuldu.
Eşim de hiç bir şey hissetmiyor bebeğe karşı, bana da manevi destek olamıyor. Acaba hiç mi bir şey hissetmeyecek hep böyle mi olacak, hayatım düzene girecek mi, 2 ay sonra işe başlayınca tempoyu kaldırabilecek miyim...