- 20 Ocak 2008
- 15.132
- 31.812
-
- Konu Sahibi Quennhazel
Valla sansliniz ne guzel bizim ikizler yakindi diye hatirliyorum.benim oglumun ciddi uyku bozuklugu var ozellikle kiz yine daha iyi .neler neler denedik 5-6 saatten fazla asla uyumaz .gunduz uykusunu 1 yas olmadan birakti zaten uyku derdine doktugum paranin haddi hesabi yoktur
ya ben kahve bagimlisi oldum ise gidene kadar dikliyorum surekli masallah diyelim oglanlara saglikla buyusunlerBu konuda sansliyiz aynenn yakindii.
Uyku cocuktan cocuga degisiyor cok net.Sinir bozucu ama gece uyanmalar.ilk 2 sene o uykusuzlukla gece uyanmalarinda cok sacmaladigimi bilirim neler soyleyip neler yapiyormusumSabirlarr diluyorum.
Önemli olan benim enerjim, herkes kendi enerjisini, kendi ruh sağlığını kendi düşünsün.Bunu diyen insanın enerji sömürücü gibi olmasıda ayrı bir komik geldi bana.Kendi enerjinizi yükseltrken başkalarının enerjsini düşürmeyin mümkünse bukadar önem veriyorsunuz ya hani hassas davranmanız gerekir
Uykusuz çocuğu olan bir ben miyimValla benim çocuğum 20:00 deuyur çünkü ben daha 40 ı çıkmadan hep aynı şeyleri aynı düzende yaptım çocuk alıştı evet ama mesela geceleri uyanmalarını keseledim olmuyor yani her yolu denedim hala uyanıyor beni istiyor yanına gidiyorum uyuyor sonra geri yatağıma gidiyorum biraz zaman geçiyor yeniden . Bende tek başıma büyüyorum. Eşim çok yoğun çalışıyor bebeğim 8 aylıkken vs herşey daha beterdi eşim hiç ortada yoktu . Herkes doğurduğunu büyütsün evet ama kimse de kusura bakmasın kimse kimseyi de yok sana kahvaltıya geliyorum vs diye kullanmaya çalışmasın . Canı istiyorsa her yer kafe dolu gidip açıp büfe yesin içsin kalksın . Milletin üzerine basmaya çalışmasın . Konu sahibi zaten istese o insanları kahvaltıya çağırır dimi ?
Herkesin esigi farklidir. Bunu bu sekilde elestiri konusu yapmak dogru degil diye dusunuyorum. Yoksa bu baya baya annelik, bireylik yarisina girmek gibi oluyor. Bir kere bireysel ozelliklerimiz ve yasam sartlarimiz bir degil yani kiyas yapilmasi mumkun degil. Calisan her kadinin is ve bebek bakim sartlari da bir degil. En nihayetinde kisinin ucuncu kisilere etkisi olmayan keyfi karar ve tutumlari zaten elestiri disi kalmali. Yoksa herkes herkese kendi subjektif deger yargilarini dayatmaya baslar ve bunun sonu yok.Bende yaşadım aynılarını.
Gece boyu sürekli uyanan iki çocuğum oldu sağolsunlar. 4-5 defa uyandıklarında bugün iyi uyudular diyordum. Bu duruma uzak değilim ama hayatta çocukla beraber durmuyor düşüncesindeyim.
Küçücük bebeği olan kadınlar işe gidiyor o gecelerin sabahı. İş mecburiyet misafir degil diyebilirsiniz ama kendini yorma kısmının abartıldığı gerçeğini değiştirmiyor bence.
Herkesin esigi farklidir. Bunu bu sekilde elestiri konusu yapmak dogru degil diye dusunuyorum. Yoksa bu baya baya annelik, bireylik yarisina girmek gibi oluyor. Bir kere bireysel ozelliklerimiz ve yasam sartlarimiz bir degil yani kiyas yapilmasi mumkun degil. Calisan her kadinin is ve bebek bakim sartlari da bir degil. En nihayetinde kisinin ucuncu kisilere etkisi olmayan keyfi karar ve tutumlari zaten elestiri disi kalmali. Yoksa herkes herkese kendi subjektif deger yargilarini dayatmaya baslar ve bunun sonu yok.
Simdi mesela ben bu tur durumlarda soyle yapiyorum, soyle yapmayi tercih ediyorum, bunu dogru buluyorum, belki bir ihtimal soyle yaparsiniz kolaylik olur, objektif sebeplere dayali su acidan yanlis dusunuyorsunuz vs demek bakis acisi sunmaktir ama bir kahvalti hazirlamaya zorlanmayi abartili bulmak, tas mi tasiyoruz demek sadece elestirmektir. Ilk ornege uyan yorumlariniz da var. He tabi elestiri de kisileri gelistirir bir yerde o da gerekli ama kisilerin hassasiyet durumunu abartili vs bulmak ayni emzirmeyen kadinlari emzirmedigi icin elestirmek gibi bir sey. Arada bir deger farki goremiyorum. Kike ne katacak bilemiyorum dogrusu. Belki anlatmak istedigim seyi anlatamadim. Mesela bu saat olmus yattigindan beri bes kere emmeye kalkan bir bebegim var. Sabah kahvalti hazirlamak benim icin de tas tasimak gibi bir sey. Sizin bunu abartili bulmaniz sadece bir elestiri. Icinde herhangi bir fayda barindirmiyor. Hayat sartlarini bilmedigimiz kisiler uzerinden de olumsuz cikarimlar yapmak o kisilere ne tur bir bakis acisi katar bilemiyorum.Bu yorumlara eleştiri diyeceksek hiç konu açılıp fikir alınmaması lazım.
Sonuçta herkes kendi penceresinden bakıyor konuya. Konuyu açanda başka bakış açılarını görmek icin açmıyor mu ?
Yetişkin insanlarda kendi hayatını da göz önüne alarak yapilan yorumları değerlendirir. İlla böyle yapacaksın demiyor kimse.
Bir konuyla kimsenin hayatının ayrıntılarini bilemeyeceğimize göre yazılan kadarı ve genel düşüncelerimize göre yorum yapıyoruz normal olarak.
Dünyadaki her şeyden zor bence . Çocuğu olmayan biri olarak söylüyorum bunu üstelik . Yeğenlerime bir gün bakınca deliriyorum. Size muhtaç ve her şeyinizi ona göre ayarlamanız gereken bir canlı ya hani bebek . Bir nevi kendi hayatından vazgeçiyor anneler. Duş almaya vakit bulamayan arkadaşım vardı bebeğinden dolayı. Şımarıklık değil bence haklılarBu yeni nesil annelerin bebeğime tek başıma bakıyorum tavrına hastayım. Kaç kişi bakmalı bir bebeğe? Bizim annelerimiz de tek başıma bakıyorum diye söyleniyor muydu acaba?
Misafir konusunu bilmem, çocuğunuz oldu diye kendinizi hayattan soyutlayacak yapıdasınız belli ki. İstemiyorsanız kabul etmezsiniz olur biter.
Siz "bakış açısı' katan yorumlar yapın o zaman.Simdi mesela ben bu tur durumlarda soyle yapiyorum, soyle yapmayi tercih ediyorum, bunu dogru buluyorum, belki bir ihtimal soyle yaparsiniz kolaylik olur, objektif sebeplere dayali su acidan yanlis dusunuyorsunuz vs demek bakis acisi sunmaktir ama bir kahvalti hazirlamaya zorlanmayi abartili bulmak, tas mi tasiyoruz demek sadece elestirmektir. Ilk ornege uyan yorumlariniz da var. He tabi elestiri de kisileri gelistirir bir yerde o da gerekli ama kisilerin hassasiyet durumunu abartili vs bulmak ayni emzirmeyen kadinlari emzirmedigi icin elestirmek gibi bir sey. Arada bir deger farki goremiyorum. Kike ne katacak bilemiyorum dogrusu. Belki anlatmak istedigim seyi anlatamadim. Mesela bu saat olmus yattigindan beri bes kere emmeye kalkan bir bebegim var. Sabah kahvalti hazirlamak benim icin de tas tasimak gibi bir sey. Sizin bunu abartili bulmaniz sadece bir elestiri. Icinde herhangi bir fayda barindirmiyor. Hayat sartlarini bilmedigimiz kisiler uzerinden de olumsuz cikarimlar yapmak o kisilere ne tur bir bakis acisi katar bilemiyorum
Biri bana çay koy geliyorum dese ben kabul etmem can ciğer kuzu sarması da olsam anam babam da olsa kabul etmem. Etmediğim de çok oldu. Ben emrivaki sevmem. Evime gelecek kişi 1 gün önceden bana haber vermeli. Bunun çocuk sahibi olmakla da ilgisi yok çocuğum yokken de böyleydim bekarken de. Yatılı misafir asla sevmem kabul de etmem mesela.Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?
Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.
Bende sizin gibi düşünüyorum ama konu sahibi rahatsız olduğuna göre bence bu samimiyetin olmadığı birisidir.Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?
Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.
Siz anormal değilsinizMerhaba hanımlar
8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?