- 24 Mart 2008
- 1.485
- 2.068
-
- Konu Sahibi Quennhazel
Ya sizinki erken uyuyormuş en azından benimki çok geç yatıyor ve sık uyanıyor.dişleri kaşınıyor sürekli.Düzelecek diye bekliyorum bakalımValla benim çocuğum 20:00 deuyur çünkü ben daha 40 ı çıkmadan hep aynı şeyleri aynı düzende yaptım çocuk alıştı evet ama mesela geceleri uyanmalarını keseledim olmuyor yani her yolu denedim hala uyanıyor beni istiyor yanına gidiyorum uyuyor sonra geri yatağıma gidiyorum biraz zaman geçiyor yeniden . Bende tek başıma büyüyorum. Eşim çok yoğun çalışıyor bebeğim 8 aylıkken vs herşey daha beterdi eşim hiç ortada yoktu . Herkes doğurduğunu büyütsün evet ama kimse de kusura bakmasın kimse kimseyi de yok sana kahvaltıya geliyorum vs diye kullanmaya çalışmasın . Canı istiyorsa her yer kafe dolu gidip açıp büfe yesin içsin kalksın . Milletin üzerine basmaya çalışmasın . Konu sahibi zaten istese o insanları kahvaltıya çağırır dimi ?
Ya hiç unutmuyorum oğlum 2 aylıktı 40 çıktı diye herkes akşamları çaya gelmeye başladı bende hazırlık yapıyorum bebeğe bakıyorum vs vs . Bir gece eşimin müdürü ve eşi geldiler onlar salonda ben bebeği emzirip uyutmaya götürdüm . Emzirirken üzerime bi titreme geldi ne yapacağımı şaşırdım çok kötü oldum neyse bir süre sonra yanlarında gittim ama gözlerine bakıyorum artık geç oldu gitseler biraz uzansam diye . Onlar gittiler benim ateşim yükselmiş 39 . Yalnızız bebeği bırakacak kimse yok zaten birde Ocak ayı soğuk . Neyse bebeği sardık sarmaladık acile gittik . Eşimle bebek arabada durdular klimayı açtık . Ben 00:00 de derdimi doktora anlattım ateşimi düşürmek için serum taktılar ve serum hızlı bitsin bebek üşümesin diye ayarını fazla açtırdım orada bayılmışım yanlız başıma hiç unutmuyorum doktorun yüzündeki korkuyu . Aradan bir hafta geçti kv bize geldi kp bebek görecek .Neyse uykusuzum vs vs yine bir misafir aradı 18:30 da akşama size çaya bebek görmeye geliyoruz . Bizde market alışverişi yapmışız ortalık karışık yemek yememişiz hazırlığım yok . Öyle geldiler 19:30 da kadın geldi oturdu bebek ağladı o an kadın anında bana dedi ki kucağa alıştırmışsın yatınca ağlıyor işteBunları düşünemiyorlar herhalde siz ayrıntısına kadar düşünmüşsünüz aynen öyle oluyor.Milleti memnun edeceğim diye neden kendimi zora sokayım ki sabah sabah.Amaç sohbet muhabbetse kahve içmeye buyur ettim zaten
Ay şaşırmayın benim görümce de kardeşini arar kahvaltıya geliyoruz der yer içer giderAa üstüme iyilik sağlık kahvaltıya gelelım dıye mesaj atanıda ilk defa görüyorum. Bi kahveye geleyım dıyen olduda kahvaltıya gelelım olurmu hiç
İnsan isterse davet edecek vakti ılursa zaten kendisi davet eder
Ne demek kahvaltıya gelelım
Bırakın bebegınızle ılgılenenın herkes mısafır agırlamak zorunda degıl
Ben kendı adıma cok agırlarım hatta kahvaltı hazırlayıp cagırmayı cok severım
Ama bunu ben ıstıyorum
Karsımdakı kahvaltıya gelelım dese sınır olurdum
Istedıgınız gıbı davranın kabul etmek ıstemıyorsanız kabul etmeyın ınan kımse deger bılmıyor
tuce_tuce sizi ekonomi topiklerinden hatirliyorum az cok .hayatinizi anne olmaya adamis gibi bir hayatiniz var hepimizin tercihleri farkli size gore bu normal ama bana gore cok ters mesela . konu sahibi istemiyorsa kabul etmesin ama anne olunca hayat durmuyorK
Aman birşeyin düzeldiği yok olmayınca olmuyor . Ayrıca uyku düzenini kurmaya bakın çok geç yatması sıkıntı hem size hem ona . Ben o saat olayına çok çabaladım çok şükür başardımYa sizinki erken uyuyormuş en azından benimki çok geç yatıyor ve sık uyanıyor.dişleri kaşınıyor sürekli.Düzelecek diye bekliyorum bakalım
Ay o günleri hiç sormayın.Benim bebeğim kolikti bide sürekli emmek istiyordu.eşim ayakta gezdirerek oyalamaya çalışıyordu misafirin yanında en sonunda dayanamayıp kaçıyordu gelenler ağlama sesinden.Çok şükür şimdi düzeldi o krizler geçtiYa hiç unutmuyorum oğlum 2 aylıktı 40 çıktı diye herkes akşamları çaya gelmeye başladı bende hazırlık yapıyorum bebeğe bakıyorum vs vs . Bir gece eşimin müdürü ve eşi geldiler onlar salonda ben bebeği emzirip uyutmaya götürdüm . Emzirirken üzerime bi titreme geldi ne yapacağımı şaşırdım çok kötü oldum neyse bir süre sonra yanlarında gittim ama gözlerine bakıyorum artık geç oldu gitseler biraz uzansam diye . Onlar gittiler benim ateşim yükselmiş 39 . Yalnızız bebeği bırakacak kimse yok zaten birde Ocak ayı soğuk . Neyse bebeği sardık sarmaladık acile gittik . Eşimle bebek arabada durdular klimayı açtık . Ben 00:00 de derdimi doktora anlattım ateşimi düşürmek için serum taktılar ve serum hızlı bitsin bebek üşümesin diye ayarını fazla açtırdım orada bayılmışım yanlız başıma hiç unutmuyorum doktorun yüzündeki korkuyu . Aradan bir hafta geçti kv bize geldi kp bebek görecek .Neyse uykusuzum vs vs yine bir misafir aradı 18:30 da akşama size çaya bebek görmeye geliyoruz . Bizde market alışverişi yapmışız ortalık karışık yemek yememişiz hazırlığım yok . Öyle geldiler 19:30 da kadın geldi oturdu bebek ağladı o an kadın anında bana dedi ki kucağa alıştırmışsın yatınca ağlıyor iştetüm kötü anılarım depreşti gece gece
Ya uyutuyorum erken ama mutlaka geri uyanıyor hu sefer de bidaha uyumuyor geç saatte uyuyor ben malesef başaramadım halaAman birşeyin düzeldiği yok olmayınca olmuyor . Ayrıca uyku düzenini kurmaya bakın çok geç yatması sıkıntı hem size hem ona . Ben o saat olayına çok çabaladım çok şükür başardım
misafir istemeyebilirsiniz ama oglene kadar ancak kendime geliyorum,tek bakiyorum vs fazla dramatik .suan calisiyor olsaniz 7 de kalkip 8 de iste dimdik zihin acik calismak zorunda olacaktiniz ki forumun yarisi boyledir bu devirde .cocuklari gece uyuyan var mi bana denk gelmedi cevremde hic 4 yas hala her gece kalkarizKahvaltıya kabul etmeyince hayatım durmuş olmadı zaten şuan önceliklerim farklı ve kahvaltıda misafir ağırlamayı emrivakiyle istemedim.Bizde misafir ağırlıyoruz evimizde bu demek değil ki asla misafir gelmesin.Burda olay başka anlamak isteyenler anlamış demek istediğimi zaten
Evdeki kadınlar bir sey yapmıyor demiyorum ki o kadınlarsandim bende zaten. Hiç bu mevzuya girmeyeceğim o yüzden.O kadınlar işe gidiyorlar ama diğer kadınlar ben yapıyor ki evde yan gelip yatmıyor ya çocuk bakmaya devam ediyorlar öyle değil mi ? Kaldı ki çocuk bakmak bence bir çok işten daha daha zor sıkıntılı . Kadın misafir ağırlamak istemiyor yani zorla neden yapsın sizce ? Karşıdaki insanın tutup kocasına msj atması bir kasını zorlamak değil midir sizce ? Normal bir durum mu
Odadan çıkarmayıp asla ışık vs açmamak lazım. Son uykusu 17:00 de bitmiş olmalı vsYa uyutuyorum erken ama mutlaka geri uyanıyor hu sefer de bidaha uyumuyor geç saatte uyuyor ben malesef başaramadım hala
Bence sizde bir anormallik yok. Bu durumda gayet haklı sebepleriniz var. İnsanların sizin açınızdan biraz daha düşünceli olmaları lazım ve eşinize değil de size sormaları lazım...Merhaba hanımlar
8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?
Aslında aynı kafadayız şuan sizinle . Benim eşimin ailesi vs de buraya gelecekleri zaman hep eşime haber verirler . Bende düşünmedim hatta bu olayı burada okudum daha önce öyle farkında vardım düşünün halimi. Ben konu sahibinin yerine olsam asla kahveye gelin diyemezsin ve kesin misafiri ağırlardım .Evdeki kadınlar bir sey yapmıyor demiyorum ki o kadınlardim bende zaten. Hiç bu mevzuya girmeyeceğim o yüzden.
Kimseye misafir ağırlamak zorunda demiyorum bunu da yazdım zaten önceki yorumumda. Bir kahvaltı hazırlamakla yorulup, yıpranma muhabbetin yapilmasini abartıli buldum, buluyorum. Mesaj atan kişi kocamın yakını olduğu için ona mesaj atıp arayabilir. 12 yıllık evliyim görümcem cagirma, gelme işlerinde hep esime haber verir. Niye bana haber vermiyor, beni zorluyor diye düşünmedim hiç. Eşim bana sorarak geri dönüş yapiyor sonuç olarak. Konu sahibi de zorlanmamis ki kahvaltıya değil kahveye gelin dedirtmis.
Deliksiz uyku neydi sahiden hatırlayamıyorum çok zaman olmuş kendisiyle görüşmeyelimisafir istemeyebilirsiniz ama oglene kadar ancak kendime geliyorum,tek bakiyorum vs fazla dramatik .suan calisiyor olsaniz 7 de kalkip 8 de iste dimdik zihin acik calismak zorunda olacaktiniz ki forumun yarisi boyledir bu devirde .cocuklari gece uyuyan var mi bana denk gelmedi cevremde hic 4 yas hala her gece kalkariz
Bu konu sencesi bencesi olan bir konu değil ne yazık ki. Baba oldu dediğiniz için sanırım çocuğunuz yaşındayım :) saygısızlık etmek istemem bir çok güncelleme geldi torununuz ile ilgili yardım alırsanız veya anne babası illa bakacaktır güncelde değiştiğini göreceksiniz zatenSize katılamıyorum.Hiç öyle bir durum olmadı inanın.Uzaktan öyle anlamışsınız ama değil..Ayrıca inanın çocuklarımın büyüme dönemlerinde de uzman desteğim oldu uzman olan yakınımda arkadaşım olunca.Çok rahat ve şanslıydım bu nedenle.
Bu delikanlı şu anda baba.Beni onurlandıran onun ne eğitimi ne de işi gücü değil inanın.Evinde her işe sahip çıkması(bakın yardım olması değil)direk eşit olarak paylaşması her işi.Çocuğuna anne ile beraber bakması ilgilenmesi hatta daha bile fazla olması.Benim ölçülerim bunlardır ve öylede bir baba ve eş oldu.Çaresizlik yoksayılma vb olmadı nedense...
misafir istemeyebilirsiniz ama oglene kadar ancak kendime geliyorum,tek bakiyorum vs fazla dramatik .suan calisiyor olsaniz 7 de kalkip 8 de iste dimdik zihin acik calismak zorunda olacaktiniz ki forumun yarisi boyledir bu devirde .cocuklari gece uyuyan var mi bana denk gelmedi cevremde hic 4 yas hala her gece kalkariz
Valla sansliniz ne guzel bizim ikizler yakindi diye hatirliyorum.benim oglumun ciddi uyku bozuklugu var ozellikle kiz yine daha iyi .neler neler denedik 5-6 saatten fazla asla uyumaz .gunduz uykusunu 1 yas olmadan birakti zaten uyku derdine doktugum paranin haddi hesabi yokturIlk 2 sene kabus gibiydi.Iznim bitince uykusuzluk ve yorgunluktan okulda merdivenlerini cikamadigimi,ayagimi merdivenin basamagindan atamadigimi hatirliyorum.Uyku konusu bence cocugun yapisiyla alakali diyecegim ama 4 yas ikizlerimin ikisi de tüm dişler ciktiktan sonra ates,hastalik disinda kesintisiz uyuyorlar geceAma esimin bunda payi cok. bir Alman ekolu disipliniyle uyduk uyku saatlerine.Gezmeleri falan ogle uykularina gore ayarladik.Nerede olursak olalim aksam hep ayni saatte uyuttuk.Benim veletlerin de uyuyasi varmış ama :) Yoksa uyumayan cocuk uyumuyor..He anam babam usulu ayakta sallayarak uyuttuk 2 bucuk 3 yasa kadar egitim falan degil.Olsun diyoruz.Kendimizce bir uyku disiplini verdik.Onlarin da bu disiplini alasi varmis.Her cocukta bu sökmez tabi.
Bunu diyen insanın enerji sömürücü gibi olmasıda ayrı bir komik geldi bana.Kendi enerjinizi yükseltrken başkalarının enerjsini düşürmeyin mümkünse bukadar önem veriyorsunuz ya hani hassas davranmanız gerekirYok ben enerji düşüren insanları mümkün olduğunca çevremde tutmamaya, etkileşime girmemeye çalışıyorum. Enerjim kıymetli ruh halimin iyi olması önemli. O yüzden selametle diyorum size.