Bebek ve misafir sorunları sizin düşüncelerinizi merak ediyorum

Zaten bebekli insan 7 den sonra uyumaz ki 😃 olabilir eşiyle daha samimidir eşini arar o da der ki ben bir hanıma sorayım size döneyim. Hayatta bunlara takılırsanız çok yorulursunuz. Adamlar yatak odasına girecek değil ye çek kapıyı çık. Bebekli eve geliyorlar zaten pişi yoğuracak değil ya kaptan zeytin peynir çıkaracak maksimum bide kızartma ekledi mi al sana kahvaltı. Yani bilmiyorum ki bu kadar konu edilecek dert edilecek bit şey mi. Belki misafirle oturup sohbet etmek ona da iyi gelecek bilemedim valla çok katı görüyorum bazı konularda burayı. Hayat bu kadar yorucu değil ☺️
Bence gelenin kim oldugu önemli bu konuda. Benim bebegimin kırkı yeni çıktı bir suru misafir hazırladim bir kısmına onden hazırlık yaptim bir kısmına gelirsin beraber hazirlariz dedim. Konu sahibi sorun yaptığına göre önden hazırlık yapması gereken birisidir.

Birde ben 2 cocukla 11 12 ye kadar uyuyorum 🤣 çocuklarımın ikisininde hic gece uykusu yok malesef 4 5 e kadar uyanık kalip öğlene kadar yatıyoruz

Burda konularda gördüğüm kadariyla cok yaygin bisey. Bu nasil bu kadar normalleştirildi bilmiyorum. Ama birakin cocuklu bebekli vs evi, normal evde kendi kendine takilan isi gucu olmayan birine bile arayip SANA KAHVALTIYA GELİCEZ DENMEEEEZZZZ . O cagirirsa gidilir ancak. Ya aşırı samimi arkadasin canin cigerindir , o diyebilir. Ama o dercee yakin birinden de kimse, hatta bebekli anne bile zaten nasil hazirlik yapicam diye yakinmaz. Gelir birlikte hazirlanir yeni evin dağınıklığı kafaya takilmaz beraber toplanir yardim eder o kisi vs. Budur yani bunun oluru. Gelip işinin ucundan tutacak yakinlikta olmayan biri arayıp sana kahvaltiya gelicem diyemez. Bu dumduz edep adap bilmemektir

Birine yemeğe kahvaltıya geliyoruz diyebilmek için cidden çok samimi olmak lazım. Bebekli birine hele asla denilmez. Ayrıca bizim toplum niye ev gezmesi dışında sosyalleşme bilmiyor? Mesele maddiyatsızlık mı, alışkanlık mı?

Herkesin şartları, çocukları, hatta maddiyatı bir değil. Sabaha kadar 2 saatte bir uyanan bebeğim, onu kıskanan bize dünyayı dar eden küçük çocuğum, pazar günü dışında çoğu kez akşam bile evde olamayacak kadar yoğun çalışan eşim var. Pazar günü sırayla uyuyoruz yahu uyuyoruz. Her şeyi geçtim insan misafir ağırlamak istemiyor olamaz mı? Bana da biraz sosyalleş insanları misafir et, misafirliğe git diye akıl verenler var. Amaç kendini ağırlatmak, yapışmak orası net. Ev gezmesi dışında hiç mi hobisi, aktiviyesi yok bu insanların? İki kahve alıp hadi bebekle parka gidelim, hava alırsın diyen neden yok?
Samimi değil, aileden değil "Sana gelcez" neden? Çünkü o gün gidecek başka bir yer bu bulamamış. Yersen. 😏
Oh benim içim rahat etti. Yıllardır çat kapı bana gelenlere söyleyemediğimi siz söylemiş oldunuz sanki. Evden eve evden eve çevrem böyle. Aynı gün içinde 5 kapı gezen insanlar tanıyorum.

Ilk 2 sene kabus gibiydi.Iznim bitince uykusuzluk ve yorgunluktan okulda merdivenlerini cikamadigimi,ayagimi merdivenin basamagindan atamadigimi hatirliyorum.Uyku konusu bence cocugun yapisiyla alakali diyecegim ama 4 yas ikizlerimin ikisi de tüm dişler ciktiktan sonra ates,hastalik disinda kesintisiz uyuyorlar gece 🧿 Ama esimin bunda payi cok. bir Alman ekolu disipliniyle uyduk uyku saatlerine.Gezmeleri falan ogle uykularina gore ayarladik.Nerede olursak olalim aksam hep ayni saatte uyuttuk.Benim veletlerin de uyuyasi varmış ama :) Yoksa uyumayan cocuk uyumuyor..He anam babam usulu ayakta sallayarak uyuttuk 2 bucuk 3 yasa kadar egitim falan degil.Olsun diyoruz.Kendimizce bir uyku disiplini verdik.Onlarin da bu disiplini alasi varmis.Her cocukta bu sökmez tabi.
Bakın benim de oğlum 4 yaşında ve aynen bizim evde de ben çok disiplinliyim uyku saatini 1 dk geçirmem . Tüm planlarımızı çocuğun uyku saatlerine göre ayarladık . Herşey iyi hoş uyuyor ama gece uyanıyor benim oğlum da 2 kere hasta olacağını yakın zamanlar 3 kere filan odasına git gel yapıyorum bünyem dayanmıyor artık 4 sene geçti diyeceğim o ki her çocuk aynı değil gerçekten de

Bu yeni nesil annelerin bebeğime tek başıma bakıyorum tavrına hastayım. Kaç kişi bakmalı bir bebeğe? Bizim annelerimiz de tek başıma bakıyorum diye söyleniyor muydu acaba?

Misafir konusunu bilmem, çocuğunuz oldu diye kendinizi hayattan soyutlayacak yapıdasınız belli ki. İstemiyorsanız kabul etmezsiniz olur biter.
Annelerimiz maalesef seçenek olmadığı için çocuğuna ayıracağı vakti kıymeti bilinmeyen işlerle geçirmiş. İzin verin de bu düzen böyle devam etmesin. Annenizin sizi yetiştirme şeklinin en doğrusu olduğunu gösteren objektif ölçüt ne ayrıca ? 8 aylık bebeğiyle buradaki anne yorulmuş . Her bebek zaten aynı değil her anne de aynı ilgiyle isteyerek ya da istemeyerek büyütemiyor. Kimse kendini hayattan soyutlamıyor. Öyle olsa davet edilince de gitmez odadan çıkmazdı. Siz bundan sonra çocuklu anneleri kendiniz evinizde ağırlayın bakın soyutlamış mı soyutlamamış mı

Bu yeni nesil annelerin bebeğime tek başıma bakıyorum tavrına hastayım. Kaç kişi bakmalı bir bebeğe? Bizim annelerimiz de tek başıma bakıyorum diye söyleniyor muydu acaba?

Misafir konusunu bilmem, çocuğunuz oldu diye kendinizi hayattan soyutlayacak yapıdasınız belli ki. İstemiyorsanız kabul etmezsiniz olur biter.
İhtiyaçlarını (sevgi, ilgi, zaman) görmezden
gelmeden, gereksiz yere ağlamasına müsaade etmeden büyütmek istediğinizde her gün olmasa bile bazı günler zor idame ediliyor.

Ben de bebeğiniz var diye insanlarla gorusmekten neden uzak kaliyosunuz gerçekten bende anlayamıyorum istememe sizin hakkınız o ayrı konu ama ben çocuklarım küçükken daha çok insanlarla iç içe olmak istedim yoksa çocuklarla çok bunaliyordum hatta küçük oğlum doğduktan sonra diğeri okula gidiyordu ikisinede ben bakıyodum gurbetteyim eşim çok yardımcı olmazdı ama.ne misafir ağırlamaktan ne de gezmeye gitmekten soyutlamadim kendimi kendinizi daha iyi hissedersin

Valla çocuğum yok, o yüzden atıp tutamayacağım.
Ama naçizane fikrim şu, önemli olan her zaman çekirdek ailedir. Önce evini sonra eşi dostu düşüneceksin.
Kahvaltı hazırlamak zor gelir mi denmiş. Gelir canlarım, niye gelmesin? Kahvaltıya misafir demek, öncesinde temizlik de demek. Dip köşe olmasa bile bir süpürge açtırır, etrafı sildirir, toplatır yani. Öyle kendine koyduğun gibi 3-5 lokma şeyle de kaldıramazsın insanları. Bebekle bazen insanlar tuvalete zor gidiyor. Sana bana 1 saatlik iş gibi geliyor olabilir.
Büyük konuşmamak lazım diyorum. Her çocuk da bir değil, kadın da bir değil.
Benim canım tatlıdır mesela. 10 kaplan gücünde değilim, kediyim ayol dümdüz.
İşin aslı bir de millet için kendimi parçalayamam da hiç. İlla evimde yiyip içerek mi görüşeceğiz sosyal çevremde? Başka bir yolu yok mu bunun? İyi günlerimde, enerjimin vaktimin uygun olduğu günlerde davet verebilirim de 365 günün komplesini kapsamaz. Ev biraz da özel alan yani. Her gün kabul günü olacak değil ya.
Çocuğu olanlar sizin kadar anlayamamış durumu.Her cümlenize katılıyorum ve böyle düşünüyorum.Sosyalleşmek hayata karışmak illa evde misafir ağırlamakla oluyor sanki.Çok iş yapıp kendini paralamayı marifet sanıyorlar

Birine yemeğe kahvaltıya geliyoruz diyebilmek için cidden çok samimi olmak lazım. Bebekli birine hele asla denilmez. Ayrıca bizim toplum niye ev gezmesi dışında sosyalleşme bilmiyor? Mesele maddiyatsızlık mı, alışkanlık mı?

Herkesin şartları, çocukları, hatta maddiyatı bir değil. Sabaha kadar 2 saatte bir uyanan bebeğim, onu kıskanan bize dünyayı dar eden küçük çocuğum, pazar günü dışında çoğu kez akşam bile evde olamayacak kadar yoğun çalışan eşim var. Pazar günü sırayla uyuyoruz yahu uyuyoruz. Her şeyi geçtim insan misafir ağırlamak istemiyor olamaz mı? Bana da biraz sosyalleş insanları misafir et, misafirliğe git diye akıl verenler var. Amaç kendini ağırlatmak, yapışmak orası net. Ev gezmesi dışında hiç mi hobisi, aktiviyesi yok bu insanların? İki kahve alıp hadi bebekle parka gidelim, hava alırsın diyen neden yok?
Samimi değil, aileden değil "Sana gelcez" neden? Çünkü o gün gidecek başka bir yer bu bulamamış. Yersen. 😏
Burda kahvaltıya misafir istemedğim için hayattan soyutlandığımı asosyalleştiğimi yazanlar olmuş bende ona şaşırdım zaten.sanki sosyalleşmenin tek yolu evde misafir ağırlamak.Misafirliğin de bi adabı olmalı ayrıca bence.Pazar günü kimsenin evine kahvaltıya gitmek istemem mesela samimi de olsam

Ben de bebeğiniz var diye insanlarla gorusmekten neden uzak kaliyosunuz gerçekten bende anlayamıyorum istememe sizin hakkınız o ayrı konu ama ben çocuklarım küçükken daha çok insanlarla iç içe olmak istedim yoksa çocuklarla çok bunaliyordum hatta küçük oğlum doğduktan sonra diğeri okula gidiyordu ikisinede ben bakıyodum gurbetteyim eşim çok yardımcı olmazdı ama.ne misafir ağırlamaktan ne de gezmeye gitmekten soyutlamadim kendimi kendinizi daha iyi hissedersin
İnsanlarla görüşüyoruz canım ama kahvaltıda görüşmüyoruz.Tabiki bana da misafir geliyor bizde gidiyoruz.Burda sorun emrivaki ile olması ve kahvaltıya ağırlayacak durumda olmamam.Onun yerine kahve içmeye gelin dedim öğlen ama yanaşmadılar o kısmı okudun mu bilmiyorum

Annelerimiz maalesef seçenek olmadığı için çocuğuna ayıracağı vakti kıymeti bilinmeyen işlerle geçirmiş. İzin verin de bu düzen böyle devam etmesin. Annenizin sizi yetiştirme şeklinin en doğrusu olduğunu gösteren objektif ölçüt ne ayrıca ? 8 aylık bebeğiyle buradaki anne yorulmuş . Her bebek zaten aynı değil her anne de aynı ilgiyle isteyerek ya da istemeyerek büyütemiyor. Kimse kendini hayattan soyutlamıyor. Öyle olsa davet edilince de gitmez odadan çıkmazdı. Siz bundan sonra çocuklu anneleri kendiniz evinizde ağırlayın bakın soyutlamış mı soyutlamamış mı
Ağzınıza sağlık gerçekten

Burda konularda gördüğüm kadariyla cok yaygin bisey. Bu nasil bu kadar normalleştirildi bilmiyorum. Ama birakin cocuklu bebekli vs evi, normal evde kendi kendine takilan isi gucu olmayan birine bile arayip SANA KAHVALTIYA GELİCEZ DENMEEEEZZZZ . O cagirirsa gidilir ancak. Ya aşırı samimi arkadasin canin cigerindir , o diyebilir. Ama o dercee yakin birinden de kimse, hatta bebekli anne bile zaten nasil hazirlik yapicam diye yakinmaz. Gelir birlikte hazirlanir yeni evin dağınıklığı kafaya takilmaz beraber toplanir yardim eder o kisi vs. Budur yani bunun oluru. Gelip işinin ucundan tutacak yakinlikta olmayan biri arayıp sana kahvaltiya gelicem diyemez. Bu dumduz edep adap bilmemektir
Sizin gibi düşündüğüm için ağırlamak gelmedi içimden.Pazar günü bebekli birine emrivakiyle gitmek düşüncesizliktir bana göre de ve düşüncesiz insanlar için uğraşmak istemedim sadece.Bu yüzden de asosyal filan olmadım çok şükür😀

Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?

Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.
eskidendi o çatkapı misafirlikler
bizim çocukluğumuzda
ne yalan söyleyeyim bende sevmem çatkapı misafiri

konu sahibi eşinize bir höstt diyor musunuz eğer yardımcı olmuyorsa Q Quennhazel

Bence gelenin kim oldugu önemli bu konuda. Benim bebegimin kırkı yeni çıktı bir suru misafir hazırladim bir kısmına onden hazırlık yaptim bir kısmına gelirsin beraber hazirlariz dedim. Konu sahibi sorun yaptığına göre önden hazırlık yapması gereken birisidir.

Birde ben 2 cocukla 11 12 ye kadar uyuyorum 🤣 çocuklarımın ikisininde hic gece uykusu yok malesef 4 5 e kadar uyanık kalip öğlene kadar yatıyoruz
Bunun çocuklarınıza ne kadar zarar verdiğini biliyor musunuz? İşinize karışmak istemiyorum ama en azından uyarmak istedim. Melatonin hormonu salgılanması sabaha karşı 4 gibi bitiyor. İsterse çocuk 10 saat uyusun, sağlıklı uyku almış olmuyor hiç faydası yok. Kemiklerin, kasların ve organların büyümesinden sorumlu olan ve hipofiz bezinde oluşan büyüme hormonu yeterince salgılanmadığı durumda çocukta büyüme geriliği ortaya çıkabilir. Çocuk o gün iştahsızdır aç yatabilir zararı yok ama uyumaması büyük zarar.

Not: Uyumaktan nefret eden 2 çocuğa zorla uyku düzeni oturtabilmiş büyütmüş bir anne.

eskidendi o çatkapı misafirlikler
bizim çocukluğumuzda
ne yalan söyleyeyim bende sevmem çatkapı misafiri

konu sahibi eşinize bir höstt diyor musunuz eğer yardımcı olmuyorsa Q Quennhazel
Eşimden yana sıkıntı yok canım kendisi yardımcı olur.O işe gidince haliyle haftaiçi bebekle tek ilgileniyorum o yüzden yazdım

Bunun çocuklarınıza ne kadar zarar verdiğini biliyor musunuz? İşinize karışmak istemiyorum ama en azından uyarmak istedim. Melatonin hormonu salgılanması sabaha karşı 4 gibi bitiyor. İsterse çocuk 10 saat uyusun, sağlıklı uyku almış olmuyor hiç faydası yok. Kemiklerin, kasların ve organların büyümesinden sorumlu olan ve hipofiz bezinde oluşan büyüme hormonu yeterince salgılanmadığı durumda çocukta büyüme geriliği ortaya çıkabilir. Çocuk o gün iştahsızdır aç yatabilir zararı yok ama uyumaması büyük zarar.

Not: Uyumaktan nefret eden 2 çocuğa zorla uyku düzeni oturtabilmiş büyütmüş bir anne.
Notunuza istinaden yazmak istedim.Benim bebeğim de gece 11 gibi uyuyor.Yazdıklarınızın farkında olduğum için en geç 10 da uykuda olmasını istiyorum ama bi türlü başaramadım.Erken yatırabilsem de geri uyanıyor mutlaka.Son uykusunu erken yaptırıyorum ama yok yine de olmadı.Kolik bi bebekti ve hala gaz sancıları oluyor.O yüzden mi bilmiyorum.Bu ara diş sancısı da var üst dişleri aynı anda çıkıyor sanırım hepsi.inş bende düzeni oturturum uyku konusunda

Notunuza istinaden yazmak istedim.Benim bebeğim de gece 11 gibi uyuyor.Yazdıklarınızın farkında olduğum için en geç 10 da uykuda olmasını istiyorum ama bi türlü başaramadım.Erken yatırabilsem de geri uyanıyor mutlaka.Son uykusunu erken yaptırıyorum ama yok yine de olmadı.Kolik bi bebekti ve hala gaz sancıları oluyor.O yüzden mi bilmiyorum.Bu ara diş sancısı da var üst dişleri aynı anda çıkıyor sanırım hepsi.inş bende düzeni oturturum uyku konusunda
Doktorumuz 7 aylıkken artık ek gıda veriyorsun gece besleme demişti. Uykusu bölünür, mama enerji verdiği için geri uyuyamaz, çiş yapınca bezi ıslanır huzursuz olur dedi. Ne yaparsan yap gece emzirme ya da bir kez o da normal sürenin yarısı kadar emzir dedi. Bir iki hafta arıza çıkartır ama sonra uykusu bölünüp kalkmaz demişti hakikaten işe yaradı bizde. Diş için kalkıp ağladığında bile emzirmedim, omuzumda uyumasına izin verdim.

X