Bebek ve misafir sorunları sizin düşüncelerinizi merak ediyorum

Ben ikram için çok kasmam kendimi ki sık sık misafir ağırlarım. Günler öncesinde çağrılan değil kısa vakitte geleceği belli olan misafir daha az yorar beni hatta. Böyle bir alışkanlığı olmayan biri için yorucu olabilir belki bilemiyorum. Siz kahvaltı zor oluyor demişsiniz,olabilir herkesin gün içindeki hali başka oluyor.
Sadece bir kahvaltı hazırlamakla kendini yorma, yıpratma muhabbetleri yapılmasını abartılı buluyorum. Sanırsın sırtımızda taş taşıyoruz. Bu kadar hassas mı insanlar gerçekten

eşinize attılarsa mesajı keşke hiç bir şey söylemeyip geldiklerinde aaa benim haberim yoktu kahvaltiya geleceginizden diyerek kapıyı açsaydiniz
kahvaltıyıda eşiniz hazirlasin madem ona mesaj atiyorlar

Son düzenleme:
niye ki merak ettim annem ve kendi anneligim arasindaki fark nedir ?

Gayet normalsiniz, sizin bebekli olduğunuzu bile bile kahvaltıya gelmeye çalışan anormal. Bi zahmet kahvaltıyı kendileri hazırlayıp sizi davet etsinler...

Şimdi şöyle bir durum var bende konu sahibinin yaşadığı şekilde yaşadığım için söylüyorum . Mesela gece bebek sürekli sık uyanıyor aç tok vs fark etmeksizin bazı çocuklar böyle bazıları da sabaha kadar uyuyan tipler . Neyse sabah kalktığınız zaman ceset gibi oluyorsunuz uykusuz kafa kazan gibi vs o yüzden sıkıntı oluyor

Kusacak bir durum yok.Ben kısaca anlattım saatlerce ağlama diye bir durum yok.Dr anlattı bana detaylı olarak.İlk anda banada tuhaf geldi o yaşta.Bekleyin hemen gitmeyin ağlayınca bakın şöyle şöyle yapın hastalık gibi mi vb .diye anlattı..Bekledim zaten çok kısa sürdü.Benim çocuğum 3.günden itibaren o kısa süreli uyanmayı bıraktı.O saatte alışkanlık gibi olmuştu.Siz hemen nasıl bu yargıya vardınız iki cümleden uzman mısınız bu konularda.

Beni en iyi siz anlarsınız o zaman.Gece sürekli uyku bölünmesi nedeniyle sabah beden dinlenememiş oluyor.Toparlanana kadar öğlen oluyor zaten.

Onun açılımını yaptım ama yetersiz yapmışım sanırım haftaiçi eşim çalışıyor haliyle akşama kadar bebekle yalnızım yoksa yardımcı oluyor evdeyken.zaten düzenimden memnunum sıkıntım o konuda

Beni en iyi siz anlarsınız o zaman.Gece sürekli uyku bölünmesi nedeniyle sabah beden dinlenememiş oluyor.Toparlanana kadar öğlen oluyor zaten.
Evet ben hala bazen böyleyim mesela şuan o gecelerden birisi ve sabah nasıl olacağımı biliyorum . Oğlum hasta ve ciddi hasta yani ağrılardan uyuyamıyor şuan 20:15 te uyudu şuan 23:15 3 kere uyandı en az ve gece böyle devam edecek . Hele emzirirken 20:00 de uyurdu 21:30 da kalkardı 23:00 kalkardı 01:00 kalkardı 03:00 den sonra beni hiç bırakmak istemezdi bunlar emzirmeyi kesene kadar devam etti . Emzirmeyi kesince düzelecek dendi . 4 yaşına geldi hala deliksiz uyuduğu gece yoktur . 1.5 yaşından beri kendi odasında uyur uzun süredir temassız uykuya geçiyor daha ben ne yapayım ki camdan atlamadığım kaldı 8 aylıkken filan sabah 06:00 da kalkardı ve bende ona kahvaltı yaptır ek gıdalarını taze taze hazırla buzdolabına koy vs geberiyordum uykusuzluktan .

bir insan evine misafir almak istemiyorsa almaz ama memleketteki kadinlarin yarisi gece cocuk bakip sabah ise gidiyor yahu

Uzman değil okuyucum biraz okuma beceriniz varsa sizde okuyup bilgilenebilirsiniz. Çocuk ağladı yanında sizi istediği için ,siz ise gitmediniz ağladı tekrar gitmediniz baktı ağlasamda gelmeyecek en iyisi uyuyayım. İşte bu öğrenilmiş çaresizlik ve yoksayılmadır. Yetişkinlik döneminde cevap verir zaten. Burada evrenin şifresini vermiyorum gayet basit anlaşılabilir durum. Verdiğiniz eğitimin nerede neden yapıldığını yazdım teyitte edebilirsiniz. Gerisi sizin doğrunuzdur bir şey diyemem

Bende yaşadım aynılarını.
Gece boyu sürekli uyanan iki çocuğum oldu sağolsunlar. 4-5 defa uyandıklarında bugün iyi uyudular diyordum. Bu duruma uzak değilim ama hayatta çocukla beraber durmuyor düşüncesindeyim.
Küçücük bebeği olan kadınlar işe gidiyor o gecelerin sabahı. İş mecburiyet misafir degil diyebilirsiniz ama kendini yorma kısmının abartıldığı gerçeğini değiştirmiyor bence.

Bunları düşünemiyorlar herhalde siz ayrıntısına kadar düşünmüşsünüz aynen öyle oluyor.Milleti memnun edeceğim diye neden kendimi zora sokayım ki sabah sabah.Amaç sohbet muhabbetse kahve içmeye buyur ettim zaten

Aynen öylee

O kadınlar işe gidiyorlar ama diğer kadınlar ben yapıyor ki evde yan gelip yatmıyor ya çocuk bakmaya devam ediyorlar öyle değil mi ? Kaldı ki çocuk bakmak bence bir çok işten daha daha zor sıkıntılı . Kadın misafir ağırlamak istemiyor yani zorla neden yapsın sizce ? Karşıdaki insanın tutup kocasına msj atması bir kasını zorlamak değil midir sizce ? Normal bir durum mu

tuce_tuce sizi ekonomi topiklerinden hatirliyorum az cok .hayatinizi anne olmaya adamis gibi bir hayatiniz var hepimizin tercihleri farkli size gore bu normal ama bana gore cok ters mesela . konu sahibi istemiyorsa kabul etmesin ama anne olunca hayat durmuyor

Gece de 4-5-6-7 kez uyanan insanın yorulması mı abartıdır dediniz anlamadım öyleyse abartı değil bu.

Bebek olana kadar calısıyordum zaten inanın şuan evde yorulduğum kadar yorulmuyordum iş yerinde bu insanlar bi tuhaf gerçekten

Kahvaltıya kabul etmeyince hayatım durmuş olmadı zaten şuan önceliklerim farklı ve kahvaltıda misafir ağırlamayı emrivakiyle istemedim.Bizde misafir ağırlıyoruz evimizde bu demek değil ki asla misafir gelmesin.Burda olay başka anlamak isteyenler anlamış demek istediğimi zaten

Size katılamıyorum.Hiç öyle bir durum olmadı inanın.Uzaktan öyle anlamışsınız ama değil..Ayrıca inanın çocuklarımın büyüme dönemlerinde de uzman desteğim oldu uzman olan yakınımda arkadaşım olunca.Çok rahat ve şanslıydım bu nedenle.
Bu delikanlı şu anda baba.Beni onurlandıran onun ne eğitimi ne de işi gücü değil inanın.Evinde her işe sahip çıkması(bakın yardım olması değil)direk eşit olarak paylaşması her işi.Çocuğuna anne ile beraber bakması ilgilenmesi hatta daha bile fazla olması.Benim ölçülerim bunlardır ve öylede bir baba ve eş oldu.Çaresizlik yoksayılma vb olmadı nedense...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…