-
- Konu Sahibi Quennhazel
Kahvaltiya değil ama kahveye bekleriz demişler misafirlerde gelmemişgeldi mi peki misafirler
Misafir ben de severim.biri gelecekse hemen bi şeyler hazırlamaya başlarım.çocuklar da yardım eder.5 yaşındaki oğlum mesela hemen oyuncaklarını toplar misafir geliyor diye.ama sanırım oğlum 7 8 aylık olsaydı pek sevinmezdim çünkü çok zor bebekti uyumak bilmezdi.konu sahibini çok iyi anlıyorum şu an.yaptıkları hoş değil çocuklu kadına emrivaki yapmak.eğer samimi olduğu kişiler olsaydı gerilmeden kabul ederdi diye düşünüyorum.ben çok severim misafiri. Hele sevdiğim insanlarsa dışarıda görüşmek yerine evi tercih ederim. Eve bereket katıyor bence. Bende 2 çocuğumu yardım almadan kendim büyüttüm her şey tam olmasına gerek yok gelenler zaten sizin çocuklu olduğunuzu biliyor. Böyle bir evde büyüdüklerinden midir bilmem çocuklarım da çok sever misafiri. Şimdi 11 ve 7 yaşındalar kızım ve oğlum misafir gelecek hadi evimizi toplayalım dediğimde herkes dağılır bi iş yapar yeter ki evde kalabalık olalım
Kahvaltıya değil ama öğlen 1 de kahveye çağırdım gelmedilergeldi mi peki misafirler
Ya benimki çok ağlıyor emzirmezsem biraz da alışkanlık yaptı sanırımDoktorumuz 7 aylıkken artık ek gıda veriyorsun gece besleme demişti. Uykusu bölünür, mama enerji verdiği için geri uyuyamaz, çiş yapınca bezi ıslanır huzursuz olur dedi. Ne yaparsan yap gece emzirme ya da bir kez o da normal sürenin yarısı kadar emzir dedi. Bir iki hafta arıza çıkartır ama sonra uykusu bölünüp kalkmaz demişti hakikaten işe yaradı bizde. Diş için kalkıp ağladığında bile emzirmedim, omuzumda uyumasına izin verdim.
Ya bide öğlen kahveye gelin deyince gelmiyorlar amaç beni görmek sohbet filan olsa o şekilde de gelirlerdi.Kahvaltı yoksa gelmiyoruz gibi bişey oluyorMisafir ben de severim.biri gelecekse hemen bi şeyler hazırlamaya başlarım.çocuklar da yardım eder.5 yaşındaki oğlum mesela hemen oyuncaklarını toplar misafir geliyor diye.ama sanırım oğlum 7 8 aylık olsaydı pek sevinmezdim çünkü çok zor bebekti uyumak bilmezdi.konu sahibini çok iyi anlıyorum şu an.yaptıkları hoş değil çocuklu kadına emrivaki yapmak.eğer samimi olduğu kişiler olsaydı gerilmeden kabul ederdi diye düşünüyorum.
Evet bütün bebekler alışkanlık yapıyor, memeyle temas güven veriyor. Doymak için emmiyorlar bu nedenle de rahatsızlanıyorlar. Anne sütü de olsa hazmetmeleri sindirmeleri gerekiyor. Mide dolu olunca vücutları enerjik oluyor. Diş ağrısı dönemleri ağladığında aldım kucağıma ama emzirmedim. Yanağımı boynumu emmeye çalıştı, tabi süt gelmeyince sinirlendi bir de ona ağladı ama ya sabır dedim pes etmedim. Kolay değil, herkes nasıl biliyorsa öyle yapsın anneliğini ama sabaha kadar oturan uyumayan çocuklara çok üzülüyorum.Ya benimki çok ağlıyor emzirmezsem biraz da alışkanlık yaptı sanırım
Emin olun biliyorum zararlarını biliyorum ve çok uğraştım. Kac kişiyle eğitime başladık. 3 yaşındaki kızım 9 da bile uyusa 12 de kalkıyor gece biz uyuyor olsak o kendi başına karanlıkta dolanıyor. Çalıştığım dönemlerde sabah 7de kaldırıyordum ona rağmen geceleri yine erken uyumuyor. Işık kapat, rutinleri uygula, ailecek uyku moduna geç hepsini yaptım ama olmadı.Bunun çocuklarınıza ne kadar zarar verdiğini biliyor musunuz? İşinize karışmak istemiyorum ama en azından uyarmak istedim. Melatonin hormonu salgılanması sabaha karşı 4 gibi bitiyor. İsterse çocuk 10 saat uyusun, sağlıklı uyku almış olmuyor hiç faydası yok. Kemiklerin, kasların ve organların büyümesinden sorumlu olan ve hipofiz bezinde oluşan büyüme hormonu yeterince salgılanmadığı durumda çocukta büyüme geriliği ortaya çıkabilir. Çocuk o gün iştahsızdır aç yatabilir zararı yok ama uyumaması büyük zarar.
Not: Uyumaktan nefret eden 2 çocuğa zorla uyku düzeni oturtabilmiş büyütmüş bir anne.
Aslında var ama tek fark şu, bebekli arkadaşa giderken,birşey hazırlama sadece kahve içelim derim mesela,birşeye ihtiyacın varsa alabilirim deyip,bebek bezi, eczaneden şurup falanda aldığım olmuştur,çıkamamıştır ,yorgundur vakti olmamıştır vs.Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?
Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.
Yok okumadim zaten bir insana kahvaltıya sana geliyoruz demek için çok samimi olmak lazım yoksa ev sahibi çağırmadan geliyoruz diyen de görgüsüzdur bana göre kahveye gelmiyolarsa kendileri bilir dışarda kahvaltıya gitsinler yine deİnsanlarla görüşüyoruz canım ama kahvaltıda görüşmüyoruz.Tabiki bana da misafir geliyor bizde gidiyoruz.Burda sorun emrivaki ile olması ve kahvaltıya ağırlayacak durumda olmamam.Onun yerine kahve içmeye gelin dedim öğlen ama yanaşmadılar o kısmı okudun mu bilmiyorum
Ben artık yüzlerine yüzlerine diyorum. Yaşıt değiliz samimi değiliz ne işi var. Bir de kapı kapı gezenler genelde dedikoducu da oluyorlar.Oh benim içim rahat etti. Yıllardır çat kapı bana gelenlere söyleyemediğimi siz söylemiş oldunuz sanki. Evden eve evden eve çevrem böyle. Aynı gün içinde 5 kapı gezen insanlar tanıyorum.
Niye benim annem 6 cocuk büyütmzs TEK basina masallah tas gubiBence tek bakiyorum derken babasinin yardimci olamadigindan bahsediyor. Cok saldirgan buldum yorumunu.
Bizim annelerimize gelince hepsi 35/40 olmadan ciddi hastaliklara yakalanan bir sekilde piskolojileri alt üst olmus kadinlar malesef.
Hayattan da soyutlamiyor kendini, bu emrivakiye nasil tepki vermem gerekirdi diyor
Yeni bir yaşına bastıKaç yaşında
Sizde evde cok bunaldım biz size gelelim diyinAy şaşırmayın benim görümce de kardeşini arar kahvaltıya geliyoruz der yer içer giderçok var öyle
E arada öğlen uykusu yapmıyor mu ? Şuan 2 uyku en az 1 uyku yapıyor olması gerekiyorYeni bir yaşına bastıBir senedir uykusuzum desem yalan olmaz :)
Günde genelde bir kere ya da max 2 kere 1-1.5 saat uyuyor o kadar. Sanırım uyku eğitimi işini ben beceremedim.E arada öğlen uykusu yapmıyor mu ? Şuan 2 uyku en az 1 uyku yapıyor olması gerekiyor
Uyku eğitime karşıyım ben maalesef . Benim yaptığım şey uyku düzeni kurmak oldu . Bir çocuğu uyutmak istiyorsanız uyandırmak lazım . Ben uyuyan çocuğu uyandırdım. Günlük düzeni yazarsanız yardımcı olurum belkiGünde genelde bir kere ya da max 2 kere 1-1.5 saat uyuyor o kadar. Sanırım uyku eğitimi işini ben beceremedim.
Hanımefendi oğlunuz genel kurmay cumhurbaşkanı başbakanımız, hem de amerikanın prezınt prezını olsa bile ağlayan bir bebeğin yanına gitmemek yanlıştır. Söyleyeceğiniz hiçbir şey bunu değiştiremez.Size katılamıyorum.Hiç öyle bir durum olmadı inanın.Uzaktan öyle anlamışsınız ama değil..Ayrıca inanın çocuklarımın büyüme dönemlerinde de uzman desteğim oldu uzman olan yakınımda arkadaşım olunca.Çok rahat ve şanslıydım bu nedenle.
Bu delikanlı şu anda baba.Beni onurlandıran onun ne eğitimi ne de işi gücü değil inanın.Evinde her işe sahip çıkması(bakın yardım olması değil)direk eşit olarak paylaşması her işi.Çocuğuna anne ile beraber bakması ilgilenmesi hatta daha bile fazla olması.Benim ölçülerim bunlardır ve öylede bir baba ve eş oldu.Çaresizlik yoksayılma vb olmadı nedense...
Bafelix, bebeğim 12 aylık olmak üzere. Uyku düzenini dakika şaşırtmadan devam ettirmeye çalıştım. Rutinlerimiz vardı, her şey iyi sayılırdı defalarca uyansa bile ama çok uzun zamandır (1 ayı geçti yeni) sabah 7'de güne de başlatsam, uykularını tam zamanında başlatıp bitirsem de sabah 6'da uyuyup öğlen 2-3'te uyanıyor (bu sürede 50 kere kalkıyor tabi). Bana bir önerin olur mu?Bunun çocuklarınıza ne kadar zarar verdiğini biliyor musunuz? İşinize karışmak istemiyorum ama en azından uyarmak istedim. Melatonin hormonu salgılanması sabaha karşı 4 gibi bitiyor. İsterse çocuk 10 saat uyusun, sağlıklı uyku almış olmuyor hiç faydası yok. Kemiklerin, kasların ve organların büyümesinden sorumlu olan ve hipofiz bezinde oluşan büyüme hormonu yeterince salgılanmadığı durumda çocukta büyüme geriliği ortaya çıkabilir. Çocuk o gün iştahsızdır aç yatabilir zararı yok ama uyumaması büyük zarar.
Not: Uyumaktan nefret eden 2 çocuğa zorla uyku düzeni oturtabilmiş büyütmüş bir anne.
Evet uyku düzeni demek istemiştimUyku eğitime karşıyım ben maalesef . Benim yaptığım şey uyku düzeni kurmak oldu . Bir çocuğu uyutmak istiyorsanız uyandırmak lazım . Ben uyuyan çocuğu uyandırdım. Günlük düzeni yazarsanız yardımcı olurum belki
Sizin çocuk aslında çok güzel uyuyor farkında değilsinizEvet uyku düzeni demek istemiştimBen de kıyamadım uyku eğitiminde ağlatılıyor dedi doktor. Öncelikle desteğiniz için çok teşekkür ederim. Şöyle gece 12.30 - 1.00 gibi uyur bazen gece kalkar bazen kalkmaz genelde 6 gibi kalkar sabah 9dan 12ye uyur. Sonrasında ya üçte uyur belki beşte kalkar ya beşte uyur 6da kalkar. Bazen tek uyku yapar. Bazen iki saatte bir uyandığı da olur. Sanırım ben bu uyku düzenini oturtamadım.