Bebek ve misafir sorunları sizin düşüncelerinizi merak ediyorum

Misafir ben de severim.biri gelecekse hemen bi şeyler hazırlamaya başlarım.çocuklar da yardım eder.5 yaşındaki oğlum mesela hemen oyuncaklarını toplar misafir geliyor diye.ama sanırım oğlum 7 8 aylık olsaydı pek sevinmezdim çünkü çok zor bebekti uyumak bilmezdi.konu sahibini çok iyi anlıyorum şu an.yaptıkları hoş değil çocuklu kadına emrivaki yapmak.eğer samimi olduğu kişiler olsaydı gerilmeden kabul ederdi diye düşünüyorum.

Ya benimki çok ağlıyor emzirmezsem biraz da alışkanlık yaptı sanırım

Ya bide öğlen kahveye gelin deyince gelmiyorlar amaç beni görmek sohbet filan olsa o şekilde de gelirlerdi.Kahvaltı yoksa gelmiyoruz gibi bişey oluyor

Ya benimki çok ağlıyor emzirmezsem biraz da alışkanlık yaptı sanırım
Evet bütün bebekler alışkanlık yapıyor, memeyle temas güven veriyor. Doymak için emmiyorlar bu nedenle de rahatsızlanıyorlar. Anne sütü de olsa hazmetmeleri sindirmeleri gerekiyor. Mide dolu olunca vücutları enerjik oluyor. Diş ağrısı dönemleri ağladığında aldım kucağıma ama emzirmedim. Yanağımı boynumu emmeye çalıştı, tabi süt gelmeyince sinirlendi bir de ona ağladı ama ya sabır dedim pes etmedim. Kolay değil, herkes nasıl biliyorsa öyle yapsın anneliğini ama sabaha kadar oturan uyumayan çocuklara çok üzülüyorum.
Konunuzu sabote etmeyeyim çünkü bebek bakımı değil misafir ağırlamaktı derdiniz.

Emin olun biliyorum zararlarını biliyorum ve çok uğraştım. Kac kişiyle eğitime başladık. 3 yaşındaki kızım 9 da bile uyusa 12 de kalkıyor gece biz uyuyor olsak o kendi başına karanlıkta dolanıyor. Çalıştığım dönemlerde sabah 7de kaldırıyordum ona rağmen geceleri yine erken uyumuyor. Işık kapat, rutinleri uygula, ailecek uyku moduna geç hepsini yaptım ama olmadı.

Bu çoğu zaman esimle kendi ilişkimiz için de sıkıntı oluyor ama dediğim gibi eğitimlerle dahi oturtamadik düzeni.

Aslında var ama tek fark şu, bebekli arkadaşa giderken,birşey hazırlama sadece kahve içelim derim mesela,birşeye ihtiyacın varsa alabilirim deyip,bebek bezi, eczaneden şurup falanda aldığım olmuştur,çıkamamıştır ,yorgundur vakti olmamıştır vs.
Kendim birşeyler alırım,götürürüm onu uğrastırmam. Çayını,kahvesini sıcak içsin diye bebeği ile ilgilenirim ,çok duşa sokmuşumdur arkadaşlarımı mesela bebeğine bakıp hadi gir sen duşunu al acele de etme bak keyfine diyip.
Yemeği yoksa bebeği ile ilgilenebilirim yada elime üşenmem tencereye yemek koyarım. Bana da aynını yapan arkadaşlarım var. Haliyle çocuklu arkadaşlara böyle hadi kahvaltıya geliyoruz size demeyiz. Samimiysek mutfağa girip birlikte hazırlıyoruzdur falan ancak o şekilde kendisi çaģırdıysa . O samimiyeti kurduğum insana tabi kendisi de isterse yapacağım tavir bu olur. Bazı insanlar mesafelidir yardım istemez cekinir falan onları da darlamayız sana gelicem diye
Normali de bu. Evi dağınıktır,uykusuzdur yük olmamak adına bence böyle beklentilere girmemek lazım. Tabi ki kahveye geleni sorun etmez kimse ama bebek küçükken böyle yapılmamalı,geri çevirmek normal.

Son düzenleme:
Yok okumadim zaten bir insana kahvaltıya sana geliyoruz demek için çok samimi olmak lazım yoksa ev sahibi çağırmadan geliyoruz diyen de görgüsüzdur bana göre kahveye gelmiyolarsa kendileri bilir dışarda kahvaltıya gitsinler yine de

Oh benim içim rahat etti. Yıllardır çat kapı bana gelenlere söyleyemediğimi siz söylemiş oldunuz sanki. Evden eve evden eve çevrem böyle. Aynı gün içinde 5 kapı gezen insanlar tanıyorum.
Ben artık yüzlerine yüzlerine diyorum. Yaşıt değiliz samimi değiliz ne işi var. Bir de kapı kapı gezenler genelde dedikoducu da oluyorlar.
Hava güzel yaşlı teyzeler amcalar bile parka çıkmış hava alıyorlar. Ama bunlar yesin, içsin, laf çarpsın, dedikodu yapsın.

Niye benim annem 6 cocuk büyütmzs TEK basina masallah tas gubi

Günde genelde bir kere ya da max 2 kere 1-1.5 saat uyuyor o kadar. Sanırım uyku eğitimi işini ben beceremedim.
Uyku eğitime karşıyım ben maalesef . Benim yaptığım şey uyku düzeni kurmak oldu . Bir çocuğu uyutmak istiyorsanız uyandırmak lazım . Ben uyuyan çocuğu uyandırdım. Günlük düzeni yazarsanız yardımcı olurum belki

Hanımefendi oğlunuz genel kurmay cumhurbaşkanı başbakanımız, hem de amerikanın prezınt prezını olsa bile ağlayan bir bebeğin yanına gitmemek yanlıştır. Söyleyeceğiniz hiçbir şey bunu değiştiremez.

Bafelix, bebeğim 12 aylık olmak üzere. Uyku düzenini dakika şaşırtmadan devam ettirmeye çalıştım. Rutinlerimiz vardı, her şey iyi sayılırdı defalarca uyansa bile ama çok uzun zamandır (1 ayı geçti yeni) sabah 7'de güne de başlatsam, uykularını tam zamanında başlatıp bitirsem de sabah 6'da uyuyup öğlen 2-3'te uyanıyor (bu sürede 50 kere kalkıyor tabi). Bana bir önerin olur mu?

Evet uyku düzeni demek istemiştim Ben de kıyamadım uyku eğitiminde ağlatılıyor dedi doktor. Öncelikle desteğiniz için çok teşekkür ederim. Şöyle gece 12.30 - 1.00 gibi uyur bazen gece kalkar bazen kalkmaz genelde 6 gibi kalkar sabah 9dan 12ye uyur. Sonrasında ya üçte uyur belki beşte kalkar ya beşte uyur 6da kalkar. Bazen tek uyku yapar. Bazen iki saatte bir uyandığı da olur. Sanırım ben bu uyku düzenini oturtamadım.

Sizin çocuk aslında çok güzel uyuyor farkında değilsiniz mucize gibi bir uykusu var . Tek sorun saatleri kötü onu düzene sokmak sizin elinizde . Biraz çaba ile çözülür. Mesela interNette uyku koçları var onların sayfalarında bebeklerin kaç saat uyanık kalacakları liste halinde yazılı . Onları takip edip doğru listeyi bulun . Mesela oğlum oda o aylarda 06:00 da kalkardı gecede 100 kere uyanırdı 06:00 da kalksa 09:00 gibi 1. Uykuya gidip 1.5 saat uyumasına izin verseniz daha fazla uyumak isterse uyanırsanız ( biraz mız mız olavak ama daha sonra alışacak ) 13:00 de 2. Uykuya gitse 2 saat uyusa 15:00veya 15:30 kalkış 20:00 de yatağa gitse hergün günlük rutin el yüz yıkama çıkan diş varsa fırçalama kitap okuma pijama giyme 19:30 da başlayıp 20:00 de ışık kapansa bir süre sonra alışacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…