- 15 Şubat 2024
- 174
- 437
-
- Konu Sahibi Quennhazel
Ay çok mutlu ettiniz beniSizin çocuk aslında çok güzel uyuyor farkında değilsinizmucize gibi bir uykusu var . Tek sorun saatleri kötü onu düzene sokmak sizin elinizde . Biraz çaba ile çözülür. Mesela interNette uyku koçları var onların sayfalarında bebeklerin kaç saat uyanık kalacakları liste halinde yazılı . Onları takip edip doğru listeyi bulun . Mesela oğlum oda o aylarda 06:00 da kalkardı gecede 100 kere uyanırdı 06:00 da kalksa 09:00 gibi 1. Uykuya gidip 1.5 saat uyumasına izin verseniz daha fazla uyumak isterse uyanırsanız ( biraz mız mız olavak ama daha sonra alışacak ) 13:00 de 2. Uykuya gitse 2 saat uyusa 15:00veya 15:30 kalkış 20:00 de yatağa gitse hergün günlük rutin el yüz yıkama çıkan diş varsa fırçalama kitap okuma pijama giyme 19:30 da başlayıp 20:00 de ışık kapansa bir süre sonra alışacaktır
Canımsın böyle alışacak ama birşey söyleyeyim sana pes etme çabalaAy çok mutlu ettiniz beniŞimdi hemen sabahtan alıştırmaya başlayacağım. Olursa olur olmazsa alıştım Bu arada bazen geceleri yarım saatte bir kalkıp ağlar da.. Ama her zaman değil :) Saatleri oturtursam kendime de belki biraz zaman ayırabilirim. Çok teşekkür ederim
Bebeğinize tek başınıza bakmanız zaten normal bi durum bence ama misafir konusuda çok iyi yapmışsınız, ben o hatayı çok yaptım çok misafir gelirdi en az 6/7 çeşit yapardım, şimdi ki aklım olsa asla yapmam. Gelmeyi çok isteyen yapsın kendi getirsin hiç uğraşmayın bütün zamanınızı enerjinizi evladınıza ve kendinize ayırın.Merhaba hanımlar
8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?
Analar çeker yükü resmenCanımsın böyle alışacak ama birşey söyleyeyim sana pes etme çabalayanlız ben bunları yaptım çocuk alıştı iyi güzel ama bak geceleri deliksiz asla uyumuyor 4 yaşında gece 2 kere filan beni çağırıp temas istiyor bende bundan kurtulamadım
Durumumdan bi şikayetim yok açıklayıcı olsun diye yazmıştım sadece.kahvaltı yerine kahve içmeye çağırdım ama gelmediler kahveye deBebeğinize tek başınıza bakmanız zaten normal bi durum bence ama misafir konusuda çok iyi yapmışsınız, ben o hatayı çok yaptım çok misafir gelirdi en az 6/7 çeşit yapardım, şimdi ki aklım olsa asla yapmam. Gelmeyi çok isteyen yapsın kendi getirsin hiç uğraşmayın bütün zamanınızı enerjinizi evladınıza ve kendinize ayırın.
İsteyen darılsın kafanıza takmayın bile.
E keyifleri bilir, yapın kahvenizi için ohh afiyet olsun. Bebişinize ve kendinize ayırın zamanınızıDurumumdan bi şikayetim yok açıklayıcı olsun diye yazmıştım sadece.kahvaltı yerine kahve içmeye çağırdım ama gelmediler kahveye de
Öyle yaptık canım bebişi banyo yaptırdık bende yapıp hazırlandım onlar gelmeyecekleri için dışarı çıktık bizde.Herkes bencil ve kendi keyfini düşünüyor o yüzden bende kendimi düşünüyorum artıkE keyifleri bilir, yapın kahvenizi için ohh afiyet olsun. Bebişinize ve kendinize ayırın zamanınızı
Amannn öyle deyince ihale yine bana kalıyor aynı haftasına mutlaka bana bişey kitler ☺Sizde evde cok bunaldım biz size gelelim diyin
Aynı ben benim de yorgunluğum hemen yüzüme yansıyor çok yoruluyordum gerçi hala öyleyim ben . Çocuktan önce haftada 3 misafir ağırlar çeşit çeşit yapardım . Şimdi asla yapmak ağırlamak davet etmek istemiyorum. Ben eğer böyle şeylerle uğraşırsam çok yorulup çocukla ilgilenemiyorum çocuk huzursuz oluyor ben geriliyorum sesim yükseliyor vs vs . Akşam çocuk uyuduktan sonra dinlenmek istiyorum. Okula bırakmadan birlikte oyun oynamak ödevlerini yapmak bırakınca da ya alışverişimi yapmak ya temizliğimi ütümü yapıp kendime bakım yapıp okuldan almaya gitmek istiyorum. Bende mi gariplik var anlamıyorumBen de bir anımı anlatayım mı? Bir arkadaşım sürekli bebekli olduğu halde hayatının çok değişmediginden gezmesinden falan eksik kalmadığından bahsediyordu. Birgün bizi kahvaltıya davet etti. Dedikleri saatte gittik ama ortada kahvaltı yok kadın dolaptan peynir zeytini çıkardi kocasını da simit almaya gönderdi biz de kahvaltı ettik. Güzel de oldu aslında, ama benim birini kahvaltıya çağırma anlayışım böyle değildi bunu ben yapamadım benim.hazirladigim kahvaltıda çok çeşit olmali efso bir sunum olmalıydı ve bunlar bebekle çok zordu. Kişiden kişiye değişecek meseleler bunlar aslında kiminin eli çok hızlıdır bebesi akıllıdır uykusuzluga dayanıklıdır yapabilir. Ben misarif geleceğinde çok yorgun ve mutsuz hissediyordum kızım bebekken.
Yo sizde bir sorun yok. Olması gereken bu hatta. Sürekli misafir ağırlayıp misafirliğe giden insanların, eğer enerjisi çok yüksek değilse çocukları ilgisiz kalıyor zaten. Ödev, banyo, beraber etkinlik, temizlik, ütü, kendine zaman ayırma, bir de çalışıyorsa zaten gün bitiyor hatta yetmiyor. Hafta sonu dışarı çıkıp hava almak istiyor insan. Ya da evde dinlenmek.Aynı ben benim de yorgunluğum hemen yüzüme yansıyor çok yoruluyordum gerçi hala öyleyim ben . Çocuktan önce haftada 3 misafir ağırlar çeşit çeşit yapardım . Şimdi asla yapmak ağırlamak davet etmek istemiyorum. Ben eğer böyle şeylerle uğraşırsam çok yorulup çocukla ilgilenemiyorum çocuk huzursuz oluyor ben geriliyorum sesim yükseliyor vs vs . Akşam çocuk uyuduktan sonra dinlenmek istiyorum. Okula bırakmadan birlikte oyun oynamak ödevlerini yapmak bırakınca da ya alışverişimi yapmak ya temizliğimi ütümü yapıp kendime bakım yapıp okuldan almaya gitmek istiyorum. Bende mi gariplik var anlamıyorum
Durumumdan bi şikayetim yok açıklayıcı olsun diye yazmıştım sadece.kahvaltı yerine kahve içmeye çağırdım ama gelmediler kahveye de
Bende öyle hissettim.Şöyle söyliyim öyle bi samimiyetimizin olmadığı yani gelince kalkıp bana yardım etmicek kişilerResmen hizmet ettirmeye gelmek istemisler.
Kimdi bu gelmek isteyenler
Louder mesajınızı geç gördüm. Benim kızlarla göz teması kurmam için yukarı bakmam gerekiyor, kazık kadar oldular. Şimdi tam tersiyle uğraşıyorum. Dürterek uyandırmakla mücadele veriyorum artık. Bebekken uyku satılan bir şey olsa her şeyimi satar alırdım o derece. 15 senede çok şey değişmiştir, yeni yöntemler çıkmıştır ben eski moda kaldım. Yalnız şundan eminim, kademeli olarak arttırıp azaltacaksın. Mesela uyku saatini öne mi çekmek istiyorsun 5 dk öne al. Yani bir günde 1 saat erken uyutmak yerine haftaya yaymak.Bafelix, bebeğim 12 aylık olmak üzere. Uyku düzenini dakika şaşırtmadan devam ettirmeye çalıştım. Rutinlerimiz vardı, her şey iyi sayılırdı defalarca uyansa bile ama çok uzun zamandır (1 ayı geçti yeni) sabah 7'de güne de başlatsam, uykularını tam zamanında başlatıp bitirsem de sabah 6'da uyuyup öğlen 2-3'te uyanıyor (bu sürede 50 kere kalkıyor tabi). Bana bir önerin olur mu?
Ne kadar saçma bir yorum.Yorum mu yaptınız şimdi.Bu kafalara bu bakışlara inanamıyorum gerçekten.Biraz okuyun donanım sahibi olun.Kestirip atmayın hemen tek bir cümle üzerinden.Ayrıca bırakın bana yorum yapmayı da kendinizi geliştirin.Hanımefendi oğlunuz genel kurmay cumhurbaşkanı başbakanımız, hem de amerikanın prezınt prezını olsa bile ağlayan bir bebeğin yanına gitmemek yanlıştır. Söyleyeceğiniz hiçbir şey bunu değiştiremez.
Kendini geliştir dediğiniz kadını tanısanız ağzınız açık kalırdı, kendimi geliştirdiğim için çok iyi biliyorum ki ağlayan bir bebek kaderine terk edilmemeli. Ben de bunun doğru olduğunu düşünen annelerin varlığına inanamıyorum. Size iyi akşamlar.Ne kadar saçma bir yorum.Yorum mu yaptınız şimdi.Bu kafalara bu bakışlara inanamıyorum gerçekten.Biraz okuyun donanım sahibi olun.Kestirip atmayın hemen tek bir cümle üzerinden.Ayrıca bırakın bana yorum yapmayı da kendinizi geliştirin.
İmzamı atarım bunaKendini geliştir dediğiniz kadını tanısanız ağzınız açık kalırdı, kendimi geliştirdiğim için çok iyi biliyorum ki ağlayan bir bebek kaderine terk edilmemeli. Ben de bunun doğru olduğunu düşünen annelerin varlığına inanamıyorum. Size iyi akşamlar.
insanlarda bi kusursuz olma çabası var galibaBurdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?
Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.