Bebek ve misafir sorunları sizin düşüncelerinizi merak ediyorum

Quennhazel

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
1.485
2.068
Merhaba hanımlar

8 aylık bi bebeğim var.Şuan çalışmıyorum bebeğime tek başıma bakıyorum.Eşim çalışıyor.Yardımsız bebek bakmak haliyle beni yoruyor.Gece sürekli uyanıyor hala bebeğim dinlenemiyorum.Bi şekilde idare ediyorum ama düzenimi şikayetçi değilim.Sorun ettiğim şey misafir gelmesini istemiyorum.Bende bebeğimle birine gideceksem öğlen gidip geliyorum fazla oturmadan.Bide gelirken bazıları bana değil eşime msj atıyor.Pazar günü kahvaltıya gelelim yazmışlar.Şimdi ben mi abartıyorum.Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla zor geliyor.Kabul etmedim uğraşmak istemeyeceğim için.Sizce ben mi anormalim yoksa bu şekilde gelmeye çalışanlar mı?

Bu yeni nesil annelerin bebeğime tek başıma bakıyorum tavrına hastayım. Kaç kişi bakmalı bir bebeğe? Bizim annelerimiz de tek başıma bakıyorum diye söyleniyor muydu acaba?

Misafir konusunu bilmem, çocuğunuz oldu diye kendinizi hayattan soyutlayacak yapıdasınız belli ki. İstemiyorsanız kabul etmezsiniz olur biter.

Aa üstüme iyilik sağlık kahvaltıya gelelım dıye mesaj atanıda ilk defa görüyorum. Bi kahveye geleyım dıyen olduda kahvaltıya gelelım olurmu hiç
İnsan isterse davet edecek vakti ılursa zaten kendisi davet eder
Ne demek kahvaltıya gelelım

Bırakın bebegınızle ılgılenenın herkes mısafır agırlamak zorunda degıl
Ben kendı adıma cok agırlarım hatta kahvaltı hazırlayıp cagırmayı cok severım
Ama bunu ben ıstıyorum
Karsımdakı kahvaltıya gelelım dese sınır olurdum

Istedıgınız gıbı davranın kabul etmek ıstemıyorsanız kabul etmeyın ınan kımse deger bılmıyor

Annem hâlâ söyleniyor

Bence tek bakiyorum derken babasinin yardimci olamadigindan bahsediyor. Cok saldirgan buldum yorumunu.

Bizim annelerimize gelince hepsi 35/40 olmadan ciddi hastaliklara yakalanan bir sekilde piskolojileri alt üst olmus kadinlar malesef.

Hayattan da soyutlamiyor kendini, bu emrivakiye nasil tepki vermem gerekirdi diyor

Yeni nesil anne olarak söylüyorum, Evet çok zor tek başına bebek bakmak . Bence en az iki yardımcı lazım İnsan bazen bir yarım saat hiçbirşey yapmadan kafa dinlemek istiyor.

Bize öyle mi bakmışlar , karpuz gibi büyütmüşler. Ben mesela annem yüzüme tülbent örtermiş, saf saf uyurmuşum kendi halime. Şimdiki bebeler folik asit çocuğu , full enerji . Kızım bu sabah beşte kalktı mesela.

Ha konunuza gelince , terbiyesizler demek istiyorum sadece

Eşin bebek bakimina katkisi olmadığını düşündüm konuyu okuyunca.
."Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla " demiş. Tum sorumluluk konu sahibinde

Burdaki insan ilişkilerine çok şaşırıyorum ben ya. Cidden hayatınızda hiç çay koy geliyorum, kek çırp yarım saate sendeyim diyebilecek ya da diyebileceğiniz teklifsiz samimiyetinizin olduğu insanlar yok mu?

Konu sahibine gelenler kimler bilmiyorum ama bu şekilde asla gelemezler, ilk defa görüyorum falan gibi tepkileri de ben ilk kez bu forumda görüyorum. Çok ilginç gerçekten.

Eşin bebek bakimina katkisi olmadığını düşündüm konuyu okuyunca.
."Bebekle kalk,evi topla,kendini topla,kahvaltı hazırla " demiş. Tum sorumluluk konu sahibinde
Onu da bebek bakımına katkısı olmayacak adamdan çocuk yaparken düşünecek o zaman. Neyse ben kaçayım linçlenecem
Kutsal bebek/anne konularında çeneyi tutmak lazım

ben çok severim misafiri. Hele sevdiğim insanlarsa dışarıda görüşmek yerine evi tercih ederim. Eve bereket katıyor bence. Bende 2 çocuğumu yardım almadan kendim büyüttüm her şey tam olmasına gerek yok gelenler zaten sizin çocuklu olduğunuzu biliyor. Böyle bir evde büyüdüklerinden midir bilmem çocuklarım da çok sever misafiri. Şimdi 11 ve 7 yaşındalar kızım ve oğlum misafir gelecek hadi evimizi toplayalım dediğimde herkes dağılır bi iş yapar yeter ki evde kalabalık olalım

Tabiki var
Ve ben zaten mısafır sevdıgımı davet ettıgımı belırttım
Herkes sevmeyebılır ,zor gelebılır
Bunun neresı şaşılacak bır durum..

Gündüz kahveye gelıyorum dıyen
Bı kısır yap yıyelım dıyen yada aksam caya gelelım dıyen ıllakı oluyor ama kahvaltı farklı bır durum

Ben belkı 12 ye kadar yatıyorum ,belkı kalkıp mıllete kahvaltı hazırlamak ıstemem
Tostla gecıstırecek olabılırım vs

Kahvaltı günün ilk öğünü bunu insanlar cagırmadan kendını davet ettıren ıcın şaşkınlık belirttim

Yoksa cok sukur gunluk evıme mısafır cagırmayı ben cok severım
Hatta gecen haftasonu kahvaltıya mısafırım vardı ama ben kendı ıstegımle çagırdım

Eklentiler

• IMG_1990.jpeg
    120,9 KB · Görüntüleme: 804
Bana kalırsa insanlar böyle böyle asosyalleşiyor ve depresyona bunalıma yatkınlık oluyor. İnsan sosyal bir varlık bu kadar kendinize yük görmeyin derim. Belki de ben öyleyim bilemiyorum tabi herkesin hayatı yaşayışı farklı ama çevremde tuttuğumuz arkadaşlarım çok rahat beni ya da eşimi arayıp müsaitseniz akşam size gelicez diyebilir,kahvaltıya gelelim diyebilir. Kim aranmışsa o der ki eşimle konuşayım hemen geri dönüş yapayım. Müsaitsek başka planımız yoksa çok memnun oluruz eve misafir gelmesinde. Aynı şekilde canımız bi akşam sıkılınca bi kaç arkadaşımızı ararız sıradan hangisi müsaitse gider sohbet ederiz. Bazen gece 2 leri bulur o sohbetlerin tadı en iyi terapide olmaz herkes ne kader tepkili misafire çok şaşkınım gerçekten. Her şey geçtim güzel uğraşılmış bir güveç yaptım diyelim bi arkadaşımız da o yemeği çok sever hemen ararız akşam bizde güveç var gelin beraber yiyelim diye. Çocuklarımız bu ortamda büyüdüğü içindir belki sofra kurarlar,toplarlar misafirle zaman geçirmeyi bilirler. Üzüldüm vallahi sizler adına çok yalnız hissettim ama dediğim gibi herkes mutlu olduğu şekilde yaşamalı elbette

Onu da bebek bakımına katkısı olmayacak adamdan çocuk yaparken düşünecek o zaman. Neyse ben kaçayım linçlenecem
Kutsal bebek/anne konularında çeneyi tutmak lazım
Evde birinin para kazanması gerekiyor belki sizin evde gerekmiyordur ne mutlu size. Akşam 6-7ye kadar eş yardımcı olamıyor yani. Bebek bakarken ev temizleyip yemek yapabiliyorsanız lütfen anlatın biz de öğrenelim. Merak ettiğim için soruyorum ben annemden öğrenemedim kusura bakmayın, evde yardımcımız vardı yatılı sizin annenizden ve sizden öğrenmek isterim. E anneanne deseniz çocuğu köy büyütmüş ama köyde yaşamıyorum ben yaşadığım yerde tek bir akrabam yok. Öğretin bize.

Benim de her hafta en az 1-2 misafirim oluyor, ben de her gün dışarı çıkıyorum ama annemiz de büyütüyordu!! Demek çok garip geliyor. Birincisi yardımcı olan vardı, ikincisi yardımcı yoksa da büyüttükleri ortada, ülkenin haline ve sevgisiz yetişen yetişkinlerine şöyle bir bakın isterseniz

Vallahi size katılıyorum. 2 çocuk büyüttüm evet zorlandım da çalışırken de zorlanıyoruz yani hayatın hiç bir anı kolay değil ki. Öğrenci de zorlanıyor çalışan da zorlanıyor.
Bu kadar hayattan uzak kalmak ben bittim moduna girmek bana da enteresan geliyor. Dehb li kızım var bebekliği herkesin dilinde öyle hareketliydi Allah can sağlığı versin ama bakılıyor yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…