• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek olduktan sonra eşleriniz evde ne iş yapıyorlar?

Eşimin zor bir işi var akşam eve geldiğinde adamın pestili çıkmış oluyor zaten benimde farkım yok ondan ya,neler yapar pek bişey istemem ama çamaşır asar,bazen ütü yapar (benden daha iyi yapar)bazen yiyecek hazırlar pazar sabahları kahvaltıyı hazırlar.Ancak benden hiç bişey beklemez iyi olan tarafı o yemek niye yok demez kendisi hazırlar bazen genelde sipariş verir yardımdan çok anlayışlı davranmsından memnunum.

bizimkide arada yapıyo canı isterse oda
benimkinin tek iyi yanı yemek çok sevmez kahvaltı yese üç öğün gıkı çıkmaz

8,5 yıllık evliyiz ve evlendiğimizden beri ev işlerine yardım eder, evliliğimizin 4. yılında memurluğa başladım ve o günden sonra daha da yardım etmeye başladı, hatta ben işten yorgun gelir uyuyakalırdım bulaşığı o yıkardı, yapma dedikçe yapar hatta, ya bırak dağınık kalsın sen karışma ben yaparım dedikçe dinlemezdi, en son iyice rahatsızlık boyutuna ulaştı ve yapmaması konusunda kesin konuştum, şimdi öyle pek yapmıyo artık, yani yapıo da beni rahatsız etmeyecek derecede, en azından renklilerle beyazları bi makinede yıkamıyo :roflol: ne kadar yardım etmeye de çalışsalar kadının yaptığı gibi olmuyo işleri, o yüzden rahatsız oluyodum bende, hamileyken de çok yardım etti ev işlerine, doğumdan sonra bi süre anlaşmazlıklarımız oldu, her ailede oluyomu ş genelde, bi de bebek hiç durmuyodu sürekli zır zır ağlıyodu, eee bikaç aylık bebenin de neresini sevip oyun oynayacan, yedir içir uyut şeklinde gidiyodu, o yüzden çok faydası olmuyodu, uyutmaya çalışıyodu ama başarısız oluyodu, emmeyi 4. ayda bıraktı benim minik paşa, hala sinir olurum, o günden sonra hep mamayla besledik, hala da öyle yapıyoruz, akşamları eşim eve gelincee zaten böcüğüm babasının boynuna atılıyo, heyecandan deliye dönüyo babası geldi diye, o saatten sonra zaten babası ilgilenir, altını değiştirir oyun oynar, ama uyutma işi bana ait, çünkü eşim uyutmayı beceremiyo kaydirigubbakcemile3bi aralar kanguruda uyuma manyaklığımız vardı, o zamanlarda akşam yemeğinden sonra eşim dışarı çıkarır uyutur gelirdi, şimdi dizimde sallanıp mama içerken uyuyo, geçen gün eşim denedi ama başaramadı, o yüzden riske atmıyorum uyutma işini, kendim yapıyorum, uyutamazsa daha zor oluo çünkü şakkıdı bende hakkını yiyemem valla, yardım etmiyo dersem allah yakar, olabildiğince yardım ediyo, hatta 1 haftadır geceleri hep o kalkıp veriyo mamasını, bi de sabah 5 gibi yine mama veriyo, 1 haftadır ben krallar gibi uyuyorum, eşim gece kalkıyo kaydirigubbakcemile3 üzülüyorum ama bende de uykusuzluk birikmiş iyice, yattımmı kalkamıyorum artık, eşim de beni kaldırmıyo kendisi ilgileniyo :emir_bebek:

helal olsun ya ne eşler var :nazar: Türk erkeği maçodur diye eşlerimizi bize yardım etmekten alıkoymak istiyollar:oklava:

kızlar bence bu kadar eşlerinizi övmeyin buralarda nazar değer:nazar:

henüz çocuğum yok ama olursa da eminim eşim çok da yardımcı olmaz.zaten her pazar evde kavga olurdu bana yardım etmediği için.şimdi pazarları da çalışıyor.bu sayede kavgadan da kurtulduk kaydirigubbakcemile2

bnm eşimde sağolsun bebişle baya ilgilenio işten geldikten sonra ben tek emzirmek için alıyorum banyosunu yaptırır altını açar uyutur alır dışarı çıkarır gezdirir fln ev işlerini henüz çalışmadığım için zaten gündüz ben hallediyorum onada sadece bebişle ilgilenmek kalıo ve süper ilgilenioo iyi bir baba alkisalkisalkis

bnm eşimde sağolsun bebişle baya ilgilenio işten geldikten sonra ben tek emzirmek için alıyorum banyosunu yaptırır altını açar uyutur alır dışarı çıkarır gezdirir fln ev işlerini henüz çalışmadığım için zaten gündüz ben hallediyorum onada sadece bebişle ilgilenmek kalıo ve süper ilgilenioo iyi bir baba alkisalkisalkis

helal alkisalkisalkis

anammm kocalara bak maşallah benimki ben wc deyken bile bakamıyo kızıma kapıya gelip hadi diyo...ahh ahhhh

ooo. alıştırsana kardeş. tek başına nasıl büyütcen bebeyi. baksın babası da. ben bazen ikisini başbaşa bırakıp gesmeye gidiorum. iyi anlaşıyolar :)

maşallah kocalarınıza, benim kocama da maşallah :) Allah razı olsun ondan...
bir arkadaş tatlı dil ile yaptırabildiklerinden bahsetmiş ona katılıyorum. erkeklere ilgi, alaka ve övgü sözleri ile yaptırılamayacak bir şey yok gibi..

benimkide cok iyi bi babadir kizlar
büyük oglumu sabahlari ben krese birakirim o alir..... ben kuaföre falan giderken evde bebise o bakar ....
is cikisi gelir ben bebisi emzirirken o büyük oglumu uyutur sarilir
yemek yaparken yardim eder ( önceden hic yapmiyordu sirf temizlige yardim ediyordu )
yarin ne yapalim bugün film izliyelimmi diye sorar
hatta gecenlerde bugün bekle beraber yapalim yemegi demisti

temizlige yardim eder
bugün ben bebisle büyük oglumu dok. götürücektim esim de disciye gidicekti
discide randevusunu iptal etti büyük oglumu o alip götürücek dokttora
bizde bebisle kaldik orda mahvolmasin beklemekten diye

banyo yaptirirken mutlaka yardimci olur
aksam suyumu getiri bas ucuma .... ben dustayken onla ilgilenir oynar
alisveristeyken baligini unutma bebise süt olsun der
alisveris torbasi tasitmaz
cocuk odasinda bi degisiklik yapalimmi gibi seyler söylüyor artik
eskiden hic istemezdi söylemezdi böyle seyler

yarin oglummu tatile yolluyoruz bugün ben arkaaslarimla konusmicam oglumla oturup tüm gün film bakicaz doktor dönüsü dedi
kocisimle guru duyuyorumm bennnnnnnnnn

kocaman massallah kocamaaaaaaaaaaa :nazar:

benimkide cok iyi bi babadir kizlar
büyük oglumu sabahlari ben krese birakirim o alir..... ben kuaföre falan giderken evde bebise o bakar ....
is cikisi gelir ben bebisi emzirirken o büyük oglumu uyutur sarilir
yemek yaparken yardim eder ( önceden hic yapmiyordu sirf temizlige yardim ediyordu )
yarin ne yapalim bugün film izliyelimmi diye sorar
hatta gecenlerde bugün bekle beraber yapalim yemegi demisti

temizlige yardim eder
bugün ben bebisle büyük oglumu dok. götürücektim esim de disciye gidicekti
discide randevusunu iptal etti büyük oglumu o alip götürücek dokttora
bizde bebisle kaldik orda mahvolmasin beklemekten diye

banyo yaptirirken mutlaka yardimci olur
aksam suyumu getiri bas ucuma .... ben dustayken onla ilgilenir oynar
alisveristeyken baligini unutma bebise süt olsun der
alisveris torbasi tasitmaz
cocuk odasinda bi degisiklik yapalimmi gibi seyler söylüyor artik
eskiden hic istemezdi söylemezdi böyle seyler

yarin oglummu tatile yolluyoruz bugün ben arkaaslarimla konusmicam oglumla oturup tüm gün film bakicaz doktor dönüsü dedi
kocisimle guru duyuyorumm bennnnnnnnnn

kocaman massallah kocamaaaaaaaaaaa :nazar:

allah razı olsun böyle kocalardan

aman kimse yanlış anlamasın.
neden ben de böyle bir eş bulamadım??? dedim birçok mesajı okuyunca..
kısmet ...

ve ayrılıyoruz zaten .... :(

eşim işten geldikten sonra egeyle ilgilenmeyi çok seviyor bende biraz nefes alıyorum bu arada.
ege konusunda herşeyine yardımcı oluyor.
ama ev işine gelince sıra çok iyi ev dağıtır...
hatta bu konuda hep büyük konuşurum oğluma derli toplu olmasını öğreticemmm.

eşim işten geldikten sonra egeyle ilgilenmeyi çok seviyor bende biraz nefes alıyorum bu arada.
ege konusunda herşeyine yardımcı oluyor.
ama ev işine gelince sıra çok iyi ev dağıtır...
hatta bu konuda hep büyük konuşurum oğluma derli toplu olmasını öğreticemmm.

aynen ya benim eşim de çok dağınık. aslında ben de dağınığm ama en azından topluyorum dağıttıklarımı.. ve eşiminkileri de... yine de onu çok seviyorum :asigim:

ev işi sadece benim görevim değil çünkü bu evde birlikte yaşiyoruz o yüzden ev işinide birlikte yapıcaz tabiki onu yapar şunu yapmaz diye bişey yok ben neyapıyorsam eşimde aynısını yapiyor evde ütü hariç ütüden nefret ediyor, gerçi bende nefret ediyorum ütüden...
şimdi doğumdan sonra kızımızlanda çok ilgileniyor doğal olarak
ben annesi isem oda babası
yani ilgilenmemek gibi bir lüksü yok, olamazda
zaten seve seve yapiyor işyerinin yorgunluğunu kızınlan ilgilenerek atiyor

hah ütü dediniz de aklıma geldi. eşim evin ütüsünü kendi yapar. zaten işi gereği ütülenmesi gereken şeyler giyiyo bana bıraksa çift çizgi yapıyorum pantolonları :utangac:

merak ettim arkadaşlar. hayatı paylaşmak için evlendik ya. bebekler doğduktan sonra eşleriniz herşeyi paylaşıyor mu sizle? ev işlerine yardım ediyorlar mı, neler yapıyorlar mesela?
hiç bir iş yapmadı ve yapmıor canım..belki çok yoğun çaşılıyor ve çok yorgun geliyor ondandır diye düşünüyorum..ama hiç yardımcı degil malesef eşim..çarşı pazar işi bile bana bakıyor o derece yaniimafoldumben

Back