• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek olduktan sonra eşleriniz evde ne iş yapıyorlar?

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
merak ettim arkadaşlar. hayatı paylaşmak için evlendik ya. bebekler doğduktan sonra eşleriniz herşeyi paylaşıyor mu sizle? ev işlerine yardım ediyorlar mı, neler yapıyorlar mesela?

eşimin pek birşey yaptığı söyleemez.egeye bensiz baktığı en fazla 15 dakika.o da egenin karnı tok altı temizken.ama haksızlık etmek istemiyorum.eşim aşırı yoğun bir insan.işten uyuymaya bile fırsatı kalmıyor.olsa eminim ege ile daha fazla ilgilenirdi çünkü çok iyi eğleniyorlar beraberken.ama ev işlerinde gene de bana yardımcı olmazdımirmirmirmir

:)))
eşim hiçbi ev iş yapmazdı halada yapmaz ayrıca bilmez de. hatta evdeki tencerelerin vsnin yerini bile bilmez.çoraplarını kirli sepetine atsa razıyım.arada bir iki bişi yapsa on günde lafını eder.getir götür alışveriş işini güzel yapar.
bebekle ilgili yardımcı oluyor ama. eve gldiğinden itibaren yanından ayrılmaz oynar ilgilenir akşam üzeri beraber dışarı çıkarlar yedirirken yardımcı olur. ben bebeği uyuturken biberonları yıkar mama suyunu hazırlar.durmadanda sorar ben iyi bir babamıyım vs vs diye heee derimm bende.bide çok iyi bakıyorsun oğluma diye beni şmartır hergün en çokda tüm günün sonunda bu iyi geliyor.bide sabahlara kadar oyun oynadığı için gece beslenmesini o hallediyor şu aralar.
daha ne yapsın dedim şimdi yazdıklarımı okuyunca. hani insan istiyorki bide çay demlese üstüne :((((

benim eşim hamileyken daha çok yardım ediyodu bana. şimdi yorgunluktan uyuyakalıyo

allah razi olsun esimin faydasi yarari cok oldu bana herzamanda öyleydi zaten
heleki dogdumdan sonra simdide öyle ama yogun calisiyo ve uzun calisiypo yaptirmiyorum fakat rica ettimmide bir dedigimi ii letmez

eşim çok yoğun benim..ev işine zaten haftada bir yardımcı kadın geliyor o toparlayıp sliyor ütülüyor ben malesef iş yapamıyorum zaten.
gece sağolsun kalkıyor mamasını yediriyor.her gece değil tabi..
gün içinde bunaldığımı anladığından her akşam sahile yürüyüşümüze indiriyor bizi saat kaç olursa olsun..
bilmem varlığı yetiyor bana ya..:asigim::nazar:

bızım bey allah ıcın evlendıgımızden bu yana hep yardım etmıstır hamılelık ve bebekle beraber yapmaya kalktıgım ıslerı de alır yapar

calısan anne oldugumdan dolayı erken yatmaya ozen gosterıyorum
oglum gece uyandıgında hala aynı odada yattıgımızdan esım kalkar pıspıslar su verır ve eger uyumazsa bana getırır emzırırım ve uyuyunca bebısı yatagına koyar
gun ıcınde ıkımızde evde degılız ama ben ondan once gelıyorum
altını aksamları esım acar yogurt corba vs yıyeceklerını bırlıkte yedırırız cunku bır kısı oynatıyor dıgerı agzına tıkıyor maalesef
ama hafta sonları kadın gelmemısse eger o hafta ev de supurur utu de yapar cocukla da tum gun ılgılenır

benim aşkım bana hamileliğimdede öncesindede sonrasındada ev işi olsun bebek bakımı olsun her konuda yardımcı oluyor sağolsun:asigim:

eşim ne yapmıyo diye sorsanız daha kısa olurdukaydirigubbakcemile3
acıkcası herşeyi yapıyooo diyebilirim
benden cokk o ilgileniyo oğluşumla ve ev işleriyleeeeee
çalışan bi bayan olduğum için eşime göre daha ağır şartlarda çalışıyorumm.dolayısıyla ev ve cocukla ilgilenmek ona düşüyooooo:utangac:
Allah onu benim başımdan eksik etmesinnnn ihşallahhhhh:asigim:

yazdıklarınızı eşime okutacağım kötükedihüso

benim eşim hamileyken daha çok yardım ediyodu bana. şimdi yorgunluktan uyuyakalıyo

hatta bebeğin sesinden rahatsız olduğunu söylüyordu bi ara

ben de sinirleniyordum
sonra akıllandım
dırdır edip eşimi yalakaların kapmasına fırsat mı vericem?

başladım yağa
babası sana baktı senin kucağını istiyor
hamileyken seni seyrederdim aynı sana benziyor
aynı senin gibi uyuyor

iyi ki varsın
çok iyi babasın

aklınıza ne gelirse
veeee artık yemek bile yapıyor kahvaltı hazırlıyor
nazar değmesin uyutuyor besliyor yıkıyor
her yardım

tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır
yuvayı dişi kuş yapar
bebeği babaya babayı bebeğe anne bağlarr opuyorumnanaktan

Benim eşim evlenmeden önce hiçbir iş yapmamış. Hatta annesi çileklerin yeşil bölümlerini ayıklayıp öyle getirirmiş önüne. Geçen temmuzda evlendik ve ben o ay hamile kalınca sağolsun 9 ay boyunca yemek dışında hiçbirşey yaptırmadı bana. Ya kendi yaptım yada annemler geldi. Yemek işini de çok nadir yaptım. Şimdi bebeğimiz 57 günlük ve biz haftada bir günü temizlik günü olarak ayırıyoruz. Ben siliyorsam o süpürüyor. Çok yardımcı oluyor bana her zaman a.s.

çok zor bi hamilelik geçirdim eşim her konuda destek oluyordu ama doğumdan sonra wc ye gittiğimde kızımı 2 dk eşime bıraktığımda ne huysuz bişey bu hep ağlıyo seni istiyo gel al şunu bununlamı uğraşcam ben diyo aynı zamanda bi çok şey istiyo şu yemeği yap onu getir bunu götür vs.. yetiştiremeyincede zaten işte çalışıyorum bide evde iş mi yapıcam karı gibi diye dert yanıyo bana..
bende bi kızıma bi kocama koşmaktan helak oluyorum ne yapıcam bilmiyorum valla......

çok zor bi hamilelik geçirdim eşim her konuda destek oluyordu ama doğumdan sonra wc ye gittiğimde kızımı 2 dk eşime bıraktığımda ne huysuz bişey bu hep ağlıyo seni istiyo gel al şunu bununlamı uğraşcam ben diyo aynı zamanda bi çok şey istiyo şu yemeği yap onu getir bunu götür vs.. yetiştiremeyincede zaten işte çalışıyorum bide evde iş mi yapıcam karı gibi diye dert yanıyo bana..
bende bi kızıma bi kocama koşmaktan helak oluyorum ne yapıcam bilmiyorum valla......

benim durumumda aynı senin gibi canım...ne çocuğa bakar ne ewin işine yardım eder.afedersin 2 dk tuvalete giriyim tuvalet kapısına gelirlerdi hadi anesi seni istiyo dye..şuan kızım 11 aylık 2 aydr falan biraz daha rahatladım

aynen durumumuz aynıymış yani sen daha yeni rahatladıysan ben uzun bi süre daha depresyonda kalıcam galiba...
şimdi nasıl duruyo bebeğin... kendi kendinemi oynuyo?
yada büyüdükçe anneyi aramıyoöu bu bebekler :çok üzgünüm:

hamileligim rahatti ama sezeryandan sonra dikislerim acildi o zaman esim resmen elim ayagim oldu..kizima mamayi yedirdi,uyuttu,altini degistirdi ..yemegi bile hazirladi normalde hic yapmaz ama is basa dustu.ben de cok kotuydum ayaga bile kalkamiyordum 10 gun dikislerim acik gezdim ayaga bile kalksam hemen kaniyordu ..gece kalkip dikis yerlerimin icindeki bezleri degistiriyordu...vs,vs,vs,,,,,hakkini ödeyemem simdi bile benim isim oldugunda bakar kizimiza...baba olmak ona cok yaradi:)

benim eşim işten gelince çocumun yükünü benden alır ona bakar akşam olunca ben rahatlarım mamasını yedirir uyutur yemek yediği zaman masasını toplar ben temizlik yaparken bebğimize bakar gece kalkar beşimizi sallar ben uyurum sonra ben kalkarım o uyur sırayla yemek yerken önce ben yerim senin sütün olsun ben bakarım sonrada ben yerim der misafir gelse yardımcı olur hiç yemekte yapmasam bebekten yapamadımı bildiği için aç oturur genede açımm demez be sormadıkça allah razı olsunn kocacımdannn

benım esım hamılelık oncesı ve hamılelıkde cok yardımcıydı bana saolsun ama dogumdan sonra baya bı degıstı sımdı cocugu verıp baktırabılene ask olsun yemek yaparken fılan ılgılenıyor bı tek o kadar bı arkadasın dedıgı gıbı coraplarını atsa yeter banasırnaşık şey

hamileliğimde eşim çok yardımcıydı ama bebeğimizden sonra daha dikkat etmeye başladı..

genel olarak bir görev dağılımımız yok ..

ben ne istersem yapar..

ütü süüpürme toplama...

gece odasından o alır getirir emzirmem için..

uyutur..ilgilenir ben ne kadar istersem..

zaten oğlum babasında bendekinden bile güzel duruyo:)

zaten çok derli toplu bir insandır erkek dağınıklığı olmayınca çok rahat oluyor..

Back