M I N E R V A
İzaha gerek yok, gördünüz yürüdüm çıktım. 🚶🏻♀️
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.650
Çok kişisel bir şey çocuk sahibi olmayı istemek veya istememek. Bu durumda eşiniz de siz de haklısınız. Sizin çocuk sahibi olmakla ilgili bir probleminiz yok; çocuk sahibi olmanın getirdiği sorumlulukla probleminiz var. Kimine göre çocuk sahibi olmak mükkemmel, kimine göre değil, kimine göre normal. Benim için hem neden çocuk yaptım ki ile iyi ki yaptım, arasında bir yerde veya her ikiside. Yoruluyorum, çocuksuz zamanları özlüyorum ve iki saniye geçmeden bam çocuklarımın olmadığı bir hayat düşünemiyorum. Birçok şey eskisi gibi olmuyor. Bazen fırsat buluyorsun, bazen bulamıyorsun. Bazı bebekler çok zor oluyor tuvalete gidecek vaktin olmuyor, uykunun ne olduğunu unutuyorsun, üzerin kusmuk kokuyor, saçların yağlanıyor, bakımsızlıktan ölüyorsun (büyük kızım), bazı bebeklerde çok kolay oluyor (küçük kızım). Piyango tamamen. Eksileri de var, artıları da... sinirden arka odaya gidip koltuk da tekmeleyebiliyorsun, çığlığını yastığa da basabiliyorsun ama sevgileri burnunu da sızlatabiliyor. Ya annelik nereden tutsan elinde kalıyor. Mükemmel anne diye bir şey yok. Kimisi çocuktan sonra kariyerine devam ediyor, kimisi asla vazgeçmem dediği kariyerinden vazgeçiyor. Çünkü çok kişisel bir mesele çocuk. Hazır hissetsen de, hissetmesen de zorluğundan kaçamıyorsun. Saç baş yolmak isterken sana bir bakışı tüm yorgunluğunu alabiliyor. Seviyorsun işte. Başka hiçbir şeyi öyle sevmiyorsun. Sevebileni azdır.Çoook teşekkür ederim. Neye sinir oluyorum biliyor musunuz, insanlar bazen eleştiri yapma yorum yapmayla haddini aşmanın ayırdına varamıyorlar. Eleştirirsin, farklı düşünürsün, güzel bir dille yazarsın basım gözüm üstüne. Ama sabahtan beri "vaaaay sen portakal suyu mu içtiiin, yazık kocanaaa, ne demek bahçede kamp yapmaaak, çocuk musuuun, film gibi bu neee!" Ya sadece yaşadığım bir olumsuzluğu anlatıp rahatlamak, dertleşmek istemişim millet saçma sapan şeylere takılmış söyledikçe söylüyor.