• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İstemeyen Koca

23 yaş gayet normal bir yaş anne olmak için. Üç yılda birbirini tanımak için normal bir süre. Bilemiyorum ben o yaşta anneydim ve iyi de o yaşta olmuş. Otuz yaşından sonra çocuk büyütmek Zor o enerji kalmıyor maalesef.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Burada ne acelen var, daha 23 yaşındasın henüz 3 yıllık evlisin diyenleri de anlamıyorum. Evlenirken de hata yapıyorsun, çok erken diyenler çoktu. Hiç pişman olmadım. Kimisi bir şeyi 10 yıl sonra yapmak ister, kimisi şimdi. Herkesin kendi hayatı ve kendi tercihleridir, bu şekilde yargılamayı doğru bulmuyorum. Bana göre de 30 anne olmak için çok geç bir yaş, ama ben 30 ve üstü yaşta anne olanlara aa çok geç kalmışsın artık çok zor olacak büyütmen vesaire demiyorum çünkü bana ne? Ben 23'ümde ve 3 yıllık evliyken istiyorum o 33'ünde 11 yıllık evliyken istemiş. Benim azarlamaya hakkım var mı? Zerre kadar yok. Ben istiyorum, ben tercih ediyorum ve sorumluluğu ben üstleniyorum. Bu kadar :)

az daha abartın isterseniz ya, görende 50 yaşında sanar. ne var 23 te olmasa çocuk 25 te olsa 30 da olsa. eşin de 27ymiş, adamgezmek tozmak istiyor pranga olmadan. 4-5 yıl sonra olur ne var bunda. ay şu 22-23 te anne olucam tribini de hiç anlamıyorum. genç anne olmak guzel tamam da bunun için ömur yenilmez yani.
Ömür yemiyorum, sadece genç anne olmak istiyorum. İstiyorum yani. Arkadaşınız ben kahve değil çay içmek istiyorum dediğinde ona karışıyor musunuz? Evet 25'te, 27'de hatta 35'te de olabilir Allah'ın izniyle ama ben 23 yaşımda anne olmak istiyorum. İstiyorum yani, sadece bu. Özgür irade :)

Olumlu olumsuz fikir belirten herkese çok teşekkür ederim. Kafamı toplamak için bir-iki gün uzaklaşmak istedim. Eşimin haberi/iradesi dışında bir şey yapmam için öz saygımı yitirmem gerekir, bu konuda müsterih olabilirsiniz. Daha 23 yaşındasın, 3 yıllık evlisin bu acele niye diye neredeyse azarlayanların yargılayıcılığını haklı bulmuyorum. Siz 35 yaşında anne olmak isteyin ve Allah inşallah nasip etsin, ben 23 yaşında anne olmak istiyorum. Gezmek tozmak istemiyorum belki, belki de bu hayatta beni en çok tatmin edecek şey anne olmaktır. Sizi yüksek lisans, terfi etmek ya da dünya turuna çıkmak tatmin edebilir, benim isteğim de bu. Feminizm diyoruz, kadın hakları diyoruz ama feminizm ya da kadın hakları "genç" yaşta evlenen, anne olan ya da çalışmak istemeyen kadınları aşağılamak, yargılamak ve azarlamak değildir. Her yaştan ve medeni durumdan kadının seçimlerine, tercihlerine ve dünya görüşüne saygı duymaktır. Bu çerçevede yorum yaparsanız yahut yine de aksini düşünüyorsanız yorum yapmazsanız çok mutlu olurum, yine de ayıplayan yahut destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum.^^

Hani burada çocuğum olmuyor, eşimle yıllardır deniyoruz nasip olmadı diye dert yanan kadınlar var ya... İşte ben onlara bile özeniyorum. Neden mi? Çünkü en azından eşleriyle birlikte uğraşıyorlar, beraber deniyorlar. Kocası onu çocuklarının annesi olarak görmek istiyor, ondan çocuğu olsun istiyor. Acıyı birlikte çekiyorlar, birlikte göğüs geriyorlar. Ben bunu bile kıskanıyorum. Çünkü yalnız çekiyorum ben o acıyı, her ay yaşadığım ince ama yıkıcı hayal kırıklığında yanımda destek verecek kimse olmadan ve eşim bebek istemediği, korunduğu halde bir umut her ay saf bir heyecanla beklediğim, şüphelendiğim için kendime kızarak. Üç buçuk yıllık evliyim, ilk senemizden beri deli gibi çocuk istiyorum. Eşimse bebeğin b'sini ağzıma aldırmıyor, her türlü yolu denedim. Güzellikle konuşmayı da, ağlayıp bağırmayı da. Sen lafını ettikçe daha da soğuyorum diyor. Lütfen bebekli ailelere gidin, kucağına verin falan demeyin. Etrafımız bebek dolu, kardeşleri, en yakın arkadaşları hep peş peşe baba veya anne oldular. Bebekleri sevmiyor değil, bayılıyor. Sadece sanırım benden olsun istemiyor. Belki de beni layık görmüyor. Bunu ona söylediğimde inkar ediyor ama hiçbir sağlık problemi olmayan, maddi imkanı olan ve birbirini sever görünen bir çift üç buçuk yıldan sonra neden hala bebek istemesin? Canım çok yanıyor artık. Bu öyle vitrinde beğenilen bir çanta değil ki hevesimi kırıp vazgeçeyim, başka şeylerle oyalanayım ve unutayım. Annelik bu, analık... İçim öyle acıyor ki. Nerede hamile veya anne görsem eziliyorum saçma bir şekilde, sanki o anneliğe layıkmış gibi, sanki eşi onu çok sevmiş güvenmiş ve evlatlarına anne olsun istemiş gibi. Asla istemiyorum demiyor ama bakın ben istediğimden beri iki buçuk sene geçti bile ve en az birkaç sene daha aklının ucundan geçmeyecekmiş gibi görünüyor. Benimse ciğerim sökülüyor artık. Bir akıl verin, yardımcı olun lütfen. Evlat hasreti gibisi yokmuş...
Evlât sahibi olmayı kesinlikle istemiyorsa yani hicbirzaman istemiyorum diyorsa daha fazla çabalamayın ama onun getireceği sorumluluğa hazir degil daha ileri zamanda düşünürüz diyorsa biraz bekle derim belki gezmeyi eğlenmeyi seviyordur çocuktan sonra ister istemez hayatınız çocuğa gore yön aliyor detaylıca konuşun

Evlât sahibi olmayı kesinlikle istemiyorsa yani hicbirzaman istemiyorum diyorsa daha fazla çabalamayın ama onun getireceği sorumluluğa hazir degil daha ileri zamanda düşünürüz diyorsa biraz bekle derim belki gezmeyi eğlenmeyi seviyordur çocuktan sonra ister istemez hayatınız çocuğa gore yön aliyor detaylıca konuşun
Detaylıca konuşmakta zaten tüm mesele :) Onu yapmıyor kendisi.

Belki eşiniz çocugu olmayacagını düşünüyor veya bir şekilde biliyor olabilir mi neden korunuyor hala, korundu da olmuyor diye düşün istiyor olabilir mi ?

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Burada ne acelen var, daha 23 yaşındasın henüz 3 yıllık evlisin diyenleri de anlamıyorum. Evlenirken de hata yapıyorsun, çok erken diyenler çoktu. Hiç pişman olmadım. Kimisi bir şeyi 10 yıl sonra yapmak ister, kimisi şimdi. Herkesin kendi hayatı ve kendi tercihleridir, bu şekilde yargılamayı doğru bulmuyorum. Bana göre de 30 anne olmak için çok geç bir yaş, ama ben 30 ve üstü yaşta anne olanlara aa çok geç kalmışsın artık çok zor olacak büyütmen vesaire demiyorum çünkü bana ne? Ben 23'ümde ve 3 yıllık evliyken istiyorum o 33'ünde 11 yıllık evliyken istemiş. Benim azarlamaya hakkım var mı? Zerre kadar yok. Ben istiyorum, ben tercih ediyorum ve sorumluluğu ben üstleniyorum. Bu kadar :)

Gece iki saat uyumak lüks oluyor çocuklar bebekken. Parka götürürdum sabah akşam üç dört saat bı sn oturmadan koşardım peşlerinden. En basiti bunlar. Hiç yorulmazdim mesela ama simdi 30 dan sonra yani iki saat uykuyla sersem gibi olurum. Tüm gün başım ağrır. Herkesin bünyesi farklıdır tabi herkese saygım var. Benimle yaşıt bekar arkadaşlarımda var. Bu da onların tercihi. Ben sizi anlıyorum. Herkes gezmek dünyayı tanımak üçüncü beşinci okulunu okumak zorunda değil. Kimi öyle mutlu olur kimi böyle. Eşiniz kesinlikle bencilce dusunuyor.

Yanliz birşey daha söylemek istiyorum. Bir arkadaşım eşi ile çok iyilerdi. Ancak çocuk olduktan sonra adam kaldıramadı. Yine çocuksuz gibi gezmek istedi. Hadi akşam oldu çıkalım hafta sonu şuraya gidelim arkadaşlarla bulusalim. Çocuğun uykusu huzursuzlugu kavga sebebi oldu.Çocuğun sorumluluğu çok ağır geldi. Eşinin çocukla ilgilenmesi bile ağır geldi ayrıldılar en sonunda kavgalardan bunalıp. Bunu da hesaba katın. Belki eşiniz hiç kaldıramayacak babalığı.

Evet deli gibi istiyordu o zamanlar
Sonradan öğrendiği engel bir durum vardır. bence çocuk sahibi olamıyor. Erkekler açıkça bunu söylemez. Çok isteyip sonradan sebep belirtmeden asla istememesinin tek mantıklı sebebi bu gibi görünüyor.
senden istemese senle evlenmezdi, sevmese evliliğini sürdürmezdi, öyle düşünüp kendini hırpalama. Elbette seni seviyordur.

Anlam veremedim ozaman yani sonuçta sebebini açıklaması gerekir bisey soylesinki sizde ona gore ya ileri zamana bırakırsınız ya durumu kabullenir yada yollar ayrılır en sonu yani
En son ciddi bir konuşma yaptım artık, yuvarlak cevaplarını kabul etmediğimi açıkça belirttim. O da bir süre düşünüp bana net bir cevap vereceğini söyledi. Bekliyorum... On sene sonra istiyorum dese belki daha rahat olacağım çünkü en zoru belirsizlik.

Gece iki saat uyumak lüks oluyor çocuklar bebekken. Parka götürürdum sabah akşam üç dört saat bı sn oturmadan koşardım peşlerinden. En basiti bunlar. Hiç yorulmazdim mesela ama simdi 30 dan sonra yani iki saat uykuyla sersem gibi olurum. Tüm gün başım ağrır. Herkesin bünyesi farklıdır tabi herkese saygım var. Benimle yaşıt bekar arkadaşlarımda var. Bu da onların tercihi. Ben sizi anlıyorum. Herkes gezmek dünyayı tanımak üçüncü beşinci okulunu okumak zorunda değil. Kimi öyle mutlu olur kimi böyle. Eşiniz kesinlikle bencilce dusunuyor.

Yanliz birşey daha söylemek istiyorum. Bir arkadaşım eşi ile çok iyilerdi. Ancak çocuk olduktan sonra adam kaldıramadı. Yine çocuksuz gibi gezmek istedi. Hadi akşam oldu çıkalım hafta sonu şuraya gidelim arkadaşlarla bulusalim. Çocuğun uykusu huzursuzlugu kavga sebebi oldu.Çocuğun sorumluluğu çok ağır geldi. Eşinin çocukla ilgilenmesi bile ağır geldi ayrıldılar en sonunda kavgalardan bunalıp. Bunu da hesaba katın. Belki eşiniz hiç kaldıramayacak babalığı.
Anladığınız için çok teşekkür ederim, ben de bundan bahsediyorum. Ablamın dört numarası 30'dan sonra ve uzun bir aradan sonra oldu, hep söylüyor bu yaştan sonra çok zor oluyor peşinde koşamıyorum yetişemiyorum onun enerjisine beklentilerine diye. Ben öyle olmak istiyorum, en genç en enerjik zamanımda tüm enerjimi çocuğuma vermek onunla beraber koşabilmek oynayabilmek kısacası ona yetişebilmek istiyorum. Beni anlamanıza çok sevindim.
Eşim eğriyi doğruyu çok fazla ve iyi düşünen biri, çocuklu hayatın getirilerinin ve nelerin değişeceğinin farkında, eskisi gibi gezmek tozmak istemenin imkansız olduğunu biliyor. Tüm dışarı hayatı benim üzerime de kurulu değil, kendi arkadaşları ortamları var. Sadece benimle dışarıda geçireceği vakit elbette azalacak ilk yıllar için ve o bunun bilincinde neyse ki. Arkadaşınıza çok üzüldüm, demek ki eşi çocuklu hayatın getirilerinin farkında olmayan biriymiş. Çocuk olunca yüzde 80-90 değişiyor günlük hayatımız, keşke herkes çocuk istemeden önce bunun farkında olsa ve sorumluluğunu göze alsa.

Sonradan öğrendiği engel bir durum vardır. bence çocuk sahibi olamıyor. Erkekler açıkça bunu söylemez. Çok isteyip sonradan sebep belirtmeden asla istememesinin tek mantıklı sebebi bu gibi görünüyor.
senden istemese senle evlenmezdi, sevmese evliliğini sürdürmezdi, öyle düşünüp kendini hırpalama. Elbette seni seviyordur.
Öyle bir şey olsa kesinlikle benimle paylaşırdı ya da tedavi olduğunu vesaire bilirdim. Hiç sanmıyorum, onunki tamamen gelecek kaygısıyla alakalı...

Öyle bir şey olsa kesinlikle benimle paylaşırdı ya da tedavi olduğunu vesaire bilirdim. Hiç sanmıyorum, onunki tamamen gelecek kaygısıyla alakalı...
İnanın maddiyat, gelecek hedefleri gibi bahaneleri olsa başım üstüne saygı duyup beklerdim. Siz beni anladınız
Çelişkili değil mi bu iki söylemin?

Evlenmeden önce konuşulmadığını nereden çıkardınız? Evlenmeden önce de evliliğin ilk yılında da bebek için başımın etini yiyen oydu :)
Evliliğin ilk yılında başının etini yerken de sen mi istemedin?

Sana haksızlık yapmış resmen bu haksızlığa daha fazla katlanma kessinlikle. Beyefendinin istediği zamanı mı bekliyceksin.. Yaş geçiyor anlattığın zamana göre bebeğin olsaydı şimdiye 2 yaşındaydı. Ayrıca Olsaydı da bu adamdan baba olur mu ki onu bilemedim çünkü eşin bana çok bencil geldi.. Başka bebekleri sevsin ama sana gelince yok desin bu çok büyük bir haksızlık.. Acı çektirmiş resmen sana.

Tek cozum acikca konusmak. Yuvarlak cevaplarla oyalamak degil. Hic istemiyorsa acikca soylesin ya da iki yil sonra falan desin, bi tarih versin. Eger hic istemiyorsa ikinizin beklentileri farkli demektir o zaman ve bu durumda da oturup bir karar verirsiniz bu evlilik boyle devam edecek mi yoksa cocuk ozlemi ile yanip tutusmak istemediginizden bitirmek mi...

1 iyi bir baba olacağını düşünmüyor olabilir ki kendini bilnesi güzel bakamayacağı cocugu yapmıyor
2 cocugu olmuyor olabilir ve soyleyemiyo4 olabilir
3 bazı arkadaşlar bekle demiste 3.5 yıl olmuş yavaştan boşanmayı dene.

Tek cozum acikca konusmak. Yuvarlak cevaplarla oyalamak degil. Hic istemiyorsa acikca soylesin ya da iki yil sonra falan desin, bi tarih versin. Eger hic istemiyorsa ikinizin beklentileri farkli demektir o zaman ve bu durumda da oturup bir karar verirsiniz bu evlilik boyle devam edecek mi yoksa cocuk ozlemi ile yanip tutusmak istemediginizden bitirmek mi...
Ben de aynen böyle söyledim. Cevabını bekliyorum...

Back