• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam asla ve asla 2.cocuk istemiyor

Selam arkadaşlar,

ben 35 yaşındayım eşim 37. Bizim 7 yaşinda bir oğlumuz var.
Benim hamilelik çok iyi gecdi ama doğum sonrası baya bi uzun süre 4 yila yakin lohusalik, depresyon,rahatsızlıklar yaşadım ve bu süreçte eşim oğlumuzu büyütdü.
Ben ancak toparlandım ve iyleşdim. Sağ olsun baba gibi babalik yapdi, el bebek gül bebek büyütdü oğlumuzu, bende elimden geldince annelik yapmaya çalışdım. Zaten bir yaşında kreşe verdik ve tam zamanlı çalışmaya başladım .Ben ama o zamanlarda oğlumla alakali herseyi kaçırdım, çünkü iyleşmeye odaklandim ve hic bi zaman o ilk adımlarıni,ilk konuşmasını , anne-oğul ilişkisini yaşiyamadim. Şimdi şükür çok iyiyim ve oğlumlada iyi bir ilişkimiz var.
Şimdi 2. çocuk istiyorum ama eşim ölürüm de olmaz diyor. Çocuk yok, bir tane yeter diyor. Bir kızımız olsun istiyorum . Ama eşim tam rahta erdik, çocuk büyüdü, bir daha o ses, uykusuz geceleri kaldıramam diyor . Ama ben okadar istiyorum ki, çünkü ilk çocuğumdan herseyi kaçırdım . Hamile kadin görünce, bide kızı olduğunu duyunca icim parçalaniyor. Okadar çok istiyorum ki, ama eşim asla ve asla olmaz diyor. Fiziksel ve ruhsal olarak kaldıramam diyor. Bi oğlumuz var ona şükür et mutlu ol diyor. Haklı, biliyorum ama o isteyi, o içimdeki boşluğu, hasreti kapatamıyorum. Artik her gün çocuk konuyu açınca eşim yeter artık sinirleniyorum diyor . Okadar istiyorsan boşan, başka birinden yap diyor. İkinciye hamile kalanlarda üzülior, artik onların hayatı bitdi diyor . Ne bi süre gezebilirler nede rahat uyku alicaklar diyor .
Ben hergün allaha dua ediyorum, lütfen sağlıklı , hayırlı bir kiz evlat nasip et diye ama artık umudumu kaybetdim. İçimdeki isteyi nasıl yok edebilirim ?

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim .
Bunudami adam büyütsün diye istiyorsunuz bi salin adami bence

Benim eltim yaptı aynı şeyi erkek bebek diye diretti. Hemde ciddi sağlık problemleri olmasına rağmen, kanaması olduğunda durmuyor… eltimin ki erkek bebek isteğiydi. Canını hiçe saydı hamile kaldı bebeği yine kız…
Yani böyle özellikle cinsiyet isteyenlerin genelde öyle oluyor heralde 😃

Olmayanı istemeniz normal ama erkek olursa ona da iyi bir ebeveyn olacaksan bence dene yüzde 50 sonuçta kız olursa hayalin gerçekleşir erkek olursa oğluna kardeş olur size de evlat hem tek çocuk iyi değil bence ne olursa olsun cinsiyetten bağımsız en az 2 çocuk

Selam arkadaşlar,

Benim hamilelik çok iyi gecdi ama doğum sonrası baya bi uzun süre 4 yila yakin lohusalik, depresyon,rahatsızlıklar yaşadım ve bu süreçte eşim oğlumuzu büyütdü.
Ben ancak toparlandım ve iyleşdim. Sağ olsun baba gibi babalik yapdi, el bebek gül bebek büyütdü oğlumuzu, bende elimden geldince annelik yapmaya çalışdım. Zaten bir yaşında kreşe verdik ve tam zamanlı çalışmaya başladım .Ben ama o zamanlarda oğlumla alakali herseyi kaçırdım, çünkü iyleşmeye odaklandim ve hic bi zaman o ilk adımlarıni,ilk konuşmasını , anne-oğul ilişkisini yaşiyamadim. Şimdi şükür çok iyiyim ve oğlumlada iyi bir ilişkimiz var.
Şimdi 2. çocuk istiyorum ama eşim ölürüm de olmaz diyor. Çocuk yok, bir tane yeter diyor. Bir kızımız olsun istiyorum . Ama eşim tam rahta erdik, çocuk büyüdü, bir daha o ses, uykusuz geceleri kaldıramam diyor . Ama ben okadar istiyorum ki, çünkü ilk çocuğumdan herseyi kaçırdım . Hamile kadin görünce, bide kızı olduğunu duyunca icim parçalaniyor. Okadar çok istiyorum ki, ama eşim asla ve asla olmaz diyor. Fiziksel ve ruhsal olarak kaldıramam diyor. Bi oğlumuz var ona şükür et mutlu ol diyor. Haklı, biliyorum ama o isteyi, o içimdeki boşluğu, hasreti kapatamıyorum. Artik her gün çocuk konuyu açınca eşim yeter artık sinirleniyorum diyor . Okadar istiyorsan boşan, başka birinden yap diyor. İkinciye hamile kalanlarda üzülior, artik onların hayatı bitdi diyor . Ne bi süre gezebilirler nede rahat uyku alicaklar diyor .
Ben hergün allaha dua ediyorum, lütfen sağlıklı , hayırlı bir kiz evlat nasip et diye ama artık umudumu kaybetdim. İçimdeki isteyi nasıl yok edebilirim ?

Bencillik etmeyin eşiniz haklı, yazık adama ...

Bence eşiniz haklı
Hatta çok anlayışlı biri olmalı ki ,sizin cocuk isteğinize karşılık
"Hangi cesaretle bebek istiyorsun " gibi sizi kıran cümleler kullanmamış
Ne güzel bir çocuğunuz da olmuş,pişmanlığınız da varmış, 7yasindaki çocuğunuzun bundan sonraki güzel anılarını kaçırmayın
Zaten bebekliğini kaçırdığı ilk çocuğunun bu sefer de ergenlik ve gençliğini kaçıracak. Oğlunuz için çok üzücü bu açıdan düşünün.

Yanlış birşey demek istemiyorum ama ilk çocuğa bakamamışsınız zaten eşiniz bakmış adam çok haklı tam rahata erdim derken neden sil baştan yaşasın herşeyi. Çok bencilsiniz.

Zaten bebekliğini kaçırdığı ilk çocuğunun bu sefer de ergenlik ve gençliğini kaçıracak. Oğlunuz için çok üzücü bu açıdan düşünün.
Kesinlikle öyle
Hemde pişmanlık herhangi bir cinsiyette ikinci bir çocukta duzelmek için değil, 2. Kız çocuğu özenmesi ile pismanlik ve düzelmek icin

Konu sahibi ,cocugunuza sarılın ve ona karşı eksikliginizin pişmanlığını yine ona karşı telafi edin :)

Çok bencilsiniz. Çocuğu sırf, kendi isteğiniz için istiyorsunuz. Çocuğa kim bakacak, nasıl bakacak düşünmeniz lazım. İlk çocuğunuzu siz büyütmediğiniz için fark etmemişsinizdir ama çocuk büyütmek, özellikle ilk yıllar o kadar zor ki.. Eşiniz son derece haklı. Tekrar aynı şeyleri yaşamayı nasıl göze alıyorsunuz?

Selam arkadaşlar,

Adam bıkmıs bıkmış, haklı:)

Yanlış birşey demek istemiyorum ama ilk çocuğa bakamamışsınız zaten eşiniz bakmış adam çok haklı tam rahata erdim derken neden sil baştan yaşasın herşeyi. Çok bencilsiniz.
Bu kadar sert olmayalım lütfen :( ne kadar eşini yüzde yüz haklı bulsam da empati kurmaya çalışıyorum . Sanırım ilk çocuğunda yapmadıklrının pişmanlığını tekrar bir şans ile denemek istiyor. Bu sefer farklı olacak diye düşünüyor. Vicdanını rahatlatmak için. Ama bu hem eşine hem büyük çocuğuna haksızlık. Siz yeni baştan sıfırdan bir serüvene başlayıp kendinizi tatmin etmek istiyorsunuz ama halihazırda hayatını ilk kez yaşayan bir çocuğunuz var bunu unutmayın. Eşinizi ve ailenizi seviyorsanız bu sevdadan vazgeçin. Daha büyük sorunlarla imtihan olabilirsiniz.

Selam arkadaşlar,

Ben eşinizi haklı buldum.Adam yaşamış bi daha aynı şeyleri yaşamaktab çok korkuyor.Ya siz aynı şeyleri yaşarsanız bu sefer daha da kötü olur eşiniz bunalacak zaten istememiştim sen istedin yaptım diye üstüne bi de sizi suçlayacak .Üstelik oğlunuz ilk okul çağında onun bi de okulu dersleri olacak ki ilkokul temelin oluşturulması gerekiyor o süreçlerin farkında mısınız?.Ne güzel çocuğunuz büyümüş siz iyileşmişsiniz.artık keyfinİ çıkartın.Bundan sonraki oğlunuzun her anında yanında olun.Bencillik yapmayın .

Hepiniz çok haklısıniz. Niye bukadar aşiri derecede bir kiz çocuğu istiyorum anlamıyorum . Keşke içimdeki istek gitse niye böyle bilmiyorum , çok yorior beni. Hep oğlum olsun istedim ilkinde allah gönlüme göre verdi , şimdi de kiz çocukdan başka bir şey düşünemiyor . Niye böyleyim ya :( Hepiniz haklısınız katılıyorum ....Ama icimde hersey buruk kaldi kimse anliyamior beni herkes haklı ama çok sert....

İşin bir de bu boyutu var.
İstemiyorsa zorlamayın, zamana bırakın.
Belki de doğru zaman geldiğinde isteyecektir.

Çok haklısıniz ..Yaşim geçiyor diye bi baskı var üzerimde sanki ama artik zorlamicam. Eşim dedi kaderde bi çocuk daha varsa olur biz istemesek bile hersey akıdına bırak dedi...belki kiz olur hayırsız olur , sağlıksız olur dedi..erkek olursa napocan dedi..haklı ..ama icimdeki kiz çocuk sevdasına durduramıyorum ...

Back