Bebek bakıcısı sorunu

Ankara'da yaşıyorum . Özel olup milli eğitime bağlılar 18 ayda alabiliyoruz dedi. Gündüz bakım evi olarak geçen bir iki yer buldum yarın arayacağım
Evet MEB e baglı olanlar 2 yaş, sosyal hizmetlere bağlı olanlar 4 ay itibariyle aliyor. İnşallah gönlünüze göre içinize sinen bakıcı yada kreş bulursunuz

Yuh artik yuz bulmus astar istiyo, 15 ine kadar sizin evden bakicaksa baksin bu surede siz de baska birine bakin. Bu karakterde biri bakmasin bebeginize. Guven vermedi bu kadin bana.
Eşim bu konuşmaları duyunca kesinlikle kadına baktırtmaz. Zaten 6. Hissi kuvvetli sinir oluyorum ona. 1 aydır kenarda bir alternatifimiz olsun, noolur noolmaz deyip duruyordu.

Tavsiye eden arkadaşı tenzi ediyorum Şimdilik liselileri falanda es geçin.. Onlarda çocuk.. Tecrübesiz, sabırsız oluyorlar. Çocuğa bebek emanet etmezdim açikçası.( Çocuk gelişimciyim ve birçok stajerle çalıştım.)
Mümkün olduğunca sınıfımı bırakmam onlara..

Mümkünse Kayınvalidenizden bu süreçte destek isteyin. Kaynana da olsa o bebeğinizin babaannesi elden iyi bakar en azından ..
Bir de hangi Şehirdesiniz. Belki bu konuda destek olabiliriz.

Dilerim bebeğinizle birlikte merhametli, iyi birisine denk gelirsiniz..
Konu bebek, çocuk olunca dayanamıyorum.

Bakıcı muzdaribi insanları görünce üzülüyorum. Keşke denk gelsemde yardımcı olabilsem.Diye düşünüyorum. Çok seviyorum çocukları

Karşı apartmanda oturuyor. Evimde illa bakacağım demesi aslında beni çileden çıkarttı. Bebek annesizliğe kendi evinde alışmalı diye düşünüyorum.
İşini gücünü yapıp para kazanacak bebek TV mi bakar artık bı kenarda aglarmi hiç gerek yok bulursun Allah iyi insanlar denk getirsin inşallah

Kendi evinde cocugunuza bakmasi demek o ev islerini halledip muge anli izlerken sizin cocugunuzun da ortalikta dolanmasi demek benim icin
Evet aynen öyle o yüzden isimden oldum ben akşam geliyorum 7 buçukta çocuğum bire gidiyor ilk cizgiler yamuk yumuk yapamamış diyorum bakmadın mi ben görmedim yemek yapıyorum bakmadım yap oğlum dedim diyo 1500 istiyo ama yemek vereyim otursun diyo başka mecburen işten çıktım kendim ogrettim evinde ıs yapayım keyif yapayım misafirde gelsin parada alayım ohhh. Kendi evinde baktiran kadın bakıcı eve misafir aldığı için evladını kaybediyordu kapıyı açmış çıkmış merdivenlerden düşmüş heryeri yara bere olmuştu çocuğun Allah bildiği gibi yapsın bunlara muhtaç etmesin

Konuyu bir tek ben mi anlamadım. Kadına iyilik yapmışsınız ama gün gelir işimiz düşerse o da bize iyilik etsin diye yapmadıysanız çalışacağı saat 1.5 saat artmışken zam istemesi neden garip geldi. Kendi evimde bakarım diye tutturmasında hak verilecek taraf yok ama çalışacağı saatin artmasına paralel olarak istediği ücretin artmasını makul buldum ben.

Bu arada konuya eklemeyi unutmuşum. Bakmadığı 3 haftanın ücretini de ödeyecektim. Ödemeyip pislik yapasım var ama bir taraftan kredileri var zor duruma düşer diye korkuyorum

Bu kadar iyi niyetli olmayın
Ödemeyin tabi ki
Bu pislik yapmak değil. Hak edene hakrttiğini vermek
Toplumda nedense bakıcı ve eve gelen yardımcılara karşı büyük bir acıms duygusu oluyor
Anneme gelen yardımcı kadın oğluna ev aldı mesela ben hala kiradayım
Ben ücretsiz izin aldım, kimse çalışmadığım iki haftanın parasını vermeyecek bana
İş hayatı gibi düşünün
Kredi borcu varsa bunu o düşünmeli siz değil

Siz borç batağında olsanız patrona diklenir misiniz şartlarım bunlar diye?
Demek o kadar zor durumda değille4

Zaten yarım gün çalışırken bile tam ücret alıyormuş
O zaman hiç dememiş fazla para diye

İşte iyilik yapmayacaksın. Kim ne hak ediyorsa o.

Zaten yarım gün çalışırken bile tam ücret alıyormuş
O zaman hiç dememiş fazla para diye

İşte iyilik yapmayacaksın. Kim ne hak ediyorsa o.
Bunun adı iyilik olmuyor ki. Ben bugün yardım edeyim yarın da o bana yardım etsin iyilik yapmak değildir. Ticarettir. Bence de karşılığını bekleyeceksen iyilik yapmayacaksın. Ben olsam tam gün parası aldığım için memnun ve minnettar olurdum ama böyle oldu diye gelecek tüm tekliflere evet demem gerektiğini bilsem kabul etmezdim.

Bu arada konuya eklemeyi unutmuşum. Bakmadığı 3 haftanın ücretini de ödeyecektim. Ödemeyip pislik yapasım var ama bir taraftan kredileri var zor duruma düşer diye korkuyorum
Kredisi varsa kendi düşünsün
Çalışmadığı 3 haftayı niye ödeyecekmişsiniz?
Karşı taraf size iyi niyetli yaklaşmıyor ki

Ailem şehir dışında ve babam hasta . Hastanede yatıp çıkıyor sürekli. Kızımı bile 10 aylıkken gördüler
Geçmiş olsun acil şifalar.Bakici isi acele olmaz anne baba kv bunlardan başka geçici tanıdık yok mu onu demek istemiştim

İlan verin istediginiz sartlarda birini bulursunuz. Kimse vazgeçilmez değildir. Evimde bakarım 4 de çikarım falan ne allah aşkına. Siz iş yerinizde diyebiliyor musunuz bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…