Bebek bakıcısı sorunu

Bunun adı iyilik olmuyor ki. Ben bugün yardım edeyim yarın da o bana yardım etsin iyilik yapmak değildir. Ticarettir. Bence de karşılığını bekleyeceksen iyilik yapmayacaksın. Ben olsam tam gün parası aldığım için memnun ve minnettar olurdum ama böyle oldu diye gelecek tüm tekliflere evet demem gerektiğini bilsem kabul etmezdim.

Bana göre iyilik yapmak oluyor. Her türlü iyiliği yaptığın insan sen muhtaçken bu durumu kullanıyorsa, aman zaten karşılık beklemeden yapmıştım, diyemiyorsun. Bu karşıdakinin nankör olduğunu gösteriyor bana.
Farklı fikirler 😊

Bu arada konuya eklemeyi unutmuşum. Bakmadığı 3 haftanın ücretini de ödeyecektim. Ödemeyip pislik yapasım var ama bir taraftan kredileri var zor duruma düşer diye korkuyorum
Ama o sizin zor duruma düşeceğinizi bildiği halde sizi düşünmemiş.. resmen sizi kullanmaya çalışmış

Böyle disiplinsiz, sorumsuz bir kadının çocuğunuza bakmaması iyi olmuş aslında. Şu anlattıklarınızdan sonra böyle biri çocuğuma 1 gün baksın istemem.
Allah kolaylık versin, umarım çok iyi bir bakıcı çıkar karşınıza.

Bütçeni,evinin durumunu bilmiyorum ama imkanın varsa yabancı bakıcı al. Hiç bizimkiler gibi senin azıcık mecbur olduğunu gördüğünde seni kullanmaya kalkmazlar. Yabancı dil anlamında faydalı olur çocuğuna ve birsürü başka artı. İstanbul’da bu işi gerçekten hakkıyla yapan firmalar var araştırın lütfen.

Teşekkür ederim. İnanın sastlerdir oturdum öyle 0-2 yaş kreş, yabancı- Türk bakıcı arıyorum.
Bu bakicindan vazgeçin.Yüz göz olmuşsunuz artık çocuğunuzda iyi bakmaz güvenemezdim ben.Bende şuan bakıcı arıyorum.İlk kiziminda 3 sene bakıcı ile büyüttüm.İns onun gibi biri denk gelir diye arayiştayim.
Gerekirse kp kv minnet edin evladınız için bulana kadar ama bu bakıcıya evladinizi emanet etmeyin

Konuyu bir tek ben mi anlamadım. Kadına iyilik yapmışsınız ama gün gelir işimiz düşerse o da bize iyilik etsin diye yapmadıysanız çalışacağı saat 1.5 saat artmışken zam istemesi neden garip geldi. Kendi evimde bakarım diye tutturmasında hak verilecek taraf yok ama çalışacağı saatin artmasına paralel olarak istediği ücretin artmasını makul buldum ben.
Hayır baştan beri ofise geçersem çalışma saatleri 7:00-17:30 olacağını söyledim. Evden çalıştığım ve yakın olduğu için 8:00-17:00 oldu.
Anlaşma bu şekildeydi

Maalesef öyle duruyor. Umarım bakarlar. Sezeryanla doğum yaptım, dikişlerden eğilemiyorum anne altını değiştirir misin dedim benim kızım yoktu yapamam dedi, eşim hemen gitti alt değiştirme ünitesi aldı
Allah bilir yaşlılığında da size baktırmayı düşünüyordur kendini.

Öncelikle başıma geleni anlataym iki ay önce komşumla knstk çocuğuma bakacağını söyledi. Kabul etti ama yaz dönemi olduğu için benim ise basladgm tarihten on beş gün sonrasini kabul etti bende TM dedim esmle.iki hafta idare ederiz dedik. Pazartesi ise baslyrm ve dün aradı vazgectm eşim izin vermedi dedi düşünün iki ay bekledm yetmez iki iki haftada idare ettm ücret vs değil çünkü ne derse. TM dedik. Yarı yolda kaldk şimdi kreş bakyrm sizin yerinizde olsam hiç duusnmem kv kp görünce kuzen veririm emin olun hiç düşünmeden yok kolik diye gelmedi ne saçma bir düşünce ya geçici var hiç tanımadgn insana verebliyorsun geçici ama aynı kandan kişilere vermiyorsun muhtaç olmamak için bana aşırı sacma geldi. Keşke benim imkanım olsa da versem çocuğumu kv ye ki kendisini sevdgmden degil

Bu arada konuya eklemeyi unutmuşum. Bakmadığı 3 haftanın ücretini de ödeyecektim. Ödemeyip pislik yapasım var ama bir taraftan kredileri var zor duruma düşer diye korkuyorum
Siz bakıcının ebeveyn i değilsiniz nasıl öderse ödesin borcunu harcını. Başka birini bulun. Böyle bakıcı olmaz iyice şımarmış iş ahlakı da yok

Allah ellerine düşürmesin, önce alıştırıp sonra böyle tavırlar sergiliyorlar. Çalışan anne olmak, bebeği gönül rahatlığı ile emanet etmek çok zor. Bakıcının b sine bile tahammülüm yok, o yüzden 27 aylık kreşe verdim işiniz gücünüz rast gitsin ama bu kadından artık hayır gelmez.

Karşı apartmanda oturuyor. Evimde illa bakacağım demesi aslında beni çileden çıkarttı. Bebek annesizliğe kendi evinde alışmalı diye düşünüyorum.
Kendi evinde rahat rahat kendi evinin işlerin kapıp , komşuları ağırlamak için istiyordur. Acar tvyi ya da verir telefonu çocuğunuza , bütün gün rahat rahat işlerini yapar. Ben de olsam kendi evinde bakmasına izin vermezdim. Sonuçta çocuğuma bakacaksa geldin evde baksın.

bu kadar iyi niyetli olma
çünkü o sana karşı iyi niyetli değil
çalışmadığı haftayı ödemek zorunda değilsin
paar nedir bi emek karşılığında alınan ücret herhangi bi emek yok burada

Siz gidin bir meslek lisesine ama şunu dikkate alın.
2 senedir öğrenciler okula ve staja gitmediler.
Evet normalde lise son sınıf öğrencisi sizin cocugunuza evinizde bakar ve çok faydası da olabilir.
Ama 2 senedir ders ve çocuk görmemiş öğrenci mantık işi değil.
İkinci konu hadi çok mükemmel bir öğrenci ile anlaştıniz başladı ise.
Ya Eylül'de yada Ekim'de okullar açılırsa ne olacak 🤔
aklıma 2 senedir oku yüzü görmediğim geldi
doğru aslında biraz acemilik olabilir
liseden biri gelirse yanında bi büyükte dursa aslında

X