- 15 Nisan 2014
- 109
- 80
Gecenin ikisi gozume uyku girmiyor. Aylardir bu boyle. Ara ara tabi...
14 aylik bir oglum var. Kiraciyim. 6 ay oldu tasinali. Ali 12 aylikken yurudu ve olaylar basladi...
alt komsum aile. Orta okula giden bir kizlari var. Kiz okulda oglenciymis. Gec kalkip dinlenmesi gerekiyormuss. Ve benim o esnada 12 aylik yeni yurumeye baslayan oglumun ayak sesleri onlari uyandiriyormus. Saka gibi degil mi? Iste tam da bu sebepten uyuyamiyorum!! Tam iki aydir kapimiza 5 kez polis,1 kez belediyeden geldiler. Iki kezde kendileri geldi ama ne gelmek... kapiyi yumruklayarak... bu sabah bi baktik ki ifade vermek icin karakola cagriliyoruz... hukuki surec ne olur bilmiyorum ama son zamanlarda ulkemizdeki hukuk sistemi beni korkutuyor.
Bu durumlarla ilgili para cezaları var ki devamı durumda kişi ev sahibide olsa tahliye edilebilir.
Çocuklar enerjilerini atamıyorlar onların suçları yok ama anneler biraz fedakar dagranıp parka götürebilirler bence enerjilerini ordabatar çocuklar
Boyle bile olsa cocuk bu hanimefendi kim ister gurultu olsun ama yapiyolar benim kizimda cok gurultulu evde alt katla kavgaliyiz arada yumruklar duvarlari bagirir biz orali olmuyoruz cocugumu uyariyorum surekli altta deli var gum gum yapar diye yavrum bes dakika sonra yine ayni enerjisi var ne yapsin...kis gunu nereye gotureyim hergun birde boyle dusunse komsular...ikincide geliyo benim ohh kesin mahkemeligiz ..başka rahatsız edici sesler olabilir mi acaba?12 aylık bi bebeğin yürüme sesinden ne olacakki.ablamında üst katında bi aile var.3 yaşında çocukları var.öyle böyle değil çok ses yapıyorlar.çocuktan çok çocuğa bağıran annesinin sesi çınlatıyor apartmanı.geceleri saat 2-3-4 hiç farketmiyormuş.sizin evde böyle bişey yoksa sadece yürüme sesindense çok saçma takıntılı insanlarmış
Resmen milletin çocuğunu tepemizde beraber büyütüyoruz. Bu nedenle apartmandan gonderdiğimiz çok kiracı olmuştu zamanında. Bizim apartman biraz emekli apartmanıydı da kimsenin kafa kaldırmıyordu :))Kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil, bebek diye anlayış göstermek zorunda da değil. Bi tek sizin çocuğunuz yok, komşunuz da çocuğunun ve kendisinin rahatını düşünebilir.
Özen göstermek zorunda olan sensin. Bebeğin ses çıkaran ayakkabısını değiştirmek, yürüdüğü yere kalın kilim sermek, ne bilim gece uyandığında, ağladığında, komşunun yatakodasının olmadığı bi odaya geçmek vs. Gibi.
Komşu gürültüsü yüzünden Polis ve zabıtayla çok kez muhattap olmuş bi insan olarak diyorumki, kadın desibel sınırını, evde ölçüm yapılacağını, aksi taktirde davayı kazanamayacağını biliyordur. Bunu bile bile dava açtıysa, anlatmadığın şeyler var.
Gecenin ikisi gozume uyku girmiyor. Aylardir bu boyle. Ara ara tabi...
14 aylik bir oglum var. Kiraciyim. 6 ay oldu tasinali. Ali 12 aylikken yurudu ve olaylar basladi...
alt komsum aile. Orta okula giden bir kizlari var. Kiz okulda oglenciymis. Gec kalkip dinlenmesi gerekiyormuss. Ve benim o esnada 12 aylik yeni yurumeye baslayan oglumun ayak sesleri onlari uyandiriyormus. Saka gibi degil mi? Iste tam da bu sebepten uyuyamiyorum!! Tam iki aydir kapimiza 5 kez polis,1 kez belediyeden geldiler. Iki kezde kendileri geldi ama ne gelmek... kapiyi yumruklayarak... bu sabah bi baktik ki ifade vermek icin karakola cagriliyoruz... hukuki surec ne olur bilmiyorum ama son zamanlarda ulkemizdeki hukuk sistemi beni korkutuyor.