Alt komşu hakkında şikayetçi olduk

Benim yakın arkadaşım köpeği yüzünden davalık kız evden çıkınca sabahtan akşama kadar kendini yırtarcasına bağırıyormuş herkes şikayet etti çıkarmaya çalışıyorlar.
Eğitime göndermek istiyor çok pahalı diye gönderemiyor.. Bu konuda çözümü olan varsa alabiliriz biz de 💐
Onun bir şekilde göndermesi lazım eğitime ya. Komşulara da yazık yavrum köpeğe de yazık. Muhtemelen bir tramvası var. Her köpekte apartmanda beslenmeye de uygun olmuyor.

Sizin konunuz özelinde bir tavsiye değil bu ama küçük çocuğu olan aileler özellikle çocukların koştuğu bölgelere mat kaplatmali bence. Alt kattaki için gerçekten rahatsızlık verici bir ses bu. Yere kaplanan mat sesi azaltıyor en azında. Evde koşu bandı kullanan insanlar da ses yalıtımı olarak kullanıyor. Bulmak zor değil maliyeti de yüksek değil düşünün bence.

Ay ayni durum bizdede var alttakilerle kapistik ne yapacagimi sasirdim yururken bile rahatsız olan bir irkla karsi karsiyayim

Umarım hersey sizin lehinize olur demeye geldim.Benim de üst katında iki erkek çocuklu aile var.Biri birinci sınıf, biri üç yaşında.Hic şikayetçi olmadim.Gece ziplamiyorlarsa tepemde ya da inadına inadina yapmiyorlarsa kafi.

Aynı durumu bizde yaşadık üst komşumuzun 3 çocuğu da hareketliydi ve belli ki ev ayakkabısı giydirdiklerinden hangi odaya koştuğunu bilirdik1 sn bile hareket etmeden duramayan 3 çocuğa tahammül etmek zorunda kaldık. Kusura bakmayın ama çok sinir bozucu bir durum .sınava hazırlandığım sene sinir krizine girmiştim youtube dan videonun sesini bile duyamıyordum .defalarca uyarmamamiza rağmen bir de pişkin pişkin beğenmiyorsan git müstakil evde yaşa diye cevap aldık. Polise şikayet ettik .annesi ev hanımı olmasına rağmen 1 kez bile dışarı çıkarmadı parka vs .siz öyle diyorsunuz ama ne çektik bir biz bir Allah biliyor.arada olan gürültüye ses etmem ama her gün de çocuk koşmaz evde .altta oturanın canı yok mu

Apartman gürültü yönetmeliği kapsamına göre gürültü sayılabilecek belirli durumlar:

• Ayakkabı, terlik ve ayak sesi
  • Bağrışma ve yüksek sesle konuşma
  • Müzik oynatıcıdan veya enstrümandan gelen müzik sesleri
  • Televizyon sesi
  • Step, koşu bandı vb. ev içi spor aktiviteleri
  • Ağlama, bağırma, koşturma gibi çocuk ve bebek sesleri
  • Mobilya ve beyaz eşyaların sürüklenerek yer değiştirilmesi
  • Matkap, çekiç vb. ile tadilat ve tamirat sesleri
  • Elektrik süpürgesi ve çamaşır makinesi kullanımı gibi temizlik sesleri
  • Vantilatör, saç kurutma makinesi ve mutfak robotu gibi ev aletlerinin çalıştırılmasıyla çıkan sesler
Yönetmelik böyle kimsenin karışmaya hakkı yok diyip dingonun ahırı gibi yaşayamazsın apartmanda.
biz de benzer bir konudan sıkıntı yaşamıştık. bu dedikleriniz değişmiş. günlük hayatta olabilecek şeyler artık davalarda gürültü olarak kabul görmüyor. bebek ağlaması, evde yürünmesi vs. temizlik sesleri makineden çıkan sesler vs gürültü olmuyor.

Yok cokkkk haklılar ben direkt komşulardan yanayım 😅 Son zamanlarda işten çıktı evde şimdi ses yok ama yine başlayınca kredi çekip gönderecekmiş bir şekilde.. hiç misafirliğe vs gidemiyor evden markete oraya buraya köpeğiyle gidiyor köpeksiz gidilecek yerlere hiç gitmiyor bırakmamak için.. Gerçekten çok zor her türlü de..
belediyelerin eğitim merkezleri var. hatta istanbul pendik belediyesine ait kurtköy de eğitim merkezi var. kuzenim de köpeğini götürecek oradan biliyorum

benim üst katımda bir aile var. 2 erkek çocukları var ama evlere şenlik. baba da katılıyor futbol maçlarına. sonra dedim ki çocukların etrafta koşacak hiçbir yerleri yok. enerjileri bitince bu tantana da biter.
bir gün kadın artık kendisi sese dayanamayıp çocukları dövdü. o kdr kahroldum ki. benden önce oturanla gürültü konusunda çok tartışmışlar. kadın baya gergin ben de şikayete çıkarım diye.
kadını apartman girişinde gördüm. merhaba dedim sizin çocuklar bınlar mı diye? kadın çok gerildi. evet dedi o gürültüleri çıkaran bunlar. dedim ki sakın ellemeyin çocukluk bir daha geri gelmeyecek. benim yüzümden de eğlenceleri babalarıyla işten geldikten sonra geçirecekleri zaman zehir olmasın. beni kötü bilsinler istemem.
kadının o andaki yüzünü görseniz nasıl kendini kastığını anlardınız.
zaten sonra da aile bizi üzmemek adına daha da dikkatli davranmaya eğlencelerini belli bir seviyede ve sürede tutmaya özen gösterdiler.
öte yandan herkes aynı değil tahammül seviyesi, gün yorgunluğu, huzur beklentisi vs. bu sebeple her iki tarafa da hak veriyorum.

Merhaba
Başlıktan da anlaşılacağı gibi alt komşuyla uzun süredir sıkıntı yaşıyoruz.Oğlum var 3 yaşında ve hareketli bir çocuk akşam 10 da yatar sabah 7 gibi kalkar gündüz de 2saat uyur . uyuduğu saatler evde çıt çıkmaz .sabah saatlerinde de dikkat ederim salon tarafında oyalamaya çalışırım elimden geldiğince .
2 seneye yaklaştı bu eve taşınalı kendi evimiz .alt komşumuzun şikayetleri hiç bitmedi .ilk zamanlar duvara vuruyorlardı onların da 3 yetişkin çocuğu var üniversite,lise çağındalar sınavları vs oluyormuş ,karısı panik atakmış sese tahammülü yokmuş vs vs sürekli aradı.eşim yüzyüze konuşalım aşağıda dedi konuştular.Bu adamla çözemeyiz çocuğun ağlamasını bile şikayet ediyor aldık başımıza belayı dedi eşim.Keza da öyle oldu .sonra telefonda tartıştılar eşim bir daha arama ben elimden geldiğince uyarıyorum çocuğun ayağını mı bağlayım ne yapayım yeter dedi .şikayetleri de genelde oğlumun koşma sesi.Top vs oynatmayız bahçeye indiriyoruz .
O günden sonra 7-8 kere polis çağırdılar. Hepsi de gündüz saatleri sabah 9 da çağırmış annem evde oğluma bakıyot sandalye çekti bir otururken kızım diyor mesela.öyle bir koşup odasından oyuncak getiriyor mesela pat polis kapıda .
Son olayda da iki akşam bilerek 17 yaşındaki kızı evde koşmaya çığlıklar atmaya başladı babası da bağırmalar çığlıklar.O gün biz evde hiç yoktu ses de yapmış olamayız ama inadına yapıyorlar dedi eşim bu kez de ben arayacam dedi polisi aradı.polis geldi gitti bu aşağıdan küfür etmeye kaloriferleri vurmaya başladı .Eşim sinirlendi baktım aşağı inecem falan diyor gidip şikayetçi olalım dedim.
Akşam karakola gidip toplum huzurunu bozmaktan,ve hakaret etmek den şikayette bulunduk eşim de ben de ayrı ayrı adamdan eşinden ve 20 yaşındaki oğlundan şikayetçi olduk.
Annem ve yengem eve geldiklerinde aşağıdan vurmalarına ve küfürlerine şahit olmuşlardı onlar da şahit olarak ifade verdi.
Ses kaydı almamışız o gün elimiz ayağımız tutmadı evde büyük kızlarım var onlar ağladı korktu falan .
Bu süreçler bize çok yabancı ne yapmalıyız bundan sonraki aşamada avukat a danıştık avukatla ilerleseniz iyi olur sonra size de dönebilir belli olmuyor bu tür davalarda dedi.Savcının davayı açıp açmayacağı belli olduktan sonra mı tutmalı yoksa hemen mi bilgisi olanlardan yol göstermelerini rica ediyorum💐
Bir tanede benim basimda var.. sorunumuz ust kattakiyle bizimde.. kendisi istedigi kadar ses yapar Ama ben yapmiyorumki cocugun yapiyor der.. Ama bunlara toksik komsu deniyor..

Sirf 2 yasindaki oglum agladi diye polis cagirmis.. nerdeyse bir senedir ugrasiyorum kendisiyle.. oglum yaramaz bir cocuk degil, evde nerdeyse hic ses yok, kosuyor diye pat pat durmadan vurdugunu biliyorum.. kadin bize kafayi takmis durumda.. yuz yuzede konustuk arsizin teki..

Bende bu durumda caresiz kaldigim donemler oldu.. bu sekilde devam ederse kendisini mahkemede bulacak..

2 yasindaki cocuguma dusmaniymis gibi bakiyordu..

Sizede Gecmis olsun.. ev Alma komsu Al derler..

• Beğen
Reactions: Cac
Bizim de yan komşunun geçen sene bebeği oldu. Binada hiç yalıtım yok ve yatak odalarımız arasında ince bi duvar var sadece. Geceleri bebeğin ağlamasından irkilip uyandığım çok oldu :KK53: Hatta bazen bebek uyumayınca anne sinir krizi geçiriyor sonra yan apartmandan kayınvalidesi geliyor kendi yazdığı garip ninnilerle hem bebeği hem beni uyutuyor sağolsun :KK53: Sabahın 4’ünde bile kadının çıkıp geldiği oldu valla gerçek bi babaanne kendisi. Ama babanın çabalarını hiç duyamıyoruz yani ben babanın ayrı odada yattığını düşünüyorum. Çocukla arada bi oyun oynuyor sadece. Bütün yük kadında olunca o da sinir krizi geçiriyor işte.

Yani binaların ses yalıtımı öyle kötü ki bu bebeğin yapıldığı gece dahil her şeye şahidim :KK14: Bence sizin en kesin çözümünüz evi satıp yenisini almak olur. Sonunda eşinizin de ters bi anına gelir geri dönülmez olaylar gelişir komşunuzla aranızda. Sorun çıkarmak isteyen insan her türlü çıkarır huzur vermez size.

Merhaba
Başlıktan da anlaşılacağı gibi alt komşuyla uzun süredir sıkıntı yaşıyoruz.Oğlum var 3 yaşında ve hareketli bir çocuk akşam 10 da yatar sabah 7 gibi kalkar gündüz de 2saat uyur . uyuduğu saatler evde çıt çıkmaz .sabah saatlerinde de dikkat ederim salon tarafında oyalamaya çalışırım elimden geldiğince .
2 seneye yaklaştı bu eve taşınalı kendi evimiz .alt komşumuzun şikayetleri hiç bitmedi .ilk zamanlar duvara vuruyorlardı onların da 3 yetişkin çocuğu var üniversite,lise çağındalar sınavları vs oluyormuş ,karısı panik atakmış sese tahammülü yokmuş vs vs sürekli aradı.eşim yüzyüze konuşalım aşağıda dedi konuştular.Bu adamla çözemeyiz çocuğun ağlamasını bile şikayet ediyor aldık başımıza belayı dedi eşim.Keza da öyle oldu .sonra telefonda tartıştılar eşim bir daha arama ben elimden geldiğince uyarıyorum çocuğun ayağını mı bağlayım ne yapayım yeter dedi .şikayetleri de genelde oğlumun koşma sesi.Top vs oynatmayız bahçeye indiriyoruz .
O günden sonra 7-8 kere polis çağırdılar. Hepsi de gündüz saatleri sabah 9 da çağırmış annem evde oğluma bakıyot sandalye çekti bir otururken kızım diyor mesela.öyle bir koşup odasından oyuncak getiriyor mesela pat polis kapıda .
Son olayda da iki akşam bilerek 17 yaşındaki kızı evde koşmaya çığlıklar atmaya başladı babası da bağırmalar çığlıklar.O gün biz evde hiç yoktu ses de yapmış olamayız ama inadına yapıyorlar dedi eşim bu kez de ben arayacam dedi polisi aradı.polis geldi gitti bu aşağıdan küfür etmeye kaloriferleri vurmaya başladı .Eşim sinirlendi baktım aşağı inecem falan diyor gidip şikayetçi olalım dedim.
Akşam karakola gidip toplum huzurunu bozmaktan,ve hakaret etmek den şikayette bulunduk eşim de ben de ayrı ayrı adamdan eşinden ve 20 yaşındaki oğlundan şikayetçi olduk.
Annem ve yengem eve geldiklerinde aşağıdan vurmalarına ve küfürlerine şahit olmuşlardı onlar da şahit olarak ifade verdi.
Ses kaydı almamışız o gün elimiz ayağımız tutmadı evde büyük kızlarım var onlar ağladı korktu falan .
Bu süreçler bize çok yabancı ne yapmalıyız bundan sonraki aşamada avukat a danıştık avukatla ilerleseniz iyi olur sonra size de dönebilir belli olmuyor bu tür davalarda dedi.Savcının davayı açıp açmayacağı belli olduktan sonra mı tutmalı yoksa hemen mi bilgisi olanlardan yol göstermelerini rica ediyorum💐
Gündüz polis niye geliyor ki size defalarca gece yarısı olsa neyse .Polis ciddiye mi alıyordu ilginç.
Olay çığrından cıkmış artik ne desek boş basit bi sey büyümüş kiraciysaniz firsat varsa çıkın evden bu iş artik onarılmaz bence.

Çocuğum yok (bebeğim karnımda) bilemem belki afaki konusmuş olacagim lakin;
Bebek ağlamasına insan olan birşey demez, gazı vardir, hastadir, açtır, emmiyordur, diş çıkarıyordur ama çocuk koşması kimse kusura bakmasın, arada bir olur o gün huysuzdur eyvallah ama her gün her gün. Eee cocuk bu koşar, koşamaz efendim, birinin çocuğu enerjisini atacak diye alt kat komşu ne yaparsa yapsın öyle mi?
Daha yeni yaşanmış bir örnek vereyim, annemin en yakın arkadaslarindan bir komsumuz öldü, senelerin mahallesi onun kizi annemin elinde, ben onun elinde buyumusumdur, cenazeye gidemedim (malum hamilelik) baş sağlıgina gittim kızına, dedim "abla üst katınızda at besliyorlar herhalde, baska aciklamasi olamaz", gecenin 23.30una kadar koştu çocuk, komsu teyze kanserden öldü, aylarca evde yattı, o halde kızı uyarmaya çıktığında "benim cocugum oynayacak" diye cevap almış, ölünce bassagliginda da "işte biraz gürültümüz oldu ama" diye vicdan rahatlatmaya çalışmalar...
Ergen çocuğu olan komsun olur arada anne kiz bağırışması olur, ama arada, tamam.
Bir enstrüman öğreniyordur, makul saatlerde calismasi gerekiyordur, tamam.
Şiddet, kan gövdeyi götürmesi falan olmadigi müddetçe karı koca tartışması olur arada, tamam.
Birşey kırılır uygun olmayan saatte yüz yilda bir öyle birakip yatamazsın bir 3 dakika süpürge çalışır, tamam.
Ama kimse kusura bakmasin gerçekten deve gibi yürüyen insanlar da apartmanda yaşamasın. Aynı şeyi eşimle tartışa tartışa azalttım, müstakil evde büyümüş eşim bey lap lap yürür, "hayatım insan gibi yürü, hayatim yavaş yürü" diye diye dikkat etmeye başladi, eşim sehirdisinda çalışır, onun olmadığı bir zaman komşumla apartmanda karşılaştık "aaa sen burada miydin ben sen de yoksun zannediyordum" dedi. Neden, çünküüü "dur kızım, altta insan yaşıyor kızım, koşma kızım, sessiz ol kızım" diyen bir aileyle büyüdüm.
Çocugunuza çok özgürlük alanı tanımak istiyorsaniz bahçeli, müstakil evler nasip etsin hepimize Rabbim, iyi geceler 🩷

Çocuğum yok (bebeğim karnımda) bilemem belki afaki konusmuş olacagim lakin;
Bebek ağlamasına insan olan birşey demez, gazı vardir, hastadir, açtır, emmiyordur, diş çıkarıyordur ama çocuk koşması kimse kusura bakmasın, arada bir olur o gün huysuzdur eyvallah ama her gün her gün. Eee cocuk bu koşar, koşamaz efendim, birinin çocuğu enerjisini atacak diye alt kat komşu ne yaparsa yapsın öyle mi?
Daha yeni yaşanmış bir örnek vereyim, annemin en yakın arkadaslarindan bir komsumuz öldü, senelerin mahallesi onun kizi annemin elinde, ben onun elinde buyumusumdur, cenazeye gidemedim (malum hamilelik) baş sağlıgina gittim kızına, dedim "abla üst katınızda at besliyorlar herhalde, baska aciklamasi olamaz", gecenin 23.30una kadar koştu çocuk, komsu teyze kanserden öldü, aylarca evde yattı, o halde kızı uyarmaya çıktığında "benim cocugum oynayacak" diye cevap almış, ölünce bassagliginda da "işte biraz gürültümüz oldu ama" diye vicdan rahatlatmaya çalışmalar...
Ergen çocuğu olan komsun olur arada anne kiz bağırışması olur, ama arada, tamam.
Bir enstrüman öğreniyordur, makul saatlerde calismasi gerekiyordur, tamam.
Şiddet, kan gövdeyi götürmesi falan olmadigi müddetçe karı koca tartışması olur arada, tamam.
Birşey kırılır uygun olmayan saatte yüz yilda bir öyle birakip yatamazsın bir 3 dakika süpürge çalışır, tamam.
Ama kimse kusura bakmasin gerçekten deve gibi yürüyen insanlar da apartmanda yaşamasın. Aynı şeyi eşimle tartışa tartışa azalttım, müstakil evde büyümüş eşim bey lap lap yürür, "hayatım insan gibi yürü, hayatim yavaş yürü" diye diye dikkat etmeye başladi, eşim sehirdisinda çalışır, onun olmadığı bir zaman komşumla apartmanda karşılaştık "aaa sen burada miydin ben sen de yoksun zannediyordum" dedi. Neden, çünküüü "dur kızım, altta insan yaşıyor kızım, koşma kızım, sessiz ol kızım" diyen bir aileyle büyüdüm.
Çocugunuza çok özgürlük alanı tanımak istiyorsaniz bahçeli, müstakil evler nasip etsin hepimize Rabbim, iyi geceler 🩷
Eski nesil çocukları topluma saygılı yetiştiriyormuş. Şimdikiler benim çocuğum, istediğini yapar narsistliği içinde yetiştiriyorlar ama o çocuk biraz büyüyünce kendileri çekmeye başlayacak. Duyarsız, her şeyi yapmaya eğilimli insanlar yetiştirmek için çabalıyorlar sanki. Şöyle bir yazı görmüştüm, aklıma o geldi:

Eski nesil çocukları topluma saygılı yetiştiriyormuş. Şimdikiler benim çocuğum, istediğini yapar narsistliği içinde yetiştiriyorlar ama o çocuk biraz büyüyünce kendileri çekmeye başlayacak. Duyarsız, her şeyi yapmaya eğilimli insanlar yetiştirmek için çabalıyorlar sanki. Şöyle bir yazı görmüştüm, aklıma o geldi:

Güzel bir yazı 👍 Karnımdaki sıpa için bile gece gündüz düşünüyorum, bir noktada ailede biri kötü polis olmalı, işine gelmese de en azindan bir ebeveyn doğruları göstermeli.
Hepimizin çocuğu özel, illaki takdir edelim, alkışlayalım ama bence bu her daim olmamalı, ailem bana derslerimde de, davranışlarımda da ödül ceza sistemi uyguladı, simdi anlatıyorum dışarda "ödül ceza sistemi çok yanlış" diyorlar. Ben yalan söylediğimde bedelini ödedim ki suan 35 yaşındayım ve yalan söyleyemem, annem herseyi sesimden, yüzümden anlar, ehliyeti yeni aldığımda trafik kazasi yaptim araba pert ettim, eşim dedi ki "benim yaptigimi soyleyelim yoksa senin hevesini kırarlar korkutup" dedi "tamam" dedim aradan 2 sene gecti "anne o kazayi ben yapmıştım" dedim "bilmiyor muyum sanıyorsun" dedi 🤣 şuan bakıyorum da herkes cocugunun sırtını sıvazlıyor, bilemiyorum ben mi eski kafalı düşünüyorum.

Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama benim apartmanda yaşayan kuzenlerim koşmayı bırakın yürüyüşleri bile yavaştı apartmanda. Anneleri biz biraz hızlı yürüyünce alttan şikayet edebiliyorlar diye uyarmıştı. Çocuğu her gün parka çıkarmak, enerjisini orada atmasını sağlamak çok mu zor? Burada genelde yeni nesil ebeveynler koşmayı normal görüyor ama değil.Siz defalarca şikayet almanıza rağmen hala çocuğun koşmasina izin veriyormuşsunuz. Ve alt kattaki ailenin tüm üyeleri sesten rahatsız ise belki gerçekten rahatsız ediyorsunuzdur. Bir kere çıkan sesi anlasınlar diye aynı şekilde gürültü yapmışlar, koşa koşa polisi aramışsınız .
Havalar güzelse 2 yaşındaki kızımda neredeyse her gün parka gidip enerjisini atıyor. Ama eve geldiğinde koşuyor, ne yapalım sürekli koşma zıplama top oynama mı diyelim veya çocuğu tüm gün parkta mı bekletelim? Gayet normal. Benim kızım çok enerjik ve hareketli dışarıda saatlerce oynat yine de yorulmadan evde arada koşturur, zıplar, oynar ne kadar uyarsan da yapıyor ve bir süre sonra inat olarak yapıyor. Alt katımızdakiler en ufak sese tahammül edemiyor diye gün boyu parkta duramayız ki. Benim alt kat komşum da yok ağlama sesi geliyor, evde oynama sesiniz geliyor diye herşeyi şikayet ediyordu ve ses yalıtımı kötü olmayan bir evde oturmamıza rağmen bize kafayı takmıştı. Halbuki rahatsız etmemek için çok dikkat ediyorduk ama ne yapalım bu çocık hiç mı ağlamasın hep susturalım mı? Evde parmak uçlarımızda mı yürüyelim bu ne ya. 2 yaşında ki kızım bile onlar yüzünden "annee şşşt komşu kızar" diyor.

benim üst katımda bir aile var. 2 erkek çocukları var ama evlere şenlik. baba da katılıyor futbol maçlarına. sonra dedim ki çocukların etrafta koşacak hiçbir yerleri yok. enerjileri bitince bu tantana da biter.
bir gün kadın artık kendisi sese dayanamayıp çocukları dövdü. o kdr kahroldum ki. benden önce oturanla gürültü konusunda çok tartışmışlar. kadın baya gergin ben de şikayete çıkarım diye.
kadını apartman girişinde gördüm. merhaba dedim sizin çocuklar bınlar mı diye? kadın çok gerildi. evet dedi o gürültüleri çıkaran bunlar. dedim ki sakın ellemeyin çocukluk bir daha geri gelmeyecek. benim yüzümden de eğlenceleri babalarıyla işten geldikten sonra geçirecekleri zaman zehir olmasın. beni kötü bilsinler istemem.
kadının o andaki yüzünü görseniz nasıl kendini kastığını anlardınız.
zaten sonra da aile bizi üzmemek adına daha da dikkatli davranmaya eğlencelerini belli bir seviyede ve sürede tutmaya özen gösterdiler.
öte yandan herkes aynı değil tahammül seviyesi, gün yorgunluğu, huzur beklentisi vs. bu sebeple her iki tarafa da hak veriyorum.
Kalbimi bıraktım 😌😍

X