Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayır bi de sonradan ev satılmıyormuşSonucu okumasamda bina satılacak dediklerinde ev bakmaya başlamazdım. Satılsın param verilsin öyle başlardım mantıklı olan bu çünkü. Koştur koştur daha ortada sadece laf varken kapora verilir mi başka eve. Elin kiracsısına da bina satılacak ev bakmaya başlayın demezdim.
Ozet ne okumadım okuyamadım..ay bayılacam
okuyamadım bile ama bir alaturka tuvaleti bu kadar büyütmeye gerek var mıydı? eşinizin ailesinin problemi satılıp satılmaması. hastalar için oturaklar var tuvalet için onlardan alıyorsunuz ve milletle tartışmanıza olay yaratmanıza gerek kalmıyor.
Hanım efendi asla bebğimde bebeğim demem konuşmanız yanlış. Ben uzun yazdım diye eleştiri aldım. Ama kiraya veremiyoruz yazdım yorumlarda kimse beğenmiyor. Tek hisse zaten ne satabilir ne kiraya verilir. Gelirimiz ne olursa olsun kiraya çıkmak kolay değil hele kredi öderken. Mirastan miras demedim. Olayı başlatan ben değilim. Oğlumada en iyi eğitimi veriyorum ben ama onu çevremden koruyamıyor kötü insanlardan. Gidemiyorum satılmıyor satılsın diye çabalarken bu kadar şey geldi başımıza zaten
Ben eşimin ailesine ailemle olan durumumu anlatmadım. Onlar istemeye geldiklerinde benim Bi kızım var oda lise okuyo demesinden orada zaten anladılar ben bişey almamlar düğününe gelmeler beni değersizleşti. Benim eşimi annesi 16 yaşında doğurmuş bakmak istememiş yurda vermişler dedesinden vs kalmış. Hatta kardeşi doğmuş büyümüş eve geldiğinde misafir gibi kardeşin demişler. Eşim çalışıyor ama ben bu evi yaptırdım eşyalarımı ikinci el aldım yukarıda biri demiş kimseye ikram edilmiyor diye benim elimden bile param alındı büyük büyük konuşmayalım. Oğlum için oda yaptırdım oda takımı aldım. Arkadaşları eve geldiğinde utanmadın diye eşyalarımı yeniledim. Kredi çektim ödüyorum Allah a şükür. Maddi olarak zorda değilim 3. Çocuk düşünceside parayla hiç ilgili değil. Ben hakkım olan bişey den vazgeçmiyorum diye suçlanıyor. Ben oturuyordum onlar bizi yalanlarıyla inandırdı. Biz diyaloğa zaten girmeyiz artık.Bu çok saçma değil mi ya? Emin misiniz başka bir şey olmadığına? Eşinizle neden konuşmuyorlar peki? Neden oturduğunuz evi kiraya vermeden başka eve çıkamıyorsunuz? O ev olmasaydı ne yapacaktınız? Eşiniz çalışmıyor mu? Daha çok sorum var da konu beynimi sulandırdı.
Ya hanımefendi kusura bakmayın ama şu söylediğinizin inandırıcılığı sıfır. Babasının sevmediğini biz niye sevelim nedir ya. Bana her şeyi çok abartıyorsunuz gibi geldi. Ki cümle aralarında bunu çok rahat anlayabiliyoruz.Neden kimsenin konuşmadığını yazdım. Babam beni istememiş şiddetle geçen bir çocukluğum vardı eşimin aileside babasının sevmediğini biz sevmeyiz dediler. Kavgadan vs hep korkarım ve gelip beni bulur. Keşke önyargılı olacağınıza benim insanlara hiç bişey yapmadığımı sadece konuşmak istediğimizde görseydiniz.
O zaman en başından ikinizin de istenmediği bir ailenin apartmanına yerleşmeniz mantıksız. Hayatınızı başka evde kurmalıydınız madem maddi sıkıntınız yoktu. Elbette mirastan hakkınızı alırdınız satılınca veya dava yoluyla. Ama hem bana hem eşime kıymet vermeyen bir ailenin vicdanına bırakmazdım ben kendimi.Ben eşimin ailesine ailemle olan durumumu anlatmadım. Onlar istemeye geldiklerinde benim Bi kızım var oda lise okuyo demesinden orada zaten anladılar ben bişey almamlar düğününe gelmeler beni değersizleşti. Benim eşimi annesi 16 yaşında doğurmuş bakmak istememiş yurda vermişler dedesinden vs kalmış. Hatta kardeşi doğmuş büyümüş eve geldiğinde misafir gibi kardeşin demişler. Eşim çalışıyor ama ben bu evi yaptırdım eşyalarımı ikinci el aldım yukarıda biri demiş kimseye ikram edilmiyor diye benim elimden bile param alındı büyük büyük konuşmayalım. Oğlum için oda yaptırdım oda takımı aldım. Arkadaşları eve geldiğinde utanmadın diye eşyalarımı yeniledim. Kredi çektim ödüyorum Allah a şükür. Maddi olarak zorda değilim 3. Çocuk düşünceside parayla hiç ilgili değil. Ben hakkım olan bişey den vazgeçmiyorum diye suçlanıyor. Ben oturuyordum onlar bizi yalanlarıyla inandırdı. Biz diyaloğa zaten girmeyiz artık.
Ben anlamiyorum arkadaş millet bu krizde nasıl sorumsuzca ürüyor aklım almiyor sonrada durrum yok diye agliyorlar. Almanyada yasiyorum pekala 4 çocuk bakabilirim maddi açıdan ama hem 2 cocuguma her konuda yetebilmek hem maddi acidan daha fazlasini verebilmek için calisiyor 3. Yapmiyorum insan korkuyor iş bugün var ya yarin cikarilirsak diye plansiz projesiz hayat mi yasanir ya .Bir anne baba evinin kirasını veremeyecek durumdaysa 3 çocuk yapmaz. Neyin kredisini ödüyorsunuz? Biz de kirada oturuyoruz. Borçlarımız da var. Evet zor ama oturuyoruz.
Bakın benim kayınpederim torunlarımın bile çalışmasına gerek olmayacak kadar zengin. Ama ben kendisinden hiç hoşlanmadığım için görüşmüyorum. Bana dediği laf sen benimle iyi geçinsen ben seni abad ederim. Ama istemiyorum. Kıt kanaat da geçinsem istemiyorum onun parasını evini. Şu ana kadar tek kuruş miras düşünmedim. Ev alıyım kendi üstüme orda oturun dedi hayır dedim. Eşşek gibi çalışıyorum çocuklarıma yetebilmek için korunuyorum onların hakkını tam anlamıyla verebilmek için çalışmak için.
Zannediyorsunuz ki herkes bir eli yağda bir eli balda size üzülecek ay yazık kaynanası neler yapmış diyecek.
Şuan hala yapmanız gereken şey bu polisiye apartmanı bırakıp kiraya çıkmak. Satılırsa paranızı alırsınız. Onu o zaman düşünürsünüz.
Güvenmediğiniz insanların da tek bi lafına inanmazsınız inşallah. Gerçi hala inanıyorsunuz beklemedesiniz ama
özetle ailelerine ait arsa tapulu bir apartmanda yaşıyorlarmış. aileden tek oturan konu sahibiymiş. ailesi arsayı satılığa çıkarmış konu sahibi de ev bulmuş taşınacakmış. apartmanda aileden olmayan başka bir kiracı varmış ona da demişler ki sende ev ara burası satılacak.Ozet ne okumadım okuyamadım..
Aynen evde 2 kişiyiz 2 çocukla zor uğraşıyoruz. Kınamıyorum herkesin başına gelebilir ama konu sahibinin çocuğunun problemleri varmış bir de. Çok ilgi lazım çok emek lazım düzelmesi için. Çocuğa mutlu olsun diye mobilya alıp onun borcunu öderken 3.çocuğu yapmak nasıl bir kafa hiç anlamadım.Ben anlamiyorum arkadaş millet bu krizde nasıl sorumsuzca ürüyor aklım almiyor sonrada durrum yok diye agliyorlar. Almanyada yasiyorum pekala 4 çocuk bakabilirim maddi açıdan ama hem 2 cocuguma her konuda yetebilmek hem maddi acidan daha fazlasini verebilmek için calisiyor 3. Yapmiyorum insan korkuyor iş bugün var ya yarin cikarilirsak diye plansiz projesiz hayat mi yasanir ya .
Az çocuk plani yapanla plansizca üreyenin arasinda Daglar kadar fark var. Korunacaksin kardesim oldu aldirmadim kazayla oldu bilemem ne fasa fiso.Aynen evde 2 kişiyiz 2 çocukla zor uğraşıyoruz. Kınamıyorum herkesin başına gelebilir ama konu sahibinin çocuğunun problemleri varmış bir de. Çok ilgi lazım çok emek lazım düzelmesi için. Çocuğa mutlu olsun diye mobilya alıp onun borcunu öderken 3.çocuğu yapmak nasıl bir kafa hiç anlamadım.
Aynen yazmaya üşenirim yazarsam derdimi unuturum içime ferahlık gelir.. .. özetleyen de anlasaközetle ailelerine ait arsa tapulu bir apartmanda yaşıyorlarmış. aileden tek oturan konu sahibiymiş. ailesi arsayı satılığa çıkarmış konu sahibi de ev bulmuş taşınacakmış. apartmanda aileden olmayan başka bir kiracı varmış ona da demişler ki sende ev ara burası satılacak.
sonra konu sahibi gebe olduğu için normal tuvalette zorlanıyormuş, klozet yaptırmaya da para vermek istememiş. arsa satılmamış. bu diğer kiracıya sen çık biz geçelim demiş. (sanırım orda alafranga tuvalet var) sonra kavga kıyamet polislik olmuşlar. gerisini çok okuyamadım baygınlık geçirmişim o ara
Allah çocuklarını sana bağışlasın. Şartlarının güzel olmasına sevindim. Bende elimden geldiğince güzelini yapmaya çalışıyorum. Çocukları çok seviyorum. Kendim gibi yalnız kalmasınlar diye kardeş düşündüm.Az çocuk plani yapanla plansizca üreyenin arasinda Daglar kadar fark var. Korunacaksin kardesim oldu aldirmadim kazayla oldu bilemem ne fasa fiso.
Borç icinde evleri yok aileleriyle problemli ama 3. Çocuk bari cocugu düşünüp kavgadan elini dilini cekse yazik o cocuklara.