Alt komşu hakkında şikayetçi olduk

Apartman gürültü yönetmeliği kapsamına göre gürültü sayılabilecek belirli durumlar:

• Ayakkabı, terlik ve ayak sesi
  • Bağrışma ve yüksek sesle konuşma
  • Müzik oynatıcıdan veya enstrümandan gelen müzik sesleri
  • Televizyon sesi
  • Step, koşu bandı vb. ev içi spor aktiviteleri
  • Ağlama, bağırma, koşturma gibi çocuk ve bebek sesleri
  • Mobilya ve beyaz eşyaların sürüklenerek yer değiştirilmesi
  • Matkap, çekiç vb. ile tadilat ve tamirat sesleri
  • Elektrik süpürgesi ve çamaşır makinesi kullanımı gibi temizlik sesleri
  • Vantilatör, saç kurutma makinesi ve mutfak robotu gibi ev aletlerinin çalıştırılmasıyla çıkan sesler
Yönetmelik böyle kimsenin karışmaya hakkı yok diyip dingonun ahırı gibi yaşayamazsın apartmanda.
Gözünüzde sorun var sanırım. Kocaman yazmışsınız. Dünya Göz çok iyidir. Bi görünün.

Merhaba
Başlıktan da anlaşılacağı gibi alt komşuyla uzun süredir sıkıntı yaşıyoruz.Oğlum var 3 yaşında ve hareketli bir çocuk akşam 10 da yatar sabah 7 gibi kalkar gündüz de 2saat uyur . uyuduğu saatler evde çıt çıkmaz .sabah saatlerinde de dikkat ederim salon tarafında oyalamaya çalışırım elimden geldiğince .
2 seneye yaklaştı bu eve taşınalı kendi evimiz .alt komşumuzun şikayetleri hiç bitmedi .ilk zamanlar duvara vuruyorlardı onların da 3 yetişkin çocuğu var üniversite,lise çağındalar sınavları vs oluyormuş ,karısı panik atakmış sese tahammülü yokmuş vs vs sürekli aradı.eşim yüzyüze konuşalım aşağıda dedi konuştular.Bu adamla çözemeyiz çocuğun ağlamasını bile şikayet ediyor aldık başımıza belayı dedi eşim.Keza da öyle oldu .sonra telefonda tartıştılar eşim bir daha arama ben elimden geldiğince uyarıyorum çocuğun ayağını mı bağlayım ne yapayım yeter dedi .şikayetleri de genelde oğlumun koşma sesi.Top vs oynatmayız bahçeye indiriyoruz .
O günden sonra 7-8 kere polis çağırdılar. Hepsi de gündüz saatleri sabah 9 da çağırmış annem evde oğluma bakıyot sandalye çekti bir otururken kızım diyor mesela.öyle bir koşup odasından oyuncak getiriyor mesela pat polis kapıda .
Son olayda da iki akşam bilerek 17 yaşındaki kızı evde koşmaya çığlıklar atmaya başladı babası da bağırmalar çığlıklar.O gün biz evde hiç yoktu ses de yapmış olamayız ama inadına yapıyorlar dedi eşim bu kez de ben arayacam dedi polisi aradı.polis geldi gitti bu aşağıdan küfür etmeye kaloriferleri vurmaya başladı .Eşim sinirlendi baktım aşağı inecem falan diyor gidip şikayetçi olalım dedim.
Akşam karakola gidip toplum huzurunu bozmaktan,ve hakaret etmek den şikayette bulunduk eşim de ben de ayrı ayrı adamdan eşinden ve 20 yaşındaki oğlundan şikayetçi olduk.
Annem ve yengem eve geldiklerinde aşağıdan vurmalarına ve küfürlerine şahit olmuşlardı onlar da şahit olarak ifade verdi.
Ses kaydı almamışız o gün elimiz ayağımız tutmadı evde büyük kızlarım var onlar ağladı korktu falan .
Bu süreçler bize çok yabancı ne yapmalıyız bundan sonraki aşamada avukat a danıştık avukatla ilerleseniz iyi olur sonra size de dönebilir belli olmuyor bu tür davalarda dedi.Savcının davayı açıp açmayacağı belli olduktan sonra mı tutmalı yoksa hemen mi bilgisi olanlardan yol göstermelerini rica ediyorum💐
Yanlış anlamayın ama 7 8 kez polis çağırmak normal değil. Kosturmayin sizde çocuğu evde?

kızlar sakin olun yönetmeliği ben yazmadım :rolleyes:
apartmanda yaşıyorsanız komşuların anlayışına eliniz mahkum bu konuda siz de başkasını tolere eder veya etmezsiniz yapacak bir şey yok maalesef.
Ev alma komşu al atalarımız çözmüş bu işi.
siz yazmadınız , orada sorun yok ama dingonun ahırı değil diyen sizsiniz. kopyaladığınız maddelere göre yaşayabilen var mı gerçekten, mümkün mü böyle birşey? ki devamında ortak kararla esneklik olabilir diyor. konu sahibinin anlatımına göre zaten alt komşu bariz sorunlu

Apartman gürültü yönetmeliği kapsamına göre gürültü sayılabilecek belirli durumlar:

• Televizyon sesi
  • Vantilatör, saç kurutma makinesi ve mutfak robotu gibi ev aletlerinin çalıştırılmasıyla çıkan sesler
Yönetmelik böyle kimsenin karışmaya hakkı yok diyip dingonun ahırı gibi yaşayamazsın apartmanda.
Uçmak için eve düzenek de kuruyo mu yönetmelik? Evde yürümek de yasak buna bakınca jxjxjhx

Kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil apartmanda yaşamanın kuralları var uymak istemiyorsanız müstakil eve taşınırsınız kendinizde iki gece gürültü yaptılar diye polis çağırmışsınız olay çıkarmışsınız, hoş bir durum değilmiş demek ki. Bir de haklıymış gibi burda konu açıyorsunuz. Ayrıca yakın akrabaların tanıklıkları böyle bir konuda pek dikkate alınmaz farklı bir komşu tanıklık yapsa neyse, alt kat komşu defalarca şikayette bulunmuş polis kayıtlarında çıkar misilleme yapmak için böyle bir olay çıkarttığınız karşı taraf iyi bir avukat tutarsa sizin kazanma şansınız yok. Umarım da kazanırlar apartmanda yaşam kurallarını öğrenirsiniz.

• Televizyon sesi
bu sesler illa çıkacak
hangi saatler yasak onları yazmamışsınız

çocuk bu çocuk put gibi duramaz evde
hele bebek laftan da anlamaz ağlar illa

Merhaba
Başlıktan da anlaşılacağı gibi alt komşuyla uzun süredir sıkıntı yaşıyoruz.Oğlum var 3 yaşında ve hareketli bir çocuk akşam 10 da yatar sabah 7 gibi kalkar gündüz de 2saat uyur . uyuduğu saatler evde çıt çıkmaz .sabah saatlerinde de dikkat ederim salon tarafında oyalamaya çalışırım elimden geldiğince .
2 seneye yaklaştı bu eve taşınalı kendi evimiz .alt komşumuzun şikayetleri hiç bitmedi .ilk zamanlar duvara vuruyorlardı onların da 3 yetişkin çocuğu var üniversite,lise çağındalar sınavları vs oluyormuş ,karısı panik atakmış sese tahammülü yokmuş vs vs sürekli aradı.eşim yüzyüze konuşalım aşağıda dedi konuştular.Bu adamla çözemeyiz çocuğun ağlamasını bile şikayet ediyor aldık başımıza belayı dedi eşim.Keza da öyle oldu .sonra telefonda tartıştılar eşim bir daha arama ben elimden geldiğince uyarıyorum çocuğun ayağını mı bağlayım ne yapayım yeter dedi .şikayetleri de genelde oğlumun koşma sesi.Top vs oynatmayız bahçeye indiriyoruz .
O günden sonra 7-8 kere polis çağırdılar. Hepsi de gündüz saatleri sabah 9 da çağırmış annem evde oğluma bakıyot sandalye çekti bir otururken kızım diyor mesela.öyle bir koşup odasından oyuncak getiriyor mesela pat polis kapıda .
Son olayda da iki akşam bilerek 17 yaşındaki kızı evde koşmaya çığlıklar atmaya başladı babası da bağırmalar çığlıklar.O gün biz evde hiç yoktu ses de yapmış olamayız ama inadına yapıyorlar dedi eşim bu kez de ben arayacam dedi polisi aradı.polis geldi gitti bu aşağıdan küfür etmeye kaloriferleri vurmaya başladı .Eşim sinirlendi baktım aşağı inecem falan diyor gidip şikayetçi olalım dedim.
Akşam karakola gidip toplum huzurunu bozmaktan,ve hakaret etmek den şikayette bulunduk eşim de ben de ayrı ayrı adamdan eşinden ve 20 yaşındaki oğlundan şikayetçi olduk.
Annem ve yengem eve geldiklerinde aşağıdan vurmalarına ve küfürlerine şahit olmuşlardı onlar da şahit olarak ifade verdi.
Ses kaydı almamışız o gün elimiz ayağımız tutmadı evde büyük kızlarım var onlar ağladı korktu falan .
Bu süreçler bize çok yabancı ne yapmalıyız bundan sonraki aşamada avukat a danıştık avukatla ilerleseniz iyi olur sonra size de dönebilir belli olmuyor bu tür davalarda dedi.Savcının davayı açıp açmayacağı belli olduktan sonra mı tutmalı yoksa hemen mi bilgisi olanlardan yol göstermelerini rica ediyorum💐
Çok geçmiş olsun. Akşam belli bir saatten sonra ses yapmıyorsanız, yüksek sesle müzik falan dinlemiyorsanız eğer sorun yapmamaları gerek. Sese ben de tahammul edemiyorum ama geceleri ya da bangır bangır hoparlorden gelen sese falan. Takıntılı heralde komşunuz. Başa bela böyle tipler.

siz yazmadınız , orada sorun yok ama dingonun ahırı değil diyen sizsiniz. kopyaladığınız maddelere göre yaşayabilen var mı gerçekten, mümkün mü böyle birşey? ki devamında ortak kararla esneklik olabilir diyor. konu sahibinin anlatımına göre zaten alt komşu bariz sorunlu
ben konu sahibine cevap vermedim ki bi dönüp bakar mısın lütfen kime, neden ''dingonun ahırı değil'' dediğime gündüz diye evinde istediğin gibi at koşturamazsın.
kopyaladığım maddeler eğer komşuya rahatsızlık verecek derecedeyse bu yönetmelik devreye giriyor. Altta devamı var okuyun lütfeenn lütfennnn.

ben konu sahibine cevap vermedim ki bi dönüp bakar mısın lütfen kime, neden ''dingonun ahırı değil'' dediğime gündüz diye evinde istediğin gibi at koşturamazsın.
kopyaladığım maddeler eğer komşuya rahatsızlık verecek derecedeyse bu yönetmelik devreye giriyor. Altta devamı var okuyun lütfeenn lütfennnn.
Okudum devamını zaten, ama konu sahibinin anlattığına göre alt komşusu problemli. Şimdi mesela ben her sabah üst komşunun gardrop kapağını açma sesini duyuyorum. Her seferinde kapağı açmayın ses geliyor şeklinde şikayet edersem. Ben mi problemli olurum yoksa üst katım mi apartman kurallarına uymuyor olur

Okudum devamını zaten, ama konu sahibinin anlattığına göre alt komşusu problemli. Şimdi mesela ben her sabah üst komşunun gardrop kapağını açma sesini duyuyorum. Her seferinde kapağı açmayın ses geliyor şeklinde şikayet edersem. Ben mi problemli olurum yoksa üst katım mi apartman kurallarına uymuyor olur
eğer sen bu durumdan ''rahatsızlık duyuyorsan'' üst komşun apartman kurallarına uymuyor demektir.
dolap kapağını insan gibi kapatmalı, gıcırdıyorsa yağ sürmeli, masa sandalye ayağına keçe takmalı vs. vs.
Çözümü olan bir rahatsızlık varsa kibarca uyarılmalı, komşunda nasıl olsa gündüz istediğim sesi çıkabilirim cahilliğinde olmamalı yoksa iş inada biner ve huzursuzluk çıkar.

Benimde 2 çocuğum var,günduz biraz gürültü oluyor ama akşam 9dan sonra herkes oturma/uyku moduna geciyor,üst katımda 3 büyük kiz ve anneleri oturuyor, birde kedileri var ki kedi sürekli yere birşeyler düşürüyor,kocaman insanlar olmalarına rağmen,ben 1 kez sandalyeyi kaldırarak cektiklerini bilmiyorum,illaki çekilecek o caaartttt sesi duyulacak. Gece 12de(illaki gece yarısı ama 12den önce olmaz)yatak odamın üstündeki odada sürgülü dolap acilip kapanıyor gürültüyle.Ilk taşındığım sene çarsaflarını,halılarını benim balkonuma kadar sarkıtıyordu uyara uyara asma silkeleme işini bıraktırdım,balkondan sitedeki kedilere yemek (sosis salam vs) atıyorlardı onu da rezil ede ede bitirdim ama gürültü tam gaz devam ediyordu ki onların üst katına bir aile tasındı 2 tane yaşları yakın çocuk(5-6 yaşlarında) var,inanın gece 12ye kadar haftasonu daha geç bile olabiliyor bu,evde koşturuyorlar güm bam güm bam ayak sesleri,kikirdemeleri geliyor bana bile. Üstümdekiler deliriyordur eminim. Ben serbetliyim alıştım duymuyorum pek, tuvalete falan kalkarsam yada oturuyorsam duyuyorum ohh diyorum hatta. Dinsizin hakkından imansız gelir.
Ha normalde üstümun üst katindakinin yaptığı kabul edilemez,o yaşta cocuklar ayakta olmamalı zaten o saatte en basitinden saģlıkları için ve tabi ki kimseyi rahatsız etmeye hakları da yok ama şu an hić umurumda değil. Ne zaman şikayet edecekler merak ediyorum.
Sizin yerinizde olsam umursamam,gün içerisinde illaki gürültü olabilir abartılmadan ama sabahın körü,gecenin yarısı degilse istedikleri kadar şikayet etsinler.

eğer sen bu durumdan ''rahatsızlık duyuyorsan'' üst komşun apartman kurallarına uymuyor demektir.
dolap kapağını insan gibi kapatmalı, gıcırdıyorsa yağ sürmeli, masa sandalye ayağına keçe takmalı vs. vs.
Çözümü olan bir rahatsızlık varsa kibarca uyarılmalı, komşunda nasıl olsa gündüz istediğim sesi çıkabilirim cahilliğinde olmamalı yoksa iş inada biner ve huzursuzluk çıkar.
Ben apartman hayatında ufak tefek şeylerin tolere edilmesi gerektiğini düşünüyorum. evet saatler ve aşırılıklar için kurallar tamam ama diğerleri çok da uygulanabilir değil. Genel olarak bunlara dikkat ediliyorsa gardrop kapağı ses çıkarmış dert etmem. rahatsızlık meselesi bir nokta da kişilerin hassasiyeti ile de alakalı. annem babam yıllarca müstakilde yaşadılar. bize geldiklerinde üstten sandalye cekme , ayak sesleri falan geldi. iki üç kez denk geldiler sanırım. bunlar hep böyle gürültü mü yapıyorlar falan oldular bize göre gürültü falan yoktu.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum ve çok rahatsızım. Üst dairemde iki küçük oğlu olan bir aile yaşıyor. Ve gürültüleri hiç bitmiyor. Gündüz ve akşam belli bir saate kadar tolere edilebiliyor fakat bizim usttekiler ne zaman uyuyorlar bilmiyorum çözemedim ama akşam geç saatlerde ve gece saatlerinde de aynı şekilde gürültü yapıyorlar. Benim de ilkokula giden kızım var sabahları erken kalkıp okula gidiyor. Ben sabah erken kalkıp işe gidiyorum. İşten gelince dinlenmek gece rahat rahat uyumak istiyorum ama yukardakiler huzur vermiyor. Devamlı kosturuyorlar eşyaları cekistiriyorlar yerlere bir şeyler atıyorlar ve gece sessizliğinde çok fazla duyuluyor. Defalarca uyardım söyledim yine aynı yine aynı. İdare edin diyor bir de. Çocukları kısıtlamaktan yorulmuş. Kisitlamasa evi başımıza yikacaklar heralde. Evet arada gürültü olabilir ama devamlı da çekilmiyor.

Merhaba
Ruh hastaları ya başınıza belaalmışsınız. İnşallah taşınırlar ne diyim. Apartmanda yaşıyorsan bir şeyleri göze almalısın. 3 yaşında ki çocuğun ağzını mı bağlayalım bu ne hoşgörüsüzlük. Tavsiye veremiyorum bende hiç bilmiyorum bu işleri ama inşallah lehinize çöüzülür bu sıkıntı

E gündüzde temizlik yapılmayacaksa tadilat yapılmayacaksa biz ölelim
Onun paylastigina ne bakiyorsun, kurallarin belirli saatleri var. Gece yarisi elektrik supurgesi calistiramazsin tabi ki... Gunduz mesai saatleri icerisinde sikinti yok. Kabahatlar kanununa gore belirli saatleri var. Rutin yasam sesinden rahatsiz olan, mustakil evde yasayacak. Apartman kurallari ayri, kil birinin takintisini cekmek ayri. Alt komsu kasiniyor, bulasik oldugu belli :KK66:

Üst komşum (kiracı)da böyle problemli. Bizde koşma sesi yok zira oğlu 23 yaşında kazık kadar ama sabahın dördünde çekme, itme, takunya gibi terlik sesi, sabah 07.00'ye kadar odada telefon ile konuşma ve kulaklıksız bilgisayar oyunu oynama, bahçeye ekmek atma gibi sorunlarımız var. Sadece ben değil, üst katı ve benim alt katım dahil 3 daire durumdan rahatsızız. Defalarca uyardık bir şey değişmedi. Ev sahibi ile konuştuk gelecek ay evden çıkartıyor. Çıkartmasaydı adli yol ile tahliye ettirecektik. Anne babası harika insanlar ama oğlan tam bir kereste.Olan anne babaya oldu.

Diğer evde de 3 yaşında bir velet var. Doğduğundan beri başımız belada. Bebek ağlar eder buna tamam ama sabaha kadar sallanır beşik sallamak nedir? 2 yıl sabrettim, tek kelime bile etmedim.
Çocuk ayaklandı derdimiz bitmedi bir çocuk 2 saat 45 dakika evin içinde durmaksızın nasıl koşar? Sen bir anne olarak yapma nasıl demezsin? Sabah 6 akşam 01.00 çocuk sürekli böyle, hiç uyumuyor şaka gibi. Tabii ki defalarca uyardım bunlara da sonuç vermedi. Alt komşum da uyardı ama nafile.En son üst kata çıkıp kavga ettim. Defolup gitti 3 gün sonra. Velhasıl, çocuk bu koşar diye bir şey olamaz. Evet koşar köşe minderi değil bu sonuçta ama çocuğu gece bire kadar uyanık tutan bir annenin bana gevşek gevşek çocuk bu koşar demesini kabul edemem.Çocuğu dışarı da çıkarmıyor zaten, evde koşmayıp ne yapacak? Sözüm konu sahibine değil ama bize de hayatı zindan etmeyin arkadaşlar. Biz demiyoruz ki hiç ses olmasın bu zaten mümkün değil çünkü duvarlar ve zemin çok ince, illa ki ses gelir gecenin sessizliğinde ama biraz da dikkat etmek gerek.

Polis öyle hemen geliyor mu ya. Benim eski oturduğum evde çapraz komşum içer içer nağra atardı balkonda gece 3 lerde falan. Çağırırdık Polis gelmezdi. Ha bi kere geldi "yapmayın hanımefendi" dedi gitti. Giderken kadın arkasından nağra attı polisin :KK70:

Eğer dediğiniz gibiyse laf söylemeye hakları yok. Benim hem altta hem yan tarafta bebek var ağzına yastıkla mı bastırsınlar. Zamanında benim çocuğum da ağladı.

Benim önceki evde üst katta suriyeliler vardı. Sabahtan akşama kadar gümbür patır sanki evi yıkıyorlar. Çocuk sandalyeyi sürekli kaldırıp yere vururdu, uyarınca da şey demişlerdi "ama çocuuuk" 🤐 Kendilerine öyle bir komşu diliyorum. Bir de nağracı metres abladan :KK70:

X