- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
Canm burda bazı insanlar ciddi sorunlu sırf ona buna catmak için yada kendi gercek hayatlarında problemleri oldugu için öyle yazıyorlar hiç kafana takma olumsuz yazılanları cünkü dkkat ettm bazıları herkese çemkirme halinde bosver dinlenmene bak bişey düsünmeBakın ilk kez panik atak yaşamadım. Biliyorum ki sürekli konuşmak iyi gelecek. Hamileliğimi zaten iki üç kişi biliyor. Şu an onları da arayıp haber verip hayal kırıklığı, acıma gibi duygularını duyumsamak istemedim. Eşimle konuşmak istemedim, ona çok kızgındım, ayrıca o da kötü görünüyordu. Bu yüzden burada tanımadığım, yüzlerini göremeyeceğim insanlarla konuşmak en mantıklı fikir gibi geldi. Şu an da yazabiliyorum çünkü bir ilaç verdiler ve atağım son buldu artık ölüm korkusu yaşamıyorum. Ve duygularımı, düşüncelerimi paylaşmak istiyorum, acımı paylaşmak istiyorum aynı şekilde. Siz daha 'inandırıcı' bulduğunuz konulara geçebilirsiniz. Ayrıca acımı ispatlamaya çalıştığıma inanamıyorum
Konu sizi tetiklemis, anlıyorum ancak zaten zor durumda olan birini daha da acitmaya çalışmak doğru değil bence. Yinede sizi şu an daha iyi anlıyorum. Umarım bebek sahibi olursunuzİnsanlara tek bir yorum ile vicdan ithamında bulunabiliyorsanız siz kendi vicdanınızı sorgulayın bence. Ayrıca haddinizi bilin.
Konu sahibinin bir iki hafta önceki konusunu hatırlıyorum detayını yada aile travmaları alnında yazmıyor bilemem. Ben gördüğümü söyledim. Yorumlarından çocuktan ziyade kendi canından bahsetmiş. Ben çocuk sahibi olamıyorum bu yüzden çocuk kısmına takıldım. Sizinle aynı fikirde olmadığım için vicdansız yaftası yemek çok da umurumda değil.
ya kimsenin kınadığı yok.Arkadaşlar Allah aşkınıza yapmayın, atak geçiren bir insan, dünya iyisi de olsa atak anında sağlıklı düşünemez, sadece içinde bulunduğu çaresizlikten kurtulmak ister. Herkesin derdi kendine büyük. Panik atak nöbeti geçirmeden kimseyi kınamayın yok bebeği düşünmüyor yok kendini düşünüyor diye. Zaten bu hastalık sağlıklı dusunemedigi için ortaya cikiyor.
Kınamayın çünkü bu hastalık çok berbat bir şey, kinadiginizla imtihan olmayin
Biliyor musunuz cidden sıkıldım artık. Bakın ben ilk kez panik atak yaşamadım. Yüzüncü defa başıma gelen bir şey belki. İnsanlarla konuşmanın beni sakinleştirdiğini biliyorum. Bu yüzden konu açtım ve kim ne yazarsa aralıksız cevap yazdım. Aklıma gelen ne varsa yazdım. Ölüyorum hissinden uzak kalmaya çalıştım çünkü. Narkoz falan almadım ayrıca, suni sancıyla düşürdüm bebeğimi. Bir noktada da zaten sakinleştirici bir ilaç verildi ve atağım son buldu. Şu anda da büyük ihtimalle aynı ilaç yüzünden çok hissizim. Kötü bir şey olduğunu biliyorum ama bir şey hissetmiyorum. Bu durum da beni tedirgin ediyor. Kaç gün sonra acıyı iliklerime kadar yaşarım bilmiyorum ama ben buraya yazmaya, acımı anlatmaya devam edeceğim. Kafamın içindekilerle baş başa kalmak istemiyorum çünkü. Benim acıyı yaşama biçimim bu olacak ben bunu seçtim. Saygı duyun lütfen. Diğer üyelerle yaptığınız bu durumda niye buraya yazıyor muhabbetini görmek beni çok rahatsız ediyor. Bana inanmıyorsanız inanmayın, konuyu takip etmek zorunda değilsiniz. Ama saygı istiyorum.ya şurda oruçluyum diye yazmak zor geliyor. alıntılayanlara cevap vermek zor geliyor.
bi de bi tarafımdan oluk oluk kan akacak, ölme korkusu yüzünden panik atak bir halde tir tir titricem.
sonra buraya konu açıp, olumsuz yorum yapanları aradan seçebilecem!
e seçtim, etiketleyip acımı ispat etmeye çalışıcam.
ama ben bütün bunları daha evime bile gitmeden, narkoz yemiş bir halde hastane odasında yapacağım.
Çaresizlik insana her şey yaptırır inaninya kimsenin kınadığı yok.
ama madem atak geçiren birisiniz, yazınızdan öyle anladığım için soruyorum.
atak geçiren biri atak anında, hem de suni sancı ile bebek düşürürken buraya konu açıp her saniye cevap yazabilir mi?
ben sizi alıntılayıp zaten hiç bişey yazmadım.Biliyor musunuz cidden sıkıldım artık. Bakın ben ilk kez panik atak yaşamadım. Yüzüncü defa başıma gelen bir şey belki. İnsanlarla konuşmanın beni sakinleştirdiğini biliyorum. Bu yüzden konu açtım ve kim ne yazarsa aralıksız cevap yazdım. Aklıma gelen ne varsa yazdım. Ölüyorum hissinden uzak kalmaya çalıştım çünkü. Narkoz falan almadım ayrıca, suni sancıyla düşürdüm bebeğimi. Bir noktada da zaten sakinleştirici bir ilaç verildi ve atağım son buldu. Şu anda da büyük ihtimalle aynı ilaç yüzünden çok hissizim. Kötü bir şey olduğunu biliyorum ama bir şey hissetmiyorum. Bu durum da beni tedirgin ediyor. Kaç gün sonra acıyı iliklerime kadar yaşarım bilmiyorum ama ben buraya yazmaya, acımı anlatmaya devam edeceğim. Kafamın içindekilerle baş başa kalmak istemiyorum çünkü. Benim acıyı yaşama biçimim bu olacak ben bunu seçtim. Saygı duyun lütfen. Diğer üyelerle yaptığınız bu durumda niye buraya yazıyor muhabbetini görmek beni çok rahatsız ediyor. Bana inanmıyorsanız inanmayın, konuyu takip etmek zorunda değilsiniz. Ama saygı istiyorum.
İnanın o kadar yıkıcı bir fiziksel acı değil. Kişiden kişiye değişebilir sanırım ama benim hissettiğim yoğun bir adet sancısı şeklindeydi. Genel olarak bir şeyler düşünüp zihnimde kurdukça kurup kendimi yıpratan bir insanım. Bu yüzden ben sürekli burada yazmak istedim.ben sizi alıntılayıp zaten hiç bişey yazmadım.
konuya bir kere yorum yaptım. cevap yazanlar olduğu için konu bu kadar uzadı.
merak ettiğim için de doğal olarak sordum.
yanlış anlamayın ama suni sancı ile bebek düşürürken elinizde telefonla nasıl konu açıp yorum yazdınız.
tek merak ettiğim şey bu.
Çünkü benim tercihim bu yöndeAbini neden aramadin ? Hamile kaldigini öğrenince ilk onu aradim demistin..hani doktor ya sakinlestirirdi. konusabilecegim kimse yok diyemezsin su durumda
peki tamam.İnanın o kadar yıkıcı bir fiziksel acı değil. Kişiden kişiye değişebilir sanırım ama benim hissettiğim yoğun bir adet sancısı şeklindeydi. Genel olarak bir şeyler düşünüp zihnimde kurdukça kurup kendimi yıpratan bir insanım. Bu yüzden ben sürekli burada yazmak istedim.
Teşekkür ederim, kendinize ve bebeğinize iyi bakın, mutluluklarÇok üzüldüm acını acım gibi hissettim ben senin samimiyetine inandım umarım bu zor günleri atlatırsın sana çok dua edicem
Merhametsiz vicdansız diyen taraf ilk biz miyiz siz misiniz acaba? Sizinle aynı fikirde olmadığımız yorumunu yapıyoruz sonra geliyorsunuz yorumlarımıza alıntı yapıp cevap yazıyorsunuz üstüne de vidansız merhametsiz diyorsunuz sonra da cevap verince vay biz ortalığı yıkıyormuşuz.Ben fikrimi söylüyorum aynı olmak zorunda mı diye ortalığı yıkıyorsunuz,herkes her durumda sizinle aynı tepkiyi vermek zorunda mı peki ? Kadın korkuyor,ölüm korkusu nedir hiç yaşadınız mı siz ? Herkes aynı şeyi düşünmeyebilir o son anda,içgüdü bu,linç etmek için insanları sırada beklemeyin yeter ya.Zaten kadın üzgün,ne geçecek elinize vay merhametsiz nasıl bebeğine üzülmezsin deyince ?
Saygı duymak vicdansız demekle mi oluyor peki?Yorum kasmiyorum hanımefendi. Önceki konularında ki bilgiler ile mesleki bilgilerimi kullanarak değerlendirme yapıyorum. Sizin fikrinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum
Merhametsiz vicdansız diyen taraf ilk biz miyiz siz misiniz acaba? Sizinle aynı fikirde olmadığımız yorumunu yapıyoruz sonra geliyorsunuz yorumlarımıza alıntı yapıp cevap yazıyorsunuz üstüne de vidansız merhametsiz diyorsunuz sonra da cevap verince vay biz ortalığı yıkıyormuşuz.
Çok çok çok iyisin, çok teşekkür ederim, o kadar anlamlı ki benim için yazdıklarınKimseyi banlatma istegim yok, tanimadigim etmedigim kadinlarsiniz, dusunceleriniz farkli olabilir, o yuzden yorumumu size yazmiyorum ama Mistral Gagnant'a yaziyorum, cunku bu suclayici yorumlar icine isliyor ve uzuluyor, ve bu yorumlari icsellestiriyor biliyorum, o yuzden argumanlara cevap verecegim ki bunu yapmasin.
Yapilan yorumlar:
- Dusuk geciriyorsun, olecegim diye mi korkuyorsun, cocuguna hic uzulmedin mi????!: Konu sahibinin panik atagi var, kanama yasiyor, olecegim diye bir anda panik ve mantiksiz bir dusunce benligini sariyor, kendini sucluyor, bu yasananlar hic olmasaydi, hamile kalmasaydim diyor, bir anda kriz geliyor esini sucluyor... Bu "cocuguna uzulmedin miii" mesajlari "bir daha asla mutlu olamayacagim" diyen, daha 8 haftalikken aldigi patikleri dusunen, "ben sebep oldum" diyen, butun mesajlarinda derin uzuntusu belli olan birine yaziliyor bir de. Cunku neymis konu sahibi bastan istememis. Yahu herkes ayni mi, annelige dogustan hazir mi doguyor ya? Kimse mi bu fikre yavas yavas alismadi? Bu ne utopik ne mantiksiz bir dunyadir? Ne sacma sapan bir utandirmadir?
- O halde nasil KK'ya girdin: Cunku tanidigi kimseye soylemek istememis!!! Hamileligini bilen kimseye soylemek istememis, anonim olmak istemis. Panik atak gecirirken anlatmak istemis. Olumsuz yorumlari secip cevap vermesi de yasadigi panikten. Ne peki savundugunuz? Konunun fake olmasi mi? Konu fakese FAKE BU yazmak yerine sikayet butonu var, site yonetimi arastirir, konu fakese kapanir konu. Konu gercekse dusuk yapan ve "oluyorum" yazan bir kadina "sen gercek degilsin hic inanmadim" yazmak ne kazandirdi?
- Burda iki layk almak icin duyar kasiyorlar: KK'da aldigimiz 2 layk bize bir sey kazandirmaz, ama oncesinden forumda tanidigimiz, geyikler yaptigimiz, sevdigimiz, sanal da olsa bir yerlerde gercek oldugunu bildigimiz bir uye aci cekerken boyle sacma sapan yorumlar gormek cidden tuylerimi diken diken etti.
Aklima cok yakin bir arkadasim geldi, hikayesi Mistral Gagnant'in hikayesine cok benzeyen. 6 yillik bir sevgilisi vardi, sevgiliyle farkli ulkedeler ama bir ulkede bulusma planlari var, kiz 32 yasinda isi var gucu var, para kazaniyor ama mesleki anlamda henuz uygunsuz bir donemde anne olmak icin. Saglik sigortasi hamileligi karsilamiyor, henuz ulke degistirecek durumu yok vs vs. Kiz sevgilisinden hamile kaldi. Evlilik disi cocugun tu kaka oldugu bir kulturden gelmedikleri icin bu kismi sorun degil, kurtaji dusunmuyor, bebegi istiyor ama beklenmedik bir anda gelen hamilelik kizi allak bullak etti cunku henuz mesleki anlamda, ikamet anlaminda onunu goremiyor, psikolojik olarak kendini hazirlamamis, baya sancili bir surec yasadi ve dusuk yapti.
Ve o arkadasim dusuk yaptigi gunlerde hep yanindaydim tesadufen, ne kadar aci cektigini, butun o kendini suclama sureclerini, "istemedim, ondan mi oldu acaba?" demelerini, kendini hirpalamalarini, aglamalarini, "bir daha asla mutlu olamam" demelerini, hepsini gordum. Allah dusmanimizin bile basina vermesin.
Oysaki dusuk yapmak tamamen biyolojik, belki rahminden kaynaklanan, bircok kadinin basina gelen bir durum.
Oysaki bebege ilk anda hazir olmamak, hele ki gunumuz sartlarinda, cok normal bir durum, bunu yasayan kadinlarin cogu sonradan guzel anne oluyorlar.
Bunlar apacik ortadayken, bu kadina en mantiksiz, en temelsiz sekilde "zaten istemiyormussun, zaten bebege degil, kendine uzulmussun, sen, kotu kadin, vicdansiz kadin" demek nasil bir mantiktir aklim almiyor, inanamiyorum gercekten , inanamiyorum.
8 haftalik bir hamilelikte henuz bebek olmamistir, bilinci, sinir sistemi vs yoktur bildigim kadariyla, ama o hayal kirikligi, o travma, bunlar ne kadar zor.
Mistralgagnant, sen akilli, mantikli birisin, butun kotu dusunceleri mantigin suzgecinden gecir. Disardan da icerden de yikici elestiriler olacak, hep olacak, onemli olan bunlara verdigimiz tepkiler.