Bebeğimi Kaybettim Ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canm burda bazı insanlar ciddi sorunlu sırf ona buna catmak için yada kendi gercek hayatlarında problemleri oldugu için öyle yazıyorlar hiç kafana takma olumsuz yazılanları cünkü dkkat ettm bazıları herkese çemkirme halinde bosver dinlenmene bak bişey düsünme

Konu sizi tetiklemis, anlıyorum ancak zaten zor durumda olan birini daha da acitmaya çalışmak doğru değil bence. Yinede sizi şu an daha iyi anlıyorum. Umarım bebek sahibi olursunuz

ya kimsenin kınadığı yok.
ama madem atak geçiren birisiniz, yazınızdan öyle anladığım için soruyorum.
atak geçiren biri atak anında, hem de suni sancı ile bebek düşürürken buraya konu açıp her saniye cevap yazabilir mi?

Biliyor musunuz cidden sıkıldım artık. Bakın ben ilk kez panik atak yaşamadım. Yüzüncü defa başıma gelen bir şey belki. İnsanlarla konuşmanın beni sakinleştirdiğini biliyorum. Bu yüzden konu açtım ve kim ne yazarsa aralıksız cevap yazdım. Aklıma gelen ne varsa yazdım. Ölüyorum hissinden uzak kalmaya çalıştım çünkü. Narkoz falan almadım ayrıca, suni sancıyla düşürdüm bebeğimi. Bir noktada da zaten sakinleştirici bir ilaç verildi ve atağım son buldu. Şu anda da büyük ihtimalle aynı ilaç yüzünden çok hissizim. Kötü bir şey olduğunu biliyorum ama bir şey hissetmiyorum. Bu durum da beni tedirgin ediyor. Kaç gün sonra acıyı iliklerime kadar yaşarım bilmiyorum ama ben buraya yazmaya, acımı anlatmaya devam edeceğim. Kafamın içindekilerle baş başa kalmak istemiyorum çünkü. Benim acıyı yaşama biçimim bu olacak ben bunu seçtim. Saygı duyun lütfen. Diğer üyelerle yaptığınız bu durumda niye buraya yazıyor muhabbetini görmek beni çok rahatsız ediyor. Bana inanmıyorsanız inanmayın, konuyu takip etmek zorunda değilsiniz. Ama saygı istiyorum.

ben sizi alıntılayıp zaten hiç bişey yazmadım.
konuya bir kere yorum yaptım. cevap yazanlar olduğu için konu bu kadar uzadı.
merak ettiğim için de doğal olarak sordum.
yanlış anlamayın ama suni sancı ile bebek düşürürken elinizde telefonla nasıl konu açıp yorum yazdınız.
tek merak ettiğim şey bu.

2 defa sancıları çeke çeke evde düşük yaptım fiziksel olarak ölmedim.
Ölmezsiniz sakin kalın geçecek

Bebeği istesin istemesin o kendi sorunu kimseyi ilgilendirmez ve ne olursa olsun bir kadın bebek düşürüyor ayrıca panik atak rahatsızlığı var. Merak etme ölmezsin, zaten bebeği de istemiyodun, ben şu kadar düşük yaşadım ölmedim gibi söylemlerinizi kendinize saklayıp keşke biraz destek olsanız oda daha az hasarla atlatsa.
Merhamet çok güzel.

İnanın o kadar yıkıcı bir fiziksel acı değil. Kişiden kişiye değişebilir sanırım ama benim hissettiğim yoğun bir adet sancısı şeklindeydi. Genel olarak bir şeyler düşünüp zihnimde kurdukça kurup kendimi yıpratan bir insanım. Bu yüzden ben sürekli burada yazmak istedim.

Üzmeyin kendinizi herşey olacağına varır saglıklı olsa zaten düşmezdi kendinize telkin verin sakin olun

peki tamam.
ben sizi asla kınamıyorum. sadece merak edip sordum.

Merhametsiz vicdansız diyen taraf ilk biz miyiz siz misiniz acaba? Sizinle aynı fikirde olmadığımız yorumunu yapıyoruz sonra geliyorsunuz yorumlarımıza alıntı yapıp cevap yazıyorsunuz üstüne de vidansız merhametsiz diyorsunuz sonra da cevap verince vay biz ortalığı yıkıyormuşuz.

Kimseyi banlatma istegim yok, tanimadigim etmedigim kadinlarsiniz, dusunceleriniz farkli olabilir, o yuzden yorumumu size yazmiyorum ama Mistral Gagnant'a yaziyorum, cunku bu suclayici yorumlar icine isliyor ve uzuluyor, ve bu yorumlari icsellestiriyor biliyorum, o yuzden argumanlara cevap verecegim ki bunu yapmasin.

Yapilan yorumlar:

- Dusuk geciriyorsun, olecegim diye mi korkuyorsun, cocuguna hic uzulmedin mi????!: Konu sahibinin panik atagi var, kanama yasiyor, olecegim diye bir anda panik ve mantiksiz bir dusunce benligini sariyor, kendini sucluyor, bu yasananlar hic olmasaydi, hamile kalmasaydim diyor, bir anda kriz geliyor esini sucluyor... Bu "cocuguna uzulmedin miii" mesajlari "bir daha asla mutlu olamayacagim" diyen, daha 8 haftalikken aldigi patikleri dusunen, "ben sebep oldum" diyen, butun mesajlarinda derin uzuntusu belli olan birine yaziliyor bir de. Cunku neymis konu sahibi bastan istememis. Yahu herkes ayni mi, annelige dogustan hazir mi doguyor ya? Kimse mi bu fikre yavas yavas alismadi? Bu ne utopik ne mantiksiz bir dunyadir? Ne sacma sapan bir utandirmadir?

- O halde nasil KK'ya girdin: Cunku tanidigi kimseye soylemek istememis!!! Hamileligini bilen kimseye soylemek istememis, anonim olmak istemis. Panik atak gecirirken anlatmak istemis. Olumsuz yorumlari secip cevap vermesi de yasadigi panikten. Ne peki savundugunuz? Konunun fake olmasi mi? Konu fakese FAKE BU yazmak yerine sikayet butonu var, site yonetimi arastirir, konu fakese kapanir konu. Konu gercekse dusuk yapan ve "oluyorum" yazan bir kadina "sen gercek degilsin hic inanmadim" yazmak ne kazandirdi?

- Burda iki layk almak icin duyar kasiyorlar: KK'da aldigimiz 2 layk bize bir sey kazandirmaz, ama oncesinden forumda tanidigimiz, geyikler yaptigimiz, sevdigimiz, sanal da olsa bir yerlerde gercek oldugunu bildigimiz bir uye aci cekerken boyle sacma sapan yorumlar gormek cidden tuylerimi diken diken etti.

Aklima cok yakin bir arkadasim geldi, hikayesi Mistral Gagnant'in hikayesine cok benzeyen. 6 yillik bir sevgilisi vardi, sevgiliyle farkli ulkedeler ama bir ulkede bulusma planlari var, kiz 32 yasinda isi var gucu var, para kazaniyor ama mesleki anlamda henuz uygunsuz bir donemde anne olmak icin. Saglik sigortasi hamileligi karsilamiyor, henuz ulke degistirecek durumu yok vs vs. Kiz sevgilisinden hamile kaldi. Evlilik disi cocugun tu kaka oldugu bir kulturden gelmedikleri icin bu kismi sorun degil, kurtaji dusunmuyor, bebegi istiyor ama beklenmedik bir anda gelen hamilelik kizi allak bullak etti cunku henuz mesleki anlamda, ikamet anlaminda onunu goremiyor, psikolojik olarak kendini hazirlamamis, baya sancili bir surec yasadi ve dusuk yapti.

Ve o arkadasim dusuk yaptigi gunlerde hep yanindaydim tesadufen, ne kadar aci cektigini, butun o kendini suclama sureclerini, "istemedim, ondan mi oldu acaba?" demelerini, kendini hirpalamalarini, aglamalarini, "bir daha asla mutlu olamam" demelerini, hepsini gordum. Allah dusmanimizin bile basina vermesin.

Oysaki dusuk yapmak tamamen biyolojik, belki rahminden kaynaklanan, bircok kadinin basina gelen bir durum.

Oysaki bebege ilk anda hazir olmamak, hele ki gunumuz sartlarinda, cok normal bir durum, bunu yasayan kadinlarin cogu sonradan guzel anne oluyorlar.

Bunlar apacik ortadayken, bu kadina en mantiksiz, en temelsiz sekilde "zaten istemiyormussun, zaten bebege degil, kendine uzulmussun, sen, kotu kadin, vicdansiz kadin" demek nasil bir mantiktir aklim almiyor, inanamiyorum gercekten , inanamiyorum.

8 haftalik bir hamilelikte henuz bebek olmamistir, bilinci, sinir sistemi vs yoktur bildigim kadariyla, ama o hayal kirikligi, o travma, bunlar ne kadar zor.

Mistralgagnant, sen akilli, mantikli birisin, butun kotu dusunceleri mantigin suzgecinden gecir. Disardan da icerden de yikici elestiriler olacak, hep olacak, onemli olan bunlara verdigimiz tepkiler.

Siz konuya gelip de ''neden bebeğine üzülmedin'' yazarsanız bunun anlamı ne olur sizce ? Ya da ''zaten bebeğine de üzülmemişsin'' yazınca ? Yemeyin burada beni,ne demek istediğiniz çok açık.İnsanlar size keyfi olarak yorum atmıyorlar,biraz özeleştiri yapsanız keşke.
Diğer yorum sahibi kendisi bile yazdı ''bebeğine üzülmemiş ben de ona üzülmem'' diye,ne diyelim size tebrikler bu yorumu attığınız için mi ? Hoşunuza gitmiyorsa konu,bu konuda hassassanız görmezden gelin madem,neden zaten kötü hisseden bir insanı daha da aşağı çekmek için uğraşıyorsunuz,ne geçiyor elinize ? İnsan psikolojisi sadece sizin düşündüğünüz gibi mi işliyor zannediyorsunuz,yeri gelir bir anne de kendi canı için endişe duyabilir bu onu kötü hissettirme hakkı veriyor mu size ?

Bazen bu kadar iğrenç kadınların olduğu bir forumda bu kadar zaman geçirmekten utaniyorum
Bu da tam öyle bir konu olmuş.
Bir insanın sizin gibi hissetmemesi onun kötü bir insan olduguna mi işaret ediyor?
Kanama geçiren bir kadının korkup kendini düşünmesi normal değil , korkunç da sadece 6 haftalık hamileyken sizin 'beni değil onu kurtarin' modunda olmanız çok mu normal,çok mu saglikli??
Siz hayatı boyunca bebek seven, küçükken evciliklerde karnına yastık koyan, erkenden evlenip bebek hayali kuran, folik asitlerle / ovulasyon takipleriyle hamile kalan, ailesi bebek haberini duyunca lokma dağıtan anaç insanlarsiniz diye herkesin aynı olmasi mi gerekiyor??
Sizin şartlarınızda olmayan, sizin gibi hissetmeyen tonla insan var. Bu onların eksikliği mi?
Onlar eksik de siz fazla misiniz?
Hiç sanmıyorum.
Şu annelik guzellemeledinden de gına geldi. 13 yaşından beri vücuttaki yumurta her ay anne olabilme adina yolculuğuna çıkıyor. Bu dönemde korunmadan sevişip yumurtaniz bir spermle buluştu diye birden ilahi bir varlık mi oluyorsunuz?
İnsan beynindeki tümöre bile hemen alisamiyor, kısa bir süre de olsa inkar süreci yaşıyor. Ama ne hikmetse testte iki çizgi görüldüğü anda birden dünyanın en anaç, cocuk için yaşayan,canını feda etmeye hazır hale gelmeniz bekleniyor.
Ne kadar saçma... Adetin üç gün geçti diye bir anda bütün duygu durumun degisemez ki,bir anda kendi canından önceye koyamazsin.
Cocuğa alışmak için bağ kurman gerekiyor. Bağ kurmak için de zaman gerekli (doğmamış çocuğuna mektup yazan, yıllarını anne olma ümidiyle geçirenler ,bağını zaten önceden kuran anne adayları haric)
Konu sahibinin hazir olmadigi bir bebekti. Ama yine de bence süreci güzel idare ediyordu, ki yavaştan ona alışveriş yapıp her gün göreceği yere koymuş,evinde yer açmış...
Şimdi hisleri cok karışık. Tabii ki vücudunda daha önce deneyimlemediği şeyler olan her insan gibi panik olup kendi canını düşünmüş. Ki bundan daha doğal ne olabilir ki? Uçaklarda bile 'tehlike anında oksijen maskesini önce kendinize sonra çocuğunuza takin' uyarısı geçerler. Eski insanlar 'once can,sonra canan' demişler.
Canıyla ilgili endişesi bittiğinde o da bebeği düşünmeye başlayacak...
Ne denir ki
Hayırlısı buymuş.
Yaşanması gereken buymuş...
Belki de konu sahibi bu kısa süren gebelikte anladı ki kalbinde bir bebeğe de yer var . Bu fikir o kadar da korkunc değil. Ve bundan sonraki süreçte tamamen hazır şekilde severek ve isteyerek hevesle bebeğini bekleyip daha iyi anne olacak.
Ya da belki konu sahibi anladı ki annelik gerçekten ona göre değil, hayatına boyle büyük bir şeyin girmesine, hastanelere girip acıyla doğum yapmasına gerek yok. Ve bundan sonraki süreçte hiç anne olmama kararına daha da sahip çıkacak...
Her ne seçeneğini secerse seçsin umarım her şey çok daha güzel olur konu sahibi için...

Çok çok çok iyisin, çok teşekkür ederim, o kadar anlamlı ki benim için yazdıkların

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…