Bebeğimi Kaybettim Ölüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir saat önce bir daha hiç mutlu olamayacak gibiydim. Şimdi uyuştum resmen hiçbir şey yok.

Bu durumu hic yasamadim ancak tahmin edebilirim ama tahminimce duygu dalgalanmalari, hissizlik, unutmak isteme, suclama, ofke, yas... Hepsi gelip gidecek sanirim bir sure. Bu yuzden "neden hissizim" diye korkma bence... Elbette bastirmamak lazim hisleri ama su an cok zor bir fiziksel ve ruhsal surecten ciktin bence ondan olabilir. En cok ihtiyac duydugun sey sanirim duygusal destek, es sarilmasi belki, ve tabi uyku.

Bebeğini kaybettiğin için üzlmüyosun da ölüyorum diye mi üzülüyosun. Gerçekten sinirlerimi bozuyosun artık, annenle ilgili yazdıklarında den çok iyi bi anne olacaksın demiştim ama şimdi pişman oldum bu söylediğime. Ben de bebeğimi kaybettim ama hiç ölecek miyim diye üzülmek aklıma gelmedi.
Ne deyim Allah vicdan merhamet versin
Böyle dediğim için ben vicdansız yaftası yedim sende linç yiyebilirsin aman dikkat

Bakın ilk kez panik atak yaşamadım. Biliyorum ki sürekli konuşmak iyi gelecek. Hamileliğimi zaten iki üç kişi biliyor. Şu an onları da arayıp haber verip hayal kırıklığı, acıma gibi duygularını duyumsamak istemedim. Eşimle konuşmak istemedim, ona çok kızgındım, ayrıca o da kötü görünüyordu. Bu yüzden burada tanımadığım, yüzlerini göremeyeceğim insanlarla konuşmak en mantıklı fikir gibi geldi. Şu an da yazabiliyorum çünkü bir ilaç verdiler ve atağım son buldu artık ölüm korkusu yaşamıyorum. Ve duygularımı, düşüncelerimi paylaşmak istiyorum, acımı paylaşmak istiyorum aynı şekilde. Siz daha 'inandırıcı' bulduğunuz konulara geçebilirsiniz. Ayrıca acımı ispatlamaya çalıştığıma inanamıyorum
İspatlama o zaman

Böyle dediğim için ben vicdansız yaftası yedim sende linç yiyebilirsin aman dikkat
Kimin vicdanlı olduğu ortada zaten boşver diyen desin. Ben kürtaj olmayı beklerken yada olduktan sonra gülerce tlf elime alamadım, gelmiş burda bebegimi kaybettim ölecek miyim diye konu açıyo ve teselli bekliyo.

İspatlama o zaman
ya şurda oruçluyum diye yazmak zor geliyor. alıntılayanlara cevap vermek zor geliyor.
bi de bi tarafımdan oluk oluk kan akacak, ölme korkusu yüzünden panik atak bir halde tir tir titricem.
sonra buraya konu açıp, olumsuz yorum yapanları aradan seçebilecem!
e seçtim, etiketleyip acımı ispat etmeye çalışıcam.
ama ben bütün bunları daha evime bile gitmeden, narkoz yemiş bir halde hastane odasında yapacağım.

Merak etmeyin sakin olun size hiçbir şey olmucak benim yengem karnında 9 aylık bebeğini kaybetti ve normal doğumla çıktı sizede allahın izniyle birşey olmucak.
Canim benim😕 sebebi neydi bu sekilde sonuclanmasinin? İnsallah yengeniz suan iyidir. Allah acısını hafifletsin insallah

Sabah beş buçukta kramplarla uyandım. Çok terlemiştim ve çarşafta kan vardı. Hastaneye gittik düşük riski dendi. Serum ve çeşitli ilaçlar verildi. Yarım saat kadar önce kalbinin durduğunu söylediler. Kendimi çok kötü hissediyorum. Panik atağım var benim. Çok kan var. Çok korkuyorum öleceğim diye. Ölmek istemiyorum. Suni sancı falan diyorlar. İki gram çocuğu düşürmek için suni sancıya gerek var mı ya! Korkuyorum ben ölmek istemiyorum
Yaaa siz gecenki sürpriz sekilde hamile kalan bayansınız dimi hatta antidepresan kullanıyodunuz basta isteyip sonra istemiştnz bebegi baya yazmıstık size cok üzüldümm😔.korkmayın mühtemelen kürtaj olucaksınız cok geçmş olsun inşallh kısa sürede toparlarsınız

Kimin vicdanlı olduğu ortada zaten boşver diyen desin. Ben kürtaj olmayı beklerken yada olduktan sonra gülerce tlf elime alamadım, gelmiş burda bebegimi kaybettim ölecek miyim diye konu açıyo ve teselli bekliyo.
hayatın olağan akışı tam da işte böyle bişey. herkes sizin gibi yaşıyor zaten
zaten kimse birbirini burada tanımıyor.
hayattaki tecrübelerimizden yola çıkarak, burada yorum yapıyoruz.
bu konuda bi, hayatın olağan akışına aykırılık var.

Yaaa siz gecenki sürpriz sekilde hamile kalan bayansınız dimi hatta antidepresan kullanıyodunuz basta isteyip sonra istemiştnz bebegi baya yazmıstık size cok üzüldümm😔.korkmayın mühtemelen kürtaj olucaksınız cok geçmş olsun inşallh kısa sürede toparlarsınız
Teşekkür ederim, suni sancıyla düşürdüm

hayatın olağan akışı tam da işte böyle bişey. herkes sizin gibi yaşıyor zaten
zaten kimse birbirini burada tanımıyor.
hayattaki tecrübelerimizden yola çıkarak, burada yorum yapıyoruz.
bu konuda bi, hayatın olağan akışına aykırılık var.

Ben fikrimi söylüyorum aynı olmak zorunda mı diye ortalığı yıkıyorsunuz,herkes her durumda sizinle aynı tepkiyi vermek zorunda mı peki ? Kadın korkuyor,ölüm korkusu nedir hiç yaşadınız mı siz ? Herkes aynı şeyi düşünmeyebilir o son anda,içgüdü bu,linç etmek için insanları sırada beklemeyin yeter ya.Zaten kadın üzgün,ne geçecek elinize vay merhametsiz nasıl bebeğine üzülmezsin deyince ?

Bakın ilk kez panik atak yaşamadım. Biliyorum ki sürekli konuşmak iyi gelecek. Hamileliğimi zaten iki üç kişi biliyor. Şu an onları da arayıp haber verip hayal kırıklığı, acıma gibi duygularını duyumsamak istemedim. Eşimle konuşmak istemedim, ona çok kızgındım, ayrıca o da kötü görünüyordu. Bu yüzden burada tanımadığım, yüzlerini göremeyeceğim insanlarla konuşmak en mantıklı fikir gibi geldi. Şu an da yazabiliyorum çünkü bir ilaç verdiler ve atağım son buldu artık ölüm korkusu yaşamıyorum. Ve duygularımı, düşüncelerimi paylaşmak istiyorum, acımı paylaşmak istiyorum aynı şekilde. Siz daha 'inandırıcı' bulduğunuz konulara geçebilirsiniz. Ayrıca acımı ispatlamaya çalıştığıma inanamıyorum
Abini neden aramadin ? Hamile kaldigini öğrenince ilk onu aradim demistin..hani doktor ya sakinlestirirdi. konusabilecegim kimse yok diyemezsin su durumda

Ben fikrimi söylüyorum aynı olmak zorunda mı diye ortalığı yıkıyorsunuz,herkes her durumda sizinle aynı tepkiyi vermek zorunda mı peki ? Kadın korkuyor,ölüm korkusu nedir hiç yaşadınız mı siz ? Herkes aynı şeyi düşünmeyebilir o son anda,içgüdü bu,linç etmek için insanları sırada beklemeyin yeter ya.Zaten kadın üzgün,ne geçecek elinize vay merhametsiz nasıl bebeğine üzülmezsin deyince ?
lince uğrayan varsa, konu hakkında olumsuz yorum yapanlardan burada daha çok lince uğrayan göremiyorum.
ayrıca kimse kusura bakmasın bebeğine üzülmeyen bir anneye ben hiç üzülemem.
benim de duyarım tam da bu yönde.

lince uğrayan varsa, konu hakkında olumsuz yorum yapanlarda burada daha çok lince uğrayan göremiyorum.
ayrıca kimse kusara bakmasın bebeğine üzülmeyen bir anneye ben hiç üzülemem.
benim de duyarım tam da bu yönde.

Tebrik ederim,defalarca kez bu konularda sıkıntısı olduğunu söyleyen bir insanı daha da üzdüğünüz için o zaman.Umarım mutlu olmuşsunuzdur lincinizle.

siz böyle bir duyar kasabilirsiniz.
ama ben de konuyu okuyunca çok şaşırdım mesela.
bu zamana kadar kürtaj olan ya da bebeği düşen etrafımda onlarca kadın oldu ama hiç birisinin ağzından;
" ölmek istemiyorum, o adam beni hamile bıraktı... vs" gibi cümleler duymadım.
hepsi ama hepsi bebeğim diye ağlıyordu. ben de şuan o bebek için duyar kasıyorum ve konu sahibine bu nedenle hak vermiyorum.
şu da var ki, buraya konu açan birisinin yorum yapanları da azarlama hakkı yok. kimse ona hakaret etmediği müdeddetçe.
kendi tarafınızdan bakıyorsunuz, bunu bilip , başka taraftan bakanları yaftalamayın lütfen.
hepimiz saygı çerçevesinde yorum yapıyoruz.
kimse konu sahibine ay keşke ölsen falan demiyor.
zaten yorum yapılsın diye konu açmış. herkes fikrini paylaşıyor.
Yorum kasmiyorum hanımefendi. Önceki konularında ki bilgiler ile mesleki bilgilerimi kullanarak değerlendirme yapıyorum. Sizin fikrinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum

Arkadaşlar Allah aşkınıza yapmayın, atak geçiren bir insan, dünya iyisi de olsa atak anında sağlıklı düşünemez, sadece içinde bulunduğu çaresizlikten kurtulmak ister. Herkesin derdi kendine büyük. Panik atak nöbeti geçirmeden kimseyi kınamayın yok bebeği düşünmüyor yok kendini düşünüyor diye. Zaten bu hastalık sağlıklı dusunemedigi için ortaya cikiyor.
Kınamayın çünkü bu hastalık çok berbat bir şey, kinadiginizla imtihan olmayin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X